Προς το περιεχόμενο

Ελαφόνησος

vassar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να με ενημερώσει αν αξίζει να πας διακοπές στην Ελαφόνησο, από ότι είδα έχει πολύ ωραίες παραλίες...

Κάτι άλλο γνωρίζει κανείς που ίσως έχει πάει κιόλας;

Δημοσ.

Οχι δεν αξιζει να πας στην ελαφονησο... Κι αυτο διοτι τεινει να γινει νησι μονο για πλουσιους.. και τι εννοω με αυτο ? Καταρχας, με το που φτασεις στο λιμανακι για να περασεις απεναντι θα δεις πως για πεντε λεπτα ταξιδιου θα σου φυγουν αρκετα λεφτα .. Μετα , οταν με το καλο φτασεις στο νησακι θα θες να φας.. Αλλα και οι καταστηματαρχες εκει θα θελουν να σε "φάνε".. 6 ευρω μια μεριδα πατατες, 18 ευρω μια μπριζολα κλπ..Οσο για τις παραλιες ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΟΝ ΣΙΜΟ. Καμια σχεση με τις φωτογραφιες που βλεπεις( καταγαλανα νερα και μαγευτικες αμμουδιες)Το camping τα χαλασε ολα ...:S Μονο μια παραλια αξιζει ( τα νησια της παναγίας)...Εαν τωρα θες οποσδηποτε να πας, θα σου συνιστουσα ελευθερο camping ( ριψοκινδυνο παντα αλλα μονο ετσι αξιζει να πας) και φαγητα, ποτα απο την Νεαπολη η τα Βιγκλάφια....

Στα λεω αυτα εκ πειρας, αλλα και επειδη καθε καλοκαιρι ερχονται στην Νεαπολη και παραπονιουνται που τους "εγδυσαν" στην Ελαφονησο...

Δημοσ.

Τόσο πολύ χάλασε η Ελαφόνησος?Εγώ πρίν κάποια χρόνια που είχα πάει 4 φορές είχα μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Βέβαια είχαμε πάει με σκάφος και έτσι δεν μέναμε αλλού για να ξέρω απο τιμές, αλλά πραγματικά είχα τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δημοσ.
Τόσο πολύ χάλασε η Ελαφόνησος?Εγώ πρίν κάποια χρόνια που είχα πάει 4 φορές είχα μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Βέβαια είχαμε πάει με σκάφος και έτσι δεν μέναμε αλλού για να ξέρω απο τιμές, αλλά πραγματικά είχα τις καλύτερες εντυπώσεις.

εαν δεν μεινεις στο νησι δεν μπορεις να καταλαβεις .. επειδη εχουν ενα ωραιο νησι και δουλεια μονο το καλοκαιρι , σου ρουφανε το αιμα ...:shifty: βεβαια, αυτα αρχισαν απο το 2000 και μετα ... πριν ηταν πραγματικα ενας παραδεισος:-)

Δημοσ.

Αντε πάλι ....όχι , δεν ξαναποστάρω ΠΑΛΙ φωτογραφίες με την Ελαφόνησο! Πφφ! ΟΧΙ !

Το μέρος είναι μελετημένο απο την μαμά φύση , Φενγκ Σουι και τέτοια !

Δημοσ.

Δεν αξίζει να μείνεις στην Ελαφόνησο.

Μείνε στη Νεάπολη που είναι φθηνά και αν θες πετάγεσαι μέχρι το νησί για κανένα μπανάκι. Άλλωστε η περιοχή έχει τόσα μέρη να δεις, τόσες παραλίες να διαλέξεις, γιατί να περιοριστείς?

Δημοσ.

Ο λα λα ! Να περιοριστείς στην ελαφόνησο; Ρε παιδιά τι λέτε ; μισό λεπτο , για τι ακριβώς διακοπές μιλάμε - ρε vassar πως θες να παίξεις μπάλα στις διακοπές σου;

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι η ελαφόνησος όντως καταστράφηκε εν μέρει από το camping και εν μέρει από τον κόσμο που την επισκέπτεται. Την πρώτη φορά που είχα πάει (2003) όλα ήταν παραμυθένια. Ο κόσμος δεν ενοχλούσε, στην παραλία ήταν μια παρέα ανά 10 μέτρα, με ποτά, μουσική, φωτιές, δεν ξέρω γω τί άλλο, αλλά και δεν ενοχλούσε κανένας, αλλά -το σημαντικότερο- την άλλη μέρα το πρωί δεν μαρτυρούσε τίποτα ότι χθες υπήρχε κόσμος στην παραλία. Πλην των καρβουνιασμένων ξύλων δεν έβλεπες τίποτα άλλο.

