Vatos_locos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 το θέμα είναι πόσοι φωνάζουν τεχνικό σήμερα ?
citizen Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Διαπίστωση: 90? για 2 ώρες, ήτοι: 45? η ώρα επί 8 = 360? μεροκάματο επί 24 εργάσιμες ημέρες το μήνα (έξω και τα Σάββατα) = 8.640? μηνιάτικο! ! ! ! ! Τσεπάτα και χωρίς υλικά. ΩΡΕ....μήπως κάνω λάθος δουλειά; Που γαμώτο !!!! την πάτησα !!! εγκατελειψα το "τεχνιλικι" πριν 10 χρόνια γιατι δεν είχε οικονομικές προοπτικές - τοτε περναμε απο 400 εως (ο πιο καλοπληρωμενος) 800 Ευρώ (ενταξει - με σημερινες τιμές γύρω να πόυμε διπλάσια). Και τώρα βγζω λιγότερα από τα μισα σε σχεση με το ποσο που αναφερεις .... Πάω να βγαλω από τη αποθηκη κατσαβιδια - κοφτες - πενσες - πολύμετρα και να αρχισω να στελνω βιογραφικά ...
pull over Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Eώ ζήτησαν 50 ευρώ πριν από τρία- τέσσερα χρόνια για να περάσουν τα windows... Μιλάμε για super κοροϊδία και τζάμπα χρήμα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Αυτό που θα πω το διάβασα σε κάποιο topic εδώ, απλά δεν θυμάμαι ποιο. Γιατί δεν μιλάει κανένας όταν δίνουν στον υδραυλικό 100? που αλλάζει μια βρύση σε 30 λεπτά; Σε έναν ηλεκτρολόγο άλλα τόσα επειδή σου άλλαξε την ασφάλεια; Ή σε έναν γιατρό; Μπορεί να σας φαίνεται "εύκολο και απλό" να περάσεις έναν δίσκο ή ένα τροφοδοτικό, και είναι. Όπως και να περάσεις μια βρύση. Αρκεί να ξέρεις πως να το κάνεις. Αν δεν ξέρεις, πληρώνεις και στο κάνει άλλος. Αν στον έπιασε, είναι δικό σου πρόβλημα. Επειδή για να χρεώνει τόσα, σημαίνει πως υπάρχουν άνθρωποι που τα πληρώνουν. Και στο κάτω κάτω, ας το έκανες μόνος σου. Δεν μπορεί όλο και κάποιον φίλο που "ξέρει από κομπγιούτερ" θα έχεις. άστα, μην ξύνεις πληγές... και δεν βρίσκεις και εύκολα διαθέσιμους ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς...
dimpa16 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Ενα πακετο τσιγαρα εχει 3 ευρω. Για ποτακια-φραπεδακια, τα ακουμπαμε κανονικα. Αν ειναι να δωσουμε κανα φραγκο παραπανω, σε καποιον που ξερει να κανει κατι που εμεις δεν ξερουμε η δεν τολμουμε να κανουμε, τοτε μας πιανει το ενστικτο του καταναλωτη. Το κακο ειναι οτι οι περισσοτεροι ξερουμε να κανουμε την δουλεια των αλλων, αλλα δεν ξερουμε να κανουμε την δικη μας σωστα.
TNT1982 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 50-60-70 ευρω για δουλεια 10 λεπτων ειναι εκμεταλλευση,για να μην πω την βαρυτερη λεξη....και προσωπικα...εχω γλιτωσει τουλαχιστον 3-4 χιλιαδες ευρω σε αυτους τους "γατους" ,και το καταφχαριστιεμαι...και αν μπορω να βοηθησω εστω κι εναν να γλιτωσει 1 (Ενα ) ευρω και να το πιει φραπεδες/ποτακια/να μαρχαλεψει καμμια ρωσιδα θα το κανω οπωσδηποτε...
