Προς το περιεχόμενο

Δουλειές στην Ελλάδα

Hellaslover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και είναι δύσκολο να βρεθεί δουλειά τις προκοπης αν δεν έχεις τα κονέ, ποίες δουλειές θεωρούνται καλοπληρωτες στην Ελλάδα? Είτε σε δημόσιο η ιδιωτικό τομέα. Μιας που μένω Αμερική είπα να σπουδάσω, αν και έχω σκοπό να ανοίξω κάποια δικη μου επιχείρηση, θέλω κάτι που να έχει περάσει και στην Αμερική και Ελλάδα. Σκεφτόμουν να σπουδάσω marketing αλλα το ξανασκέφτομαι γιατί υπάρχει πολύ ανταγωνισμός στην αμερική, και ψιλοακουγετε άχρηστο για Ελλάδα. Υπάρχει κάποιο site που μπορεί να με βοηθήσει?

Y.Γ είναι αλήθεια ότι ότι δουλειά και να κανεις θα παίρνεις το πολύ 1000euro χωρίς ΙΚΑ?(!)

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1000 euro????

χαχααχαχαχα

Κάλο... μου έφτιαξες την μέρα! (χωρίς παρεξήγηση)

Για ένα ποσοστό έως και 70% κατά την γνώμη μου είναι όνειρο ζωής ακόμα και χωρίς ΙΚΑ!

Δημοσ.

Φίλε με πτυχίο ξένου πανεπιστημίου πρέπει να δώσεις στο δικατσά ΞΑΝΑ εξετάσεις ώστε να αναγνωριστεί και πάλι βαριά να παίρνεις γύρω στα 800 ευρώ για αρχή +ΙΚΑ.Α και όσο για το μάρκετινκγ,τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν είναι αναγνωρισμένα στην Ελλάδα.Γνώμη μου ?Κάτσε US.Eδώ δεν είμαστε για σοβαρές δουλειές,μόνο για διακοπές και καλοπέραση.

Δημοσ.

κάτσε εκεί που είσαι!!

άμα κάνεις πως έρχεσαι για δουλειά εδώ σε μια βδομάδα το πολύ θα το έχεις μετανιώσει.

δοκίμασε να αλλάξεις πόλη εκεί αν δεν σ'αρέσει.

Δημοσ.

Συμφωνώ κι εγώ. Κάτσε στα ξένα και δούλευε όσο μπορείς (αν το αντέχεις βέβαια), βγάλε μερικά φράγκα και κάνε υπομονή. Μόλις φτιαχτείς λίγο έλα Ελλάδα άνοιξε άμα γουστάρεις καμιά επιχειρησούλα να συντηρείσαι και άραξε. Το να έρθεις εδώ χωρίς κανένα ελληνικό δίπλωμα δυστυχώς θα σε κάνει να χάσεις πολύ χρόνο, εκτός και αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας.

Μεταξύ us και Ελλάδας διαλέγεις μεταξύ σκληρής δουλειάς και λογικών απολαβών, η ξάπλας και τρεξίματος..

Δημοσ.
Αν και είναι δύσκολο να βρεθεί δουλειά τις προκοπης αν δεν έχεις τα κονέ, ποίες δουλειές θεωρούνται καλοπληρωτες στην Ελλάδα? Είτε σε δημόσιο η ιδιωτικό τομέα. Μιας που μένω Αμερική είπα να σπουδάσω, αν και έχω σκοπό να ανοίξω κάποια δικη μου επιχείρηση, θέλω κάτι που να έχει περάσει και στην Αμερική και Ελλάδα. Σκεφτόμουν να σπουδάσω marketing αλλα το ξανασκέφτομαι γιατί υπάρχει πολύ ανταγωνισμός στην αμερική, και ψιλοακουγετε άχρηστο για Ελλάδα. Υπάρχει κάποιο site που μπορεί να με βοηθήσει?

Y.Γ είναι αλήθεια ότι ότι δουλειά και να κανεις θα παίρνεις το πολύ 1000euro χωρίς ΙΚΑ?(!)

Στην Ελλάδα, το χειρότερο καθεστώς εργασίας ειναι ο Ιδ.Υπάλληλος.

