Προς το περιεχόμενο

Δουλειές στην Ελλάδα

Hellaslover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
θα ημουν πιο επιφυλακτικος με τετοια αρθρα,

εδω γραφει οτι οι Γερμανοι ειναι οι πιο παχυς στην Ευρώπη

http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,478303,00.html

ενω εδω οτι ειναι οι Βρετανοι

http://www.medicalnewstoday.com/articles/54020.php

Η διαφορα παντως ειναι οτι στην Ελλαδα υπαρχουν σε αφθονια φρεσκα φρουτα και λαχανικα.

Από το πρώτο άρθρο:

Germans are the fattest people in Europe according to an international study, but Britain and Greece have a higher proportion of clinically obese people

Οπότε έχει σημασία αν είμαστε πρώτοι; Έστω ότι είμαστε τρίτοι (μετά τους Βρετανούς και τους Γερμανούς), αν είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα έχει καλύτερο και υγιεινότερο φαγητό θα έπρεπε να είμασταν τελευταίοι. Καταρρίπτεται λοιπόν και ο μύθος του "καλού και υγιεινού φαγητού".

Δημοσ.

@ Γηρυόνης

διαβαζεις επιλεκτικα ή καταλαβαινεις επιλεκτικα;

απο το πρώτο αρθρο:

Στα θετικά στοιχεία το γεγονός ότι εδώ και 40 χρόνια στους Έλληνες αντιστοιχούν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά από οποιονδήποτε άλλον λαό της Ευρώπης, και μάλιστα οι διαθέσιμες προς κατανάλωση ποσότητες έχουν σχεδόν διπλασιαστεί

H διαφορα οπως ειπα ειναι οτι στην Ελλαδα υπαρχει πολυ καλυτερη και πιο ποιοτικη διατροφη απο οτι στην Β. Ευρ. Το οτι το εχουμε ριξει στα προχειρα δεν το αναιρει.

αλλο ενα αρθρακι που περιγραφει λιγο πολυ την κατασταση

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1567079/Britain-is-sickliest-nation-in-Europe.html

Το αστειο ειναι οτι ειχα γνωρισει γερμανους που ελεγαν ποσο χαλια ηταν το φαγητο στην Βρετανια, ο μονοφθαλμος την ελεγε στον τυφλο δηλαδη...

Δημοσ.

Πάμπλο, άλλο το πόσα διαθέσιμα φρούτα αντιστοιχούνε και άλλο το πόσα καταναλώνει ο νεοέλληνας. Διότι η διάθεση δε σημαίνει πάντοτε και αντίστοιχη κατανάλωση.

Άλλο το ότι έχουμε καλό φαγητό και άλλο το τι τρώμε. Οπότε το ότι έχουμε καλό φαγητό δεν είναι επιχείρημα διότι όπως φαίνεται από τις στατιστικές, μπορεί να έχουμε καλό φαγητό, αλλά καταναλώνουμε ό,τι καταναλώνουνε και οι Βόρειοι.

Δημοσ.

Είναι γνωστό το θέμα με τα αυξημένα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας , πράγμα το οποίο σημαίνει είτε αδιαφορία απο το άμεσο περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά μεγαλώνουν , είτε άγνοια , είτε αδυναμία οργάνωσης απο τους αντίστοιχους υπεύθυνους φορείς . Επίσης το θέμα της διατροφής είναι άμεσα συνδεδεμένο με την φιλοσοφία και του τρόπου ζωής γενικότερα. Για παράδειγμα δεν φημίζονται οι Ελληνες για την αγάπη τους για την φύση και τις δραστηριότητες σε αυτήν , σε αντίθεση με το τι συμβαίνει πχ με τους Αυστριακούς , Ελβετούς ή οποίοι στις καθημερινές τους και σχόλες κάνουν πολλά πράγματα , ποδηλασία, trecking , ski , ιστιοπλοΐα (οι αυστριακοί ιστιοπλόοι είναι περισσότεροι απο εμάς που πνιγόμαστε απο θάλασσες) και άλλα πολλά.

Σε όλα τα επίπεδα οι Ελληνες πηδάνε κανονικά τα πάντα στο διάβα τους και για διασκέδαση ταράζουν τις χασοποταβέρνες , τα κοντοσουβλια και τα κοκορέτσια, που και που δεν μας χαλάει και κανα πιτόγυρο , δεν λέω , αλλά εμείς το έχουμε γαμήσει το θέμα ! Ποιά φρούτα και λάχανα συζητάτε τώρα ... :P

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δουλειές στην Ελλάδα???

