louben Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Gεια χαρα σε ολους.ΠΑιδια μια ερωτηση. Ειχα μια βλαβη στον υπολογιστη μου.Τον πηγα απο εκει που τον αγορασα(δυστυχως) για να δουν τι τρεχει. Με πηραν σημερα να παω να τον παραλαβω.Ειχε καει το τροφοδοτικο.Μου εβαλαν καινουργιο και μου τον καθαρισαν εσωτερικα(οντως ειχε πολυ σκονη) μαζεψαν τα καλωδια(τα εμφανη) και μου ειπαν επισης οτι εκαναν αναβαθμιση στο bios εριξαν τη θερμοκρασια και αλλα κουφα. ΚΑταρχας τους ειπα απλα να δουν τι τρεχει.Μου ειπαν οτι τους εφαγε 2 ωρες και εργατικα μου χρεωσαν 90 ευρω(!!!!). Το ποσο ειναι εξωφρενικο ή ιδεα μου? Και οι ωρες που με χρεωσαν υπερβολικες η μου φαινεται. Την απαντηση την ξερω αλλα οχι τιποτα αλλο να βεβαιωθω....
S4Lv4Ti0N Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Το ερώτημα είναι... για τις 2 ώρες σε χρέωσαν 90 ευρώ ή για όλα τα updates και καθαρισμούς που κάνανε;; Θα έπρεπε να έχεις γνώση των τιμών και σίγουρα θα έπρεπε άμα ήταν να κάνουνε εξτρά δουλειά να σε ενημερώσουνε για εξτρά χρεώσεις.
mihalakis Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 αν δεν κάνω λάθος ήταν ο υπολογιστής που είχες σε ups και σου εκαψε το τροφοδοτικο...Δε νομιζω οτι ειχες και τοσο παλιο υπολογιστη για να εχει και τοση σκονη μεσα, και η αναβαθμιση του bios που σου εκαναν ηταν αχρηστη αν δεν ειχε καποιο προβλημα το μηχανημα... Για να καθαρισει η σκονη σε εναν υπολογιστη εχοντας ενα πιεστικο δεν χρειαζεται πανω απο 5 λεπτα. Εγω που εχω κανει ολες κι ολες 3 αναβαθμισεις bios ατη ζωη μου δεν χρειαζομαι πανω απο 10 λεπτα να βρω την αναβαθμιση,να την περασω σε δισκετα και μετα στον υπολογιστη.Θα σου βαλω και αλλο ενα 15λεπτο για αλλαγη τροφοδοτικου. Αυτα στα λεω χωρις να ειμαι τεχνικος για να εχω στο μαγαζι μου ολα τα απαραιτητα εργαλεια, και χωρις να εχω κανει τις συγκεκριμενες εργασιες πολλες φορες. Δε νομιζω οτι θα μου επαιρνε πανω απο μιση ωρα το εγχειρημα. Γι αυτο γνωμη μου ειναι να προσπαθουμε τουλαχιστον οσοι ασχολουμαστε να κανουμε καποια πραγματα απο μονοι μας στον υπολογιστη μας. Συμφωνω και με τον φιλο παραπανω για το οτι θα επρεπε πρωτα απο ολα να ενημερωθεις.
kostg Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Συγνώμη, αλλά με 90 ευρώ (μόνο εργατικά) ερχόταν και τεχνικός στο σπίτι σου για να κάνει τις ίδιες δουλειές + format (σε ένα δίωρο). Πιστεύω όμως ότι το καθάρισμα, η αλλαγή τροφοδοτικού και το συμμάζεμα καλωδίων, άαααντε και το bios δεν παίρνουν πάνω από μισή ώρα με τρία τέταρτα δουλειά, δηλαδή στη χειρότερη σου χρεώνει μία ώρα...
guardianx71 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Στα 90 ευρω ηταν και η τιμη του τροφοδοτικου ή καλυπτοταν απο καποια εγγυηση? γιατι αν ηταν εκτος εγγυησεις 8α ειναι και κανα 30 ευρω αυτο και κανα 15 η εγκατασταση του καθως πολλα μαγαζια για εγκατασταση συσκευων χρεωνουν. Επεισης οταν λενε σου εριξαν τη θερμοκρασια τι εννοουν? ανεβασαν τις στροφες απο cpu , το εβγαλαν και βαλανε παστα τι?