Γενικά όλο το περιβαλλον εργασίας είναι ενας βάλτος γεμάτος κόπρανα, (απλά οι Ιδ.Υπ ειναι στον πάτο, τρώνε που τρώνε τα καφετιά, μυριζουν και τις πατούσες ολων των υπολοίπων που τρώνε κι αυτοι απο τα ίδια),

οποτε το 1ο που σου συστηνω ειναι να ζήσεις εκτός Ελλάδος. Αν η ζωή στις ΗΠΑ σου φαίνεται λίγο "αγρια", με το ελληνικό διαβατήριο, έχεις ολη τη Δ.Ευρώπη διαθέσιμη, έχεις τα αγγλικά, ενα αμερικάνικο πτυχιο, μπορεις να ζήσεις σε πιο προηγμένη, καθαρή, πολιτισμένη και όχι τόσο ακριβή χώρα.

ομως, αν εισαι αρρωστακι με τους δικούς σου και τις "ελληνικές ομορφιές", καλά να πάθεις :mad: , ελα να νιώσεις πως ειν' η ζωή κι ολα τα ωραία στη Βαλκανική.

Σαν Ελεύθερος επαγγελματίας/επιχειρηματίας, το κράτος/γραφειοκρατία ειναι αρκετά εχθρικά, για να ξεκινήσεις, για δάνεια, κλπ, για προστασία απο αθεμιτο ανταγωνισμό, και απο διαφθορά (αν δε λαδώσεις, στο κλείσανε το μαγαζί σε χρόνο dt),

αλλα αν ξεπεράσεις τα δύσκολα, μετα εχεις πολλές ευκαιρίες για φορο[διαφυγή/αποφυγή].

Σαν Δ.Υπαλληλος, εχεις πολλά προνόμια, αναλογα που εισαι μπορει να τη βγαζεις αραλίκι, εξελιξη στα λεφτά ειναι του σαλιγκαριού, αργά, πολυ αργά, αλλα τουλαχιστον σταθερά, και δεν εχεις την αβεβαιότητα, και ωράριο κυριλέ (παιδια Χ ή ώρα, σχολάμε, τα μολυβια κάτω, τα λέμε αύριο). αλλα το θεμα ειναι πώς να γίνεις Δ.Υ. ?

Σαν Ιδ.Υπαλλ...να φοροδιαφύγεις δεν μπορεις,

να αράξεις ..πολυ λιγοτερες πιθανοτητες απο τον ΔΥ,

την αβεβαιότητα την έχεις,

το ωράριο "παίζει" αναλογα το αφεντικό, τον πελάτη, τον καιρό (μόνο απο σένα δεν παίζει :-) ..)

το μονο συν, οτι μπορει να παρεις περισσότερα απο τον ΔΥ, αλλα κι αυτα δεν στα χαρίζουν. πρεπει να ρισκαρεις κι εσυ αλλάζοντας εργοδότη που και που. Αν κατσεις πολλα χρονια στο ιδιο αφεντικό, τελικά σε βάθος χρόνου, θα εχεις πάρει λιγοτερα απο ΔΥ, δουλευοντας πολυ περισσότερες ώρες.

-------------------------------------------------------------------------

για τις σπουδές...

πτυχία τύπου Marketing και Management, και Δημοσιογραφία, ειναι σίγουρος δρόμος για ανεργία (ή εργασία άσχετη με το πτυχίο).

δεν ειναι μονο οι απόφοιτοι των δημοσίων με αυτά. Στα ιδιωτικά (κολέγια, ΙΕΚ, ΕΕΣ, κλπ, άσχετα αν ειναι αναγνωρισμένα ή όχι - τον ιδιώτη δεν τον ενδιαφέρει η αναγνώριση), οι περισσότεροι σπουδαστες ειναι σε αυτα τα τμήματα.

1. αν μπορεις να κάνεις μια δική σου δουλειά, εμπορικής δραστηριότας, θα την κάνεις άσχετα με το πτυχίο. Λεφτα θελέις να ξεκινήσεις, μυαλό και εργατικότητα.

2. αν θελεις ανοιχτές ολες τις πόρτες (ελευθερος, δημόσιο, ιδ.υπαλλ ), παρε κάτι που να συνδέεται με συγκεκριμένη "τέχνη". Ειδικότητα. Ενα επάγγελμα που δεν μπορεί να το κάνει -εύκολα και χωρίς μέσο- ενας που δεν έβγαλε παρόμοια σχολή (όχι επειδη ειναι "κλειστό" επάγγελμα. αναφέρομαι στις γνώσεις, οτι χωρις αυτες δεν μπορει να σταθεί ο άλλος ).