Λοιπόν άκουσε και την δική μου ιστορία.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Γερμανία και το 1999 σκεφτόμουν το ίδιο που σκέφτεσαι τώρα εσύ. Για την ακρίβεια και οι δικοί μου έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ήρθα λοιπόν στην Ελλάδα γιατί τότε δεν υπήρχαν FORUM για να ρωτήσω ότι ρωτάς.

Είμαι τώρα κοντά 10 χρόνια εδώ και ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας με διάφορα αντικείμενα για σύνολο 8 χρόνια. Υπάλληλος δε για 1,5 χρόνια. Οπότε μιλάω εκ «πήρας ζωής». Ότι λένε τα παιδιά που έχουν απαντήσει με τα σχόλειά τους ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΛΗΘΕΣ!!!!!!!

Το μόνο καλό που μου έτυχε στην Ελλάδα είναι η γυναίκα μου και τα 3 παιδιά μου.

Τώρα θα σκεφτεί κανείς «οοοοο είναι τρίτεκνος αυτός»….. ναι είμαι και παρόλα αυτά,….

Κανόνισα να φύγω σε άλλη χώρα (Ευρώπη) γιατί δεν αντέχω άλλο την κοροϊδία που αντιμετωπίζουμε καθημερινός στην μαμά πατρίδα. Τα δύο παιδιά μου πηγαίνουν σχολείο και δεν θέλω να συνεχίσουν να μαθαίνουν κάτω από αυτές τις συνθήκες που υπάρχουν εδώ στην Ελλάδα αυτά που μαθαίνουν γιατί δεν αρκούν ούτε για γενικές γνώσης.

Εσύ ρωτάς για δουλειές στην Ελλάδα αλλά δεν είναι μόνο η δουλειά που θα έχεις να αντιμετωπίσεις.

Υπάρχουν και άλλα θέματα που πρέπει να λάβεις υπ' όψιν.

Τι γίνετε με ασφάλειες? Όχι μόνο στον τομέα της δουλειάς (ΙΚΑ/ ΤΕΒΕ κλπ) αλλά και για το σπίτι σου για την ζωή σου για το αυτοκίνητο σου κλπ. Δες λίγο τι ζητάν για τέτοιες ασφάλειες και τι πληρώνουν αν τους χρειαστείς (και ΑΝ).

Τι γίνετε με το σύστημα υγείας και ιατρικής περίθαλψης? Πως είναι τα νοσοκομεία στην Ελλάδα.

Τι θα γίνει με τα παιδιά σου αύριο μεθαύριο? Πως είναι το εκπαιδευτικό σύστημα εδώ και τι και πόσα θα μάθουν? Γιατί στην Ευρώπη δεν υπάρχου φροντιστήρια και στην Ελλάδα δεν γίνετε χωρίς.

Τι γίνετε με τους φόρους που θα πληρώνεις? Γιατί μην νομίζεις ότι αυτά που θα πληρώνεις θα πηγαίνουν στο κράτος για να έχεις εσύ σαν πολίτης απολαβές από αυτά τα λεφτά, θα πιγένουν σε τσέπες για…

και πολλά άλλα

Τι…

Τι…

Τι…

Δεν νομίζω να με παίρνει να γράψω και άλλα γιατί θα βαρεθείς να διαβάζεις.

Εξίσου δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις αλλά ούτε τι θα έκανα στην θέση σου.

Αυτή την απόφαση θα την πάρεις για τον εαυτό σου.

Αυτό που μπορώ όμως να σου πω με ειλικρίνεια είναι:

Αν δεν έχεις δέσμευση και έχεις όρεξη για μια πολύ δύσκολη ζωή που καταντά περιπετειώδες, τότε πρέπει να έρθεις στην Ελλάδα. Πουθενά, σε κανένα άλλο δυτικό κράτος δεν θα ζήσεις τόσες δύσκολες στιγμές.

Δημοσ.
Δουλειές στην Ελλάδα???

Λοιπόν άκουσε και την δική μου ιστορία.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Γερμανία και το 1999 σκεφτόμουν το ίδιο που σκέφτεσαι τώρα εσύ. Για την ακρίβεια και οι δικοί μου έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ήρθα λοιπόν στην Ελλάδα γιατί τότε δεν υπήρχαν FORUM για να ρωτήσω ότι ρωτάς.

