million_voices Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 μου θυμισε τα TweakXP και TweakVI για Win,δεν κακο περισσοτερα εδω http://ubuntu-tweak.com/about οποιος το θελει echo "deb http://ppa.launchpad.net/tualatrix/ubuntu'>http://ppa.launchpad.net/tualatrix/ubuntu hardy main" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list echo "deb-src http://ppa.launchpad.net/tualatrix/ubuntu hardy main" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list sudo apt-get update sudo apt-get install ubuntu-tweak Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Δεν είναι καθόλου κακό μια και έχει μαζεμένες όλες τις ρυθμίσεις ακόμα και τις κρυφές που υπάρχουν στο gnome σε ένα παράθυρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 δεν δουλευουν οι ρυθμισεις που αφορουν τις αλλαγες στα paths του home Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Mην περιμένεις να δουλεύουν τα πάντα. Το πρόγραμμα είναι σχετικά πρόσφατο και όλο και κάτι θα χρειαστεί να φτιάξεις η να ορίσεις μόνος σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 I know, i know Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ippo00 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Tweaked Ubuntu όπως λέμε κολοφτιαγμένο zastava Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 To ubuntu μάλλον ferrari είναι από θέμα ταχύτητας και απόκρισης και σε σύγκριση με άλλες διανομές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ippo00 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Παραδείγματα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Η καθημερινή χρήση της διανομής για δύο χρόνια με συνεχή upgrade. Τι πιο καλύτερο παράδειγμα? Κάντο σε κάποια άλλη διανομή αυτό και αν δεν σου μείνει στο χέρι έλα πες μου μετά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ippo00 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Καποιος δεν ξέρει τι λεέι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Μήπως λες για μένα ότι δεν ξέρω τι λέω? Μάλλον κάποιος άλλος έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης. Ξέρω καλά τι λέω και τι γίνετε με τις υπόλοιπες διανομές. Μετά από τόσο καιρό που είμαι ενεργό μέλος στην κοινότητα γνωρίζω από όλες τις διανομές τα θετικά τους αλλά και τα αρνητικά τους και αυτό γιατί καθημερινά συζητάω με παιδιά που τρέχουν και άλλες διανομές εκτός από ubuntu. Θα σου πω τα θετικά του ubuntu χωρίς να θέλω να σε κάνω να αλλάξεις γνώμη. package manager και διαχείριση πακέτω που δεν χαμπαριάζουν από εξαρτήσεις και σπασίματα που βρίσκεις σε άλλες διανομές. Είναι τόσο καλοστημένο που και να σου σπάσει κάποιο πακέτο το διορθώνεις με ένα κλικ. upgrade από έκδοση σε έκδοση χωρίς προβλήματα ούτε καν σε απόκριση. Την διανομή μου την τρέχω απο την εποχή του feisty και λέο να πάω σε format στην νέα έκδοση και αυτό μόνο για να περάσω σε 64αρα. Πληθώρα προγραμμάτων για όλα τα γούστα. Τα repositories του ubuntu και κατε επέκταση του debian δεν το έχει άλλη διανομη. Αυτά είναι κάποια από τα λίγα πλεονεκτήματα και φυσικά το συμαντικότερο ότι απλά το βάζεις και παίζει. Τώρα αν αρέσει σε κάποιους να βαράνε δεκάδες εντολές για να κάνουν να παίξουν τα απλά πράγματα η αν τους κάνει κέφι να δίνου γιαούρτ σε κονσόλα και δεν ξέρω τι άλλο για να λύνουν εξαρτήσεις και για να σώσουν χτυπημένα πακέτα γούστο τους και δεν με απασχολεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blashyrkh+ Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 η ubuntu ειναι debian based δηλαδη απλα μια απο τις πιο εμπιστες διανομες .Rock solid η slackware αλλα δεν θυμαμαι κανεναν να εχει και πολυ ψηλα σε εκτιμηση την μεθοδο εγκαταστασης software που προσφερει .