Captain_Darling Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Καλησπέρα! Χρειάζομαι οπωσδήποτε την βοήθεια σας για να φτιάξω και εγώ ένα πισάκι με γνώμονα αποκλειστικά μόνο τα παιχνίδια (άντε και παρακολούθηση ταινιών στην τιβι) Σκέφτομαι να βάλω τα εξής: CPU : Core 2 Duo 8500 s775/3,16 Box ή Core 2 Quad 9300 Tray s775/2,50. Αν κάνω οc στον Quad δεν θα αποδίδει εξίσου καλά με τον Duo σε παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν τετραπύρηνους? Μπέρδεμα.... Επειδή δεν έχω κατασταλάξει σε επεξεργαστή, που θα μπορούσα να δω καμιά λίστα με τωρινά και μελλοντικά παιχνίδια που θα εκμεταλλεύονται τους τετραπύρηνους? VGA : Connect3D 4870 SVGA (PCI - Express 512MB, DDR5) εφόσον έχει καλή σχέση τιμή/απόδοση. (και με προοπτική για Crossfire μελλοντικά) Έχει θύρα HDMI? Η Radeon HD 4870 XOC Black Edition έχει κυκλοφορήσει? MOBO : Για mobo είμαι μεταξύ Rampage Formula (s775, DDR2, X48) και P5E (s775, DDR2, X38). Ποιά μου προτείνετε? Για οc είναι καλύτερη ή πρώτη? (Η Rampage Formula έχει μεγαλύτερο FSB και υποστηρίζει μνήμες εως 1200 MHz, αλλά που μπορώ να βρω τέτοιες μνήμες για να βάλω? Έλα ντε!) Επίσης υποστηρίζουν και η δύο μητρικές φουλ 16χCF και στις δύο θύρες, έτσι δεν είναι? MNHMH : Δεν ξέρω ακόμα. Αλλά σίγουρα ddr2. Θέλω 4giga και 1200Mhz αλλά από που? Ωστόσο αν ανέβει πολύ το κόστος τότε παίρνω 1066 αναγκαστικά .... KOYTI : Δεν ξέρω αλλά θέλω κάτι με καλή ροή του αέρα και αρκετούς ανεμιστήρες! Δεν με ενδιαφέρει η εμφάνιση ούτε ο θόρυβος! Ούτε με νοιάζει αν θα φαίνεται το εσωτερικό από τα πλάγια του κουτιού με κάποιο "τζάμι" ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ Δεν ξέρω πόσα watt θα χρειαστώ? Αλλά όπως είπα έχω σκοπό να ρίξω μελλοντικά και μια δεύτερη VGA θα έχω και δυο τρείς δίσκους πάνω και ότι άλλο έχει ένα PC.... Παιδιά συγνώμη αν κούρασα με τις πολλές ερωτήσεις μου.... Μόνο με την βοήθεια σας θα αποφύγω να κάνω πατάτα και να πάρω κάτι ασύμβατο! Αναμένω τις συμβουλές σας! Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :-)
pabou13 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Εχουμε και λεμε: 1. Η αγορα του Ε8500 δεν αξιζει καθολου απο την στιγμη που κυκλοφορει ο Ε8400, η μονη διαφορα μεταξυ τους ειναι 0,16ghz και κοστιζει 50ευρω παραπανω απο τον Ε8400, με ενα απαλο ο/c τον φτανεις ανετα στα 3,16ghz Πολυ απλα οι core duo ειναι καλυτεροι απο τους τετραπυρινους στα παιχνιδια διοτι ακομη δεν αξοιποιουνται και οι τεσσερις πυρινες στα παινιδια (στα παιχνιδια αυτο που χρειαζεται ειναι ταχυτητα και οχι πυρινες αρα σου