Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 σοβαρέψου washcloud...στην Ελλάδα φταίει ΜΟΝΟ ο προπονητής για τις ήττες...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 ...και που φταίει ο Γιαννάκης που οι ΓΚΑΡΝΤ μας ακόμα πήραν παραμάζωμα το σίδερο στις...βολές ; !Τα σκατώσαμε διότι δεν παίξαμε. Απλό. Και τα ματς δεν χαρίζονται, πρέπει να ιδρώσεις. Στο οτι σε ολο το ματς δεν ειδαμε ουτε μια αποπειρα οργανωμενης επιθεσης ισως κατω απο ενα συγκεκριμενο συστημα, με αποτελεσμα οι μισες επιθεσεις να ειναι απονενοημενα σουτ κ πολλες αλλες να καταληγουν σε λαθος? Στο οτι δεν ειδαμε το γνωστο full court press? Στο οτι δεν ειδαμε παγιδες? Στο οτι δεν εγινε ουτε μια προσπαθεια ανακαμψης? Στο οτι μου βαζει Πελεκανο και αφηνει Διαμαντιδη εξω την ωρα που οι Ισπανοι πανε να ξεφυγουνε στο σκορ (και τελικως αυτο εγινε)? Λεω εγω τωρα... Δε χαθηκε στις βολες το παιχνιδι. edit: Thresh το ειδες το ματς? ΔΙνεις την εντυπωση πως οχι. Τεσπα για μενα δε φταιει ΜΟΝΟ ο προπονητης. Κατα κυριο λογο οι δημοσιογραφοι φταινε που δημιουργουν ψευδεις φιλοδοξιες στον κοσμο με τις φανφαρες για καποια φιλικα και το προολυμπιακο τουρνουα. Οταν εγω και πολλοι ακομα φωναζαν οτι οι αντιπαλοι ηταν υποδεεστεροι και δε γινεται να βγαζουμε τοσο απολυτα συμπερασματα. Απο την Ισπανια (και τις ΗΠΑ) ηταν δεδομενο οτι θα χασουμε εκ των προτερων (γιαυτο δε χρειαζεται γκρινια), αλλα καποιοι μου πιπιλουσαν το μυαλο οτι εχω καλυτερη ομαδα και ειμαι το φαβορι για το χρυσο και οτι εχω τη δυνατοτερη ομαδα ολων των εποχων και και και και... Ετσι τωρα πρεπει να μπουνε μερικοι σε μια διαδικασια ανωμαλης προσγειωσης πριν να ειναι αργα.
kosmasgr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Να τους έκανε προπόνηση στις βολές. Απλά η Ισπανία έπαιξε άμυνα με @@ και δεν είχαμε σύστημα. Ελεύθερο μπάσκετ έπαιξαν οι δικοί μας
gdp77 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 75% ευθύνη του Γιαννάκη η ήττα. Οι παίκτες έχουν δεδομένα προσόντα και ο προπονητής είναι υπεύθυνος να ΜΠΟΡΕΣΕΙ να τα αξιοποιήσει στο παρκέ. Ένα σύστημα δεν είδα για να βγάλουμε ελεύθερο σουτ ή να ξεμπλοκαριστούμε από τους 3 ή και 4 ψηλούς με τους οποίους έπαιζε άμυνα στην περιφέρεια ο Ισπανός κόουτς. Ο Γιαννάκης έγινε προπονητής επειδή έτυχε να έχει καλούς παίκτες. Ο Ομπράντοβιτς (αν δεν κέρδιζε) θα έχανε με λίγους πόντους τουλάχιστον. Πάμε στην καλύτερη για 3 θέση τώρα... Όλη η υπόθεση ήταν αυτό το παιχνίδι και το χάσαμε... σοβαρέψου washcloud...στην Ελλάδα φταίει ΜΟΝΟ ο προπονητής για τις ήττες... Αν ήξερες 5 πράγματα θα έβλεπες ότι στο συγκεκριμένο ο Γιαννάκης φέρει τεράστια ευθύνη.
geovard Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 σοβαρέψου washcloud...στην Ελλάδα φταίει ΜΟΝΟ ο προπονητής για τις ήττες... Πες μας λοιπόν τι έφταιξε σήμερα.
