Προς το περιεχόμενο

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πεκίνο 2008

FilipposMD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλώς σας βρήκα:-)

Fidelio αυτό δεν έγινε ποτέ(στα 15 κάτω απο 20") και ούτε θα γίνει.Ξέρω παιδί στα 16 που όταν τρέχαμε μαζί κάτι ψηλά έπαιρνε,μιλάμε για χρόνια πριν.

elven τι θες να πεις δεν εγινε ποτε, ο χρόνος ή τα φάρμακα;

και στις δύο περιπτώσεις είσαι λάθος, το πρώτο είναι επίσημο σε πρωτάθλημα της περιοχής του, το δεύτερο και οι υποθέσεις "ξέρω ενα φίλο μου " , " μου είπε ένας θείος μου που είναι στρατιωτικός" και άλλα τέτοια , είναι μαλακίες. (σορυ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 938
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Ο bolt όταν ήταν 15 χρονών έτρεξε τα 200 μέτρα ΚΑΤΩ απο 20 '' , προφανώς ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ - λόγω της ηλικίας του. Ξέρετε εσείς πολλούς τέτοιους ; Για να το πω αλλιώς οι περισσότεροι απο εδω μέσα, στα 15 σας , τρέχατε τα 200 σε 30 δευτερόλεπτα , λολ ....

εγω παντως και στα 15 μου προτιμουσα το ταβλι απο το τρεξιμο

Σε πρωτάθλημα της περιοχής του;Με χειρός;Αν τον πήρε ο ύπνος τον κριτή και το πάτησε μετά τα πρώτα 50 μ. ίσως.Δείξε μου το παγκόσμιο(κανα link επίσημο εννοώ)!(γιατί παγκόσμιο ρεκόρ θα είναι με τέτοιο χρόνο)

Έχει δίκιο σε αυτό με τα ο γνωστός του γνωστού,αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο,αλλά μη νομίζεις ότι δεν υπάρχουν παιδιά που παίρνουν κυρίως για την εισαγωγή σε σχολές.

Σε πρωτάθλημα της περιοχής του;Με χειρός;Αν τον πήρε ο ύπνος τον κριτή και το πάτησε μετά τα πρώτα 50 μ. ίσως.Δείξε μου το παγκόσμιο(κανα link επίσημο εννοώ)!(γιατί παγκόσμιο ρεκόρ θα είναι με τέτοιο χρόνο)

Έχει δίκιο σε αυτό με τα ο γνωστός του γνωστού,αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Ακου να δεις κάτι φίλε elven εγώ θα το πω μία φορά και κάνε οτι θες.

Κανένας προπονητής στον κόσμο δεν θα δώσει φάρμακα σε παιδί 15 χρονών , ΚΑΝΕΝΑΣ.Αν τυχών ο bolt έπαιρνε φάρμακα στα 15 του , τώρα απλά θα είχαν φανεί οι βιολογικές αλλοιώσεις του, στα λέω χονδρικά βαριέμαι να αναλύω.

Ολες αυτές οι μαλακίες που ακόυς δεν είναι παρα φήμες και δικαιολογίες των καναπεδόβιων ή αυτών που φορτώνουν την δική τους αποτυχία στην ζωή τους στους άλλους.

Πάρτο χαμπάρι, ΔΕΝ είμαστε όλοι γενετικά προικισμένοι ΠΩΣ να το κάνουμε δηλαδή, ΓΙΑΤΙ είναι τόσο δύσκολο να δεχτούμε οτι ο άλλος απλά τρέχει πιο γρήγορα ,είναι πολύ απλό . ΓΟΝΙΔΙΑ γαμώ τον μπελά μου , ΓΟ-ΝΙ-ΔΙ-Α :P :lol:

Τα ίδια και ο μοντογκομερυ , τα ίδια και ο Grenn και ο Baily, Fasuba, Boldon και αλλοι τόσοι , ΟΤΑΝ έτρεξαν για πρώτη φορά στην εφηβεία τους τα 100 το έκαναν ΚΑΤΩ απο 11 δευτερόλεπτα. Κατανοείς τι σημαίνει αυτό ή όχι; :-)

Απο την αλλη αν εσυ προτιμας να βλεπεις επταθλο γυναικων αντι για ΗΠΑ-Αργεντινη μπασκετ...

