afentiko7 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 omni δεν δουλευεις ε? φοιτητής είμαι. Δεν κοστίζω και τπτ. Ρούχα έχω να πάρω 3 χρόνια, ποτό πίνω στο μπαρ που δουλεύει η κολλητή μου. Να μη σου πω πως λόγω φροντιστηρίων στο σχολείο κόστιζα περισσότερα. Τα καλοκαίρια πάντως είμαι μπάρμαν. Αλλά και πάλι και να δούλευα σ/κ θα την έβγαζα σπίτι. Δεν παλεύεται η Αθήνα και το Θησείο μετά την 30ή φορά το βαριέσαι.
mentoras99 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Μπορει καποιος να παει να δουλεψει σε αλλη χωρα, εκτος Αγγλιας-Ιρλανδιας, που δεν εχουν μητρικη γλωσσα τα αγγλικα, ελπιζωντας οτι μπορει να εργαζεται και να διεκπεραιωνει ολες τις εργασιακες και καθημερινες υποθεσεις, μιλωντας αγγλικα? Πχ, ποσο ευκολο ειναι να πας για δουλεια στη Δανία, ή Γερμανία, και να μιλάς μονο Αγγλικα, τουλαχιστον τα πρωτα χρονια?
Lucifer Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Για αυτές τις 2 χώρες συγκεκριμένα και αν μιλάμε για πρωτεύουσες, πολύ εύκολο.
izerman76 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Μπράβο. Μαζί σου. Εγώ φίλε μου κοιμάμαι 6 - 2 οπότε γουστάρω το μετρό να παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 5 κάθε μέρα και όχι μέχρι τις 2 το π/σ. Το ίδιο και τα περίπτερα και τα καταστήματα. Μα να μη με εξυπηρετήσουν ρε γμτ? Οι καταστηματάρχες είναι άνθρωποι και επειδή είσαι και εσύ καλό να πηγαίνεις τις καθημερινές (μετά τη δουλειά).Εσύ θα γούσταρες να δούλευες 7 μέρες τη βδομάδα? Μεταξύ μας πάντως σ/κ αν δεν πάω βόλτα με το αμάξι εκτός σκατούπολης κάθομαι σπίτι. Τρώω στη μάπα το καυσαέριο και τις κόρνες τις καθημερινές. Ε νισάφι πια Δηλαδή αυτοι που δουλεύουν σε καφετέριες, εστιατόρια ή σινεμα τις Κυριακές δεν είναι άνθρωποι; Αυτοι γιατί να δουλεύουν; Και με την ευκαιρία, γιατί να δουλεύουν τα μπαρ μέχρι το πρωι; Κι αυτοί άνθρωποι είναι, αν θες ποτάκι να πας μετά τη δουλειά.
insomniaK Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Μπορει καποιος να παει να δουλεψει σε αλλη χωρα, εκτος Αγγλιας-Ιρλανδιας, που δεν εχουν μητρικη γλωσσα τα αγγλικα, ελπιζωντας οτι μπορει να εργαζεται και να διεκπεραιωνει ολες τις εργασιακες και καθημερινες υποθεσεις, μιλωντας αγγλικα? Πχ, ποσο ευκολο ειναι να πας για δουλεια στη Δανία, ή Γερμανία, και να μιλάς μονο Αγγλικα, τουλαχιστον τα πρωτα χρονια? Ναι μπορείς, εξαρτάται κυρίως από τον κλάδο. Ότι θες ρώτα, έχω μία μικρή εμπειρία με το θέμα.
fotis_1987 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 μεινε εκει και ανοιξε κανα ρεστοραντ οπωσ αυτα που εχετε εκει τα παρακμιακα!χαχα!μην ερθεις εδω γιατι ναι θα πεινασεις!!! κατσε εκει να τρως χαμπουρκερακια και ελα για 2-3 μηνες οπως ειπες! οσον αφορα το μαρκετινγκ η φιλη μου εμενα περνει 1.300 αρχικο με πτυχιο απο αγγλια και μαστερ στις ηπα. το οτι περνουν 800ε και μερικεσ φορες χωρις ικα ειναι υπερβολη!!!! εγω ποτε δεν εχω δουλεψει για 650-700ε.ακομα και σερβιτορος με 785 με την ακριβεια...τι να πω θελει και ψαξιμο η δουλεια!!!