κι αν γυριζεις Ελλάδα, μια τέχνη που να μην ειναι "κλειστή" απο την αντίστοιχη συντεχνία, δηλαδή να μην σου αναγνωρίζουν το πτυχίο επειδη δεν ειναι απο ελληνικο ΑΕΙ, ή να στο αναγνωρίζουν μετα απο κινέζικα βασανιστήρια, μιζες, εξετάσεις, κλπ.

Αν ερθεις με πτυχιο και δεν εχεις τα ιδια δικαιωματα με τον αποφοιτο ΑΕΙ, θα εχεις κλεισει τις 2 απο τις 3 πόρτες (δημοσιο, και ελευθερος με πληρη δικαιώματα).

Δημοσ.

Τόσο χαλια είναι ρε παιδιά? Με απογοητεύσατε...και εγώ που κάνω υπομονή να γυρίσω Ελλάδα...

Με λίγα λόγια να σπουδάσω μονο αν έχω σκοπό να κάτσω Αμερική μόνιμα..αλλιώς να μαζέψω χρήματα να ανοίξω κάτι δικό μου? Βασικά σκοπεύω να κάθομαι Αμερική το χειμώνα και το καλοκαίρι 2-3 μήνες Ελλάδα, η 6 μήνες εδώ και 6 εκεί-αν το επιτρέπει η δουλειά...Αλλα τους 6 μήνες στην Ελλάδα θα πειναω:shock:

2. αν θελεις ανοιχτές ολες τις πόρτες (ελευθερος, δημόσιο, ιδ.υπαλλ ), παρε κάτι που να συνδέεται με συγκεκριμένη "τέχνη". Ειδικότητα. Ενα επάγγελμα που δεν μπορεί να το κάνει -εύκολα και χωρίς μέσο- ενας που δεν έβγαλε παρόμοια σχολή (όχι επειδη ειναι "κλειστό" επάγγελμα. αναφέρομαι στις γνώσεις, οτι χωρις αυτες δεν μπορει να σταθεί ο άλλος ).

Καλο αυτό που λες αλλα σαν τι δηλαδή? Τι είναι αυτό που αν έχει σπουδαχτει στο εξωτερικό έχει περισσότερο πέραση? Υπόψιν ότι θα γίνω αμερικανος υπήκοος και δε θα μπορώ να δουλέψω στο δημόσιο (sorry αλλα με αναγκάζει η μαμά πατρίδα)

Για να ανοίξει κάποιος φροντιστήριο αγγλικών ποια είναι η διαδικασία? Λογικά χρειάζεται ένα certificate αλλα πρέπει να αναγνωριστεί από ΔΙΚΑΤΣΑ? Ρωτάω γιατί δεν είναι ακριβώς πτυχίο αλλα certificate..και αν το έχω πάρει από Αμερική τι να αναγνωρίσει η Ελλάδα...Είναι κάτι που έχω σκεφτεί να κάνω σαν part time στην Ελλάδα.

Έχει ο πατέρας μου ενοικιαζόμενα δωμάτια στο νησί μας αλλα έτσι όπως πάει ο τουρισμός δε θέλω να βασιστώ σ'αuτο...για αυτό ψάχνω εναλλακτική λύση

Δημοσ.

Για να ανοιξεις φροντιστηριο χρειαζεσαι πτυχειο φιλολογιας της γλώσσας της οποιας θες να ανοιξεις φροντιστηριο κ καποια αναλογη μιζα για να σου δωσουν την αδεια. (απο οσο εχω ακουσει απο μια ξαδερφη που θελει να ανοιξει φροντιστηριο Γαλλικων και εχει πτυχειο γαλλικης φιλολογιας)

Δημοσ.
Τόσο χαλια είναι ρε παιδιά? Με απογοητεύσατε...και εγώ που κάνω υπομονή να γυρίσω Ελλάδα...

