pc_admin Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Γινονται πολλα που οταν τα μαθει κανεις τρελλαινεται.. εγω δουλευα τεχνικος σε μαγαζι με υπολογιστες και αναμεσα στα αλλα ειχαμε εντολη οταν φερει καποιος pc για επισκευη και το ειχε αγορασει απο αλλου να χρεωνουμε διπλα και τριπλα (για να τον τιμωρησει??).πχ για αλλαγη τροφοδοτικου 50ε εργασια αντι 25 στους πελατες μας, επισης να τον αφηνουμε παντα πισω σε προτεραιοτητα.
HighT3ch Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 pc_admin δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι, δεν μπορείς να βάλεις τον ξένο πελάτη πάνω από τον δικό σου πελάτη. Το ότι χρεώνεις τα μισά στον πελάτη σου βασίζεται στο loyalty του πελάτη σου και εσύ του το "ανταποδίδεις". Η αγορά στην χρέωση των επισκευών κυμαίνεται από ?25 έως ?50 την ώρα, ανάλογα το είδος της βλάβης και το reputation/status της εταιρείας/τεχνικού. Πρέπει να καταλάβετε ότι στον άλλο δεν πληρώνεις μόνο τον κόπο του αλλά και την τεχνογνωσία του (την όποια έχει τέλος πάντων). Ειδάλλως αν ήξερες να το κάνεις μόνος σου δεν θα το πήγαινες εξ αρχής. Αναφέρομαι πάντα σε σοβαρούς τεχνίτες/τεχνικούς. Δεν έχω μαγαζί, ούτε κάνω τον τεχνικό απλά ξέρω πως δουλεύει το επάγγελμα. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχει ένα πλαφόν και μια κατώτερη χρέωση ακόμα και να στο κοιτάξει. Δεν μπορούμε να τους κατηγορούμε ότι είναι όλοι κλέφτες.
pc_admin Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 δεν καταλαβες , δεν μιλαω για "εκπτωση" στους πελατες μας και "κανονικη τιμη" σα αυτους που αγορασαν απο αλλου.Μιλαω για "καπελλο" 100 -200 % σ αυτους που εκαναν το λαθος και αγορασαν απο αλλου και μετα ηρθαν για επισκευη. προσαυξηση 100 - 200 % απο τις ΤΙΜΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥ και που χρεωναμε ΠΑΝΤΟΥ ετσι (προφορικου τιμοκαταλογου οχι γραπτου για ευνοητους λογους). οταν σου λεει "θελω να του χρεωσεις τα διπλα σ αυτον " προφανως δεν εννοει οτι απλα δεν θα εχει καποια "εκπτωση" εκπτωσεις και φυσικα ειχαμε σε εταιρικους πελατες μας απο την τιμη του τιμοκαταλογου που ανεφερα επισης 50 ευρω για 10 λεπτα εργασιας (για αλλαγη τροφοδοτικου που ανεφερα) δεν ειναι στο λογικο κοστος επισκευης νομιζω
HighT3ch Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Εντάξει σε αυτή την περίπτωση ναι είναι απατεώνας ο άλλος και κακός επαγγελματίας ή μάλλον κάκιστος ερασιτέχνης. Θεωρώ ότι το έντιμο είναι να υπάρχουν γραπτές οι διάφορες χρεώσεις όπως και κάποιες επισκευές σε συνηθισμένες βλάβες για να παίρνεις μια ιδέα. Στο αν θα σου χρεώσει ο άλλος το "κοίταγμα" έγκειται στην δική του ευχέρεια και στο πόσο "large" είναι - όμως αν σε χρεώσει δεν είναι κατακριτέος, νομίζω είναι λογικό. Αν δεν είσαι σωστός επαγγελματίας το τίμημα θα το πληρώσεις αργά η γρήγορα, γιατί όπως καλή ώρα τώρα κράζουμε κάποιον έτσι θα βρεθεί κάποιος να κράξει και εσένα. Όποιος δεν έχει μυαλό να καταλάβει ότι δεν είναι ο πιο πονηρός απ' όλους δεν του αξίζει να μακροημερεύσει.
Bspus Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δηλαδη εχουν τοσο μεγαλη ζητηση σε αυτο το μαγαζι και οι πελατες τοση αναγκη που δεν λενε τιποτα για το καπελο? Εγω φανταζομουνα οτι για να προσελκυσεις νεους μελλοντικους αγοραστες θα επρεπε να δειξεις τον καλυτερο σου εαυτο. Οχι να παραμελεις τους αλλους που τους εχεις κερδισει βεβαια, αλλα ο τυπος κανει οτι μπορει για να διωξει πελατεια.