kostasforlife Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Βρήκα λίγο χρόνο χθες το βράδυ και διάβασα από την αρχή το συγκεκριμένο θέμα. Θα μιλήσω πρώτα για μένα: Αυτή τη στιγμή κάνω στην ουσία δύο δουλειές,σαν μηχανολόγος μηχανικός στη μεγαλύτερη τεχνική εταιρεία της Β.Ελλάδος (δεν αναφέρω όνομα για ευνόητους λόγους),πιθανότατα όμως δεν θα δούλευα εκεί αν δεν ήταν μεγαλομέτοχος ένας θείος μου.Αυτό όμως κύριοι δεν σημαίνει πως μου είπε έλα αγόρι μου πάρε 3 χιλιάρικα και μάτωσε τα στο ξύσιμο ή ότι δεν πάω απ'τους πρώτους και φεύγω απ'τους τελευταίους!Οπότε ας σταματήσει αυτή η καραμέλα των βυσμάτων και η προσβολές προς παιδιά που τους δώθηκαν ευκαιρίες και τις αρπάξανε... Παράλληλα συνεχίζω με τον αδερφό μου την οικογενειακή μας επιχείρηση (βιομηχανικά είδη) διότι είναι κρίμα να πάει χαμένη μια επιχείρηση που ξεκίνησε και "χτίστηκε" στην κυριολεξία από το μηδέν...γι'αυτό φίλε jimmaras και όποιος άλλος σκέφτεται έτσι,ΝΑΙ υπάρχουν επιχειρήσεις σαν τη δικία μου που πάνε καλά και πληρώνουν το Φ.Π.Α. τους κανονικά,ΝΑΙ υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που κοιτάζουν στα μάτια την εφορία (που φυσικά δε χαρίζει σε κανέναν και χτυπα ανελέητα) και δουλεύουν 10-12 ώρες αλλά ΠΡΟΚΟΒΟΥΝ ακόμη και στη χώρα των διακοπών όπως κάποιος φίλος τη χαρακτήρισε...Αυτό που ξέρω προσωπικά είναι ότι έχω την τσέπη γεμάτη,τη συνείδηση καθαρή τιμώ την Ελλάδα αλλά ΔΟΥΛΕΥΩ σαν το σκυλί,για μένα και για να πάει μπροστά αυτή η ριμαδοχώρα,δεν λέω "α έξω οι μισθοί είναι καλύτεροι ας φύγουμε να σπουδάσουμε κι έξω γιατί τα πανεπιστήμια μας βρωμάνε και μετά θα γυρίσουμε και επειδή οι εταιρείες στην Ελλάδα είναι υποανάπτυκτες θα καίγονται ποιος θα μας πρωτοπάρει"...για το χάλι αυτού του τόπου φταίτε ΕΣΕΙΣ όσοι σκέφτεστε μ'αυτό τον τρόπο και απαξιώνεται τα πάντα,πραγματικά ντρέπομαι για λογαριασμό σας... Η νοοτροπία μας φταίει για όλα,δυστυχώς κύριοι... Όσων αφορά τους μισθούς,θα πω μόνο τούτο...πως απαιτείς κύριε απόφοιτε πανεπιστημίου,που περνούσες τα μαθήματα με φραπέ και 5άρια,που δεν κυνήγησες τη γνώση που δεν κυνήγησες τη δουλειά και την προκοπή,ΠΩΣ περιμένεις να βρείς δουλειά της προκοπής;;;;;Τι να σε κάνουν;;;;;ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΙΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ,ΠΑΡ'ΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!ΜΕΤΡΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΟΧΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ...στο εξωτερικό ναι όλο και κάποια δουλειά μπορεί να βρείς,αν είσαι όμως "μαιντανός" θα πας από εκεί που ήρθες,όπως δεκάδες παλιοί μου συμμαθητές που όπως πήγαν έτσι ήρθαν...για να περιμένεις λοιπόν μισθό και εργασία της προκοπής,πρέπει να είσαι επαγγελματίας με όλη τη σημασία της λέξης... Και ξεκολλήστε λιγάκι με τα πανεπιστήμια ΡΕ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ!!!Εμείς στη δουλειά έχουμε μηχανικούς που παίρνουν 700 και ηλεκτροκολλητή που παίρνει 2600 ευρώπουλα...όμως ο ηλεκτροκολλητής είναι αστέρι,σου κάνει συγκολλήσεις-λουλούδι ενώ οι μέτριοι μηχανικοί υπάρχουν μόνο για να υπογράφουν...ναι όντως εδώ το πτυχίο τους τους εξασφάλισε ένα 700άρι-800άρι,αλλά χωρίς γνώσεις δεν πάνε πουθενά παραπέρα...