Μην είσαι γκαντέμης ρε, τέτοιο ματς δε θα γίνει φέτος! :-)

Για τα άρθρα περί προκλητικών δηλώσεων, συμφωνώ απολύτως, μια ζωή τα ίδια γράφουν. Βλήματα... Το ότι οι δικοί μας δήλωσαν ακριβώς τα ίδια, δεν πείραξε κανέναν.

Eιδα τη συνεντευξη του Ιακωβακη στη ΝΕΤ. Ειναι πολυ Γ@Μ@ΤΟΣ τυπος. Πραγματικα εκφραζει ανωτερα ιδανικα οχι σαν κατι αλλους...

Δεν ξέρω αν εκφράζει ανώτερα ιδανικά, αλλά είναι άτομο που αξίζει να βγαίνει στην τηλεόραση και να δινει συνεντεύξεις. Δεν κωλώνει, μιλάει ευθέως και είναι καλλιεργημένος. Και να μιλήσει μπορεί και σκέφτεται και βλέπει και λίγο ευρύτερα τα πράγματα. Τόσες μέρες αγώνες και αθλητισμός και ήταν το πρώτο άτομο που άκουσα να μιλάει για μαζικό αθλητισμό. Γιατί, στο κάτω κάτω, τι να τις κάνουμε τις διεθνείς επιτυχίες; Μόνο για ψωροεθνική υπερηφάνεια; Νόημα έχουν για να δίνουν κίνητρο στα παιδιά να σηκωθούν από το playstation και να κάνουν αθλητισμό. Τέλος πάντων, μπράβο του.

Άσχετο, δείχνει τώρα αυτή που σκόνταψε στα εμπόδια και έχασε. Έπαθε τέτοια νίλα και δίνει κλαίγοντας συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο από την ασήμαντη Ελλάδα! Μαγκιά...

Γιουσέιν Μπολτ

Γεννήθηκε στο Τρελόουνι της Τζαμάικα, στις 21 Αυγούστου του 1986

Το 2004 ο αθλητής πέτυχε χρόνο 19.93 δεύτερα στα 200 μ. και έγινε ο πρώτος έφηβος που κατέρριψε το φράγμα των 20 δευτερολέπτων, με προηγούμενο ρεκόρ αυτό του Λορέντσο Ντάνιελ στους εφήβους.

Αυτό για να μην λέγονται ανακρίβειες ότι το έκανε στα 15 ή στα 7 ή με περπατούρα:P

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AD%CE%B9%CE%BD_%CE%9C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%84

Donovan Bailey

Donovan Bailey (born December 16, 1967

He began competing as a 100 m sprinter part-time in 1991, but he did not take up the sport seriously until 1994

Και αυτό για τον Μπέιλι που ανέφερες ο οποίος και μέχρι το -'93-'94 εκανε 11 δευτερόλεπτα και πάνω.μετά άρχισε να τρώει αυγά και κάπαρι κι έπεσε στα 9.84 μέσα σε 1 με 2 χρόνια,ταλέντο απο τους παμ-παίδες όπως λες.

http://en.wikipedia.org/wiki/Donovan_Bailey

Χωρίς παρεξήγηση φίλε Fidelio αλλά αφού φαίνεται ότι δεν ασχολήθηκες με τον στίβο γιατί επιμένεις;

Ο Μπολτ είναι τεράστιο ταλέντο,βασικά όλοι αυτοί είναι ταλέντα,η ντόπα δεν σε κατεβάζει απο τα 14 sec στα 8,πάει ανάλογα με τις δυνατότητες σου.