koprodogis Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Καταρχας θεωρω μεγιστη κοροϊδια οτι εχει να κανει με επισκευη των υπολογιστων, απο γνωστο του γνωστου ξερω καταστασεις για πολυ γελιο, του στυλ επεσε το κουτι κατω και πολυ απλα δεν ανοιγε φαινομενικα ο υπολογιστης, η αληθεια, ηταν βγαλμενη καρτα γραφικων και η διαγνωση χαλασε η καρτα γραφικων και κατι μνημες εννοειετε θαλουν αλλαγη και αναλογη χρεωση...και πολλα αλλα τετοια τραγελαθηκα. Οσο για τα 90 ευρω και τα μικρομαγαζα, αυτα ειναι κυριοι και γω τοσα θα επαιρνα χωρις δευτερη κουβεντα, απο κατι τετοια ζουνε, τωρα αν θες μπορεις να πας να κανεις φασαρια και να ζητησεις το παλιο τροφοδοτικο(το οποιο οτι και να ειχε θα σου πουν το πεταξαμε) και αλλη φορα για σερβισ σε μαγαζια τυπου πλαισιο και multirama Που εχουν τουλαχιστον στανταρ χρεωσεις
_tasos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Όπως και να έχει, όταν πρέπει να γίνει κάποια ή κάποιες εργασίες το σωστό είναι να ενημερώνεται πρώτα ο πελάτης, για τα όσα προβλήματα καθώς και για το κόστος. Ακόμα και τα 90 ευρώ να είναι δικαιολογημένα (που πολύ αμφιβάλλω), θα έπρεπε να είχαν ενημερώσει ότι η επισκευή κοστίζει τόσο. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες τις οποίες θα πληρώσει ο πελάτης μετά. Στο "μικρομάγαζο" που εγώ αγόρασα το δικό μου PC, στις όποιες αναβαθμίσεις έκανα, υπήρχε έκπτωση και μερικές φορές δεν χρεώθηκαν τα εργατικά. Για αυτό και ξαναπήγα εκεί. Τέλος, αν έτσι δουλεύουν τα μικρομάγαζα τότε κανένας δεν πρέπει να ξαναπατήσει εκεί. Sorry αν ακούγομαι κάπως αλλά στην ουσία αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και μπορεί να θεωρηθεί παράνομη (αφού έκαναν πράγματα που δεν τα ζήτησε, άρα δεν τα ήθελε ο πελάτης).
louben Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 O υπολογιστης ειναι 2 ετιας και κατι. Τα 90 ευρω ειναι ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟς ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΥ το οποιο μου ειχαν χρεωσει +60 ευρω(συνολο 150 δηλαδη) μεχρι να βρουν μετα απο πολυ πιεση δικια μου οτι ηταν εντος εγγυησης(Tagan 3 xronia εγγυηση).Μου ενβαλαν πανω ενα thermaltake και μου ειπαν οταν ελθει το tagan να τους το παω να μου βαλουν πανω το καινουργια και να βγαλουν το παλιο. Περιττο να πω οτι ηταν ετοιμοι να με χρεωσουν εκ νεου για την τοποθετηση. Θα με χρεωσουν ομως τα εξοδα αποστολης. Εγω για να ημουν ειλικρινης ειχα παει να τα κανω .... αλλα δυστυχως ηταν μαζι μου η συζυγος και περιεπλακη το ζητημα. Τι επρεπε να κανω?Η μλκια ειναι οτι αν και τους ρωτησα απο την αρχη τι θα μου κοστισει μου ειπαν οτι δεν ηξεραν κτλ. Επισης δυστυχως εχει στην πολη μου multirama αλλα δεν πηγα(σιγουρα θα μου στοιχιζε λιγοτερο) γιατι ειχα αγορασει απο εκει τον υπολογιστη και ειπα να τους εμπιστευθω. Το οτι δεν ξαναπαω ειναι δεδομενο.