Τη δεύτερη φορά (το 2006) το σκηνικό είχε αλλάξει τελείως. Χαμός από κόσμο, τα βράδυα στην παραλία ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, η μουσική ήταν σε εντάσεις συναυλίας και το μεσημέρι έβλεπες παντού άδεια μπουκάλια, κουτάκια και πλαστικές σακούλες.

Πλέον, όποιος με ρωτάει για Ελαφόνησο η πρότασή μου είναι ή να πάει μέσα Ιουνίου, ή αρχές Σεπτεμβρίου. Τότε παίζει να είναι πιο ανθρώπινα.

Δημοσ.
Η αλήθεια είναι ότι η ελαφόνησος όντως καταστράφηκε εν μέρει από το camping

Με ποιον τρόπο ακριβώς έγινε αυτό ; Εγώ που πήγα -πάλι - πρόσφατα δεν είδα καμία είδους καταστροφή. Τι εννοείς , "καταστράφηκε"; :rolleyes:

Την πρώτη φορά που είχα πάει (2003) όλα ήταν παραμυθένια. Ο κόσμος δεν ενοχλούσε, στην παραλία ήταν μια παρέα ανά 10 μέτρα, με ποτά, μουσική, φωτιές, δεν ξέρω γω τί άλλο, αλλά και δεν ενοχλούσε κανένας, αλλά -το σημαντικότερο- την άλλη μέρα το πρωί δεν μαρτυρούσε τίποτα ότι χθες υπήρχε κόσμος στην παραλία. Πλην των καρβουνιασμένων ξύλων δεν έβλεπες τίποτα άλλο.

Ακριβώς ετσι την είδα και φέτος(2008) , αν εξαιρέσεις τα καρβουνιασμένα ξύλα - δεν υπήρχαν δηλαδή ....

...όποιος με ρωτάει για Ελαφόνησο η πρότασή μου είναι ή να πάει μέσα Ιουνίου, ή αρχές Σεπτεμβρίου. Τότε παίζει να είναι πιο ανθρώπινα.

Αυτό ισχύει για όλες τις περιοχές όπου μαζεύονται περισσότερα δίποδα από όσα ο χώρος μπορεί να αντέξει...

Ο μόνος τρόπος για να είσαι μόνος σου και στην ησυχία σου τον Αυγουστο ξέρω γώ , είναι να πας διακοπές στα Ουράλια Ορη ή να κλειστείς στο δωματιό σου. :P

ps 1 δεν έχω συμφέροντα απο το νησί

ps 2 είναι παράδεισος ...η ελαφόνησος , βέβαια αναλογιζόμενοι πάντα τις αρχές του πραγματισμού :P

Δημοσ.
Οχι δεν αξιζει να πας στην ελαφονησο... Κι αυτο διοτι τεινει να γινει νησι μονο για πλουσιους.. και τι εννοω με αυτο ? Καταρχας, με το που φτασεις στο λιμανακι για να περασεις απεναντι θα δεις πως για πεντε λεπτα ταξιδιου θα σου φυγουν αρκετα λεφτα
????Εγω πήγα καλοκαιρι 2007 με αμαξι και φίλους 10 Ευρω δεν πληρώσαμε.... 7 κατι σύνολο.Ούτε ακριβό ήταν το νησί ''για πλουσιους'' δεν ξερω αν είναι κάποιου είδους εσκεμένη παραπληροφόρηση αλλα αν κάποιος κανει κάτι τέτοιο θα είναι μόνο και μόνο για να μείνουν λίγοι και καλοί-γιατι το μέρος είναι κορυφαίο!!!(Στο είδος του πάντα,μικρό-ήρεμο-για σύντομες διακοπές).
Δημοσ.

xaxaxa ...δεν παίζει άνθρωπος που γουστάρει πολυτέλειες , σεντόνια καθαρά , service , clubing και όλες αυτές τις παπαριές να αντέξει πάνω απο 2-3 μέρες στο νησάκι.