Χωρίς παρεξήγηση φίλε Fidelio αλλά αφού φαίνεται ότι δεν ασχολήθηκες με τον στίβο γιατί επιμένεις;
elven το ήξερα οτι δεν υπήρχε περίπτωση να με ακούσεις. Οπως και να χει , ο καθένας διαμορφώνει τις αντιλήψεις του ανάλογα τις εμπειρίες , τις πηγές του και τις γνώσεις του.

Ο Bolt, συμφωνα με την δική σου πηγή, γεννήθηκε το '86 και το 2003 δηλαδή σε ηλικία 17 χρονών έκανε τα 200 σε 20,40. Αυτό πόσο απέχει από αυτό που είπα; Υπάρχουν πολλές πληροφορίες γενικά για την τζαμαϊκανή σχολή των sprinter ,που δεν θα τις βρεις στο βικι . Σε κάθε περίπτωση ο bolt στην ηλικία των 15 ετών , που είχε στα 200 (επαναλαμβάνω κάτω απο 20'' ) δεν είχε χημική υποστήριξη :

1ον γιατί έχει γενετικές καταβολές να το κάνει

2ον αν πάρεις φάρμακα στα 15 κλείνουν οι επιφύσεις πριν την πλήρη ανάπτυξη στο γενετικό τους potential , βραχυκυκλώνεται το ενδοκρινικό σύστημα οποτε κλείνουν οι αδένες και μένεις απο ενδογενείς ορμόνες για το υπόλοιπο της ζωής σου.Οποτε εκτός απο την ζωή , καταστρέφεται και η καριέρα του αθλητή.

3ον κάτι το οποίο και προφανώς σου διαφεύγει , ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ πάνω στα γενετικά χαρακτηριστικά του αθλητή. Είναι κάτι που οι ελληνες wanna be αθλητές αδιαφορούν να μάθουν τις νέες τάσεις , γιατί πολύ απλά δεν έχουν την παιδεία και είναι εντελώς αμόρφωτοι.

Οσον αφορά τον Baily , σου κάνει εντύπωση το οτι απο το πουθενά κάνει τα 100 μέτρα σε 11'' σε προχωρημένη ηλικία όντως προερχόμενος απο τον αθλητισμό. Σου κάνει τόσο εντύπωση που το αποδίδεις μόνο στα φάρμακα , γιατί προφανώς έχεις έλλειψη του γνωστικού χώρου που αφορά την προπονητική στα 100 μέτρα ,αλλά και το ζήτημα του γενετικού προφίλ των αθλητών.

Και επειδή με προκάλεσες , το οτι εσύ ΔΕΝ τα κατάφερες στον στίβο , δεν σου φταίει , ούτε ο φίλος του φίλου σου , ούτε ο γνωστός του γνωστού σου , ουτε ο μπατζανάκης σου. Αν δεν ήσουν άτυχος να πέσεις σε κανα "παραδοσιακού" τύπου προπονητή ο οποίος σε έκαψε στην προπονηση , τότε μάλλον είσαι και συ ένας ακόμα ωχαδελφιστής των ελληνικών στίβων. Αδερφέ διάβαζε αν θες να μάθεις , αναθεώρησε και ξαναγύρνα στον στίβο , αν είσαι μικρός , αν όχι κάνετο για την πάρτυ σου και πρόσεχε τους κομπογιαννίτες του κύκλου σου. :P

Καλα οταν ακουσα Ιακωβακη και Τσατουμα το Σαββατο επαθα πλακα.

1. Σωστος λογος. Δεν κοστιζει τιποτα, δειχνει ομως ποιοτητα.

2. Καταλαβαιναν τι ελεγαν. ΜΕΓΑΛΟΟΟΟΟ ΠΡΟΣΟΝ.