Panahs Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Απλά ο Γιαννάκης δε θα καταφέρει να νικήσει ΠΟΤΕ την Ισπανία. Ακόμα και αν νικήσουμε όλους τους άλλους και τους αμερικάνους με 20 πόντους και πάμε τελικό, απλά θα χάσουμε και πάλι από δαύτους. Γιατί απλά δεν μπορεί. Και θα έχουμε μόνιμα κόμπλεξ και θα είμαστε μονίμως τα πουτανάκια τους.
washcloud Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 johnyboy , η εκτίμησή σου για το παιχνίδι με αφήνει άφωνο. Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω αν παρακολούθησες καθόλου φιλικά και προολυμπιακό για να δεις "αν έχει συστήματα η ομάδα". Ούτε αν νομίζεις ότι μέχρι αυτό το παιχνίδι, μας είχαν παγκοσμίως ως "ένα από τα πιθανά χρυσά", για λόγους ξεκαρφώματος στα στοιχήματα. Επίσης, η κουβέντα σου για τον Γιαννάκη, με κάνει να θυμηθώ "κράξιμο" του Συρίγγου, που παρατέθηκε στο "ξεκίνημα" αυτού του thread. Προσωπικά δεν έχω κανένα ζόρι για τους συλλόγους στην Ελλάδα, αλλά τέτοιες χοντροκοπιές από σχόλια, με κάνουν να σκέφτομαι αν εσύ έχεις προτιμήσεις και με αυτό τον τρόπο τις στηρίζεις...Αυτό μόνο εσύ βέβαια το ξέρεις, και μπορείς να παραδεχτείς τί ισχύει και τί όχι. Ξεπερνάω λοιπόν το "βάρος προς τον προπονητή" @ ΤhReSh : α να χαθείς κρύε και εστιάζω στους παίχτες : Ποιοί ξέρουν να γυρνάνε την μπάλα και ποιοί όχι, φάνηκε το προηγούμενο δίμηνο. Κι έλα πες μου ότι τα έβλεπες τα παιχνίδια, κι ότι ΕΣΤΩ και ένας αντίπαλος κωλοβάρεσε, και γι' αυτό είχαμε Μ.Ο.>80π . MiDi_MiLiZ, σοβαρά πιστεύεις ότι ο ΓΙΑΝΝΚΗΣ τους είπε "μην τρέχετε γιατί θα μου ιδρώσετε" ; ! Τί λέτε ρε παιδιά. Όσο για το ότι κατέληξε από κάποιο σημείο και μετά να είναι "απενενοημένες κινήσεις" οι προσπάθειες των δικών μας, για πέστε μου, στο θεό που πιστεύετε, ΠΟΥ τους είδατε τους Ισπανούς να πιέζουν όπως ξέρουν και μπορούν ; Εκτός κι αν μιλάτε για τις εντυπώσεις που σας μείνανε ΜΕΤΑ το 25', όπου το παιχνίδι είχε φτάσει κοντά στους -20 = α)εμείς ντεντ, αυτοί up, και ΠΑΛΙ αν ήταν αυτοί νορμάλ, θα έπρεπε να μας έχουν ρίξει καμμιά 30άρα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ (μόνο ο Ναβαρο-νε ουσιαστικά ξεψάρωσε σε κείνο το σημείο, και ο Καλντερόνης). Ένα ΚΑΚΙΣΤΟ παιχνίδι ήταν ΚΑΙ από τους 2, όπου κανείς δεν έτρεχε, ο Πάου-για-βρούβες Γκασόλ έκανε μέχρι και air-ball (ελεύθερος παρακαλώ) στα νευραλγικά σημεία του παιχνιδιού. Και δε μιλάμε για "σφιχτό" παιχνίδι που δεν μπορείς να τρέξεις...μιλάμε για ΜΗ-τρέξιμο!!! Στο οτι μου βαζει Πελεκανο και αφηνει Διαμαντιδη εξω την ωρα που οι Ισπανοι πανε να ξεφυγουνε στο σκορ (και τελικως αυτο εγινε)? Λεω εγω τωρα...τον ThReSh λες, αλλά εσύ που ήσουν, αναρωτιέμαι...