Απο την άλλη , ΘΑΝΑΤΟΣ στους ψευδοχίπηδες που θέλουν και private posts ....

Δημοσ.

φετος πηγα και ητανε φοβερα η παραλιες πεντακαθαρες δεν ειδα σχεδον καθολου σκουπιδια!!!πραγματικα η παραλιες ηταν φοβερες!οσο αναφορα το φερρυ για να περασεις απεναντι κανει 1ευρω το ατομο και 10 το αυτοκινητο και πενηντα λεπτα αμα ειχες παιδι δεν βλεπει κατι εξοφρενικο!επεισης υπηρχαν φοβερα δωματια με τηλοραση κλιματισμο μπαλκονι με 60 και 45 ευρω την μερα!!!και το βραδυ οσοι θελουν να μεινουν ξυπνιοι εχει δει καφετεριες που βαζουν μουσικη!!!περιτο να πω οτι τα σαββατοκυριακα γινεται χαμος!!!Και καποιος που ειπε για την παραλια του σιμου ηταν απλα τελεια!

Δημοσ.
Με ποιον τρόπο ακριβώς έγινε αυτό ; Εγώ που πήγα -πάλι - πρόσφατα δεν είδα καμία είδους καταστροφή. Τι εννοείς , "καταστράφηκε"; :rolleyes:

Ακριβώς ετσι την είδα και φέτος(2008) , αν εξαιρέσεις τα καρβουνιασμένα ξύλα - δεν υπήρχαν δηλαδή ....

Αυτό ισχύει για όλες τις περιοχές όπου μαζεύονται περισσότερα δίποδα από όσα ο χώρος μπορεί να αντέξει...

Ο μόνος τρόπος για να είσαι μόνος σου και στην ησυχία σου τον Αυγουστο ξέρω γώ , είναι να πας διακοπές στα Ουράλια Ορη ή να κλειστείς στο δωματιό σου. :P

ps 1 δεν έχω συμφέροντα απο το νησί

ps 2 είναι παράδεισος ...η ελαφόνησος , βέβαια αναλογιζόμενοι πάντα τις αρχές του πραγματισμού :P

Από το camping καταστράφηκε διότι η παραλία του το 2003 δεν είχε καμία σχέση με το 2006. Αντίθετα, η διπλανή παραλία, μετά την παλιά καντίνα είχε μείνει σχεδόν στα ίδια, παρά το γεγονός ότι και τις 2 χρονιές ήταν πίχτρα.

Για τις διακοπές τον Αύγουστο, δεν διαφωνώ, αλλά δεν συμφωνώ και 100%. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν ακόμα νησιά που μέσα στον Αύγουστο δεν είναι φίσκα, αλλά δεν είναι και έρημα (για παράδειγμα Άνδρος).

Και τέλος, η Ελαφόνησος όντως είναι παράδεισος. Απλά, όποιος "πεθάνει" να φροντίσει να μην είναι δεκαπενταύγουστος, γιατί ακόμα και ο παράδεισος θα είναι overbooked...

EDIT: Θα διαφωνήσω με την ακρίβεια στην Ελαφόνησο, και ειδικά για το πλοιο. Αν θυμάμαι καλά, το εισητήριο για τον επιβάτη ήταν 80 ή 90 λεπτά και για το αυτοκίνητο 6,80. Η απόκλιση από τα πραγματικά νούμερα ζήτημα να είναι 20-30 λεπτά για τον επιβάτη και 1-2 ευρώ για το αυτοκίνητο. Εκεί που φεύγει πολύ χρήμα είναι στη βενζίνη μέχρι τη Νεάπολη. Ειδικά με κλιματισμό έκαψα κοντά 1 ντεπόζιτο (με 4 άτομα και αρκετά πράγματα σε Ίμπιζα 1.4).

Δημοσ.

Φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος που βρεθήκαμε εκεί δεν είδα τίποτα από τα αρνητικά που αναφέρατε οι περισσότεροι. Αντίθετα καταευχαριστημένοι μείναμε σχεδόν όλοι.

Αν σου αρέσει η φάση του camping θα σου κάνει μια χαρά η Ελαφόνησος.

Λοιπόν το ferry έκανε όσο γράψανε 10E αυτοκίνητο 1Ε ενήλικας, και δουλεύει ανά μισή/μια ώρα μέχρι τις 21:00.