προτεινω core duo με μεγαλη ταχυτητα) 2. Παρα πολυ καλη επιλογη απο την στιγμη που θα ασχοληθεις με gaming, καμια καρτα δεν εχει hdmi αλλα με εναν αναπτορα κανεις την δουλεια σου ανετα, και να εχει κυκλοφορησει (Radeon HD 4870 XOC Black Edition) δεν αξιζει τον κοπο και με αυτες που κυκλοφορουν τωρα κανεις ανετα την δουλεια σου 3. Συγκρινεις δυο μητρικες με περιπου 100 ευρω διαφορα μεταξυ τους, εννοειτε οτι η Rampage θα ειναι καπως καλυτερη σε καποια πραγματα που ομως κατα την γνωμη μου δεν αξιζουν, για αυτο και εγω σου προτεινω την Ρ5Ε ( πιστευω πως ειναι πολυ καλη για τα χρηματα της) Σε διαβεβεβαιωνω οτι και η Ρ5Ε αντεχει μνημες μέχρι 1200MHz Ναι και δυο εχουν crossfire με 16χ . 4. Δεν χρειαζονται οι 1200αρες μνημες, μια χαρα ειναι και στα 1066 (αν ειναι και με σφυχτα timings τοσο το καλυτερο) 5. Πολυ καλο για τα χρηματα του 6. Ακομη και για crossfire με 2χ4870 ειναι πολυ καλο και αξιοπιστο και θα το κρατησεις για αρκετα χρονιακα ακομη. Δεν μας ειπες μονο ποσα δινεις Χαρηκα που βοηθησα
pabou13 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 φιλε τελειως σορρυ αλλα τωρα ειδα πως φτηνηναν κατα πολυ τον Ε8500 και τωρα εχει 50 ευρω λιγοτερα και ειναι 20ευρω ακριβοτερος απο τον Ε8400 (και τον Ε8400 φτηνηναν) αρα μετα απο αυτο σου προτεινω να παρεις οτι θεωρεις εσυ καλυτερο (τιμες απο e-shop)
Captain_Darling Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 pabou13 σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις υποβοηθητικές απαντήσεις σου! :-) Κατασταλάζω σιγά σιγά! Αν πάρω tray επεξεργαστή τι μου προτείνεις για ψύξη? Θα προτιμήσω όπως είπες μνήμες σε 1066 Αυτές πως τι βλέπεις : Mushkin Ram DDR2 4GB Kit XP-8500 5-5-5-15 Υπάρχουν και αυτές Mushkin Ram DDR2 4GB Kit XP-6400 με χαμηλότερα timings αλλά στα 800mhz? Ποιές να προτιμήσω? (μάλλον της 1066, ε?) Τροφοδοτικό της Thermaltake στα 700 watt λοιπόν, όπως μου προτείνεις! Το κουτί που λες ξέρεις αν παίρνει ανεμιστήρες στα πλάγια? (βλέπω βέβαια κάτι κοψίματα στα πλάγια...) Έχω δει και αυτό Chieftec Copper CG-01B στα 40 ευρώ, είναι καλό ή είναι χαζόκουτο? Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο.... Μήπως ειναι καλύτερο να περιμένω να βγεί καμιά έκδοση με περισσότερη μνήμη όσον αφορά την 4870? Με 1 γίγα ας πούμε? Επίσης όπου να 'ναι έρχεται η Radeon HD 4870X2. Φυσικά θα είναι ακριβή (κάνα 400-450 δεν θα εχει?) αλλά.... το σκέφτομαι! :eek: Ποια είναι η γνώμη σου για αυτήν? Διαθέτω γύρω στο χιλιάρικο για τα παραπάνω κομμάτια.... Σας ευχαριστώ εκ των πρότερων για τις όποιες απαντήσεις σας!