το πιάσατε; Και φίλε InsomniaK,αν δουλεύεις έξω πάω στοίχημα ότι εκεί θα καταλήξεις μέχρι τα βαθειά γεράματα...δεν ξέρω ποιά σχολή τελείωσες,αλλά ειδικά αν σπούδασες έξω,μη φανταστείς ότι θα βρείς τίποτα καλό για να επαναπατριστείς...ένας μηχανολόγος ΤΕΙ αξίζει ΠΟΛΛΑ περισσότερα από έναν απόφοιτο αγγλικού πανεπιστημίου...και 1500 ευρώ δεν είναι μισθός για αποταμίευση...ενώ από το 1000άρικο στην Ελλάδα μένοντας σε γονείς όλο και κάτι θα αφήσεις στην άκρη... Ίσως προσβάλει κάποιους αυτό που θα πω...αλλά το μόνο που με κάνει να αισιοδοξώ είναι πως οι περισσότεροι καλοπερασάκιδες Έλληνες που θέλουν μισθάρες και υπερακαδημαικές υπερσπουδές (που λεει κι ο Αλέφας) φεύγουν και μένουν μόνο αυτοί οι επαγγελματίες που μπορούν πραγματικά να προσφέρουν στην Ελλάδα,τα σοβαρά και υπεύθυνα αυτά παιδιά που δεν παρασύρονται από ψευτοφαμφάρες και κύματα των εποχών,που μένουν κοντά σε φίλους και οικογένεια,που δεν ρίχνουν συνέχεια τις ευθύνες στους άλλους και αναζητούν την προκοπή ΟΧΙ από χαρτιά υγείας πανεπιστημίων και βολεψιάρικες καταστάσεις,αλλά από τους εαυτούς τους...και χαίρομαι πραγματικά που έχω την τύχη να συναναστρέφομαι με τέτοιους ανθρώπους...
DrLo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Φίλε, συνφορουμίτη και συνάδελφε kostasforlife εν πολλοίς συμφωνώ μαζί σου. Έχω μόνο μια ερώτηση να σου κάνω, περισσότερο ως συνάδελφος. Ποιό είναι το ωράριο σου στην τεχνική εταιρεία που αναφέρεις ώστε μπορείς ταυτόχρονα να κάνεις και 2η, έστω μερικώς, δουλειά
De@th L0rd Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Το θέμα του να μην του αρέσει κάποιου η όλη κατάσταση εδώ και να θέλει να μεταναστεύσει το έχει σκεφθεί κανείς;
kostasforlife Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Φίλε, συνφορουμίτη και συνάδελφε kostasforlife εν πολλοίς συμφωνώ μαζί σου. Έχω μόνο μια ερώτηση να σου κάνω, περισσότερο ως συνάδελφος. Ποιό είναι το ωράριο σου στην τεχνική εταιρεία που αναφέρεις ώστε μπορείς ταυτόχρονα να κάνεις και 2η, έστω μερικώς, δουλειά Κοίτα DrLo,αυτό που κάνω σαν βασική και πάγια εργασία είναι μηχανολόγος στην Τεχνικη...πηγαίνω 8 και τελειώνω 16,αλλά το ωράριο κάποια διαστήματα μπορεί να αυξηθεί (θα ξέρεις π.χ. τι γίνεται αν τα ΕΛ.ΠΕ. έχουν shut-down και κάνουν τη συντήρηση) Τώρα στην εμπορική επειδή είναι σχετικά κοντά,το ωράριο είναι ελεύθερο αλλά υπαρκτό.Πηγαίνω συνήθως αφού σχολάσω από την άλλη δουλειά για κανά 2ωρο-3ωρο ακόμη,και στάνταρ ένα 8ωρο το Σάββατο (εκεί κουμάντο κάνει ο μικρός αδερφός με άλλα 3 παλικάρια) εγώ επι της ουσίας ασχολούμαι περισσότερο με τη διαχείριση... Όπως καταλαβαίνεις...δουλειά... ***αυτόματη ένωση μηνυμάτων*** Το θέμα του να μην του αρέσει κάποιου η όλη κατάσταση εδώ και να θέλει να μεταναστεύσει το έχει σκεφθεί κανείς; Φυσικά φίλε De@th Lord,αλλά ξεχνάς κάτι σημαντικό. Το θέμα του topic γράφει "Δουλειές στην Ελλάδα" όχι "Μετανάστευση για ποιοτική ζωή μακριά από τη βρωμο-Ελλάδα"...όλοι το οικονομικό βάζουν στη μέση... Δεν βγήκε κανείς να πει "Εγώ δουλεύω στη Γερμανία για 700 ευρώ και πήγα γιατί στην Ελλάδα με 750 θα ήταν χάλια ενώ εδώ κάνω γαμάτη ζωή"...Οπότε η απορία σου είναι λίγο άτοπη...