Με το που κατέβεις έχει ταμπέλες μπροστά σου προς το Σίμο που είναι 3 λεπτά δρόμος.

Καλύτερα κάντε κράτηση τηλεφωνικά, ιδίως στις αργίες/διακοπές είναι σχεδόν πάντα φίσκα.

Αν εξαιρέσεις το camping των Κυθήρων και της Αγίας Άννας, παίζει να είναι από τα πλέον οργανωμένα.

Normal φτηνό φαγητό εντός, mini market που πουλάει τα πάντα σε normal τιμές (από μαγιώ μέχρι μπουκάλια νερού με πάγο), τουαλέτες που τις καθαρίζουν ανά μια ώρα (σημαντικό αν θα έχετε κοπέλες στην παρέα), και ζεστό νερό για ντουζ σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας. Βράδυ με την ώρα κοινής ησυχίας κλείνουν οι πόρτες για αυτοκίνητα οπότε μπορείς να κοιμηθείς μια χαρά.

Οι παραλίες είναι όπως τις βλέπεις στις photo, δροσερές/κρύες με αέρα συνήθως.

Εξού και γίνεται στέκι surf-άδων και kite-άδων.

Από τα αρνητικά δυνατές μουσικές και τέτοια εμείς δεν είδαμε, ούτε σκουπίδια, ούτε "περίεργες" συμπεριφορές από τον κόσμο εκεί. Σαν μια παρέα όλοι, να μιλάμε μεταξύ μας - απλά ο κόσμος εκεί είχε πάει να περάσει καλά.

Στα αρνητικά ίσως θα μπορούσε να μπει ο ελάχιστος χώρος για να στήσεις την σκηνή/εξοπλισμό σου, και ότι τα αυτοκίνητα μπαίνουν και μένουν μέσα μπροστά στις σκηνές. Επίσης δεν έχει σκίαση σε όλες τις θέσεις για τις σκηνές, αλλά αυτό είπαν ότι θα το φροντίσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Επίσης η απόσταση/ώρα που κάνεις μέχρι Νεάπολη από Αθήνα.

Από τιμές τώρα στην Ελαφόννησο, σιγά το νησί για πλουσίους μια χαρά normal τιμές είχε σε δωμάτια/διαμονή στο camping.

Για φαγητό ξεχνάς την πασαρέλα στην προβλήτα, μέτρια και τσιμπημένα φαγητά όσον αφορά τα θαλασσινά. Ίδια φάση με Κρητικό και σια περίπου σε τιμές, φτηνότερα από Χαλκίδα μεριά αλλά καμία σχέση σε γεύσεις.

Αν θελήσετε να φάτε έξω στα νησιά της Παναγίας θα πάτε όπου η κυρ Αλεξάνδρα εκεί δίνει ρέστα με τη μαγειρική της και σε καλύτερες τιμές. Ακόμη και για καφέ το μεσημέρι/απόγευμα είναι απίστευτη η θέα. Εκεί βρίσκεται και η εν λόγω παραλία όπου είναι αρκετά πιο ήρεμα τα πράγματα αν θέλετε να χαλαρώσετε από τον τζερτζελέ του Σίμου.

Έξοδο για βράδυ πάρτε την προβλήτα ποδαράτα και αρκετά μετά κάπου πριν το τέλος του πεζόδρομου κάνει μια στροφή το λιμάνι. Παίζει ένα μπαράκι εκεί (μου διαφεύγει το όνομα του αυτή τη στιγμή) όπου τα διήμερα/τρίημερα στήνει live σε στυλ reggae, salsa, latin και γίνεται ο χαμός από κόσμο, χαβαλέ και γνωριμίες, αν θέλετε.

Για free που αναφέρανε κάποιοι ακόμη και στην παραλία του Σίμου έχει εκπληκτικά μέρη να στήσεις ( βρείτε ένα απάνεμο μέρος btw ), αλλά καλύτερα κάντε το αν είναι ήδη γεμάτο το camping αλλιώς παίζει να σας δώσουν.

Άν ψάχνετε για ηρεμία, αγριάδα, συναίσθημα επιβίωσης και τέτοια καλύτερα να το σκεφτείτε για κάπου αλλού.

Αν είσαστε για φάση του στυλ οργάνωση, χαβαλέ με κόσμο, γνωριμίες νομίζω θα περάσετε super.

/sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...