aGka8l Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Ενα πακετο τσιγαρα εχει 3 ευρω.Για ποτακια-φραπεδακια, τα ακουμπαμε κανονικα. Αν δωσουμε κανα φραγκο παραπανω, σε καποιον που ξερει να κανει κατι που εμεις δεν ξερουμε η δεν τολμουμε να κανουμε, τοτε μας πιανει το ενστικτο του καταναλωτη. Το κακο ειναι οτι οι περισσοτεροι ξερουμε να κανουμε την δουλεια των αλλων, αλλα δεν ξερουμε να κανουμε την δικη μας σωστα. +1 φιλε! ετσι παει δεν υπολογησατε πως σε αυτα τα λευτα πανε νοικια/δεη/οτε μισθος υπαληλων κτλ , οταν ομως πατε το αμαξακι σας στις αντιπροσωπειες για σερβις και σας χρεωνουν ενα σκασμο λευτα για ενα απλο σερβις εκει ξεχνατε να μηλησετε , οσο ευκολο ειναι να αλλαξεις μια ραμ τοσο ευκολο ειναι να αλαξεις και ενα φιλτρο αερα λαδια κτλ!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Ενα πακετο τσιγαρα εχει 3 ευρω.Για ποτακια-φραπεδακια, τα ακουμπαμε κανονικα. Αν δωσουμε κανα φραγκο παραπανω, σε καποιον που ξερει να κανει κατι που εμεις δεν ξερουμε η δεν τολμουμε να κανουμε, τοτε μας πιανει το ενστικτο του καταναλωτη. Το κακο ειναι οτι οι περισσοτεροι ξερουμε να κανουμε την δουλεια των αλλων, αλλα δεν ξερουμε να κανουμε την δικη μας σωστα. και ο οικοδόμος κάνει κάτι το οποίο δεν ξέρουμε/μπορούμε να κάνουμε αλλά δεν παίρνει τόσα λεφτά (ούτε καν για μια μέρα δουλειάς)
toad Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Έτσι , στην Ελλάδα άμα κλέβεις και κοροϊδεύεις τον συνάνθρωπό σου, είσαι και μάγκας και επιχειρηματίας. Αλλά μη στεναχωριέστε, έτσι πώς οδεύει η οικονομία, δεν νομίζω να μείνει και πολύ ελεύθερος 'ζωτικός' χώρος για αυτούς τους ανεξάρτητους 'μαγαζάτορες' που χρεώνουν 90ευρώ για να ξεβιδώσουν 4 βίδες. Όταν ζούσα στην Αγγλία, αγόρασα ένα custom pc, από ένα 'ανεξάρτητο΄ μαγαζί που σου έφτιαχνε το πισί που ήθελες και σου κάναν και overclock και σου βάζαν custom cooler/ψύξεις και ότι άλλα τζίτζιλα-μίτζιλα τραβούσε η ψυχή σου. Έτυχε λοιπόν το πισί μου τότε να μου βγεί λίγο ασταθές και να κάνει restarts δεν θυμάμαι ακριβώς για ποιόν λόγο. Λοιπόν το enthusiast shop (όπως τα λένε στο γιουκέη) μου παρείχε ΔΩΡΕΑΝ τηλεφωνική υποστήριξη (τους έπαιρνα τηλέφωνο και το έκλεινα και με πέρναν αυτοί) και όταν είδαν ότι δεν έβγαινε άκρη στείλαν courier μου πήρε το πισί, και μου το έστειλαν πάλι πίσω σε 3 ΜΕΡΕΣ σαν καινούριο χωρίς καμμία χρέωση. Και αυτό το κάναν γιατί το selling point τους ήταν η υποστήριξη και η customια τους, για να πάς σε αυτούς και όχι στην Dell π.χ. Αυτό το είπα για να μη νομίζετε ότι σώνει και καλά είμαι υπέρ των αλυσίδων, πολυεθνικών ή κάτι τέτοιο. Στην ελλάδα, σε ότι μικρό μαγαζί έχω παει έχω ακούσει τα τρελά κουφά που ακόμη και εμένα, που είμαι χομπίστας και ότι έμαθα το έμαθα από forums και Do it yourself, μου ακουγόντουσαν τελείως γελοία. Αυτά.
status Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Eώ ζήτησαν 50 ευρώ πριν από τρία- τέσσερα χρόνια για να περάσουν τα windows... Μιλάμε για super κοροϊδία και τζάμπα χρήμα. 50? Είναι πολλά για επανεγκατάσταση λειτουργικού αλλά όχι πολλά αν σκεφτείς ότι ο πελάτης στο 99.9% των περιπτώσεων ΔΕΝ σου φέρνει drivers και κοπανιέται για να του κρατήσεις backup τα αρχεία προφίλ και τα σχετικά. Δε ξέρω τι τους ζήτησες εσύ αλλά άμα το σκεφτείς μπορείς κ εσύ να φας το διπλάσιο χρόνο για να κάνεις κάτι που ίσως δεν γνωρίζεις, θα είναι αμφιβόλου ποιότητας το backup και στο τέλος μπορεί και να παραπονιέσαι ότι έχασες τα αρχεία σου και θα έχεις σπαταλήσει αρκετό χρόνο από την ημέρα σου. Φιλικά παντα (Και ναι τεχνικός είμαι..έχω φάει πολλές ώρες για να κάνω κάτι σε σαφώς λιγότερο χρόνο από το μέσο χρήστη και αυτό που κάνω εγώ π.χ. σε 15 λεπτά εσένα ίσως σου πάρει 2 ημέρες αν δεν γνωρίζεις. )
sintalkas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Ελέως εγώ με 150 ευρώ πήρα ολόκληρο μεταχειρισμένο υπολογιστή ,btw μήπως ξέρετε κανά site που να λέει πως να συνθέτεις ,συναρμολογείς υπολογιστές να γλυτώσω την τοποθέτηση κάποιων εξαρτημάτων σε κανέναν από αυτούς τους απατεώνες?
pull over Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 ... Σε φίλο ζήτησαν τα 50 ευρώ για εγκατάσταση windows (χωρίς backup ή κάτι άλλο) και μάλιστα μόλις είχε αγοράσει σκληρό από το μαγαζί δηλαδή είχαν πάρει χρήματα απ' το παιδί. Γνωρίζω, καθότι είχα φίλο τεχνικό, πως στο επάγγελμα αυτό οι ευκαιρίες για κυριολεκτικά τζάμπα χρήμα είναι καθημερινές. Π.χ. η άλλη καλεί τεχνικό στο σπίτι της για χαλασμένη οθόνη ενώ απλά το καλώδιο έχει λασκάρει απ' το πίσω μέρος της οθόνης... Πραγματικά τί κάνει κάποιος σε αυτές τις περίπτωσεις; status δε λέω πως ένας τεχνικός δεν ενδέχεται να κοπιάσει ή πως δεν έχει την ικανότητα να κάνει γρήγορα και αποτελεσματικά μια εργασία απλά λέω πως έχετε πολλά πανεύκολα έσοδα (ίσως να ζηλεύω κατά βάθος γιατί και γω μπορώ να επιλύσω μια πληθώρα δύσκολων ή εύκολων προβλημάτων αλλά δεν παίρνω χρήματα όπως εσείς - χμμ μήπως να το σκεφτώ καλύτερα το θέμα... ). Πόσο κάνει μια εγκατάσταση σκληρού ή μια εγκατάσταση κάρτας γραφικών ή μνημών;
status Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Στην εταιρία που είμαι τώρα δεν κάνει τίποτα αν την έχεις αγοράσει από εμάς και έχεις τον υπολογιστή σου εδώ αφού έχεις ενημερωθεί για τι παραλαβή της κάρτας...αλλά να έρθεις και να πείς στείλε μου τεχνικό να τη περάσει ε θα χρεωθείς την ώρα που θα πάρει (αναλόγος πάντα έτσι) στη μισή ώρα χρεώνουμε γιατί έχει τύχη να πάμε για να περάσουμε μια κάρτα γραφικών με σκοπό να μην χρεώσουμε κ να λέει ο πελάτης "μιάς κ είσαι εδώ ρίξε μία ματιά σε αυτό κ αυτο κ αυτο κ αυτο κ πάει λέγοντας..." κ μετά του πάς τι τιμολόγιο κ σου λέει μα γιατί...μία κάρτα γραφικών πέρασες... :Ρ με νιώθεις;
pull over Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2008 Σε νιώθω απόλυτα. Φυσικά και θα χρεώσεις αν σε καλέσει ο άλλος σπίτι για εγκατάσταση κάρτας γραφικών και μάλιστα αν σου ζητήσει και άλλες επιδιορθώσεις ίσως ανεβάσεις την τιμή. Θα κάνεις και τη βολτίτσα σου και είσαι ωραίος!!! Αυτά είναι επαγγέλματα και αν ο πελάτης είναι καμιά σέξυ γυναίκα περνάει ακόμα πιο ευχάριστα η ώρα εεε; Του φίλου μου όμως του είχαν ζητήσει να κουβαλήσει τον υπολογιστή στο μαγαζί ακόμα και όταν τους είπε πως είχε χτυπημένο πόδι και δε μπορούσε να κουβαλήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.