HighT3ch Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Γι' αυτό λέμε ότι ο άνθρωπος αυτός δεν του αξίζει η επιχείρηση που έστησε. Το καπέλο που πλήρωναν προφανώς δεν το γνώριζαν οι πελάτες, απλά το θεωρούσαν κανονική χρέωση. Όσο για το τελευταίο που λες είναι ενα φαινόμενο καθαρά Ελληνικό. Στήνεις μια επιχείρηση και αφού κάνεις αγώνες να μαζέψεις πελατεία, μετά γιατί είσαι λωποδυτάκος, άπληστος και πονηρός (ο πονηρότερος όλων θέλεις να νομίζεις) κοιτάς να βγάλεις μέγιστο κέρδος κλέβοντας αυτούς που σε έκαναν άνθρωπο. Γι' αυτό και όταν 20 επιχειρήσεις ανοίγουν άλλες 60 κλείνουν. Αυτό που λέω ισχύει σε όλα τα επαγγέλματα και όλες τις επιχειρήσεις και θα σου πω και ένα παράδειγμα/περίπτωση που όλως τυχαίως συμπίπτει με αυτή την κατάσταση. Προχθές η γυναίκα μου αγόρασε κάτι μπισκότα Rondo Παπαδοπούλου (πιστεύω τα ξέρεις τα μεγάλα γεμιστά με σοκολάτα) και ομολογώ είχα να φάω τέτοια μπισκότα από το γυμνάσιο. Όταν ήμουν μικρός λοιπόν, πριν 15 χρόνια ας πούμε, στα μπισκότα αυτά η σοκολάτα έφθανε μέχρι έξω και είχε πάχος όσο 2 μονά ευρώ το ένα πάνω στο άλλο. Στα χθεσινά λοιπόν η σοκολάτα είχε διάμετρο όσο 1 ευρώ και πάχος όσο 1 ευρώ. Σε σημείο που να αναρωτιέμαι αν όντως είναι γεμιστά, αν όντως είναι Rondo και αν όντως είναι Παπαδοπούλου. Πήρα ακόμα ένα πακέτο για επιβεβαίωση μόνο που βρήκα πάλι τα ίδια. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει λοιπόν ότι ο φίλος σου ο Παπαδόπουλος που έχτισε ένα όνομα με ιστορία, που απέκτησε φανατική πελατεία και κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου, τώρα χόρτασε, έγινε άπληστος και άρχισε να κλέβει αυτούς που του έδωσαν ψωμί να φάει. Σε τι... στο να κλέβει στο ζύγι! Σου λέει 10 γραμμάρια λιγότερα στο μπισκότο πολλά "μύρια" στην τσέπη! Νομίζει λοιπόν ότι ο κόσμος που τον έκανε νο1 είναι ηλίθιοι ενώ αυτός είναι "επιχειρηματίας". Και ερχόμαστε στο τελικό ερώτημα, πιστεύεις ότι είμαι ο μόνος από τους "πελάτες" του που το διαπίστωσε αυτό;
coreygaylas Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 ακομα και εγω μπορω να τα κανω αυτα, και σε χρεωσαν 90 ΕΥΡΩ? Ποιοι ειναι, μηχανικοι της intel???? ο χριστος και η παναγια :/ μακαρι να ερχοταν και σε μενα κοσμος να τους εφτιαχνα το pc και να επερνα 90 ευρω...θα παρατουσα απο τωρα το σχολειο...κ ωμος για να προχωρησω πρεπει να κατσω να διαβασω του κοσμου τις μαλακιες (3η λυκειου) :mad:
HighT3ch Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Σκέψου το λες εσύ που δεν έχεις καν τελειώσει το σχολείο. Τι να πούμε και εμείς με τόσα χρόνια στο επάγγελμα δηλαδή. Στην ουσία του παρουσίασαν 2 ώρες εργασίας με κόστος ?45 ανά ώρα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι χρειάστηκε 2 ώρες να εντοπίσει ότι ήταν βλάβη τροφοδοτικού και να το αλλάξει. Η δουλειά ήταν 1 ώρα υπόθεση. Βάλε μια τακτοποίηση και ένα ξεσκόνισμα ένα 50αράκι όλα μαζί και θα ήταν σωστός. Η 2η ώρα ήταν δυστυχώς πιάσιμο κ@λου.
