pull over Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Αν δεν είσαι του επαγγέλματος και δεν ασχολείσαι "πολύ" με το αντικείμενο καλό θα είναι να μην προσπαθείς να τα κάνεις όλα μόνος γιατί μπορείς να κάνεις ακριβότερη ζημία. Έλα Θεέ και Κύριε!!!! Το να στήσεις υπολογιστή είναι απλά πανεύκολο και η αλλαγή τροφοδοτικού είναι απλούστατη υπόθεση. Ζημιά είναι δύσκολο να κάνει κάποιος ακόμα και αν το θέλει. Ενός φίλου από Θεσσαλονίκη του είχαν ζητήσει πριν από τρία χρόνια να κουβαλήσει τον υπολογιστή στο μαγαζί τους και 50 ευρώ για να του κάνουν εγκατάσταση τα windows. Δε λυπήθηκαν το γεγονός ότι είχε χτυπήσει το πόδι του και δε μπορούσε να μεταφέρει βαριά αντικείμενα (τους το είπε). Βασικά είχε πάει να πάρει σκληρό γιατί του είχε καεί και με τα χίλια ζόρια του είπαν πως να τον τοποθετήσει - ήθελαν να τον τοποθετήσουν αυτοί βλέπετε. Τελικά του τις έκανα εγώ τις εργασίες τζαμπέ, γι' αυτό είναι οι φίλοι άλλωστε.
HighT3ch Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Ερμηνεύεις τα μηνύματα που διαβάζεις όπως εσύ θέλεις pull over. Το ότι βοήθησες τον φίλο σου να στήσεις/επισκευάσει τον υπολογιστή του σου αξίζει μπράβο και αυτός τυχερός που είχε κάποιον που γνωρίζει να τον βοηθήσει όμως το θέμα είναι άλλο εδώ. Εδώ μιλάμε για ανθρώπους που δεν έχουν τις γνώσεις ή την εμπειρία και δεν έχουν κάποιον να τους βοηθήσει. Υπάρχουν 100δες άνθρωποι που απλά έχουν ένα υπολογιστή σπίτι τους και πέρα από τα βασικά δεν ξέρουν τίποτα άλλο. Θεωρείς σοφό να τους πούμε παιδιά δεν είναι τίποτα, πάρτε ένα κατσαβίδι και αρχίστε τα μαστορέματα? Πέραν αυτού ο οποιοσδήποτε έχει στήσει 5 υπολογιστές αυτό δεν τον κάνει εξπέρ του είδους. Όταν και στους εμπειρότερους συμβαίνουν αναποδιές σκέψου τι μπορεί να συμβεί σε κάποιον πρωτάρη. Προσωπικά πρότεινα στο φίλο μας να προσπαθήσει να μάθει τα βασικά μαστορέματα, να ρωτάει για να μαθαίνει, να ζητάει συμβουλές και όταν είναι κάτι πέραν των δυνάμεών του και νιώθει ότι δεν μπορεί να το κάνει, τότε να καταφεύγει σε ένα τεχνικό. Φυσικά θα πρέπει να είναι "δασκαλεμένος" στο τι να περιμένει να πληρώσει, τι να προσέξει, όπως και πολλά άλλα ώστε να μην τον πιάσουν "κότσο" την άλλη φορά.
