poscaman Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Καλησπερες σε ολους.Ας ξεκινησω απο το hardware 1)ενας linux server (debian) 2)2 μηχανηματα με debian (το 1 ως media center,το αλλο laptop) 3)2 υπολογιστες με windows. 4)διαφορα πισι με windows που "ερχονται και φευγουν" (πελατων) τι θελω ο λινουξ σερβερ να σερβιρει καποιους φακελους.ολοι read-only εκτος απο εναν φακελο στον οποιο να μπορουν να γραφουν ολοι απο το δικτυο.δεν με ενδιαφερει να ειναι fancy στα windows in fact θελω να παταω εναρξη => εκτελεση,να γραφω \\server και να εχω τα αρχεια μου.κυριως αυτο που με ενδιαφερει ειναι αν ενα οποιοδηποτε πισι παιρνει ενα καλωδιο και μπαινει στο δικτυο μου,να μπορει να δει κι αυτα τα αρχεια και να μπορει να γραψει στον "ειδικο" φακελο. στα 2 μηχανηματα με debian δεν ξερω τι δυνατοτητες μπορω να εχω.ισως ενα εικονιδιο στο desktop το οποιο να με πηγαινει κατευθειαν στα αρχεια??? (ιδανικο για τον media center) εχω ασχοληθει παλαιοτερα με samba,δεν θυμαμαι ομως πολλα πραγματα. περιμενω προτασεις, ευχαριστω ΠΑΡΑ πολυ υγ.επειδη υπαρχει κι ενα vpn με ενα αλλο pc εκτος δικτυου θα με ενδιεφερε να βαλω και το εξωτερικο πισι στην οικογενειακη αγκαλια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Με samba δοκιμασες παλι? Θα μπλεχτεις λιγο με τις ρυθμισεις, αλλα μαλλον θα το καταφερεις αυτο που λες. Δες στο wiki του gentoo για αναλυτικες οδηγιες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Χωρίς εγκατάσταση προγραμμάτων σε Windows, μόνο με samba server, ftp server ή webdav φαντάζομαι πως γίνεται. Και στα τρία οι clients θα δουλεύουν μέσω Windows Explorer. Βάλε samba ώστε να μπορείς να κάνεις και mount network drive, χρειάζεται μερικές φορές αν θες να εκτελέσεις κάποιο πρόγραμμα ή να ανοίξεις κάποιο αρχείο χωρίς να το κάνεις copy. Απλό είναι, synaptic, εγκατάσταση και μετά τρως κάποια ώρα ρυθμίζοντας το /etc/samba/smb.conf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 ευχαριστω για τις απαντησεις. εχω δει κατι παρομοιο με apache ομως.τι λετε γι αυτο; ο ενδοιασμος μου με τον apache ειναι οτι η δομη των φακελων υπαρχει ηδη,δεν θελω να μεταφερω τους φακελους στον www φακελο του apache,απο την αλλη επειδη το εχω ξαναδοκιμασει δεν ειναι και τοσο ευκολο να γινει λογω file permissions. ποσο risky ειναι να ρυθμισεις εναν apache να βλεπει το /media/FileServer ακομα και σε read-only mode??? επισης ο σκοπος ειναι να μπορω να τρεχω μια εγκατασταση προγραμματος (windows) η ενα mp3,χωρις να πρεπει να το αντιγραψω τοπικα. ΑΡΑ,νικαει ο samba???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gokal Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 όπως είπαν κ τα παιδιά παραπάνω .... κάνε αυτό που θες με samba, δεν νομίζω ότι θα δυσκολευτείς. Άντε να σου πάρει λίγο να ρυθμίσεις τα δικαιώματα σε κάθε φάκελο. Κάθε pc windows που έρχεται στο δίκτυο θα βλέπει αμέσως τον samba server μια χαρά και θα τρέχεις από αυτόν ότι πρόγραμμα θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις. ξεκινησα με samba.μεχρι τωρα εχω φτιαξει αυτο [global] workgroup = spitokalyvo netbios name = Topless server string = Let's dance Samba log file = /var/log/samba/log.%m max log size = 1000 syslog = 0 [FileServer] path = /media/FileServer browseable = yes writeable = no valid users = dimitris [External] path = /media/Εξωτερικός browseable = yes writeable = yes valid users = dimitris για να μπω απο τον καθε υπολογιστη με windows μου ζηταει username και pass.βαζω dimitris και το pass και μπαινω.το ιδιο κι απο linux.το θεμα ομως ειναι οτι θελω να ενεργοποιησω guest access και τα χω κανει σαλατα ρωσικη. στο global βαζω security = share και στο καθε share βαζω ενα guest = ok? (το δοκιμασα και δεν παιζει) pls help. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 well boys and girls,το φτιαξα (μαλλον) παιζει αψογα,βεβαια εκανα αρκετες αλχημειες μεχρι να το πετυχω οριστε το smb.conf [global] workgroup = spitokalyvo netbios name = Topless server string = Let's dance Samba log file = /var/log/samba/log.%m max log size = 1000 syslog = 0 security = user guest account = dimitris map to guest = bad user [FileServer] path = /media/FileServer browseable = yes writeable = no guest ok = yes guest only =yes [External] path = /media/Εξωτερικός browseable = yes writeable = yes guest ok = yes guest only =yes [home] path = /home/dimitris browseable = yes writeable = yes guest ok = yes guest only = yes [printers] comment = All Printers path = /var/spool/samba browseable = no printable = yes Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 εχω δει κατι παρομοιο με apache ομως.τι λετε γι αυτο;ο ενδοιασμος μου με τον apache ειναι οτι η δομη των φακελων υπαρχει ηδη,δεν θελω να μεταφερω τους φακελους στον www φακελο του apache,απο την αλλη επειδη το εχω ξαναδοκιμασει δεν ειναι και τοσο ευκολο να γινει λογω file permissions. ποσο risky ειναι να ρυθμισεις εναν apache να βλεπει το /media/FileServer ακομα και σε read-only mode??? Μπορείς απλά να κάνεις ένα ln -s /var/www/fileserver /media/FileServer ώστε να το δει κατευθείαν ο apache χωρίς να του πειράξεις τα conf. Από θέμα ασφάλειας, θα πρέπει να μην επιτρέψεις εκτέλεση scripts. Π.χ. κάποιος ανεβάζει ή βρίσκει κάπου ένα .php αρχείο, καλύτερα να μην μπορεί να το τρέξει. Γενικά δεν κάνει για τη δουλειά που θες, καλά έκανες και πήγες σε samba. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Μπορείς απλά να κάνεις ένα ln -s /var/www/fileserver /media/FileServer ώστε να το δει κατευθείαν ο apache χωρίς να του πειράξεις τα conf μμμ εχεις απολυτο δικιο.το εψαξα.το προβλημα που ειχα αντιμετωπισει και περιγραφω πιο πανω ειναι στο vsftpd κι οχι στον apache. παντως ολα παιζουν ρολοι τωρα,οποτε ανοιγω τη σαμπανια..:mrgreen: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.