Με λίγα λόγια να σπουδάσω μονο αν έχω σκοπό να κάτσω Αμερική μόνιμα..αλλιώς να μαζέψω χρήματα να ανοίξω κάτι δικό μου? Βασικά σκοπεύω να κάθομαι Αμερική το χειμώνα και το καλοκαίρι 2-3 μήνες Ελλάδα, η 6 μήνες εδώ και 6 εκεί-αν το επιτρέπει η δουλειά...Αλλα τους 6 μήνες στην Ελλάδα θα πειναω:shock:

Καλο αυτό που λες αλλα σαν τι δηλαδή? Τι είναι αυτό που αν έχει σπουδαχτει στο εξωτερικό έχει περισσότερο πέραση? Υπόψιν ότι θα γίνω αμερικανος υπήκοος και δε θα μπορώ να δουλέψω στο δημόσιο (sorry αλλα με αναγκάζει η μαμά πατρίδα)

Για να ανοίξει κάποιος φροντιστήριο αγγλικών ποια είναι η διαδικασία? Λογικά χρειάζεται ένα certificate αλλα πρέπει να αναγνωριστεί από ΔΙΚΑΤΣΑ? Ρωτάω γιατί δεν είναι ακριβώς πτυχίο αλλα certificate..και αν το έχω πάρει από Αμερική τι να αναγνωρίσει η Ελλάδα...Είναι κάτι που έχω σκεφτεί να κάνω σαν part time στην Ελλάδα.

Έχει ο πατέρας μου ενοικιαζόμενα δωμάτια στο νησί μας αλλα έτσι όπως πάει ο τουρισμός δε θέλω να βασιστώ σ'αuτο...για αυτό ψάχνω εναλλακτική λύση

To certificate δεν μετράει καθόλου μιας και είναι σαν σεμινάριο.Bachelor degree χρειάζεται.

Δημοσ.

Βλεπω πολλους να λενε οτι η εργασια στην Ελλαδα ειναι ξαπλα, ενω στο εξωτερικο ειναι ζορικη. Τα πραγματα εχουν αλλαξει. Αν εξαιρεσουμε τον δημοσιο τομεα που οντως εχει ξαπλα για μερικους που την επιδιωκουν, στον ιδιωτικο τομεα δεν εχουμε να ζηλεψουμε τπτ απο USA/Germany και αλλες "εργατοχωρες". Για τιν ακριβεια εχουμε να ζηλεψουμε κατι. Τους μισθους τους που ειναι διπλασιοι κ βαλε, τη στιγμη που δουλευουν τις ιδιες ωρες με εμας. Επισης εχουν και πολλα περισσοτερα καθως οι εργοδοτες εκει ειναι πιο λογικοι γιατι ακολουθουν το νομο (δε τους παιρνει να κανουν διαφορετικα) και δεν καταπατουν τα δικαιωματα τους, ουτε τους κοροιδευουν, ουτε τους αφηνουν απληρωτους/ανασφαλιστους για μηνες, ουτε τους απολυουν οποτε γουσταρουν αν ο εργαζομενος απαιτησει τα δικαιωματα που του κατοχυρωνει ο νομος κλπ κλπ.

Αλλα εδω οι εργοδοτες καταφεραν να μας τα περασουν ολα αυτα με το ετσι θελω. Απτη στιγμη ομως που ειμαστε προβατα και ο συνδικαλισμος στην Ελλαδα ως εννοια ειναι απολυτα απαξιωμενος και ξεφτυλισμενος (και πολυ σωστα ειναι, αλλο θεμα αυτο ομως) καλα να παθουμε.

Δημοσ.

Με λίγα λόγια να σπουδάσω μονο αν έχω σκοπό να κάτσω Αμερική μόνιμα..αλλιώς να μαζέψω χρήματα να ανοίξω κάτι δικό μου? Βασικά σκοπεύω να κάθομαι Αμερική το χειμώνα και το καλοκαίρι 2-3 μήνες Ελλάδα' date=' η 6 μήνες εδώ και 6 εκεί-αν το επιτρέπει η δουλειά...Αλλα τους 6 μήνες στην Ελλάδα θα πειναω[/quote']

3 μήνες το καλοκαίρι το πολύ, περισσότερο δέν αξίζει τον κόπο ειλικρινά στο λέω εκτός και άν έχεις ανθρώπους που δέν μπορείς να αποχωριστείς.

Δημοσ.