Τον είδες ΠΟΛΛΗ ώρα μέσα τον Πελεκάνο ; ! ! Όσο για τις βολές, δεν ξέρω αν όσοι σχολιάζετε έχετε και παίξει μπάσκετ, αλλά για όσους ΔΕΝ έχετε, να τονίσω ότι αν συνειδητοποιήσεις ότι η ομάδα έχει 30% στις βολές, σε σημείο που ΠΡΕΠΕΙ να έχεις πάνω πχ από το διπλάσιο τουλάχιστον, τότε το μάτς το νιώθεις ως αγγαρεία στη σκουπιδιάρα. Όποιος ΝΟΜΙΣΕ ότι αυτό που εννοούμε είναι "αν είχαμε βάλει αυτούς τους 10 πόντους θα ήταν αλλιώς" δεν καταλαβαίνει καν για τί μιλάμε. Μιλάμε δυστυχώς περισσότερο για ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Δέστε και τους Ισπανούς που βαράγανε πετσάκι ΚΑΙ αυτοί, μέχρι που ξεκόλλησαν με τον Φερνάντεθ (!@^~#^@~%!), και ΜΕΤΑ πήραν τα πάνω τους (ΡΗΜΑΔΙΑ ήταν και αυτοί με τα τρίποντα πχ, και όχι μόνο). Όταν τσούκου-τσούκου περάσανε τους +10, τότε "ξεδιπλώθηκαν". Και από ψυχολογία δείξαμε ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, δυστυχώς (γιατί φέτος ένιωθα ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα, κι ότι είμαστε "όλοι" λίγο πιο "Σπανούληδες" και "Διαμαντίδηδες", απ' ότι είμασταν παλιότερα "Παπαλουκάδες" και "Φώτσηδες") ότι μετράει πολύ για μας. Θυμόμαστε ότι είμαστε ταλεντάρες, όταν πάνε καλά τα πράγματα... Όσο γι' αυτό για τους δημοσιογράφους, τί να σου πω...Δηλαδή, εσύ από τους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ περίμενες για να πάρεις τα πάνω σου ; ! Παιχνίδια δεν έβλεπες ; ! Κι αν έβλεπες, πώς μπορεί να μην δικαίωνες την άποψη ότι ΕΧΟΥΜΕ την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών (μας) ; ; Οι δημοσιογράφοι δεν λέγανε τίποτα περισσότερο από αυτό που ένιωθε ο κάθε θεατής που ΕΒΛΕΠΕ τα παιχνίδια, και δεν διάβαζε απλά το σκορ..... Επίσης δεν καταλαβαίνω τη λογική του Ετσι τωρα πρεπει να μπουνε μερικοι σε μια διαδικασια ανωμαλης προσγειωσης πριν να ειναι αργα. ? ! ? ! Γιατί, για να μην βάλουν κανένα χοντρό στοίχημα ; ! (ΜΟΝΟ έτσι το καταλαβαίνω... ). Αν μιλάμε για απλή θέαση, συνεχίζω να περιμένω καλά παιχνίδια από την εθνική, ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΓΑΜΑΤΑ. Αν και όπως είπα προτύτερα, φοβάμαι μην συνεχίσει όπως άρχισε (να μην ξεπεράσει δηλαδή τον σημερινό "βιασμό" - ή μάλλον την αυτοϊκανοποίηση). Γιατί κατά τα άλλα, την περιμένω τελικό (μεγάλο ). Όχι γιατί είμαι ψώνιο, ούτε γιατί το "αξίξει" αλλά γιατί το ΕΧΕΙ. kosmasgr, δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα μαζί σου, αλλά αυτή η δήλωση Απλά η Ισπανία έπαιξε άμυνα με @@ και δεν είχαμε σύστημα. Ελεύθερο μπάσκετ έπαιξαν οι δικοί μας μου θυμίζει το τραγούδι του Sting , "Englishman In New York"... Panahs, μέχρι στιγμής πάντως δικαιώνεται αυτό http://www.fiba.com/pages/eng/fc/news/colu/p/newsid/27651/arti.html το άρθρο, που πρόσφατα παρατέθηκε στο thread. Για να δούμε λοιπόν και παρακάτω.