pull over Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Ερμηνεύεις τα μηνύματα που διαβάζεις όπως εσύ θέλεις pull over. Aπό δω και πέρα θα τα ερμηνεύω όπως θέλεις εσύ. ΟΚ? Το ότι βοήθησες τον φίλο σου να στήσεις/επισκευάσει τον υπολογιστή του σου αξίζει μπράβο και αυτός τυχερός που είχε κάποιον που γνωρίζει να τον βοηθήσει όμως το θέμα είναι άλλο εδώ. Εδώ μιλάμε για ανθρώπους που δεν έχουν τις γνώσεις ή την εμπειρία και δεν έχουν κάποιον να τους βοηθήσει. Υπάρχουν 100δες άνθρωποι που απλά έχουν ένα υπολογιστή σπίτι τους και πέρα από τα βασικά δεν ξέρουν τίποτα άλλο.Θεωρείς σοφό να τους πούμε παιδιά δεν είναι τίποτα, πάρτε ένα κατσαβίδι και αρχίστε τα μαστορέματα? Πέραν αυτού ο οποιοσδήποτε έχει στήσει 5 υπολογιστές αυτό δεν τον κάνει εξπέρ του είδους. Όταν και στους εμπειρότερους συμβαίνουν αναποδιές σκέψου τι μπορεί να συμβεί σε κάποιον πρωτάρη. 100% είσαι του επαγγέλματος, δηλαδή είσαι τεχνικός υπολογιστών. Γιατί μόνο έτσι εξηγούνται αυτά που γράφεις. Εμένα κανείς δε μου έμαθε και όμως ποτέ δεν έχω πάει τον υπολογιστή μου σε τεχνικό. Υπάρχουν τόσα φόρα και η ΜΕΓΙΣΤΗ εγκυκλοπαίδεια που ονομάζετε google. Να πιάσουν το κατσαβίδι και να αρχίσουν μαστορέματα; :lol: Αγαπητέ η συναρμολόγηση υπολογιστή είναι απασχόληση που θα γούσταρε κάθε αγόρι ή άντρας, πώς να το κάνουμε μας αρέσουν τα μαστορέματα. Άσε που εδώ πρόκειται για γελοία υπόθεση. Μια φορά να στήσεις pc μετά είναι παιχνιδάκι. Και τέλος πάντων σε φόρουμ υπολογιστών γράφεις, δε μπορείς να μας "τρομάζεις" με εκφράσεις σαν και αυτές που υπογράμισσα. Φυσικά και δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο... Έτσι δεν είναι; Προσωπικά πρότεινα στο φίλο μας να προσπαθήσει να μάθει τα βασικά μαστορέματα, να ρωτάει για να μαθαίνει, να ζητάει συμβουλές και όταν είναι κάτι πέραν των δυνάμεών του και νιώθει ότι δεν μπορεί να το κάνει, τότε να καταφεύγει σε ένα τεχνικό. Φυσικά θα πρέπει να είναι "δασκαλεμένος" στο τι να περιμένει να πληρώσει, τι να προσέξει, όπως και πολλά άλλα ώστε να μην τον πιάσουν "κότσο" την άλλη φορά. Aυτό είναι σωστό. Βέβαια αν μάθει κάποιος τα βασικά μαστορέματα μετά δε χρειάζεται και πολλές συμβουλές επί πληρωμή.
pull over Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 δεν θέλει ιδιαίτερες γνώσεις. με την βοήθεια των παιδιών εδώ , κάνεις τα πάντα.. Όπως τα λέει ο yassan είναι.
citizen Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Ωστε όλα τόσο απλά .... Ας παραπεμψω σε ενα παλιο θέμα : http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=204911&highlight=%F0%E1%F4%E1%F4%E9%E1
parisb Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 louben επειδη μενω στα Χανια, αν θες καποια βοηθεια πες μου. Και φυσικα χωρις χρηματα.
TNT1982 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 και βεβαια ολα ειναι απλα...Αν προσεξετε η επιγραφη "this appliance is intended to be professionaly installed" υπαρχει μονον για επεξεργαστες.Αρα ολα τα υπολοιπα δεν ειναι και τιποτα φρικαλεωδες να εγκατασταθουν...Ξαναλεω,ειναι φτιαγμενα για να δεχονται το χερι του καθε απλου χρηστη...