Προς το περιεχόμενο

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πεκίνο 2008

FilipposMD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι ρε σεις...

κ φαγώθηκε ο σχολιαστής(ποιός ήταν δεν θυμάμαι..) πως είναι η πρώτη ελληνίδα που ανεβαίνει δεύτερη φορά στο βάθρο σερί...

καλά κ την Κελεσίδου ξεχνούσε κ την Μανιάνη....

• Απαντ. 938
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ακουσατε αν μετρησαν τη μεγιστη ταχυτητα που επιασε στο 100αρι ο Bolt;

Μιλαω για τη μεγιστη. Οχι τον μ.ο. στα 100μ

Σίγουρα την μέτρησαν , πάντα κινηματογραφούν τέτοιους αγώνες και στην συνέχεια κάνουν βιομηχανική ανάλυση.Έχει πολλές παραμέτρους , σε σχέση με το μήκος διασκελισμού και τον χρόνο και τα σωματικά χαρακτηριστικά . Ο τύπος πρέπει να έσπασε όλα τα προγνωστικά, δεδομένου οτι είναι ... ψηλός (σαν να βλέπεις να τρέχει κολώνα της ΔΕΗ )! . Βασικά τυχαίνει να έχω στον υπολογιστή μου μια τέτοια ανάλυση του Ben Johnson όμως, σε meeting της αθήνας με χρόνο 10,07 (τίποτα δηλαδή) και χονδρικά παίζουν τα εξής απο λήψη του αγώνα στα 30 μέτρα , για να πάρουμε μια ιδέα δηλαδή : 5,5 δισκελισμούς /δευτερόλεπτο - με μέση οριζόντια ταχύτητα 11,30 μέτρα /δευτερόλεπτο ! - Χονδρικά οι δρομείς αυτου του επιπεδου προσεγγίζουν το μέγιστο της ταχύτητας στο 5ο δευτερόλεπτο ,ενώ στο 2ο ας πούμε το 78% της μέγιστης. Τρέχα γύρευε τώρα τι θα έγραψε το κοντερ για τον bolt , μπορώ να κάτσω να το βγάλω στο περίπου αλλα είμαι χάλια στις πράξεις :P !

Δημοσ.

* Αν μετρησουν την ταχυτητα του Bolt τη στιγμη που αρχισε να ξεφευγει μεχρι να χαλαρωσει απο τα 40-70m μαλλον θα προκειται για συντριβη του παλιοτερου ρεκορ.

* Η Δεβετζη δυσκολα θα τα καταφερει στο μηκος αλλά ισως μπορεσει να ειναι στην 6αδα. Ειναι σε πολυ καλη κατασταση.

* Ο Ιακωβακης οντως δεν μπορει να κανει πολλα πραγματα αλλά μπραβο του ειναι σταθερα καλος εδω και μια δεκαετια.

* Ο Νικολαιδης παει φουλ για μεταλιο και ειναι αυτος που βγηκε 2ος στην Αθηνα οταν τον ζαλισε ο ΝοτιοΚορεατης και ηταν στους 8 στο Σιδνευ οταν εσπασε το ποδι του (απο τις πιο συγκηνιτικες στιγμες των αγωνων). Ειναι και Αρειανακι ;)

* Κaizer προτιμω Αργεντινη γιατι πιστευω οτι μπορουμε να τους βγαλουμε το λαδι με πιεστικη αμυνα και καποια στιγμη να καταρευσουν.

Δημοσ.

Στην τελετή έναρξης ή λήξης των δικών μας παραολυμπιακών αγώνων θυμάται κανείς τι είχε γίνει και δεν γιορτάστηκε πολύ; Κάποιο ατύχημα;

Δημοσ.
Στην τελετή έναρξης ή λήξης των δικών μας παραολυμπιακών αγώνων θυμάται κανείς τι είχε γίνει και δεν γιορτάστηκε πολύ; Κάποιο ατύχημα;

Ναι, είχανε μείνει πολλοί αθλητές ανάπηροι.

Δημοσ.
Ναι, είχανε μείνει πολλοί αθλητές ανάπηροι.

Δαιμονικός!!!

Δεν ήταν το τσουνάμι, αυτό έγινε τα Χριστούγεννα. Κάτι στην Ελλάδα είχε γίνει νομίζω.