pabou13 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 η ψυξη εξαρταται απο το αν και ποσο ο/c θα κανεις στον επεξεργαστη σου (απαντησε μου και θα σου προτεινω) μια χαρα κανεις και την δουλεια σου με αυτες που ειπες (Mushkin Ram DDR2 4GB Kit XP-8500 5-5-5-15) δεν αξιζει να δωσεις παραπανω χρηματα για τις αλλες Νομιζω πως δεν παιρνει απο τα πλαγια αλλα και αυτο που προτεινεις ειναι λιγο μικρο σε μεγεθος (βαθος 1,80cm) αλλα παιρνει πολους ανεμιστηρες Μην προτιμας καθολου διπυρινες λυσεις διοτι ακομη δεν αξιοποιουνται απο ολα τα games και απο μερια drivers δεν ειναι οτι καλυτερο, απο μενα μονο μονοπυρινες οπως 4870 σκετη (το πολυ πολυ αμα θελεις στο μελλον προσθετεις και μια ακομη για να αξιοποιησεις το τροφοδοτικο και την μητρικη που σου δινει 16χ συνδεση) Δες πρωτα πως εισαι με μια 4870 και μετα πρατεις αναλογως (μην σκεφτεσαι καθολου το ενα 1gb) η καρτα ειναι κορυφαια και με τα 512mb μνημης απαντησε μου για την ψυξη και θα σου ετοιμασω κατευθειαν συνθεση
Captain_Darling Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 pabou13 και πάλι σε ευχαριστώ που μου απαντάς και είσαι ο μόνος! Όσον αφορά τις διπύρηνες νομίζω ότι το πρόβλημα με τις χ2 είναι πιο έντονο από πλευράς nvidia, έτσι δεν είναι? Διαβάζοντας αυτό Radeon HD 4870 X2 2048 MB -- R700 preview βλέπω ότι πάει αρκετά καλά η 4870χ2. Πχ στο CoD4 έχει υπερδιπλάσιες επιδόσεις από την 4870 (και ακόμα είμαστε πριν απο την κυκλοφορία της).... Είναι πειρασμός η κάρτα όπως και να το κάνουμε! Από την μια βέβαια η τιμή/απόδοση της 4870 είναι αχτύπητη από την άλλη όμως.... Αν πάρω, λέμε τώρα, την 4870χ2 τι τροφοδοτικό θα χρειαστώ? Όσον αφορά το oc, τον P2.4 που έχω στο pc μου τον έχω ανεβάσει στα 3.0 με την στοκ ψήκτρα του! :fear: (έλεος) Όπως σου είπα δεν με ενοχλεί και πολύ ο θόρυβος και δεν θέλω να ασχοληθώ με ψυγεία και νερά! Οπότε περιμένω την πρόταση σου! Αυτή είναι καλή επιλογή ? (μαζί με ανεμιστήρες που θα τις βάλω) Τhermalright True Black 120
phanispal Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Αυτή είναι καλή επιλογή ? (μαζί με ανεμιστήρες που θα τις βάλω) Τhermalright True Black 120 Μιλάς για την καλύτερη αερόψυκτρα... Μπορείς να βρεις και την κλασσική εδώ:http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=Thermalright+Ultra&cat_id=
pabou13 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 εχουμε και λεμε: case (παιρνει εναν ανεμιστηρα πισω και εναν στα πλαγια ή αλλιως αυτο που ειπες) cpu mobo gpu psu (πολυ καλο ακομη και για crossfire) ram hdd ψυχτρα (οπως ειπες και εσυ) τιμη: 936 ευρω στα εβαλα ολα απο πλαισιο ετσι ωστε να μην μπλεκεις με πολλα μαγαζια για την 4870χ2 αυτο που σου ειπα κανει και με το παραπανω (psu) αλλα ξανασκεψου το για την 4870χ2, καλυτερα στο μελλον να κανεις crossfire με 2 4870 εαν δεις πως δεν σε ικανοποιει η μια που νομιζω πως θα εχει και καλυτερες αποδοσεις απο μια 4870χ2. Κορυφαια η True Black 120 και θα χωραει ανετα στο κουτι που σου προτεινα (βαθος κουτιου 19,1cm και υψος ψυχτρας 16cm)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2008 καλό θα ήταν αν είναι να πάρεις το pc από το Πλαίσιο να περιμένεις λίγο ακόμα για να ρίξει τις τιμές στους E8400/E8500
