Προς το περιεχόμενο

Θέλω πίσω τα ΧP μου!

georginiogr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια. Ειμαι κατοχος ενος fujitsu-siemens amilo Li 1718 με εγκατεστημενα τα Windows Vista pemium. Μετα απο πολυ καιρο συμβιωσεις με τα vista και δεκαδες format, αποφασισα οτι θελω να χωρισω με τα vista λογω ασυμφωνιας χαρακτηρων και να τα φτιαξω και παλι με Windows XP με τα οποια δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα. Το θεμα ομως που με απασχολει και με προβληματιζει ειναι οι drivers. Μπηκα στα site της Fujitsu-Siemens βρηκα το μοντελο που εχω αλλα αντικρυσα ενα μεγαλο μπερδεμα απο αρχεια και δεν εβγαλα ακρη. Ειπα να μην πειραματιστω προτου απευθυνθω σε ανθρωπους που κατεχουν πολυ καλυτερα το αθλημα απο μενα. Αν καποιος εχει την καλοσυνη,την ορεξη και τη θεληση να με διαφωτισει, ας στειλει εδω την αποψη του. Ευχαριστω και καλες διακοπες σε ολους χωρις bugs! :P

Δημοσ.

...δεν υπάρχει περίπτωση "πειραματισμού". Κατέβασε στο κάτω-κάτω Ο,ΤΙ αρχεία αναφέρονται στα χρ, και ό,τι driver δεν περαστεί αυτόματα από το "στοκ" των windows, θα περαστεί από τα αρχεία που θα κατεβάσεις (στη χειρότερη θα χρειαστέι να "κατευθύνεις" τον οδηγό εγκατάστασης στην διαδρομή που θα τα έχεις απόθηκέυσει, πχ σ΄ ένα φάκελο στην επιφάνεια εργασίας. Αλλά δε νομίζω ότι θα χρειαστεί να γίνει αυτό).

Το ΜΟΝΟ σου ζήτημα είναι ΑΝ έχεις SATA δίσκο. ΑΝ έχεις, και δεν έχεις επιλογή από το BIOS να τον "βλέπει" ως ΙDE, τότε ΜΑΛΛΟΝ θα χρειαστεί (αν δεν έχεις USB floppy-που μάλλον δεν έχεις), να φτιάξεις ένα αντίγραφο του cd των xp με το πρόγραμμα nlite πχ, για να μπορέσεις να ενσωματώσεις σε αυτό τον SATA controller driver -από το site της fujitsu- που ΜΑΛΛΟΝ δεν θα έχουν τα χρ, κι έτσι κατά την εγκατάσταση θα σου λένε πως "δεν υπάρχει δίσκος".

Πολλά τα "μάλλον" όμως. Ξεκίνα εσύ με την εγκατάσταση των χρ, κι αν δεν γίνεται, είπαμε : nlite.

Αν γίνει, ό,τι driver δεν μπει από τα Win, πας στο site της fujitsu, κατεβάζεις όλους όσους είναι για xp, και τρέχεις το "instal new hardware", και τα Win θα βρουν τα υπόλοιπα μόνα τους....

Δημοσ.

Σύμφωνα με τη Fujitsu-Siemens, το συγκεκριμένο φορητό δεν υποστηρίζει XP (έχει τα ΧΡ στα unsupported Operating Systems) - αυτό σημαίνει ότι οι drivers που δίνει προορίζονται για Vista x86 και όχι για ΧΡ· βέβαια, δεν αποκλείεται να λειτουργούν και στα XP, αλλά αυτό μπορείς να το μάθεις στα σίγουρα μόνο στην πράξη - δηλ. εγκαθιστώντας τα XP και βλέποντας.

Δημοσ.

κανε κατι αλλο

βαλε εβερεστ ...

δες τι υποσυστηματα εχεις ...

μπες μετα στο σιτε του καθε κατασκευαστη και κατεβασε απο εκει τον driver ...σιγουρα θα βρεις για τα παντα

ετσι ειχα κανει στον δικο μου φορητο ...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
κανε κατι αλλο

βαλε εβερεστ ...

δες τι υποσυστηματα εχεις ...

μπες μετα στο σιτε του καθε κατασκευαστη και κατεβασε απο εκει τον driver ...σιγουρα θα βρεις για τα παντα

ετσι ειχα κανει στον δικο μου φορητο ...

Αυτο που ειπες το εκανα ε τον sandra, αλλα και παλι δεν εβγαλα ακρη μεσα στα απειρα και ακαταλαβιστικα μενου. Μαλλον θα πρπει να ξεχασω οριστικα τα xp μιας και δεν ειμαι κ τοσο εμπειρος με πειrαματισμους του bios.Ωστοσο ειχα ππροσπαθησει στο παρελθον να κανω εγκατασταση τα xp. Η εγκατασταση εγινε κανονικικα αλλα δεν λειτουργουσε το wi-fi... ο οδηγος οθονης και δεν ξερω αλλο τι. Απλα εγραψα αυτο το θεμα μηπως καποιος θα μπορουσε να μου πει που θα βρω οδηγους για το μηχανακι μου χωρις να μπαινω σε πολυπλοκες διαδικασιες αλλαζοντας ρυθμισεις και παραμετρους. Αυτα. Ευχαριστω για το χρονο σας παιδια.

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!Και εγώ έχω το ίδιο laptop και θέλω windows xp για καλύτερες επιδόσεις.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια....αν κάποιος μπορεί αν βοηθήσει να στείλει με links όλους τους drivers να τους κατεβάσουμε να βάλουμε τα xp

Δημοσ.
δεν μου πηρε πανω απο 3 λεπτα να το βρω http://forum.fujitsu-siemens.de/forum/viewtopic.php?f=89&t=28304

Να εισαι καλα φιλε μου. Θα τους κατεβασω και στο επομενο φορματ που θα κνω θα δοκιμασω να περασω τα xp γιατι αυτα τα vista δεν παιζονται με τιποτα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Περασα τα XP Pro. Κατεβασα ολους τους drivers που αναφερθηκαν πιο πανω. Η καρτα γραφικων δουλεψε κανονικα. Η καρτα ηχου και το modem το ιδιο.ΑΛΛΑ!!!! δεν δουλεψε το wi-fi και ο κερσορας αφης του lap top. Το μηχανημα πηγαινε σφαιρα με τα XP αλλα τι να το κανω διχως wi-fi και κερσορα? Επεστρεψα λοιπον απογοητευμενος στα αθλια VISTA. Δεν ειναι καθολου δικαιο να μην εχεις επιλογη. Θα μπορουσε καλλιστα η fujitsu siemens να μου δινει τη δυνατοτητα να κατεβασω drivers απο το site της σε περιπτωση που θελω να αλλαξω λειτουργικο συστημα. :-(

Δημοσ.
Έβαλα το "amilo 1718 drivers for xp" στο Google και αμέσως βρήκα :

http://www.aaa-bulharsko.cz/files/wireless.zip

http://www.centerzone.it/guide/amilo-li-1718-driver-xp.html

http://www.davesdrivers.com/forum/showthread.php?tid=251,

είναι πιό εύκολο απ'ότι θα το έκανε η fujitsu...

Αυτους κατεβασα και εγω και ειχα τα προβληματα που ανεφερα ποιο πανω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...