Δημοσ.

Η τελετή έναρξης ήταν εντυπωσιακότατη...

Στη τελετή λήξης είχε ακυρωθεί το καλλιτεχνικό κομμάτι λόγω της τραγωδίας στο μαλιακό με τους μαθητές..

Δημοσ.
ναι ρε σεις...

κ φαγώθηκε ο σχολιαστής(ποιός ήταν δεν θυμάμαι..) πως είναι η πρώτη ελληνίδα που ανεβαίνει δεύτερη φορά στο βάθρο σερί...

καλά κ την Κελεσίδου ξεχνούσε κ την Μανιάνη....

Οντως, και η Μπεκατωρου ηταν τελικα, και ο Κακλαμανακης ο ιστιοφορος, και τα παιδια της Αρσης γενικα εχουμε μπολικο κοσμο με 2 σερι

Να σου πω βασικα ομως τι παιζει?Κανει πολυ μπαμ ο στιβος σε τετοιες περιπτωσεις. Κοινως γιατι εκει "τα φαβορι" αλλαζουν ανα εξαμηνο(ενω σε κωπηλασιες, ιστιοπλοιες, αρσες βαρων κτλ ειναι πιο steady τα πραγματα)

Δημοσ.

* Κaizer προτιμω Αργεντινη γιατι πιστευω οτι μπορουμε να τους βγαλουμε το λαδι με πιεστικη αμυνα και καποια στιγμη να καταρευσουν.

Να σουπω την αληθεια αυτο φοβαμαι και γω για μας. Τα Λιθουανακια ειναι πιο χυμμαριο.

Επιπλεον, για να μην λεμε και μαλακιες, 3 παικτες μας παιζουν επιθετικη αμυνα, τα 3 γκαρντ. Και Βασιλοπουλο θα εβαζα καποτε αλλα εχει τελματωσει απιστευτα εδω και 1,5 χρονο και δεν παιζει πολυ. Επιπλεον λογω των ΝΒΑερς(πρωην και νυν) εχουν και κορμια...Τι να πω, εμενα μου φαινονται αυτο που θα ηθελε να ειναι η Εθνικη μας.

Θα μου πεις απο την αλλη, οι λιθουανοι τους κερδισανε. Ξερωγω, μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. Παντως I stand εδω που ειμαι ειδικα ενοψη ημιτελικου. Ο συνδιασμος Λιθουανια και αν περασω Ισπανια ειναι By far πιο ευοιωνος του Αργεντινη και αν περασω ΗΠΑ

Δημοσ.

Τα δύο σερί μετάλλια ο σχολιαστής , εννοούσε για τον στίβο. Οσο για τους αθλητές που πείρανε ένα μετάλλιο και την έκαναν αν και ακούγεται κάπως ηττοπαθές ή αρχίζουν και λένε για τα ντρόγκια που πείρανε και έκαναν και έραναν , η πραγματικότητα είναι οτι για να πάρεις έστω ένα χρυσό ολυμπιακό (ή έστω αργυρό/χάλκινο) θα πρέπει να πονέσει η σούφρα σου για πολλά χρόνια. Επίσης κάτι που δεν βλέπει ο κόσμος είναι οτι αθλητές ολυμπιακού επιπέδου τραυματίζονται πολύ εύκολα και αρκετά συχνά , και όταν μιλάμε για τραυματισμό δεν εννοούμε σκόνταψε και χτύπησε (λολ) , μιλάμε για αλλοιώσεις του μυοσκελετικού απο υπερχρηση , για παράδειγμα η Δεβετζή ας πούμε όταν πατάει στο δεύτερο άλμα ("κουτσό" που κάνουν οι τριπλουνίστες ) εφαρμόζει μια δύναμη περίπου ενός τόνου ή το πάτημα του τσάτουμα για το άλμα είναι δύναμης 10πλάσιας του βάρους του. Αυτά στις προπονήσεις τους επαναλαμβάνονται πολύ περισσότερο από όσο σε έναν αγώνα και για χρόνια ! Οπότε δεν είναι παράξενο να πει κάποιος , "οκ σταματάω" και εξαρτάται βέβαια και απο γενετικό του προφίλ , αν αντέχει να συνεχίζει ή όχι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...