Και οποιο παιδακι νομιζει πως σε ολα τα καταστηματα αυτες τις δουλειες τις κανουν μονο "πιστοποιημενοι " "πτυχιουχοι" τεχνικοι και οχι χομπιστες σαν κι εμας να σηκωσει το χερι του τωρα... Απο εκει και περα καταλαβαινω τα συντεχνιακα συμφεροντα των τεχνικων (νο οφφενς) που δεν θελουν να χασουν τα ευκολα (και αρκετες φορες αφορολογητα)χρηματα αλλα κι εμας σαν καταναλωτων ειναι δικαιωμα μας να ψαχνουμε τον φτηνοτερο νομιμο τροπο και απο την αλλη να βοηθαμε καποιον δωρεαν... Οσο για το "συντεχνιακα " συμφεροντα,δυσκολα θα δεχτω αντιρρησεις.Σε αλλο φορουμ,οπου παρειχα (αφιλοκερδως ,οπως ολοι μας εδω) συμβουλες για ασυρματη δικτυωση μεγαλης εκτασης,μουρθε πμ απο συμφορουμιτη επαγγελματια (και) του χωρου οτι "τους κανω χαλαστρα" -σε φιλικο και ευγενεστατο υφος βεβαια,αλλα με ψιλοενοχλησε-
antonl Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 louben επειδη μενω στα Χανια, αν θες καποια βοηθεια πες μου. Και φυσικα χωρις χρηματα. Ένα απ' τα καλά του forum :>
pull over Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Ωστε όλα τόσο απλά .... Ας παραπεμψω σε ενα παλιο θέμα : http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=204911&highlight=%F0%E1%F4%E1%F4%E9%E1 Πέντε πατάτες είτε από απροσεξία είτε από άγνοια (οι πατάτες που μπορεί να κάνει κάποιος λόγω άγνοιας είναι μετρημένες στα δάχτυλα) έχω κάνει και γω και όλοι μας οπότε πρέπει να συμπεράνουμε ότι... Και εσύ τεχνικός; Αδέλφια να μας συμπαθάτε αλλά το φτιάξιμο και η επιδιόρθωση υπολογιστή είναι μια διαδικασία της οποίας τα βασικά και ίσως λίγα παραπάνω μπορεί να μάθει κάποιος σε μια μέρα το πολύ. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε - που λέει και ο Μητσοτάκης - εμείς που δεν έχουμε συμφέρον; Καταλαβαίνω τη στάση κάποιων επαγγελματιών τεχνικών στο θέμα ή τουλάχιστο προσπαθώ αλλά βρε παιδιά πανεύκολα χρήματα τσεπώνετε όπως γράφει και ο φίλος TNT1982.. Πόσα χρεώνετε για εγκατάσταση σκληρού ή κάρτας γραφικών δηλαδή; Είμαι πολύ περίεργος να μάθω..
HighT3ch Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Αγαπητέ pull over και πάλι ερμηνείες και δικά σου συμπεράσματα βγάζεις. Όχι δεν δουλεύω ως τεχνικός αλλά θέλω να πιστεύω ότι ανήκω σε αυτούς που έχουν πολύ περισσότερες γνώσεις από τους τεχνικούς που αναφέρουμε. Μπορεί να στο επιβεβαιώσει ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα. Επειδή στη ζωή μου πρώτα κάθομαι ακούω και συμβουλεύομαι (από ποικίλες πηγές) προτού κάνω τον ξερόλα και τον παντογνώστη γι' αυτό πρότεινα στο φίλο μας να μην βιαστεί να αρχίσει το κατσαβίδωμα επειδή το έβαλε πείσμα και μόνο.
citizen Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Πέντε πατάτες είτε από απροσεξία είτε από άγνοια (οι πατάτες που μπορεί να κάνει κάποιος λόγω άγνοιας είναι μετρημένες στα δάχτυλα) έχω κάνει και γω και όλοι μας οπότε πρέπει να συμπεράνουμε ότι... Και εσύ τεχνικός; Αδέλφια να μας συμπαθάτε αλλά το φτιάξιμο και η επιδιόρθωση υπολογιστή είναι μια διαδικασία της οποίας τα βασικά και ίσως λίγα παραπάνω μπορεί να μάθει κάποιος σε μια μέρα το πολύ. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε - που λέει και ο Μητσοτάκης - εμείς που δεν έχουμε συμφέρον; Καταλαβαίνω τη στάση κάποιων επαγγελματιών τεχνικών στο θέμα ή τουλάχιστο προσπαθώ αλλά βρε παιδιά πανεύκολα χρήματα τσεπώνετε όπως γράφει και ο φίλος TNT1982.. Πόσα χρεώνετε για εγκατάσταση σκληρού ή κάρτας γραφικών δηλαδή; Είμαι πολύ περίεργος να μάθω.. Σαν τεχνικός δεν ασχολουμαι πια - ουτε δουλευω πια σε εταιρεία πληροφορικής (το γραψα και νωρίτερα), οπότε μαλλον δεν εχω συντεχνιακό συμφερον Από την άλλη εχοντας κάνει τρια χρόνια αυτη τη δουλεια (εστω τον περασμένο ... αιώνα) σε βεβαιώνω οτι απλοποιείς πολύ τα πραγματα. Επειδή εσύ τα εχεις καταφερει μεχρι σήμερα δεν σημαίνει οτι ολοι έχουν τις ιδιες δεξιότητες. Απλουστατο είναι να αλλάξεις και μια λάμπα , αλλα μερικοι φωνάζουν ηλεκτρολογο. Δυο ερωτήσεις - αν θες απαντας - μόνο Πόση ωρα εκανες να στησεις το μηχανημα του φιλου σου ; Αν σου καει το τροφοδοτικό - θα βαλεις απλά ενα καινουργιο πάνω , ή πρώτα θα βεβαιωθεις οτι κάτι άλλο δεν προκαλεσε τη βλαβη του (ωστε να μην καταστραφει και το καινούργιο). Πόση ωρα θα σου πάρει αυτός ο έλεγχος ;
PavelX Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Αυτό που θα πω το διάβασα σε κάποιο topic εδώ, απλά δεν θυμάμαι ποιο. Γιατί δεν μιλάει κανένας όταν δίνουν στον υδραυλικό 100? που αλλάζει μια βρύση σε 30 λεπτά; Σε έναν ηλεκτρολόγο άλλα τόσα επειδή σου άλλαξε την ασφάλεια; Ή σε έναν γιατρό; Μπορεί να σας φαίνεται "εύκολο και απλό" να περάσεις έναν δίσκο ή ένα τροφοδοτικό, και είναι. Όπως και να περάσεις μια βρύση. Αρκεί να ξέρεις πως να το κάνεις. Αν δεν ξέρεις, πληρώνεις και στο κάνει άλλος. Αν στον έπιασε, είναι δικό σου πρόβλημα. Επειδή για να χρεώνει τόσα, σημαίνει πως υπάρχουν άνθρωποι που τα πληρώνουν. Και στο κάτω κάτω, ας το έκανες μόνος σου. Δεν μπορεί όλο και κάποιον φίλο που "ξέρει από κομπγιούτερ" θα έχεις.
pull over Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Αγαπητέ pull over και πάλι ερμηνείες και δικά σου συμπεράσματα βγάζεις. Σε ξαναρωτάω λοιπόν. Θέλεις να βγάζω δικές σου ερμηνείες και δικά σου συμπεράσματα; Αυτός είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούμε όλοι (και εσύ) για να καταννοήσουμε τον κόσμο: με ερμηνείες και συμπεράσματα. Επέτρεψέ μου λοιπόν να ερμηνεύω να συμπεραίνω και γενικά να χρησιμοποιώ τη λογική μου. Ελίζω να τελειώσαμε με αυτό μια και καλή. Όχι δεν δουλεύω ως τεχνικός αλλά θέλω να πιστεύω ότι ανήκω σε αυτούς που έχουν πολύ περισσότερες γνώσεις από τους τεχνικούς που αναφέρουμε. Μπορεί να στο επιβεβαιώσει ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα. Επειδή στη ζωή μου πρώτα κάθομαι ακούω και συμβουλεύομαι (από ποικίλες πηγές) προτού κάνω τον ξερόλα και τον παντογνώστη γι' αυτό πρότεινα στο φίλο μας να μην βιαστεί να αρχίσει το κατσαβίδωμα επειδή το έβαλε πείσμα και μόνο. Όταν λες κατσαβίδωμα εννοείς τις τέσσερις βίδες του τροφοδοτικού; Δεν ξέρω ποιος είσαι ή ποιος δεν είσαι και δεν είναι αυτό το θέμα της συζητήσεως. Ξέρω όμως τί γράφεις. Σιγά το κατσαβίδωμα! Γιατί το λέω αυτό; Γιατί μια μέρα πριν από κάτι χρόνια αποφάσισα να ανοίξω το "μυστηριώδες" κουτί και να κοιτάξω μέσα. Σε δυο μέρες ήξερα τί είναι το κάθετί. Μια άλλη μέρα άρπαξα ένα κατσαβίδι και συναρμολόγησα τον πρώτο ηλ. υπολογιστή μου. Έτσι απλά. Οπότε θα συμβουλέψω τον καθένα να πάει εδώ ή κάπου αλλού- υπάρχουν άπειρες και κατατοπιστικότατες ιστοσελίδες για το θέμα- και αφού διαβάσει λίγο είναι έτοιμος να φτιάξει υπολογιστή.
