Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με τη μετονομασία αρχείων στα Vista

manoli

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάνω ομαδική μετονομασία εικόνων (γενικότερα αρχείων) στα visrta και μου αλλάζει τη σειρά τους. Πχ την εικόνα την οποία θέλω πρώτη μου τη μεταφέρει στη θέση 11 με το ανάλογο όνομα πχ a(11). Ότι κι αν έχω πειράξει στις "επιλογές φακέλων" αλλά και στη "προβολή", δεν έχει φέρει αποτέλεσμα. Μπορεί κάποιος να μου πει τι ακριβώς πρέπει να κάνω?

Δημοσ.

Παρέλειψα τα αυτονόητα στο αρχικό μήνυμα για να μη γίνει μεγάλο κ κουραστικό. Και βέβαια την πρώτη την ονομάζω πχ "a" και όλες οι επόμενες μετονομάζονται αντίστοιχα a(1), a(2), a(3)…. κλπ. Το πρόβλημά μου όμως είναι ότι αυτή που τοποθετώ πχ 1η στον φάκελό μου και θα πρέπει να είναι η a, κατά τη μετονομασία μεταφέρεται αυτόματα στην μέση ή στο τέλος και γίνεται a(8) ή a(14). Κι αυτή η αλλαγή θέσης δε συμβαίνει μόνο σε αυτή που έχω τοποθετήσει πρώτη αλλά στις περισσότερες. Και βέβαια αυτό δε συμβαίνει μόνο σε έναν φάκελο και σε μία ομάδα φωτογραφείων αλλά παντού.

Ας κάνουμε ένα τεστ το οποίο νομίζω θα δώσει απαντήσεις. Δημιούργησε έναν νέο φάκελο και ρίξε μέσα 10 φωτογραφίες. Άλλαξε τους την θέση πχ σύρε και φέρε αυτή που έχει τοποθετηθεί 10η , 1η. Την 8η φέρτην 2η κλπ. Μετακίνησε αρκετές Pho. Μετά πήγαινε "Επεξεργασία" > "Επιλογή όλων". Με επιλεγμένες όλες, δεξί κλικ στην πρώτη του φακέλου > "Μετονομασία" και στο πλαίσιο του ονόματος της πρώτης γράψε a. Παρατήρησε τώρα, κατά την μετονομασία όλων των pho του αν παραμείνουν στη σειρά που τις είχες βάλει ή αν μετακινούνται και παίρνουν το αντίστοιχο όνομα της νέας τους θέσης.

Οι επιλογές του φακέλου στην "Προβολή" > "Αυτόματη τακτοποίηση" και στο "Ταξινόμηση κατά" > "Όνομα".

Δημοσ.

Επιμένω στην ερώτησή μου γιατί υπάρχει λόγος. Έχει σχέση με μία σημαντική εργασία που πραγματοποιώ. Όσο τη δούλευα στα XP δεν είχα πρόβλημα. (αν έχετε τη δυνατότητα πραγματοποιήστε το παραπάνω παράδειγμα σε XP). Η αυτόματη κ αυθαίρετη κατάταξη-ομαδοποίηση δεν συνέβαινε στα XP. Αλλά αγοράζοντας laptop το οποίο είχε προ-εγκατεστημένα vista αντιμετώπισα τέτοιου είδους ζητήματα. Ξέρω πως είναι αρκετά εξειδικευμένο το θέμα αλλά ελπίζω πως θα το δει κάποιος που μπορεί να γνωρίζει. Ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...