Ρε φιλαράκι ώρες ώρες βλέπω τα μηνύματά σου και τρελαίνομαι.Πια δουλειά σου επιτρέπει 6 μήνες δουλειά και 6 άδεια;Στην ελλάδα 12 εκ άνθρωποι ζούνε όλοι πεινάνε δηλ.;Κάπου δεν θα χωθείς και εσύ;Κάνε ρε παιδί μου τι σου αρέσει.Κάνε εμπόριο μεξικάνες.Σπίτια υπάρχουν,μεξικάνες δεν έχει εδώ και θα πιάσει.Ο κόσμος βαρέθηκε το αλβανοανατολικό μπλοκ.Ξέρω εγώ;Αξιόποίησε τα σπίτια που νοικιάζετε,Ας είχα και εγώ σπίτια για ενοίκιαση και θα έτρεχα στα ευρωπεικά κράτη.

Και για πέστε μου ρε μάγκες.Εντάξει η ελλάδα δεν έχει θέση για κανέναν.Πια χώρα λέει;Πια χώρα σου δίνει ευκαιρίες στην ζωή;Εμένα μου φαίνετε καμία.Όλες στον καπιταλισμό και ψέμμα το ρίξανε και όποιος έχει τα παραθυράκια να μπει.

Και εγώ σε κοινωνικό κράτος μένω,γερμανία,αλλά 0 ευκαιρίες,0 κοινωνικό κράτος,0 σε όλα τους, και το μόνο που ξέρουν είναι δούλεψε μ@λ@κα να στα αρπάξουμε με το έτσι θέλω.

Δημοσ.
Και εγώ σε κοινωνικό κράτος μένω,γερμανία,αλλά 0 ευκαιρίες,0 κοινωνικό κράτος,0 σε όλα τους, και το μόνο που ξέρουν είναι δούλεψε μ@λ@κα να στα αρπάξουμε με το έτσι θέλω.

Όλα αυτά που λές είναι ο πραγματικός καθρέφτης της Ελλάδας, δείχνει έναν άνθρωπο που ζεί και εργάζεται στην Ελλάδα άρα το να μας λές οτι μένεις Γερμανία το παίρνω σάν πλάκα.

Δημοσ.

Και για πέστε μου ρε μάγκες.Εντάξει η ελλάδα δεν έχει θέση για κανέναν.Πια χώρα λέει;Πια χώρα σου δίνει ευκαιρίες στην ζωή;Εμένα μου φαίνετε καμία.Όλες στον καπιταλισμό και ψέμμα το ρίξανε και όποιος έχει τα παραθυράκια να μπει.

sorry ρε φιλε, αλλα εγω που εχω ερθει Γερμανια γιατι ολα μου φαινονται αντιθετα ακριβως απο οπως τα περιγραφεις. Εκτος αν το Dusseldorf και η Κολωνια εχουν τεραστια διαφορα με την υπολοιπη Γερμανια, γιατι μονο αυτες τις 2 πολεις επισκεφθηκα.

Δηλαδη για μισο. Κοινωνικο κρατος ειναι το Ελληνικο? Που παιρνουν τους φορους και τους βαζουν στις τσεπες τους? Στη Γερμανια πχ πληρωνεις φορους και την επομενη μερα βλεπεις να πιανει τοπο και το τελευταιο Ευρω. Πληρωνεις φορους και λαμβανεις υπηρεσιες. Δρομοι, πεζοδρομια, καθαριοτητα, αστυνομευση, πρασινο μεσα στις πολεις, συγκοινωνιες, υποδομες, γηπεδα και πολλα αλλα. Στην Ελλαδα πληρωνεις φορους και δε βλεπεις ΤΙΠΟΤΑ απο τα παραπανω. 0 ευκαιριες η Γερμανια? Τι να πω, εγω αποτι ξερω εκει βρισκουν ολοι δουλεια με διπλασιους μισθους απο τους Ελληνικους. Και μαλιστα το συστημα τους ειναι τετοιο ωστε κανενας να μη μενει ανεργος εκτος απο εναν που θα το επιδιωξει. Πραγματικα μου εκανε εντυπωση οτι λες για τη Γερμανια.

Θα συμφωνησω με τον παραπανω οτι οσα λες πιο πολυ στην Ελλαδα ταιριαζουν..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...