Προς το περιεχόμενο

απο τηλεόραση σε VCD

dbasilis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας

Θέλω να φτιάξω VCD από το MTV ή άλλο μουσικό κανάλι. Το ερώτημα μου είναι αν μπορώ να ενώσω τη τηλεόραση με το pc (έχω κάρτα γραφικών ΑΤΙ expert Pro 2000 32MB με TV Out ) και να αποθηκεύω την εικόνα σε mpg ώστε μετά να φτιάξω το VCD ή αν μπορώ να πάρω κάρτα TV turner και να κάνω αυτή τη δουλειά και σύγκριση σε ποιότητα μεταξύ τους (με ποιο τρόπο από τους 2 -αν είναι πραγματοποιήσιμοι- θα έχω την καλύτερη ποιότητα στην εικόνα)

Ευχαριστώ Βασίλης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλως ήρθες στα φόρα του Insomnia,<p>Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά είπες 2000 Χpert Pro με TV-out. Για να κάνεις capture πρέπει, είτε να έχεις tv-tuner πάνω στην κάρτα ή να έχεις tv-κάρτα, οπότε θα έχει και tv-tuner και είσοδο για εξωτερική πηγή (βίντεο, βιντεοκάμερα)<p>Θα σου πρότεινα να πάρεις μία νέα κάρτα tv-tuner, ώστε να έχεις καλύτερο έλεγχο στο εισερχόμενο βίντεο. Κοίταξε και ανάλογα topics στο φόρα (εύρεση), για κάρτες tv-tuner. Μην βιαστείς να κάνεις την επιλογή σου. Ζύγισε τις απαιτήσεις σου με τα παρεχόμενα της κάθε κάρτας που κυκλοφορεί στην αγορά.<p>[ 29-01-2002: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: timiman ]</p>

Πίσω (στην κάρτα γραφικών) υπάρχει μια έξοδος RCA που είναι για να μπορώ να δω τον Pc στην τηλεόραση και έχει και μια έξοδο S-Video (αν είναι σωστή η ονομασία είναι σαν βύσμα από ποντίκι λίγο πιο μεγάλο-). Οπότε με αυτό το βυσμα αν συνδεθεί κατάλληλα με το video θα μπορώ να έχω εικόνα στο pc ;

Ακομα με ενα απλο tv tuner (φθηνο) θα εχω καλυτερη αναλυση στο mpg αρχειο απο το να το φτιαξω απο το video.

Ευχαριστω και παλι

Δυστηχώς είναι ΕΞΟΔΟΣ το S-video , οπότε δεν μπορείς να πάρεις σήμα-εικόνα από την τηλεόραση.

Οπότε μοναδική λύση να πάρεις μία κάρτα tv-tuner frown.gif" border="0 <p>Με την κατάλληλη κάρτα μπορείς να κάνεις capture μέχρι και 1600x1200 !!! Όμβς από ότι ξέρω το VCD έχει όρια στην ανάλυση (κάπου 537x385 νομίζω)

Γιατί δεν τα κάνεις div-x ? Και καλύτερη εικόνα θα έχεις και καλύτερο ήχο smile.gif" border="0

Το θελω σε Vcd γιατι εχω ενα napa και αυτο παιζει μονο VCD και απο οτι ξερω( μπορει να κανω και λαθος δεν το εχω ψαξει αρκετα) δεν υπαρχουν συσκευες που να παιζουν Divx ισχυει αυτο;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...