pull over Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Σαν τεχνικός δεν ασχολουμαι πια - ουτε δουλευω πια σε εταιρεία πληροφορικής (το γραψα και νωρίτερα), οπότε μαλλον δεν εχω συντεχνιακό συμφερον Από την άλλη εχοντας κάνει τρια χρόνια αυτη τη δουλεια (εστω τον περασμένο ... αιώνα) σε βεβαιώνω οτι απλοποιείς πολύ τα πραγματα. Επειδή εσύ τα εχεις καταφερει μεχρι σήμερα δεν σημαίνει οτι ολοι έχουν τις ιδιες δεξιότητες. Απλουστατο είναι να αλλάξεις και μια λάμπα , αλλα μερικοι φωνάζουν ηλεκτρολογο. Δυο ερωτήσεις - αν θες απαντας - μόνο Πόση ωρα εκανες να στησεις το μηχανημα του φιλου σου ; Αν σου καει το τροφοδοτικό - θα βαλεις απλά ενα καινουργιο πάνω , ή πρώτα θα βεβαιωθεις οτι κάτι άλλο δεν προκαλεσε τη βλαβη του (ωστε να μην καταστραφει και το καινούργιο). Πόση ωρα θα σου πάρει αυτός ο έλεγχος ; Aπλά είναι τα πράγματα, δε τα απλοποιώ. Πραγματικά δε χαίρομαι ιδιαίτερα που απαντάω λες και πρέπει να περάσω κανένα τεστάκι - που δεν έχω καμία τέτοια υποχρέωση- αλλά για χάρη της ροής της κουβέντας θα δώσω απάντηση: 1.Σε μία ώρα στήνω υπολογιστή, πιο γρήγορα αν βάλω τα καλώδια όπως να ναι γιατί πάντα ξοδεύω αρκετή ώρα για να τα "κρύψω" όσο καλύτερα γίνεται.. 2.Τα τροφοδοτικά μου έχουν Over Current/Voltage/Power Protection. Τόσα χρόνια ποτέ δε μου έχει τύχει αυτό που λες και να μου τύχαινε (απίθανο) θα μάθαινα πως να λύσω το πρόβλημα στο πι και φι. Γιατί από τα προβλήματα που σου παρουσιάζονται μαθαίνεις πολλά. Αλλά για να μη σηκώνω όλο το βάρος εγώ λές και είμαι ο αποκλειστικός δικηγόρος της άποψης ότι κάποιος μπορεί να επιδιορθώνει τον υπολογιστή του μόνος του, γιατί να μην πάρουμε τις γνώμες των υπολοίπων; Τόσα παιδιά συχνάζουν εδώ μέσα. Θέλεις μήπως να απαντήσεις και εσύ στις ερωτήσεις σου; Σε πόση ώρα στήνεις υπολογιστή και τί ελέγχους θα έκανες; Μήπως οι απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές κρίνουν το αν χρειάζεται γενικά η βοήθεια του τεχνικού ή όχι; Πολύ θα ήθελα να καταλάβω το σκεπτικό πίσω απ' τις ερωτήσεις. Δηλαδή ψάχνουμε να βρούμε έναν ίσως όχι και τόσο σχετικό - αν είναι άσχετος ακόμα καλύτερα- για να αποδείξουμε πως χρειάζεται όλοι να πηγαίνουμε τους υπολογιστές μας στους τεχνικούς; Ψάχνεις να βρεις κάτι που δε γνωρίζω για να μου πεις "να... είδες... χρειάζεσαι έναν τεχνικό (στην περίπτωση αυτή)"; Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις λέει ο λαός αλλά εδώ μιλάμε για ένα (σχετικά) απλό πράγμα: χτίσιμο (το οποίο μπορεί να κάνει ο όποιοσδήποτε γιατί απλά είναι πανεύκολο) και επιδιόρθωση υπολογιστή. Προφανώς ομιλούμε για το ίδιο πράγμα οπότε καταλαβαινόμαστε θέλω πιστεύω.
Nearly_God Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2008 Διαπίστωση: 90? για 2 ώρες, ήτοι: 45? η ώρα επί 8 = 360? μεροκάματο επί 24 εργάσιμες ημέρες το μήνα (έξω και τα Σάββατα) = 8.640? μηνιάτικο! ! ! ! ! Τσεπάτα και χωρίς υλικά. ΩΡΕ....μήπως κάνω λάθος δουλειά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.