koprodogis Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 χωρις να γνωριζω το Multirama της περιοχης σου ξερω Multirama Που εχουν προβληματικο σερβις. εγω θα σου προτεινα αλλη φορα να προσπαθησεις να βρεις ακρη μονος σου για αρχη και μετα να ζητας να σου λενε τη ζημια και να πραττεις οπως νομιζεις οπως ειπες και συ. Οσο για το τροφοδοτικο αυτα ειναι που σιχαίνομαι στα μικρα μαγαζια, ποιος καημενος θα παρει μετα το χρησιμοποιημενο thermaltake??? και γιατι ενω ειναι εντος εγγυησης δεν στο ειπαν αμεσως?? Η απαντηση ειναι απλη, σε πηραν χαμπαρι και σου λεει σφαξτον εκει. Σορρυ για τη χοντραβα αλλα ειμαι σιγουρος αυτη ειναι η αντιεπαγγελματικη συμπερηφορα τους
louben Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 φιλε koprodogi δε μου λες κατι νεο. Απο οτι καταλαβα ηταν ρωσικη ρουλετα.Οπου και να πηγαινα ηταν ρισκο το ποσο θα μου παρουν. Αρκει να σας πω οτι φιλος μου με λαπτοπ πηγε να του ανεβασουν τη μνημη και να του κανουν σετ απ και του πηραν εργατικα 150 ευρω. Το ζητημα ειναι τι μπορουσα να κανω εγω.Τιποτα απο οτι καταλαβαινω.Το ωραιο ειναι οτι μου κολλησαν το αυτοκολλητακι του thermaltake μπροστα. Η γκανταμια ειναι οτι φιλος που γνωριζει απο hardware λειπει εως το σεπτεμβριο αλλιως θα μου το εφτιαχνε αυτος. Ας προσεχα.Και υπομονη μεχρι να ελθει το ΠΛΑΙΣΙΟ στην πολη μου. Κατι αλλο.Μπορω να ελεγξω με καποιο τροπο αν μου εκαναν καποιοα αναβαθμιση και αν ναι πως(παντως η αποδειξη γραφει αλλαγη του τροφοδοτικου, καθαρισμος μητρικης κουτιου και ανεμιστηρων τακτοποιηση καλωδιων για καλυτερη ψυξη). Οσο για την εγγυηση νομιζαν οτι ειχε 2 χρονια το τροφοδοτικο μου και μετα απο πολυ πιεση δικη μου καταλαβαν οτι εχει τελικα 3. Α και κατι αλλο αφιερωμενο στους (κακους) μικρομαγαζατορες.Με αυτα που κανετε οταν ελθει στην περιοχη σας καποια μεγαλη αλυσιδα σερβις(θεμα χρονου ειναι) μην κλαψετε.Δειτε τους βιντεοκλαμπαδες και παραδειγματιστητε. Σοορυ για το τελευταιο πικροχολο αλλα δεν αντεχα....
TNT1982 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Τι περιοχη ειναι το μαγαζι που λες? Εμενα ενας αισχρος,βρηκε τον αδερφο μου και για να κανει bios update και να του δωσει μια μεταχειρισμενη μχ440 εν ετει 2007 ΧΡΕΩΣΕ 150 ΕΥΡΩ.100 τα εργατικα και 50 η καρτα γραφικων.Επειδη δηθεν δυσκολευτηκε πολυ να βρει την καρτα γραφικων(που την εδωσε χυμα,χωρις νομιμη αποδειξη).Στην αποδειξη εγραφε "αναλωσιμα εκτυπωτη).Μικρο μαγαζι και αυτος.
guardianx71 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Ενταξει παιδια αυτες ειναι πολυ ακραιες και παλαβες περιπτωσεις. To tagan απο το ιδο μαγαζι δεν το ειχες παρει? Σε αυτη την περιπτωση οφειλουν να στο αντικαταστησουν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ (περαν τις εγκαταστασεις του) οχι μεταφορικα που σου ειπαν και μαλ..ιες. Και πολυ απλα μην ξαναπατησετε στα συγκεκριμενα μαγαζια. (τελικα το μαγαζι που δουλευω εγω ειναι παμφθηνο μου φαινεται)
Delirium Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Γιατι τωρα εγω εχω την εντυπωση -αν οχι την βεβαιοτητα!- πως εαν δεν υπαρχει προθυστερη αποδοχη και υπογραφη σου, σε εντυπη τους "εντολη εργασιων", οπου θα αναφερει ποιες ειναι συγκεκριμενα οι εργασιες που προκειται να γινουν και, βεβαιως, αναλυτικα το κοστος τους [πλεον φπα] δεν εισαι υποχρεωμενος να τους πληρωσεις τιποτα?
Null_Hypothesis Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 ^Τώρα όμως τους έχει πληρώσει ήδη... Γνωρίζω περίπτωση που πήραν τα ίδια λεφτά για καθαρισμό dialer (!). Με το ίντερνετ πλέον ο κόσμος μαθαίνει και θα τους πάρει ο διάολος όλους αυτούς τους απατεώνες. Απλώς οι συγκυρίες ήταν ατυχείς, μένεις επαρχία ΚΑΙ έλειπε ο έμπιστος άνθρωπος =\
louben Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Παιδια τα πραγματα ειναι απλα.Αν και ειχα αγορασει απο εκει τον υπολογιστη μου γι ακαλυτερη υποτιθεται τεχνικη υποστηριξη(20% ακριβοτερα απο το να τον επαιρνα απο το e-shop λογου χαρη τελικα οχι απλα με εγδαραν αγοραζοντας τον αλλα ,=με ξαναγδαραν με την πρωτη στραβη οποτε.... Να τα χαιρονται τα 90 ευρω.Απο εδω και περα 1000% e shop kai πλαισιο ασχετο αν τους βριζω και αυτους.Και στην τελικη πιστεψτε με με τη δυσφημηση που θα τους κανω θα χασουν οχι 90 αλλα 9000 ευρω. Τελος για την πολη που ρωτηθηκε χανια κρητης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.