overclockerd Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 καί εγώ είχα πάει μια φορά στα Multirama για να αγοράσω ενα τροφοδοτίκο(Tagan 430 watt easy-con series)το πήρα που λέτε και το τοπόθετησα(σώστα και σύμφωνα με τίς οδήγιες) και ο υπολόγιστης δέν ανοίγε....ξανάπαταω το κούμπι για να ανοίξει, και παφ! μύριζει κάμμενο και καιγέται ξάφνικα το τροφόδοτικο,όποτε πρόφανως ήταν πρόβληματικο!!! το επέστρεψα και μου λέει ο "τέχνικος" εκεί πέρα πώς θα τό δοκίμασει και θα μου πεί.... οι μέρες περνούσαν και δέν γίνοταν τίποτα,πηγαίνα και μού λέγαν οτι δέν έγίνε τίποτα ακόμη και πώς θέλει καίρο! μέτα απο ένα μήνα μου λένε οτί θά πάρω πίστωση(με 60 ευρώ ένω το τροφόδοτικο κόστιζε 83 ευρώ!) τι να πω και γώ.... διαματρύριθικα γιάτι είχε τρία χρόνια εγγύηση το τροφόδοτικο! και ο τεχνίκος μου λέει(επείδη τοτέ,πρίν δυό χρόνια ήμουν 14 χρόνων) οτί δέν ξέρω κάλα γιατί είμαι μικρός... ημάρτον δηλαδή! και εγώ του λέω, ξέρω πολύ κάλα,γι'άυτο και δέν ξανάρχομαι απο εδώ! πήρα την πίστωση κάκην κάκως και αγόρασα ενά σκλήρο δίσκο.... οπότε φίλε μου σέ κατάλαβαινω! πολλοί κλέφτες κύκλοφορουν, και άν δέν ξέρεις απο υπολόγιστες σε κοροίδευουν(όχι πώς ξέρουν όσοι δουλεύουν) αυτά είχα να πώ,α! και btw και εγώ ζώ στην επάρχια.
acomaedo Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 ακομα και εγω μπορω να τα κανω αυτα, και σε χρεωσαν 90 ΕΥΡΩ? Ποιοι ειναι, μηχανικοι της intel????ο χριστος και η παναγια :/ μακαρι να ερχοταν και σε μενα κοσμος να τους εφτιαχνα το pc και να επερνα 90 ευρω...θα παρατουσα απο τωρα το σχολειο...κ ωμος για να προχωρησω πρεπει να κατσω να διαβασω του κοσμου τις μαλακιες (3η λυκειου) :mad: Και καλά θα κάνεις, ώστε να μάθεις τονισμό και ορθογραφία...
louben Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Λοιπον παιδια τι να πω οσο διαβαζω το θεμα τοσο μου ανεβαινει η πιεση. Αφου παιχτει και η τελευταια πραξη του δραματος(παρω το τροφοδοτικο δηλαδη γιατι θα σας θυμησω οτι απο οτι μου ειπε θα με χρεωσει και τα μεταφορικα τοσο την αποστολη προς την εταιρια οσο και το αναποδο(????) θα κανω μια ωραιοτατη καταγγελια στο συνηγορο του καταναλωτη και ενα κανονικοτατο ξεμπροστιασμα στο ινσομνια.Οχι οτι θα γινει κατι.... Και οσο για το κουλος που προαναφερθηκε ναι ειμαι.ΘΑ μαθω λοιπον να τα αλλαζω μονος μου(και ας κανω και καμια ζημια στην αρχη) να μην εχω τον καθε ....να με πιανει κοροιδο.
HighT3ch Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Αν δεν είσαι του επαγγέλματος και δεν ασχολείσαι "πολύ" με το αντικείμενο καλό θα είναι να μην προσπαθείς να τα κάνεις όλα μόνος γιατί μπορείς να κάνεις ακριβότερη ζημία. Όμως καλό θα είναι να μάθεις τα βασικά εφόσον ασχολείσαι. Από κει και πέρα προσπάθησε να είσαι πιο "διαβασμένος" και ενημερωμένος προτού κάνεις οποιαδήποτε κίνηση ώστε να μην σε εκμεταλλεύονται οι δήθεν επαγγελματίες και γνώστες.
TNT1982 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 ΘΑ μαθω λοιπον να τα αλλαζω μονος μου(και ας κανω και καμια ζημια στην αρχη) να μην εχω τον καθε τι ζημιες μου λες dude?αν διαβασεις το μανουαλ και εχεις γειωθει ΔΕΝ κανεις ζημια.Τα πισια ΔΕΝ ειναι σαν τα αυτοκινητα,ειναι φτιαγμενα για να τους βαζεις χερι εγω εσυ,ο average Joe...εγω εχω κανει τα παντα εκτος απο το να εγκαταστησω/απεγκαταστησω επεξεργαστη και εδω και 5-6 χρονια ΔΕΝ εχω κανει απολυτως καμμια ζημια...
yassan Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 δεν θέλει ιδιαίτερες γνώσεις. με την βοήθεια των παιδιών εδώ , κάνεις τα πάντα..
SPANK Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Εγώ που κάνω επισκευές σε σπίτια (ερασιτεχνικά δεν έχω κάποιο μαγαζί) θα σου πω οτι η αλλαγή τροφοδοτικόυ μαζί με συμμάζεμα των καλοδίων κτλπ πέρνει κανα 10 λεπτο.Το bios update το οποίο είναι άχρηστο αν δουλεύει μια χαρά το μηχάνημα πέρνει κανα 5 λέπτο με 6 λέπτο και αν χρειάζεται format με εγκατάσταση προγραμμάτων κτλπ περίπου 1 με 1.30 ώρα,δεν θέλω να πω ποσά χρήματα θα επέρνα για όλλα αυτά αλλα σίγουρα οχι 90 euros
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.