Είμαι τώρα κοντά 10 χρόνια εδώ και ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας με διάφορα αντικείμενα για σύνολο 8 χρόνια. Υπάλληλος δε για 1,5 χρόνια. Οπότε μιλάω εκ «πήρας ζωής». Ότι λένε τα παιδιά που έχουν απαντήσει με τα σχόλειά τους ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΛΗΘΕΣ!!!!!!!

Το μόνο καλό που μου έτυχε στην Ελλάδα είναι η γυναίκα μου και τα 3 παιδιά μου.

Τώρα θα σκεφτεί κανείς «οοοοο είναι τρίτεκνος αυτός»….. ναι είμαι και παρόλα αυτά,….

Κανόνισα να φύγω σε άλλη χώρα (Ευρώπη) γιατί δεν αντέχω άλλο την κοροϊδία που αντιμετωπίζουμε καθημερινός στην μαμά πατρίδα. Τα δύο παιδιά μου πηγαίνουν σχολείο και δεν θέλω να συνεχίσουν να μαθαίνουν κάτω από αυτές τις συνθήκες που υπάρχουν εδώ στην Ελλάδα αυτά που μαθαίνουν γιατί δεν αρκούν ούτε για γενικές γνώσης.

Εσύ ρωτάς για δουλειές στην Ελλάδα αλλά δεν είναι μόνο η δουλειά που θα έχεις να αντιμετωπίσεις.

Υπάρχουν και άλλα θέματα που πρέπει να λάβεις υπ' όψιν.

Τι γίνετε με ασφάλειες? Όχι μόνο στον τομέα της δουλειάς (ΙΚΑ/ ΤΕΒΕ κλπ) αλλά και για το σπίτι σου για την ζωή σου για το αυτοκίνητο σου κλπ. Δες λίγο τι ζητάν για τέτοιες ασφάλειες και τι πληρώνουν αν τους χρειαστείς (και ΑΝ).

Τι γίνετε με το σύστημα υγείας και ιατρικής περίθαλψης? Πως είναι τα νοσοκομεία στην Ελλάδα.

Τι θα γίνει με τα παιδιά σου αύριο μεθαύριο? Πως είναι το εκπαιδευτικό σύστημα εδώ και τι και πόσα θα μάθουν? Γιατί στην Ευρώπη δεν υπάρχου φροντιστήρια και στην Ελλάδα δεν γίνετε χωρίς.

Τι γίνετε με τους φόρους που θα πληρώνεις? Γιατί μην νομίζεις ότι αυτά που θα πληρώνεις θα πηγαίνουν στο κράτος για να έχεις εσύ σαν πολίτης απολαβές από αυτά τα λεφτά, θα πιγένουν σε τσέπες για…

και πολλά άλλα

Τι…

Τι…

Τι…

Δεν νομίζω να με παίρνει να γράψω και άλλα γιατί θα βαρεθείς να διαβάζεις.

Εξίσου δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις αλλά ούτε τι θα έκανα στην θέση σου.

Αυτή την απόφαση θα την πάρεις για τον εαυτό σου.

Αυτό που μπορώ όμως να σου πω με ειλικρίνεια είναι:

Αν δεν έχεις δέσμευση και έχεις όρεξη για μια πολύ δύσκολη ζωή που καταντά περιπετειώδες, τότε πρέπει να έρθεις στην Ελλάδα. Πουθενά, σε κανένα άλλο δυτικό κράτος δεν θα ζήσεις τόσες δύσκολες στιγμές.

Πάρα πάρα πολύ σωστός. Και την καλύτερη δουλειά να βρεις είσαι τόσο ανασφαλής και τόσο ξεκρέμαστος απέναντι στα πάντα που ο χαμένος χρόνος, το άγχος και η φθορά σου για πράγματα που υπό κ.σ. θα 'πρεπε να είναι δεδομένα, δεν αντισταθμίζεται με τίποτα.

Συμπέρασμα: μακριά από την ΕλλάδαMας (sic) ασυζητητί

Δημοσ.

Καπου εδώ κολάει και το σλόγκαν: "Live your Myth in Greece!"

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σημερα μου ελεγε γνωστος ενα απιστευτο σκηνικο, Λονδινο συγκεκριμενα.

Προϊστάμενος, με υφισταμενο, κολλητοι. Να τα πινουν μαζι, διασκεδαση, φαγητο κλπ.

Μια μερα, ο υφισταμενος, αργησε να παει στη δουλεια, μονο ενα δεκαλεπτο(μιλαμε και για Λονδινο με απιστευτη κινηση).

Ο προισταμενος, ηταν υπευθυνος να παιρνει παρουσιες του προσωπικου.