FilipposMD Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Μερικοί πρέπει να κοιτάξουν τα συμπλέγματά τους λίγο, γιατί μάλλον τους εμποδίζουν να παρακολουθήσουν νηφάλια έναν αγώνα, όπου συμμετέχουν άτομα που εργάζονται στην ομάδα που δε συμπαθούν. Ας πούμε: Ο δε Σχορτσιανιτης 3 φαουλ σε 4 λεπτα συμετοχης. Κλασικα μπαινει στη ρακετα με το κωλο και φυσικα του δινονται επιθετικα φαουλ. Καμια σχεση με την Ελλαδα που μονιμως του τη χαριζουνε οι διαιτητες και τον εχουμε βαφτισει παιχταρα επειδη παιζει με αυτο τον αντικανονικο τροπο. ΥΓ. Η πιο ευχαριστη στιγμη του παιχνιδιου ηταν η συμετοχη του Πελεκανου, οποτε και οι Ισπανοι πηραν τη διαφορα. Δε ξερω αλλα αυτος ο παιχτης οπως παιζει αμυνα μου φαινεται πολυ αστειος. Οσο για επιθεση απλως ειναι σαν να παιζουμε με 4 οποτε παιζει αυτος. Αλλα οπως ειπαμε. Για να τον προτιμησε η προπονηταρα απο τον Περπερογλου κατι θα ξερει. ΥΓ 2. Δεν ειδα το γιανακη να πεταει σακακια κ να χτυπιεται... ΥΓ 3. Πολυ μεγαλος παιχτης ο Σχορτσιανιτης....Γιατι οι δημοσιογραφοι δε μας πιπιλισαν σημερα το μυαλο με ατακες τυπου "Big Sofo" "O Σοφοκλης ειναι παρων μετα απο τη μεγαλη περιπετεια που περασε" "οδοστρωτηρας" κλπ? Ο Σχορτσανίτης έκανε όντως 3 φάουλ. Ένα επιθετικό με τον αγκώνα και 2 αμυντικά, ένα σε κάθε Γκασόλ. Τελευταία φορά που κοίταξα, ο αγκώνας ήταν κάπως μακριά από τον κώλο. Επίσης, τελευταία φορά που κοίταξα, καμιά ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα (ούτε καν ο ΠΑΟ) δεν είχε ψηλούς σαν τους Γκασόλ, ώστε να αναγκάζεται να κάνει φάουλ για να τους αντιμετωπίσει. Επίσης, όταν μπήκε ο Πελεκάνος, το σκορ ήταν 47-31. Όταν βγήκε, ήταν 54-41. Δε θα λέγαμε ακριβώς ότι τότε πήραν τη διαφορά οι Ισπανοί. Ούτε τον Γιαννάκη είδαμε ποτέ να πετάει σακάκια σε ματς των 20 πόντων. Επί της ουσίας τώρα, να πω κι εγώ τη γνώμη μου για το ματς. Μαύρα χάλια εννοείται, παίκτες και προπονητής. Με εξαίρεση τον Σπανούλη. Εμένα μου φάνηκε ότι δεν είχαν τη ζωντάνια και την αγωνιστικότητα που έδειξαν άλλες φορές. Φταίει το ότι πήγαν αργά στην Κίνα και δεν έχουν εγκλιματιστεί; Ότι δεν έδωσαν αρκετά ματς μετά το προολυμπιακό; Ότι αντιμετωπίζουν πλέον τους Ισπανούς με ηττοπάθεια; Ίσως λίγο απ' όλα. Είναι φανερό ότι οι Ισπανοί μας κλείνουν τα πικ εν ρολ, κλείνουν τη ρακέτα και μας εγκλωβίζουν στην επίθεση, γιατί δεν έχουμε τον σουτέρ που θα ανοίξει την άμυνα. Όταν ο καλύτερος (συγκριτικά) στα τρίποντα ήταν σήμερα ο Βασιλόπουλος, τι να περιμένουμε; Για να κερδίσουμε τους Ισπανούς έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να έχουμε ευστοχία σαν εκείνη του ημιτελικού με τις ΗΠΑ, δηλαδή εξωπραγματική. Και μην τα ρίχνουμε όλα στον Γιαννάκη. Εντάξει, προφανώς έκανε πολλά λάθη, αλλά όταν ξεκινάει η ομάδα με 1/8 βολές και χάνει τόσα ελεύθερα τρίποντα, πρέπει να σκεφτούμε μήπως και οι παίκτες ήταν σε κακή βραδιά. Τέλος πάντων, αρχή είναι, ας ελπίσουμε ότι ήταν και θέμα προσαρμογής και σιγά σιγά θα βελτιωθεί η ομάδα. Το κομβικό σημείο είναι ο προημιτελικός, αν και δε θα μας χαλούσε μια νίκη σήμερα... Υ.Γ. Λιθουανία-Αργεντινή στη ΝΕΤ. Προβλέπεται πολύ δυνατό ματς.
