GPOWERR Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Αγαπητοι συνforumιτες εχω ενα εξωτερικο δισκο seagate freeagent 250 gb:fear: με τον οποιο αντιμετωπισα τα εξης:εχω μονιμα το everest να τρεχει οταν εχω ανοικτο τον υπολογιστη ωστε να μου δειχνει στο τραy θερμοκρασιες και αλλα.Την θερμοκρασια του συγκεκριμενου δισκου δεν την εδειχνε οποτε υπεθεσα οτι δεν εχει sensor.παραλληλα παρατηρησα οτι οταν συνδεα τον δισκο στη usb αυτος δεν εμπαινε ποτε στην εξοικονομιση ενεργειας και σχεδον ποτε δεν εκανε ασφαλη καταργηση(το αποσυνδεα χωρις αυτη) ενωη θερμοκρασια του στα πλαστικα μετα απο μια ωρα ηταν γυρω στους 35-40 βαθμους.Kαποια στιγμη μετα απο πολυ ψαξιμο για το τι φταιει μπαινοντας στο κυριως προγραμμα του εverest ειδα οτι εδειχνε την θερμοκρασια του 61 βαθμους απλα δεν το εδειχνε στο τray!!!σταματωντας την λειτουργια του everest τοτε αυτο σταματησε να τον απασχολει οποτε εμπαινε πλεον και στην εξοικονομιση και εκανε ασφαλη καταργηση.Στο standby παντως η θερμοκρασια επεφτε και εμενε στους 52 βαθμους(hard disk sentinel kai everest δειχνουν το ιδιο) που δεν θα επρεπε γιατι εναι υψηλη(το hard disk sentinel στο ιστογραμμα το δειχνει κοκκινο),ποσο μαλον που πριν μου δουλευε 60 με 65 βαθμους!!!Με αυτα σκεφτομαι να τον παω για RMA λογω οτι ζεσταινεται πολυ και κινδυνευω να χασω πολυτιμα δεδομενα αν συμβει το αποφευκτεο αλλα πρωτα θα ηθελα να ρωτησω ποσο συνηθως δουλευουν σε εσας οι εξωτερικοι δισκοι σε standby kai κανονικη λειτουργια(θερμοκρασια).
slaughter Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 εγώ έχω τον ίδιο σε 320 κ μου κάνει τα ίδια. ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τις ζέστες. Εγώ εγκατέστησα το προγραμματάκι του το οποίο τον βάζει σε stand by μετά απο λίγα λεπτά κ έτσι πέφτει η θερμοκρασία του λίγο, αλλά πλέων όταν δεν τον χρειάζομαι δεν τον ανοίγω. Δεν είναι πρόβλημα το δίσκου σου πάντως είναι γενικό με τους εξωτερικούς που λόγο τις θήκης τους ανεβάζουν θερμοκρασίες.
GPOWERR Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Σε εξοικονομηση ενεργειας περναει και χωρις να εχεις εγκαταστησει το προγραμμα αυτο,το εχω τσεκαρει.Μενει ετσι οταν δεν το χρησιμοποιεις και οταν δεν κανεις monitoring την θερμοκρασια του.Ομως η θερμοκρασια του δεν πεφτει κατω απο 50 βαθμους σε standby με θερμοκρασια δωματιου 31 και οταν δουλευει κανονικα μεταφεροντας δεδομενα φθανει τους 62 βαθμους!!!Ηδη εχω στειλει mail στην seagate και περιμενω απαντηση.Και να φανταστεις οτι οι εσωτερικοιμου δισκοι χωρις μπροστα ανεμιστηρα με δυσκολια φθανουν τους 50 σε πολυ ζορισμα!
GPOWERR Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Υποθέτω μιλάς για τον 3.5" ε; Ναι αυτον με τον μετασχηματιστη που τροφοδοτειται ξεχωριστα απο ρευμα.
skyhawk Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Εχω τον 750gb και ανεβαζει αρκετα C. Καλοκαιρι ειναι παιδια υπομονη....
bokos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Όντως οι seagate οι 3,5'' ανεβάζουν πάρα πολύ,πόσο μάλλον με 35 βαθμούς θερμοκρασία περιβάλλοντος..Δεν είναι υπερβολικά τα νούμερα που λες, παρ' όλα αυτά όντως βλάπτεται ο δίσκος.
GPOWERR Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Στο mail που τους εστειλα απλως τους ρωτω για την συνηθη θερμοκρασια και το οριο που θα πρεπει να δουλευουν χωρις να τους αναφερω οτι ο δικος μου δουλευει στους 55-60 βαθμους!Ειμαι περιεργος για το τι θα πουν...
slaughter Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 όταν λάβεις απάντηση (και αν) πόσταρε αυτά που θα σου πουν.
GPOWERR Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Mεχρι ωρας δεν μου εχουν απαντησει ακομη.
GPOWERR Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Μου εστειλαν απο την SEAGATE την ακολουθη απαντηση: " Response (James H.) 07/22/2008 11:53 Dear G K, Thank you for sending your Seagate E-mail inquiry. The following link contains all the information we have that is available to the public about this drive. http://www.seagate.com/support/freeagent/SG_3-5-in_CES_sales_sheet_gold.pdf If you have any additional questions, please let me know. Regards, James Phone: 800-732-4283 (North America) 00.800.4.SEAGATE (Europe) 1 800 759 109 (Asia, Australia and New Zealand) Web: www.seagate.com/support/index.html" Mολις το διαβασετε το pdf θα καταλαβετε πολλα ειδικα αυτο"The following link contains all the information we have that is available to the public about this drive.":X:mad:Δηλαδη η θερμοκρασια λειτουργιας του προιοντος τους δεν ειναι ανακοινωσιμη στους πελατες...
antonl Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Κλασική τυποποιημένη απάντηση... If you have any additional questions, please let me know. Ε, let him know then!
GPOWERR Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Eστειλα νεο mail στη seagate: "Thanks for the reply but i feel that my question was not been answered from the pdf.I'm looking for the operation temperature and the temperature could be damaged of my seagate feeagent with the characteristics shown to you at my first communication with you.The programs which i use is everest ultimate and hard disk sentinel.i'm looking forward for your next message,have a nice day!" Mετα απο 6 λεπτα ηρθε και απαντηση τους ,καμαρωστε τους!!! "Dear G K, Thank you for sending your Seagate E-mail inquiry. I apologize that you feel that way, but we do not have that information available to the public. If you have any additional questions, please let me know. Regards, James Phone: 800-732-4283 (North America) 00.800.4.SEAGATE (Europe) 1 800 759 109 (Asia, Australia and New Zealand) Web: www.seagate.com/support/index.html":X Για ποιο λογο αραγε δεν εχουν "that information available to the public"? Μαλλον για να μην τους αντιγραψει τις πατεντες τους η LACIE KAI H WESTERN DIGITAL:lol::lol:
GPOWERR Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Ριξτε και μια ματια σε αυτο: http://arewold.wordpress.com/2007/08/27/having-problems-with-the-seagate-freeagent-500-gb-external-disk-drive/ που μιλαει απο μονο του...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.