Ξερεις τι ειναι να εχεις φαει στην μαπα Καραγκουνη, Τοροσιδη, Νικολαιδη που κοπανανε συνειχα-συνεχεια-συνεχεια-συνεχεια-συνεχεια τα ιδια και τα ιδια που αναθεμα και αν τα λενε οι ιδιοι, κλισε απο δημοσιογραφους ειναι και αφου τους ειπανε οτι 'ετσι μιλανε' , ε, ετσι μιλανε. Οχι αλλο "Κοιταμε το επομενο ματς, ολα τα παιδια παιξανε καλα, δεν εχει σημασια τι εκανα εγω αλλα να κερδιζει η ομαδα, ειμαι ευχαριστημενος αν κερδιζουμε και ας μην παιζω καλα, γινεται καλη δουλεια στις προπονησεις, στην συνεχεια πρεπει να δουλεψουμε σκληρα για να βελτιωθουμε και αλλο, κοιταμε τα ματς ενα ενα, ταμειο στο τελος" κτλ κτλ

Ακους τα παιδια του στιβου ή του μπασκετ ας πουμε και βγαινει το βλαχαδερο ο Σπανουλης με την νυσταλεα φατσα και νομιζεις οτι μιλαει ο Πρυτανης της Παντειου σε σχεση με τους ποδοσφαιριστες. Τουλαχιστον δειχνουν να μην εχουν ετοιμες απο πριν τις απαντησεις. Καμια φορα κανας ξυπνιος δημοσιογραφος θα ρωτησει τον Καραγκουνη

-Γιωργο, τελειωσε το πρωταθλημα, τι σκεφτεστε τωρα

και θα του απαντησει

-Σκεφτομαστε μονο το επομενο ματς και κοιταμε τα παιχνιδια ενα-ενα

Για τον Τσατουμα δεν ξερω αλλά τον Ιακωβακη χαιρεσαι να τον ακους οχι μονο γιατι ξερει να μιλησει αλλά γιατι εχει προηγηθει σκεψη σε αυτα που λεει. Οταν βγαινει και λεει οτι θεωρει ολυμπιονικη τον 1ο, μεταλιουχους τους 2-3 και φιναλιστ; τους υπολοιπους του τελικου (+ τον εαυτο του) σημαινει οτι παταει στη γη και ξερει τι πετυχει και τι θα ηθελε να πετυχει.

Οσο για το ντοπινγκ και το ΝΒΑ εδω εχω ενα βιντεο ενος μελοντικου σταρ. Το παιδακι αυτο θα δουλευει 10-12 ωρες τη μερα με τους καλυτερους προπονητες με αποκλειστικο στοχο να παιξει ΝΒΑ οχι σαν τους δικους μας ακομα και αυτους που πηραν το χρυσο στο Ευρωμπασκετ Εφηβων που ζητημα ειναι αν εχουν 3-4 ωρες προπονησης τη μερα.

Συγνώμη αλλά το παραπάνω video δείχνει ένα παιδάκι να παίζει μπασκετ (καλύτερα απο μένα λολ ) , το ντοπινγκ τι σχέση έχει;

Ωρα είναι τώρα να μου πειτε οτι ντοπάρεται ο 6 χρονος ! :P

Δεν το ανεπτυξα αλλά οταν απο 6 χρονων λιωνεις στα γυμναστηρια φυσικα και οταν γινεις 20 θα εισαι θηριο σε σχεση με τους υπολοιπους. Οι ασχετοι θα δουν ντοπινγκ οι σχετικοι θα δουν χρονια δουλειας. Και ο Λεμπρον καπως ετσι ξεκινησε.

Fidelio όπως είπα η ντόπα πάει ανάλογα με τις πραγματικές επιδόσεις σου και αυτό συμβαίνει αν ντοπαριστείς "σεμνά" και δεν πάρεις τα χάπια που δίνουν για άλογα.

