Προς το περιεχόμενο

Δουλειές στην Ελλάδα

Hellaslover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1. Ο καθένας καθορίζει τη διατροφή του, δεν καταλαβαίνω το ρόλο μιας χώρας στη διατροφή του καθενός.

2. Όλα τα υπόλοιπα που τα στηρίζεις;

3. Ο Καζαντζίδης τραγούδαγε αυτά που αναμασάτε χωρίς στοιχεία σε αυτό το θέμα.

Και σε αυτό που απαντάς σε εμένα, έχεις δίκιο! Χωρίς εμένα το πανεπιστήμιο του Αμβούργου δε θα ήταν τίποτα. Με παρακαλούσαν να τους το διαμορφώσω. Ο δήμαρχος με τηλεφώνησε για να βγάλουμε μαζί φωτογραφίες να τις δείχνει στα εγγόνια του.

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως διαφωνώ με αυτά που λες σχετικά με την ποιότητα ζωής στο εξωτερικό σε σχέση με της Ελλάδας.

Συγκριση σε σχεση με... δεν εκανα. Παλι το εχασες καπου... Γιατι ετσι?

Ανεφερα αυτα που διαπιστωσα αρνητικα και θετικα εκει, και οχι σε σχεση με αλλη χωρα ή την Ελλαδα.

Χμμ... .

Τη Θεσσαλονικη ομως δεν την αλλαζω ουτε για το μπουκινχαμ κυριε χαλιφαξ! :-p
Δημοσ.
οκ, μαλλον βαλτωσε το θεμα, αν διαβαζει κανενας που σκοπευει να μετακινηθει προς βορ. Ευρ. και ειναι διατεθειμένος να ζησει στον αθλιο καιρο, τη χαλια διατροφη, και τους παρα πολλους μιζερους ανθρωπους εχω να προτεινω μερικα σημεια που μπορει να διευκολύνουν τη ζωη εκει.

Δίκαιο έχει ο Πάμπλο Χασάν, μείνετε στην Ελλάδα με τους υψηλούς μισθούς, τις φερέγγυες δημόσιες υπηρεσίες, το χαμηλό κόστος ζωής, την αξιοκρατία, το πράσινο και καθαρό περιβάλλον, τις χιλιάδες θέσεις εργασίας, τα συνεπή ΜΜΜ, του ευτυχισμένους ανθρώπους (όπου και να πας να εξυπηρετηθείς με το χαμόγελο στα χείλη είναι, ειδικά αυτοί οι ταξιτζήδες... τί καλοί άνθρωποι), τις φθηνές διακοπές, το τέλειο σύστημα εκπαίδευσης... Έχει τόσα καλά η Ελλάδα, γιατί θέλετε να έλθετε στο εξωτερικό;

Δημοσ.

Το καλύτερο θα ήταν όποιος συμμετείχε στην συζήτηση να καταθέτει (πραγματικές) εμπειρίες ή περιπτώσεις που ξέρει ο ίδιος άντε και κανένα στατιστικό στοιχείο και να μην καταλήξει η συζήτηση σε flame πάλι ή "η Ελλάδα την έχει μεγαλύτερη από την Αγγλία" έλεος.

Εγώ που δεν έχω πολλές εμπειρίες από το εξωτερικό πχ έχω βαλτώσει και στα παπούτσια μου αν έχουν κλείσει 200 μπυραρίες η παίρνουν +-10 καταθλιπτικά, με ενδιαφέρουν πιο γενικά να μάθω..

Δημοσ.
Το καλύτερο θα ήταν όποιος συμμετείχε στην συζήτηση να καταθέτει (πραγματικές) εμπειρίες ή περιπτώσεις που ξέρει ο ίδιος άντε και κανένα στατιστικό στοιχείο και να μην καταλήξει η συζήτηση σε flame πάλι ή "η Ελλάδα την έχει μεγαλύτερη από την Αγγλία" έλεος.

Εγώ που δεν έχω πολλές εμπειρίες από το εξωτερικό πχ έχω βαλτώσει και στα παπούτσια μου αν έχουν κλείσει 200 μπυραρίες η παίρνουν +-10 καταθλιπτικά, με ενδιαφέρουν πιο γενικά να μάθω..

Στο εξωτερικό και συγκεκριμένα αγγλία που έχω ζήσει περισσότερο , μπορώ να σου πω τα εξείς:

PROS:

1)Οι άνθρωποι είναι εν γένει καλύτεροι. Σε σέβονται ως δεδομένο και το συγνώμη το έχουν καραμέρα. Μια μέρα ένας ζητιάνος, χωρίς να του δώσω μία, με πήγε με τα πόδια στο σταθμό που τον ρώτησα που βρίσκεται.

2)Οι οδηγοί σε κοιτάνε με χαμόγελο και έχεις άμεση προτεραιότητα. Ώρες ώρες αναρωτιέσαι πως γίνεται εκεί οι άνθρωποι να είναι πιο χαμογελαστοί από την Ελλάδα, από τον ταξιτζί μέχρι την κοπέλα στο σούπερ μάρκετ (hello love).