FilipposMD Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Άσχετο, αλλά τι $@#%#^%$ αυτή με τους πρωινούς τελικούς της κολύμβησης, να μην μπορούμε να δούμε κανέναν! Και επίσης, πιο άθλιο ξεκίνημα ελληνικής αποστολής δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει. Έχουν πατώσει όλοι!
nikos papas. Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δηλαδη αν αλλαξουμε προπονητη και φυγει ο "ασχετος" ο Γιαννακης θα κερδιζουμε τους ισπανους?Εγω λεω να μπει ο Γιαννακης στο βιβλιο Γκινες, διοτι παρολο που ειναι τοσο "ασχετος" και "αχρηστος " προπονητης καταφερε να παρει χρυσο στο πανευρωπαικο και ασημενιο στο παγκοσμιο πρωταθλημα. Τετοια μπλακ αουτ ειχε εμφανισει η ομαδα και περσι.Αυτα τα γιουρουσια που εκανε η ομαδα στην επιθεση εδειχναν κακιστη ψυχολογια και οχι ελλειψη συστηματων.Ενας παιχτης κρινεται σαν παχταρας οταν απο τα 10 ματς στα 7-8 μαμει και δερνει.Ε! λοπον τετοιους παιχταραδες η ισπανοι εχουν περισσοτερους γιαυτο και ειναι καλυτερη ομαδα. Καλυτερη ομαδα δεν σημαινει φυσικα και ανικητη.Απλα σημαινει οτι για να την κερδισεις θα πρεπει να κανεις το παιχνιδι της ζωης σου. Προσωπικα πιστευω οτι αυτη η ομαδα που εχουμε αξιζει και μπορει μεχρι το χαλκινο υπο την προυποθεση οτι θα βελτιωθει στα επομενα ματς.Οχι οτι δεν μπορουμε και ποιο πανω αλλα νομιζω οτι τα αμερικανακια και οι τορερος ειναι καλυτεροι απο εμας.
washcloud Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Κατά βάση συμφωνώ με σένα Φίλιππε. Με διαφωνία ΚΥΡΙΩΣ στο θέμα "ηττοπάθεια". Δεν είδα ακριβώς ηττοπάθεια εγώ. ΑΠΑΘΕΙΑ είδα. Και μη διάθεση για τρέξιμο. ΚΑΙ από τους Ισπανούς ! Ούτε "εγκλωβισμούς" είδα. Τί εγκλωβισμούς ρε παιδιά, οταν ΔΕΝ κυκλοφοράς την μπάλα ; Όταν το παιχνίδι σου είναι στατικό ; ! ΑΦΗΣΤΕ τί έγινε "μετά" (μετά που ανέβασαν την διαφορά οι Ισπανοί πάνω από τιυς 11, συγκεκριμένα - τσούκου-τσούκου όμως : Κατέβαιναν, βάζαν κανένα καλάθι όπως-όπως, και 'μεις απλά ΡΗΜΑΞΑΜΕ το σίδερο μπροστά,σε βολές αλλά και στα υπόλοιπα. Όσοι παίζαν-παίζουν μπάσκετ, το ξέρουν ότι ΑΥΤΟ γίνεται όταν τα χέρια σου είναι "βαριά"). Το θέμα "ρημπάουντ" επίσης , ήταν άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε (πώς όχι, αν δεν τρέχεις ή στήνεσαι, ή πηδάς, η μπάλα δεν έρχεται πάντα από μόνη της στα χέρια σου...) Κάπου εκεί ξύπνησαν οι Ισπανοί, και ΤΟΤΕ παίξαν ΚΑΙ κάποια άμυνα. Και μας απλά μας πήρε ΤΟΤΕ η κάτω βόλτα για τα καλά (πάσες στου διαόλου τη μάνα, βήματα) και φτάσαμε τους -21. Αλλά αυτό ήταν ΜΕΤΑ. Η ζημιά είχε ήδη γίνει, και δεν είχε να κάνει με τους "εκπληκτικούς Ισπανούς" (μη χέσω...). Είχε γίνει καθώς σουτάραμε λες και βγαίναμε πρώτη φορά εκτός Ελλάδας.... Τεσπα νομίζω ότι ΤΕΤΟΙΟ χάλι, θα κάνουμε καιρό να ξαναδούμε.