DrLo Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Κοίτα DrLo,αυτό που κάνω σαν βασική και πάγια εργασία είναι μηχανολόγος στην Τεχνικη...πηγαίνω 8 και τελειώνω 16,αλλά το ωράριο κάποια διαστήματα μπορεί να αυξηθεί (θα ξέρεις π.χ. τι γίνεται αν τα ΕΛ.ΠΕ. έχουν shut-down και κάνουν τη συντήρηση) στα ΕΛΠΕ δε ξέρω τι γίνεται αλλά μπορώ να φανταστώ καθώς και εγώ τα τελευταία χρόνια εργάζομαι σε αντίστοιχου αντικειμένου εταιρεία (δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από το τελευταίο μου shut-down). Πάντως είσαι ο μοναδικός συνάδελφός που ξέρω που δουλέυει 8-4, σε αυτή τη δουλειά, και αν πηγαίνεις πρώτος και φεύγεις τελευταίος τότε πραγματικά οι συνάδελφοί σου στην μεγαλύτερη εταιρεία της Β. Ελλάδας είναι πολύ τυχεροι (ή άτυχοι). Αν δουλεύεις και 5μερο είσαι σίγουρα η εξαίρεση.
kostasforlife Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2009 στα ΕΛΠΕ δε ξέρω τι γίνεται αλλά μπορώ να φανταστώ καθώς και εγώ τα τελευταία χρόνια εργάζομαι σε αντίστοιχου αντικειμένου εταιρεία (δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από το τελευταίο μου shut-down). Πάντως είσαι ο μοναδικός συνάδελφός που ξέρω που δουλέυει 8-4, σε αυτή τη δουλειά, και αν πηγαίνεις πρώτος και φεύγεις τελευταίος τότε πραγματικά οι συνάδελφοί σου στην μεγαλύτερη εταιρεία της Β. Ελλάδας είναι πολύ τυχεροι (ή άτυχοι). Αν δουλεύεις και 5μερο είσαι σίγουρα η εξαίρεση. Καλά φιλε κοίτα,μην παίρνεις τόσο τις μετρητοίς το "φεύγω τελευταίος",σχήμα λόγου είναι,συνήθως το αφεντικό φεύγει τελευταίο!!!Απλά ήθελα να δώσω έμφαση στο γεγονός ότι αυτές τις 8 ώρες ξεσκιζόμαστε... Αφού είσαι στον κλάδο αυτό θα έχεις καταλάβει ότι οι εταιρείες που ασχολούνται με μηχανολογικά έργα (και έργα γενικότερα) παιρνάνε 2 φάσεις,αυτή του απίστευτου φόρτου εργασίας και αυτή της ύφεσης. Το ωράριο είναι απολύτως φυσιολογικό καθώς είμαι από τους "φρέσκους" και άπειρους,οι τεχνικοί διευθυντάδες κ.λπ. εννοείται πως δουλεύουν περισσότερο... εκεί μέσα είμαστε πολλοί ακριβώς επειδή οι δουλειές είναι πολλές...εμένα π.χ. μου δίνουν ακόμη σχετικά μικρά "εγχειρήματα" να αναλάβω... Κι όσο για το πενθήμερο σου είπα,εξαρτάται σε τι φάση βρισκόμαστε...στα "ζόρια" μας έχουν φωνάξει και Κυριακές...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.