3)Δεν είναι κρύοι όπως οι γερμανοί. Στη γερμανία δύσκολα την παλέυεις. Στην Αγγλία θα πας στο κλαμπ και θα περάσεις θαυμάσια με τα μισά λεφτά. Οι γκόμενες εκεί πια είναι λιγότερο ξέκολα από τις δικές μας, και αν και οι δικές μας είναι πιο όμορφες στο πρόσωπο, οι αγγλίδες έχουν πόδια, διαστάσεις!!!

4)Το φαί είναι το ίδιο χάλια με το φαί που φτιάχνει η σύγχρονη ελληνίδα. Φυσικά δε συγκρίνεται με τη μαμά μας, αλλά η μαμά θα πεθάνει σε 20-30 χρόνια. και μαζί της και οι συνταγές.

5)Καλύτεροι μισθοί, αξιοκρατία,ακόμα λαμβάνω μετά από 3 χρόνια emails για προτάσεις για δουλειά.

6)Τα τρένα στην αγγλία γαμάνε. Ζεις πχ λουτράκι και σε 1 ώρα είσαι αθήνα στη δουλειά σου.

7)Τα είδη σούπερ μαρκετ είναι πολύ φθηνότερα από ελλάδα πια. Γενικά η ζωή είναι πιο φθηνή.Στο δε λονδίνο είναι πια σαν την αθήνα κατά μέσο όρο, αν αναλογίσεις μισθούς με κόστος ζωής.

8)Τα μπαρ/clubs ανοίγουν νωρίτερα. Οι αγγλίδες μεταμφιέζονται σα να είναι κάθε μέρα απόκριες. Γυρνάςκαι νωρίτερα οπότε μπορείς να διασκεδάσεις άνετα και να πας την άλλημέρα στη δουλειά κύριος. Και το ότι ξεκινάς νωρίτερα πίστεψέ με μπορεί να σου φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά εκεί βλέπεις ότι δεν είναι και συνειδητοποιείς ότι στην ελλάδα χάνουμε το χρόνο μας, που καθόμαστε σα τα ζώα όριθιοι, μέχρι τις 6-7 το πρωί.

9)Αν πας σε μεγάλες πόλεις όπως Λονδίνο, Mancester θα δεις δρόμους δέκα φορές σε πλάτος της Σταδίου γεμάτα λαοθάλασσα που ψωνίζει ,καθώς παίζει μουσική από μεγάφωνα και βιντεοwalls.

10)Aν και ψιχαλίζει συχνά (και όχι βρέχει όπως πολύ νομίζουν) στα παπούτσια σου δε θα δεις ποτέ λάσπη. Επίσης λόγω του ότι είναι βόρεια, δεν έχεις σχεδόν καθόλου σκόνη στο σπίτι,αμάξι,κινητό.

11)Βλέπεις άτομα από διάφορες εθνικότητες.

12)Τρως φρέσκο πεπόνι και σταφύλι 12 μήνες το χρόνο.

13)Τα περιοδικά πληροφορικής είναι φθηνότερα.:P

14)ΔΕ ΣΕ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Σε αποδέχονται ως είσαι και σε κρίνει μόνο με όσα λες. Δε πα να είσαι λέτσος, κανείς δε θα σε κρίνει. Νοιώθεις απελευθερωμένος.

15) Εϊναι απίστευτο και τρελό το αίσθημα του ότι μπορεί να βγεις σήμερα σε ένα μπαρ να διασκεδάσεις, και να μιλήσεις αμέσως και άνετα σε μια γκόμενα. Το πρώτο που θα σκεφτεί είναι ότι ψάχνεις για παρέα και όχι για γκόμενα. Το βλέμα της είναι φιλικό, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να τη ρίξεις, αλλά η μέρα σου έχει ήδη φτιάξει.

Cons

1)Πρέπει να βρεις τουλάχιστον ένα έλληνα φίλο, και οι άλλοι ας είναι ότι θέλουνε.

2)Οι ασφάλειες εκεί είναι ακόμα πιο ακριβες από Ελλάδα

3) Το ελληνικό ιατρικό σύστημα απλά δε συγκρίνεται.

4)Κάνει κρύο συνεχώς οπότε αν ζεις εκεί θα σου λήψει η έννοια "κάνω βόλτα στο δρόμο"

5)Δεν ξέρω αν είναι κακό ή καλό αλλά εκεί ο νόμος εφαρμόζεται μέχρι αηδίας.

Εγώ προσωπικά όσο έζησα εκεί, αλλά αργότερα και σε άλλες χώρες, μπορώ να πω ότι όσο μπορείτε ταξιδέψτε. Στην αγγλία πρώτη φορά άνοιξαν τα μάτια μου και ξεστραβώθηκα από το ελληναριό. Για αυτό η χώρ αυτή με έχει σημαδέψει, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μου ταιριάζει και το ελέυθερο προφίλ της, της αξιοκρατίας και του σεβασμού.Είναι καθαρά οι Έλληνες του Βορρά οι άγγλοι.