Διασκεδαστικο το compile αλλα μετα απο τον πρωτο χρονο θες να αφιερωνεις και αλλου time απο το να ψαχνεις γιατι δεν κανει compile το δεινα η το ταδε.Η gentoo γρηγορη διανομη αρκετα θα ελεγα αλλα καμια σχεση το feeling της και απο το συστημα εγκαταστασης και παραμετροποιησης γενικα συγκρινοντας τη με την ubuntu.Tωρα γενικα αν καποιος θελει να εχει τον υπολογιστη για ενα project θα βαλει μια διανομη που του προσφερει γρηγορα και σταθερα τα εργαλεια που χρειαζεται,αντιθετα αν καποιος θελει να εχει τον υπολογιστη του ως project θα ξανανακαλυπτει τον τροχο καθε φορα που θελει κατι απλο.Ολες οι διανομες Linux ειναι ,και τα καλα του τα προσφερουν ολες ομως ειναι λιγα μικρα καθημερινα υπεροχα πραγματα που σε κρατανε στην ubuntu που δεν μπορεις να τα βρεις σε αλλη διανομη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ippo00 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Πρότων από όλα η μόνη διανομή που μου έχει κάνει προβλήματα στο Χ μάντεψε ποιά είναι. Η ίδια διανομή έχει χτυπήσει record στο να έχει outdated πακέτα και ένα πάκετ μάνατζερ το οποίο έχει καταφέρει ακόμα και να σπάσει τον εαυτό του. Η αναβάθμηση απο 7 σε 8 διέλυσε κυριολεκτικά το Xfce και σε γνωστούς ακόμα και όλο το σύστημα. Και έχει καταφέρει να εγκαταστίσει πάνς απο 3 java runtimes (επειδή κάποιος αποφάσησε ότι πρέπει να χρησιμοποιεί ΟpenJava to eclipse (για το οποίο δέν έτρεχε με τι μία αλα ήθελε να φτιάξεις άλλο launcher). Επίσης το ubuntu έχει καταφέρει να έχει περισσότερα Symlinks από κάθε άλλη διανομή που έχω κοιτάξει. Τέλος πάντων, δεν έκραζα το Ubuntu αλλά το tweaking το οποίο προφανώς δεν είναι ο σκοπόσ της διανομής (η οποία με το που την είχα βάλει έτρεχε μέχρι και ftp server..) edit: δεν λεο ότι το ubuntu είναι απαραίτητα κακό απλά ειναι ανόητο να πείς ότι είναι ferrari. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 outdated πακέτα?? Μάλλον δεν ξέρεις την φιλοσοφία και τον 6αμηνο κύκλο της διανομή. Σπάσιμο του xserver? Μιλάς πάντα για τα κλειστού κώδικα driver αν δεν κάνω λάθος και για την ελλειπή συνεργασία τους με τον xserver? Ποιό είναιτο λαθος σε αυτήν την περίπτωση ο νέο Xorg που δεν συνεργάζετε με τους κλειστού κώδικα driver η οι κλειστου κώδικα driver που δεν βελτιώθηκαν ώστε να συνεργαστούν μαζί του? Τέλος για το upgrade καιρός να μάθετε τα βασικά για το σωστό upgrade. Μπορώ να σου δώσω ένα πλήθος ανθρώπων και παραδείγματα που το upgrade λειτούργησε χωρίς προβλήματα. Μάλλον στις περιπτώσεις που λές έχουμε εργκατάσταση πακέτων εκτός διανομής, και άλλες αλχημείες που κάνει κάποιος και μετά του φταίει το σπαμενο upgrade. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ippo00 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Xfce όχι X.. Πάντως άμα η διανομή μου είναι να έχει 6μηνο κ΄θκλο ανανέωσης προφανώς σταματάμε να μιλάμε για ferrari. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.