washcloud Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 νομιζω οτι τα αμερικανακια και οι τορερος ειναι καλυτεροι απο εμας. Τί ρόλο βαράει η Αμερική ως ΟΜΑΔΑ εθνική, δεν έχω άποψη (ακόμα). Και μέχρι να παίξουμε μεταξύ μας, μάλλον δεν θα έχω ξεκάθαρη . Και κατά τα άλλα καλά τα λες, αλλά τους "τορέρος" ΠΟΥ τους είδες (σήμερα) ; Εγώ απλά μια ομάδα που της πρόσφερε η αντίπαλος ένα παιχνίδι στο πιάτο είδα, και αυτή είπε "ε, μην είμαστε κι αγενείς βρε παιδιά, ας το πάρουμε".... (εκτός κι αν "τορέρος", σημαίνει να σου βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά ένας Φερνάντεθ κι ένας,,,Μούμπρου ενώ ο Pau-"Pow-Pow"-Gasol βαράει air-balls και μας σπάει τα balls, όπως ακριβώς σπάγανε και οι "ημίθεοι" γκάρντ της τα στεφάνια, μέχρι ν' αρχίσουν να τραβάνε όλοι οι τελευταίοι)
FilipposMD Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Μόλις βρήκα την αγαπημένη μου αθλήτρια. Πήρε και το χρυσό στην άρση βαρών. Το όνομα αυτής: JAROENRATTANATARAKOON Prapawadee.
washcloud Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Μόλις βρήκα την αγαπημένη μου αθλήτρια. Πήρε και το χρυσό στην άρση βαρών. Το όνομα αυτής: JAROENRATTANATARAKOON Prapawadee. Φαντάζομαι δεν θα ίσχυε το ίδιο και για τις δασκάλες της, ως μαθήτρια που θα τη σηκώνανε να πει μάθημα...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 και εστιάζω στους παίχτες : Ποιοί ξέρουν να γυρνάνε την μπάλα και ποιοί όχι, φάνηκε το προηγούμενο δίμηνο. Κι έλα πες μου ότι τα έβλεπες τα παιχνίδια, κι ότι ΕΣΤΩ και ένας αντίπαλος κωλοβάρεσε, και γι' αυτό είχαμε Μ.Ο.>80π . Συνεχιζεις να κρινεις την εθνικη απο φιλικα και απο ενα προολυμπιακο τουρνουα ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ με ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟΥΣ αντιπαλους. Αρα δε γινεται να συνενοηθουμε... Εγω προτιμω να κρινω πως παιζει η ομαδα με ισαξιους η καλυτερους αντιπαλους. Εκει κτλβαινω τη δυναμικοτητα της. MiDi_MiLiZ, σοβαρά πιστεύεις ότι ο ΓΙΑΝΝΚΗΣ τους είπε "μην τρέχετε γιατί θα μου ιδρώσετε" ; ! Τί λέτε ρε παιδιά. Δε τους ειπε μη τρεχετε, αλλα δε τους επεβαλε να παιξουν full court press/παγιδες κλπ. Το αν η ομαδα θα παιζει full court press και παγιδες δεν ειναι αποφαση των παιχτων, αλλα του προπονητη. Και η ομαδα σημερα δεν εκανε κατι απτα 2, ενω το εκανε σε ολα τα προηγουμενα παιχνιδια. Όσο για το ότι κατέληξε από κάποιο σημείο και μετά να είναι "απενενοημένες κινήσεις" οι προσπάθειες των δικών μας, για πέστε μου, στο θεό που πιστεύετε, ΠΟΥ τους είδατε τους Ισπανούς να πιέζουν όπως ξέρουν και μπορούν ; Εκτός κι αν μιλάτε για τις εντυπώσεις που σας μείνανε ΜΕΤΑ το 25', όπου το παιχνίδι είχε φτάσει κοντά στους -20 = α)εμείς ντεντ, αυτοί up, και ΠΑΛΙ αν ήταν αυτοί νορμάλ, θα έπρεπε να μας έχουν ρίξει καμμιά 30άρα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ (μόνο ο Ναβαρο-νε ουσιαστικά ξεψάρωσε σε κείνο το σημείο, και ο Καλντερόνης). Ένα ΚΑΚΙΣΤΟ παιχνίδι ήταν ΚΑΙ από τους 2, όπου κανείς δεν έτρεχε, ο Πάου-για-βρούβες Γκασόλ έκανε μέχρι και air-ball (ελεύθερος παρακαλώ) στα νευραλγικά σημεία του παιχνιδιού. Και δε μιλάμε για "σφιχτό" παιχνίδι που δεν μπορείς να τρέξεις...