Η Τζόινερ του 10.49 νομίζω πέθανε στα 40 της,έτυχε;Ο μεγάλος Καρλ Λιούις έχει παραδεχτεί ότι έπαιρνε αναβολικά,πρόσφατα το παραδέχτηκε και η Jones.ενώ πιασαν και τον Μοντγκόμερι( οι 3 είχαν-έχουν παγκόσμιο ρεκόρ ενώ η Jones κέρδιζε με κατεβασμένα χέρια όπως ο Μπολτ),να θυμίσω και τον μεγάλο και μεγαλύτερο όνομα της εποχής Μπεν Τζόνσον με το 9.79 το 1988;θες κι άλλους;Απο τα γνωστά έχουμε:

Κεντέρης,Θάνου(χρυσός και ασημένια Ολυμπιονίκης στην Αυστραλία) έπεσαν απο το μηχανάκι για να αποφύγουν τα control,Χαλκιά(τι βγήκε στην Αθήνα;πρώτη νομίζω),ότι έπαιρνε ντόπα ομολόγησε και ο Πέτιγκριου(γύρισαν οι ΗΠΑ τα χρυσά των 4χ400).

http://www.zougla.gr/news.php?id=1088

Στη άρση βαρών 11 άτομα πήραν καταλάθος m3,πιο παλιά δεν έπαιρναν τίποτα ή δεν τους πιανανε;Απορία το 'χω.Τον Σαμπάνη είχαν πιάσει;δε θυμάμαι.

ΟΚ δεν υπάρχουν αποδείξεις για όλους αλλά απο ότι φαίνεται πρωταθλητισμός χωρίς ντόπα δεν γίνεται.

Είναι αλήθεια όμως ότι όλοι είναι μεγάλα ταλέντα,ο Μπολτ πχ θα έβγαινε πρώτος αν έτρεχαν όλοι καθαροί αλλά αν έτρεχαν όλοι όπως τώρα δλδ ντοπέ και αυτός καθαρός αμφιβάλω αν ήταν στην 8αδα.Και plz μη επιμένεις στο κάτω απο 20" στα 15 γιατί με χειρός ακόμα και τώρα κάνω 7 δευτερόλεπτα το 100αρι(θα βάλω κανα γνωστό να το πατήσει μετά τα 50:p),για αυτό και εφευρέθηκε το ηλεκτρονικό.

Τη θλιβερή αυτή εικόνα μερίδας του εφηβικού αθλητισμού έρχεται να επιβεβαιώσει ένα κρούσμα ντόπινγκ που αποκαλύπτει σήμερα ο ΕΤ: Δεκαεπτάχρονος μαθητής, αθλητής συλλόγου της άρσης βαρών, ο οποίος συμμετείχε στην τελική φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Πρωταθλήματος στις 13 και 14 Μαρτίου, βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε τότε, με αφορμή τα περιστατικά αυτά, προέκυψε ότι προπονητές αλλά και γονείς αθλητών προτρέπουν τα παιδιά να κάνουν χρήση ουσιών προκειμένου να πετύχουν πανελλήνιες διακρίσεις ή επιδόσεις ρεκόρ με τις οποίες αποκτούν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των ευεργετημάτων για την εισαγωγή τους σε τμήματα και σχολές των ΑΕΙ.

http://www.madata.gr/index.php?news=17511

Ακριβώς ότι σου είπα προηγουμένως,τώρα τι πήρε δε ξέρω,μπορεί να είχε κλάνει και κανα μαύρο:P.Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα.Το ότι δεν ασχολήθηκες με τον στίβο δε στο είπα με κακία ή ειρωνία,αν ασχολήθηκες δεν γνώρισες τη βρωμιά του.Υπάρχει ένα σημείο στο οποίο η θα πάρεις αναβολικά και θα προχωρήσεις ή θα μείνεις στάσιμος,όλοι κάνουν τις επιλογές τους.

Φιλικ'α:-)

Εντάξει τα παιδάκια δεν λιώνουν στα γυμναστήρια , σε οργανωμένες αθλητικά χώρες (δεν μιλάω για πάλε ποτέ ανατολικές γερμανίες ή την κίνα) . Το concept είναι οτι τα παιδάκια θέλουν να λιώνουν όσο αυτά θέλουν στα γήπεδα, και σχετικά ελεύθερα.

λολ, δεν τα μαστιγώνουν , ούτε τα βάζουν με το ζόρι να ..ΠΑΙΖΟΥΝ !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...