Δημοσ.
1. Ο καθένας καθορίζει τη διατροφή του, δεν καταλαβαίνω το ρόλο μιας χώρας στη διατροφή του καθενός.
Σου στέλνουν φαγητό από την Ελλάδα;

Η Γερμανία δεν έχει καθόλου γεωργία, προτιμούν να επενδύουν σε βιοκαύσιμα, αιολικά πάρκα και κτηνοτροφία (με ζωοτροφές από την Kίνα). Γι αυτό η κουζίνα τους είναι σχεδόν κάθε μέρα κρέας.

Aναγκάζονται να εισάγουν φρούτα, λαχανικά, ψαρια και όλα τα υπόλοιπα είδη διατροφής συνήθως από τα θερμοκήπια της ολλανδίας, της ισπανίας και της Ιταλίας. Όπου η ποιότητα είναι πολύ χαμηλή. πχ. οι πιπεριές είναι σε μια συσκευασία των 3, μια κόκκινη, μια πράσινη, μια κίτρινη, και είναι όλες ίδιες, χωρίς γεύση η άρωμα, το ίδιο και για τις ντομάτες. Τα ψαρια είναι είτε fish sticks, είτε κονσέρβα και καμια φορα κατεψυγμένα από τίποτα ιχθυοκαλλιέργειες της νορβηγίας. Τα φρούτα είναι καταρχάς πολύ πιο ακριβά από ότι ελλάδα (πολλά φρούτα, πχ. ακτινίδια, πωλούνται με το κομμάτι) και πολύ χειρότερη ποιότητα, πολλές φορες τα εισάγουν αγουρa.

Δεν λέω ότι στην Ελλάδα τρώμε τέλεια αλλα ακόμη είμαστε μια σκάλα επάνω, ειδικά εκτος αθηνας

Και σε αυτό που απαντάς σε εμένα, έχεις δίκιο! Χωρίς εμένα το πανεπιστήμιο του Αμβούργου δε θα ήταν τίποτα. Με παρακαλούσαν να τους το διαμορφώσω. Ο δήμαρχος με τηλεφώνησε για να βγάλουμε μαζί φωτογραφίες να τις δείχνει στα εγγόνια του.

πέρα από την ειρωνεία, η πόλη και το πανεπιστήμιο ήταν εκεί και θα είναι και εσύ θα μπορούσες να είχες πάει αλλου, εσύ τους προσέφερες σαν φοιτητής τα χρήματα σου (νοίκια, φαγητά, εισιτήρια και αλλα έξοδα), και σαν εργαζόμενος το έργο σου και το χρόνο σου (η μάλλον τα χρονια σου).

Δεν μίλησα για σχέση ανάγκης αλλα ποιος προσφέρει περισσότερο, και κανένας δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν.

Δημοσ.

Παρά την "καλή" διατροφή μας στην Ελλάδα όμως,οι περισσότεροι είναι με μπυροκοιλιές,παχυσαρκία και νόσους από κακή διατροφή...Πως γίνεται αυτό?Μάλλον επειδή κι εμείς ξεσκιζόμαστε στο κρέας + είμαστε λαός που δεν ασκείται

Δημοσ.
...οι περισσότεροι είναι με μπυροκοιλιές,παχυσαρκία και νόσους από κακή διατροφή...

Το ότι τουλάχιστον το 51% των Ελλήνων πάσχει από τα παραπάνω, από πού προκύπτει;

Δημοσ.
Το ότι τουλάχιστον το 51% των Ελλήνων πάσχει από τα παραπάνω, από πού προκύπτει;

Από το ότι αν βγεις στο δρόμο, οι 9/10 γυναίκες έχουν ένα κώλο διπλάσιο από το δικό μου!! Για τους άνδρες δε λέω....τα ίδια χάλια.

Απλά κάτσε σε ένα σημείο και παρατήρησε τους ανθρώπους....

Δημοσ.

Προκύπτει από την παρατήρηση των ανθρώπων που είναι γύρω μας και των στατιστικών,καθώς και από το πλήθος των "ειδικών" προϊόντων που πωλούνται στα σουπερμαρκετ και καλά κατά της χοληστερίνης και των διαφημίσεων αδυνατίσματος.

Δημοσ.
Προκύπτει από την παρατήρηση των ανθρώπων που είναι γύρω μας και των στατιστικών,καθώς και από το πλήθος των "ειδικών" προϊόντων που πωλούνται στα σουπερμαρκετ και καλά κατά της χοληστερίνης και των διαφημίσεων αδυνατίσματος.

Μόνο από τα (έγκυρα) στατιστικά. Η παρατήρηση των γύρω σου και η εκτίμησή σου σχετικά με τις πωλήσεις τέτοιων προϊόντων δεν λένε τίποτα...

Τες πα, τελείως off topic και σόρρυ...

Δημοσ.

θα ημουν πιο επιφυλακτικος με τετοια αρθρα,

εδω γραφει οτι οι Γερμανοι ειναι οι πιο παχυς στην Ευρώπη

http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,478303,00.html

ενω εδω οτι ειναι οι Βρετανοι

http://www.medicalnewstoday.com/articles/54020.php

Η διαφορα παντως ειναι οτι στην Ελλαδα υπαρχουν σε αφθονια φρεσκα φρουτα και λαχανικα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...