μιλάμε για ΜΗ-τρέξιμο!!! Μαλλον ειδαμε αλλο παιχνιδι, δεν εξηγειται αλλιως να λες οτι οι Ισπανοι σημερα δεν πιεσαν, οταν σε ολο το ματς μας παιζανε με παγιδες, κλεψιματα και τουμπα παγιδες και λαθη δικα μας. Σε λιγο θα μας πεις οτι επαιξε καλυτερα η Ελλαδα. Επισης τι παει να πει οτι μετα το 25 δικαιολογειται η κακη αποδοση για μας και η καλη αποδοση για τους Ισπανους επειδη μας πηρανε διαφορα? Ετσι ειναι οι "μεγαλες ομαδες των 80 ποντων σε καθε παιχνιδι" οπως λες και μονος σου? Παιζουν μεχρι να τους παρει διαφορα ο αντιπαλος? Μετα το 25 δεν υπαρχει παιχνιδι? Σορρυ αλλα αν εισαι αυτης της γνωμης τοτε δεν γινεται να αποκαλεις μεγαλη ομαδα την εθνικη. Εγω παλι πιστευω οτι ειναι μεγαλη ομαδα γιαυτο και δεν δεχομαι τετοια εμφανιση για τετοιου ειδους δικαιολογιες. ...τον ThReSh λες, αλλά εσύ που ήσουν, αναρωτιέμαι...Τον είδες ΠΟΛΛΗ ώρα μέσα τον Πελεκάνο ; ! ! Τον ειδα στο πιο νευραλγικο σημειο του παιχνιδιου, οταν δλδ μας πιεζε ο χρονος να ανατρεψουμε την εις βαρος μας διαφορα, για ενα 5λεπτο περιπου. Όσο για τις βολές, δεν ξέρω αν όσοι σχολιάζετε έχετε και παίξει μπάσκετ, αλλά για όσους ΔΕΝ έχετε, να τονίσω ότι αν συνειδητοποιήσεις ότι η ομάδα έχει 30% στις βολές, σε σημείο που ΠΡΕΠΕΙ να έχεις πάνω πχ από το διπλάσιο τουλάχιστον, τότε το μάτς το νιώθεις ως αγγαρεία στη σκουπιδιάρα. Επειδη εχω παιξει μπασκετ 8 χρονια σε ομαδα και σε τοπικο πρωταθλημα και τυγχανει να ημουν ο ευστοχοτερος παιχτης της ομαδας σε βολες, θα σου πω οτι οι βολες ειναι καθαρα θεμα ατομικης προπονησης (να καθεσαι μονος σου να σουταρεις βολες στο τελος η την αρχη της προπονησης). Επισης ειναι και θεμα συγκεντρωσης, δηλαδη την ωρα που σουταρεις να μην σκεφτεσαι απολυτως τιποτα. Ουτε αν θα μπει, ουτε αν θα τη χασεις. Απλα σουταρεις μηχανικα. Το οτι παιχτες σαν τον Σχορτσιανιτη ειναι κακοι στις βολες ειναι δεδικασμενο και δεν μπορουμε να τους κρινουμε επειδη χασανε βολες σε αυτο το παιχνιδι. Παντα τις χανανε και ειναι μια δεδομενη και γνωστη αδυναμια της Εθνικης μας η οποια δεν αλλαζει οσο παιζουν αυτοι (οι αδυναμοι στις βολες) παιχτες στο ροστερ. Τουλαχιστον τα τελευταια 10 χρονια ειναι ετσι η εθνικη στις βολες. Και το Ευρωπαικο στη Τουρκια εξαιτιας χαμενων βολων το χασαμε. Το σημερινο ματς παντως δε θα το κερδιζαμε ακομα κι αν ημασταν καλυτεροι στις βολες. Όσο γι' αυτό για τους δημοσιογράφους, τί να σου πω...