Captain_Darling Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 pabou13 σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!!! Είσαι σίγουρος ότι το κουτί που παρέθεσες παραπάνω παίρνει ανεμιστήρα στα πλάγια? Βέβαια αν βάλω την True Black 120, ανεμιστήρας ούτως ή άλλος δεν πρόκειται να χωρέσει στα πλαϊνά του κουτιού (στην θέση πάνω από τον επεξεργαστή) εφόσον η ψήκτρα σχεδόν θα ακουμπάει στο πλαϊνό του κουτιού και δεν θα αφήνει χώρο, έτσι δεν είναι? Ή μήπως χωράει? (βαθος κουτιου 19,1cm και υψος ψυχτρας 16cm) ???? ???? Ίσως το κουτί που λέω εγώ να μου επιτρέψει να βάλω τουλάχιστον έναν ανεμιστήρα στην κάτω θέση (εκεί που είναι oι pci θύρες).... Το κουτί έχει διαστάσεις 440 x 180 x 460mm και η ψήκτρα έχει ύψος 160.5mm, την βλέπεις να μπαίνει σε αυτό το κουτί? :confused: (είναι φθηνό για αυτό το κουράζω... συγνώμη πάντως) Να ρωτήσω και κάτι ακόμα : Αν πάρω την 4870χ2 και μετά από κάνα χρόνο (και καλά) πάρω άλλη μια, το τροφοδοτικό θα με φτάσει? Επίσης κάτι που θα έπρεπε να έχω πει από την αρχή είναι ότι έχω προτίμηση στην Gigabyte.... Για αυτό αν θα μπορούσες να μου προτείνεις σε παρακαλώ κάποιο Mobo της gigabyte παρεμφερές με την Asus P5E, θα το εκτιμούσα. Και κάτι ακόμα (τελείως πληροφοριακά): Η Gigabyte X 48 DQ6 (s775, DDR2, X48) υποστηρίζει φουλ pci express 16χ σε διάταξη CF όπως και η Αsus Rampage Formula (s775, DDR2, X48) ? Σκληρό δίσκο ευτυχώς έχω, αν και η αλήθεια είναι πως αυτός που μου πρότεινες είναι αρκετά συμφέρουσα περίπτωση!! phanispal ευχαριστώ για την απάντηση! ThReSh αν καταλήξω στην 4870χ2 έτσι κι αλλιώς θα περιμένω κάνα μήνα+ ακόμα. Για τι μείωση μιλάμε?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιουλίου 2008 στα επίπεδα τιμών που έχει το eshop, λογικά μέχρι το τέλος της βδομάδας θα τις έχει ρίξει και το Πλαίσιο... ναι όλα τα Χ38 και X48 mobos έχουν 16χ σε CF ο ανεμιστήρας στην Thermalright θα μπει από την πλευρά των μνημών και θα φυσάει την ψύκτρα ουσιαστικά...έτσι ο πίσω ανεμιστήρας θα βγάζει τον ζεστό αέρας της κατευθείαν έξω από το κουτί η 4870Χ2 χρειάζεται σύμφωνα με το guru3d Power supply wise I recommend at the very least, 750-800 Watts. You might not utilize all that power distribution, yet especially in this high-end game make sure you have some reserves folks. You do not want your PSU to run at it's maximum all of the time. See, it's not that your PC will consume that much power, it's just that you want to make sure your PSU can deal with the hefty load and will stay stable during you entire gaming experience.
Captain_Darling Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Οπότε πρέπει να πάω σε 1000άρι τροφοδοτικό? Αν κάποια στιγμή αποφασίσω να πάρω και μια δεύτερη 4870χ2 θα την σηκώσει το 1000άρι? (υπ όψην ότι θα είναι πουσαρισμένο το μηχάνημα τόσο σε cpu όσο κι αλλού)
overclockerd Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Οπότε πρέπει να πάω σε 1000άρι τροφοδοτικό? Αν κάποια στιγμή αποφασίσω να πάρω και μια δεύτερη 4870χ2 θα την σηκώσει το 1000άρι? (υπ όψην ότι θα είναι πουσαρισμένο το μηχάνημα τόσο σε cpu όσο κι αλλού) http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp θεώριτικα με αυτό μπόρεις να υπολογίσεις πόσα watt χρειάζεσαι
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουλίου 2008 Οπότε πρέπει να πάω σε 1000άρι τροφοδοτικό? Αν κάποια στιγμή αποφασίσω να πάρω και μια δεύτερη 4870χ2 θα την σηκώσει το 1000άρι? (υπ όψην ότι θα είναι πουσαρισμένο το μηχάνημα τόσο σε cpu όσο κι αλλού) Inevitably people will opt CrossfireX and go with a 4-GPU based model. With two cards obviously 1000+ Watt power supplies are recommended, and in fact even needed to be able to even supply something as simple as enough PCIe graphics power connectors. μάλλον ναι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.