Ακουστε τωρα το σκηνικο:

1. Τον 'εδωσε' κανονικα και στεγνα στο διευθυντη. Τα κολλητιλικια ξεχαστηκαν!

2. Ο υφισταμενος....εχασε την δουλεια του! Τοσο απλα! Εφυγε κλωτσηδον!

3. Ο προϊσταμενος, σαν να μη συνεβη τιποτε, την επομενη μερα, τηλεφωνησε στον υφισταμενο (διχως δουλεια, εν μερει εξαιτιας του), να παει για φαγητο σπιτι του!!!!!!

Δεν ξερω, ειναι οντως τοσο σκληρα και απανθρωπα στη Βρετανια, στον εργασιακο τομεα?

Θεωρω, απο οσα διαβαζω, οτι η Αγγλια μαλλον πλεον φερνει πιο πολυ προς Αμερικη, οπου ο στυγνος επαγγελματισμος, ειναι αδυσωπητος, και συχνα ισοπεδωνει τα ατομα.

Ισως καλυτερα, μια αλλη ευρωπαικη χωρα, ανεπτυγμενη, αλλα με κοινωνικο προσωπο. Σκανδιναβικες, Ιρλανδια, Ελβετια κλπ.

Τι λετε κι εσεις?

-----Προστέθηκε 8/11/2008 στις 12 : 28 : 12-----

Αληθεια, απο ωραρια, ειναι κανονικα, πχ μεχρι 5 το απογευμα στις περισσοτερες εταιριες, ή παιζει το ελληνικο συστημα, που θεωρητικα ειναι μεχρι 5, πρακτικα σε παιρνει μεχρι και 8 το βραδυ? Μιλαμε για νορμαλ θεσεις, οχι διευθυντες με σουπερ καθηκοντα.

Δημοσ.

Εντάξει τα 10 λεπτά πρέπει να είναι και λίγο υπερβολικά, κανείς δεν χάνει την δουλειά του για 10 λεπτά. Anyway, κάτι τέτοιο φυσικά δεν θα γινόταν Ελλάδα:-D:-D και για' αυτό έχουμε τις υπηρεσίες που έχουμε και σήμερα..:mad:

Άσχετο...Το να είναι κυριακή κλειστά τα μαγαζιά το θεωρούσα πάντα βλακέια, τουλάχιστον μόνο μαγαζιά που πουλάνε ρουχα κλπ πρέπει να είναι ανοιχτά, ο υπόλοιπος κόσμος Κυριακή κατεβαίνει να κάνει την βόρτα του στο κέντρο και να πιει καφε γιατί να είναι κλειστά; Και μετά λένε οι ιδιοκτήτες οτι δεν έχουν δουλειά...

Δημοσ.
Εντάξει τα 10 λεπτά πρέπει να είναι και λίγο υπερβολικά, κανείς δεν χάνει την δουλειά του για 10 λεπτά. Anyway, κάτι τέτοιο φυσικά δεν θα γινόταν Ελλάδα:-D:-D και για' αυτό έχουμε τις υπηρεσίες που έχουμε και σήμερα..:mad:

Άσχετο...Το να είναι κυριακή κλειστά τα μαγαζιά το θεωρούσα πάντα βλακέια, τουλάχιστον μόνο μαγαζιά που πουλάνε ρουχα κλπ πρέπει να είναι ανοιχτά, ο υπόλοιπος κόσμος Κυριακή κατεβαίνει να κάνει την βόρτα του στο κέντρο και να πιει καφε γιατί να είναι κλειστά; Και μετά λένε οι ιδιοκτήτες οτι δεν έχουν δουλειά...

Μπράβο. Μαζί σου. Εγώ φίλε μου κοιμάμαι 6 - 2 οπότε γουστάρω το μετρό να παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 5 κάθε μέρα και όχι μέχρι τις 2 το π/σ. Το ίδιο και τα περίπτερα και τα καταστήματα. Μα να μη με εξυπηρετήσουν ρε γμτ? Οι καταστηματάρχες είναι άνθρωποι και επειδή είσαι και εσύ καλό να πηγαίνεις τις καθημερινές (μετά τη δουλειά).

Εσύ θα γούσταρες να δούλευες 7 μέρες τη βδομάδα?

Μεταξύ μας πάντως σ/κ αν δεν πάω βόλτα με το αμάξι εκτός σκατούπολης κάθομαι σπίτι. Τρώω στη μάπα το καυσαέριο και τις κόρνες τις καθημερινές. Ε νισάφι πια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...