Δηλαδή, εσύ από τους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ περίμενες για να πάρεις τα πάνω σου ; ! Παιχνίδια δεν έβλεπες ; ! Κι αν έβλεπες, πώς μπορεί να μην δικαίωνες την άποψη ότι ΕΧΟΥΜΕ την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών (μας) ; ; Οι δημοσιογράφοι δεν λέγανε τίποτα περισσότερο από αυτό που ένιωθε ο κάθε θεατής που ΕΒΛΕΠΕ τα παιχνίδια, και δεν διάβαζε απλά το σκορ..... Σου ξαναλεω, πως εγω δεν κρινω μια ομαδα ως ομαδαρα απο παιχνιδια με κατωτερους αντιπαλους. Ετσι λοιπον επειδη ηξερα οτι οι αντιπαλοι ηταν κατωτεροι απλως κραταγα μικρο καλαθι στις φανφαρες και περιμενω να δω την Εθνικη με αντιπαλους οπως Ισπανια ΗΠΑ Αργεντινη Ρωσια Λιθουανια που ειναι και οι βασικοι μας αντιπαλοι για τα μεταλια/4αδα. Ναι ειμαστε μεσα στις καλυτερες ομαδες του κοσμου γιαυτο εχουμε και τοσες πολλες υποδεεστερες, αλλα δεν ειμαστε και η υπερομαδα. Υπαρχουν καλυτερες και ισαξιες ομαδες. Ο Σχορτσανίτης έκανε όντως 3 φάουλ. Ένα επιθετικό με τον αγκώνα και 2 αμυντικά, ένα σε κάθε Γκασόλ. Τελευταία φορά που κοίταξα, ο αγκώνας ήταν κάπως μακριά από τον κώλο. Επίσης, τελευταία φορά που κοίταξα, καμιά ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα (ούτε καν ο ΠΑΟ) δεν είχε ψηλούς σαν τους Γκασόλ, ώστε να αναγκάζεται να κάνει φάουλ για να τους αντιμετωπίσει. Δεν κτλβαινεις η κανεις οτι δεν κτλβαινεις προκειμενου να με πεις κομπλεξικο, εξαλλου εδω και καιρο προσπαθεις να βγαλεις πολλους απο οσους κρινουν Σχορτσιανιτη/Γιαννακη ως κομπλεξικους. Λοιπον οταν λεω "συστημα σπρωχνω με το κωλο", εννοω οτι βαζω πλατη τον αμυντικο και τον πηγαινω καροτσακι μεχρι μεσα με τον ογκο μου, ξαπλωνοντας τον κατω στο 70% των περιπτωσεων. Ειναι χαρακτηριστικη τακτικη του Σχορτσιανιτη, την οποια οταν κανει στην Ελλαδα τον λεμε ταλενταρα, αλλα οταν την κανει σε Ευρωπη κ Παγκοσμιο χρεωνεται επιθετικα φαουλ γτ οι διαιτητες δεν χαριζονται (και πολυ σωστα κανουν, οι κανονισμοι ειναι κανονισμοι). Τωρα αν η τελευταια επαφη σε εκεινη τη φαση ηταν με τον αγκωνα και οχι με τον κωλο, δεν αλλαζει κατι απο αυτο που λεω. Την τακτικη του συγκεκριμενου παιχτη κρινω, αδυνατω να κατανοησω πως δεν κτλβες τι εννοω. Επίσης, όταν μπήκε ο Πελεκάνος, το σκορ ήταν 47-31. Όταν βγήκε, ήταν 54-41. Δε θα λέγαμε ακριβώς ότι τότε πήραν τη διαφορά οι Ισπανοί. Συμφωνοι. Τον εβαλε στο πιο κρισιμο 5λεπτο του ματς λοιπον, οταν υπηρχε χρονος να διορθωσουμε το σκορ Ούτε τον Γιαννάκη είδαμε ποτέ να πετάει σακάκια σε ματς των 20 πόντων. Ναι οκ. Οταν δε δοθηκε τεχνικη στον Ναβαρο για θεατρο δεν ηταν 20 ποντοι η διαφορα. Ουτε οταν δοθηκε η τεχνικη στο Φωτση (επειτα απο την οποια αλλαξε η εικονα του παιχνιδιου) ηταν στους 20 ποντους. Ηταν μονοψηφια η διαφορα. Δεν ειδα κανενα Γιαννακη λοιπον να οριεται, να κανει οσα εκανε πριν λιγους μηνες η εστω να διαμαρτυρεται. Ειμαι κομπλεξικος ε? Οκ πρεσβευτη της αντικειμενικοτητας. Ευγε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.