dtasop Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2001 To exei xrisimopoihsei kaneis sas? to anaferei sto pcmag tou dekemvriou.<BR>Leei pos kanei apeftheias rip se divx alla xoris na doulevei sinexos to dvd...<BR>Anagnorizei episeis kai olous tous encoders dixv ( 3.11 klp )
Jonous Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2001 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2001 Πρόσφατα ένας φίλος μου, μου υπέδειξε ένα μικρό, αλλά πολύ ενδιαφέρον προγραμματάκι (το οποίο με τη σειρά μου υπέδειξα στον φίλο dtasop - copyrights.. ) για τη δημιουργία VCD, SVCD και DivX., το DVDx.<BR> <BR>Το πρώτο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι ότι μπορείς να φτιάξεις την ταινία κατευθείαν από το DVD, χωρίς να χρειαστεί να το περάσεις στο σκληρό. Δεν κουράζει το DVD-Rom γιατί δε διαβάζει συνέχεια, όπως στην περίπτωση του Flask. Διαβάζει ανά πολύ αραιά διαστήματα για λίγα δευτερόλεπτα το τμήμα της ταινίας που θέλει να κωδικοποιήσει και όταν τελειώσει την κωδικοποίηση, διαβάζει το επόμενο.<P>Ένα άλλο καλό χαρακτηριστικό είναι ότι μπορείς να του δηλώσεις πόσα ΜΒ να κάνει buffer το εκάστοτε VOB της ταινίας στην φυσική μνήμη και να το κωδικοποιεί από εκεί, πράγμα που αυξάνει σημαντικά τις επιδόσεις. Συγκεκριμένα εγώ με Duron 800 έπιανα με το ζόρι κοντά στα 5fps και με 50ΜΒ buffer που του δήλωσα πήγα στα 6 fps, που είναι μια σημαντική αύξηση (βέβαια πριν λίγο που διάβασα για τις επιδόσεις στο Xmpeg ενθουσιάστηκα. Θα το δοκιμάσω να δω πόσα fps θα πιάσω). <P>Ένα μείον της υπόθεσης είναι ότι δεν μπορείς να ορίσεις ποιο τμήμα της ταινίας θες να κωδικοποιήσεις παρά μόνο ποια chapters, (όχι απαραίτητα με τη σειρά που βρίσκονται στο DVD). Αυτό όμως δεν είναι και τόσο μεγάλο κακό όσο κάτι άλλο που με στεναχώρησε, αρχικά, το γεγονός ότι οι υπότιτλοι είναι πολύ θολοί, σε ενοχλητικό βαθμό. Αυτό όμως τελικά βρήκα ότι διορθώνεται με μια επιλογή που έχει για τους υπότιτλους Original color στο αρχικό παράθυρο του προγράμματος, όταν όταν επιλέγεις το IFO της ταινίας.<P>Κατά την άποψή μου είναι ένα προγραμματάκι που αξίζει να ασχοληθείτε μαζί του. Εμένα προσωπικά πάντα μου την έδεινε το γεγονός ότι έπρεπε πάντα να έχω 6-7 GB ελεύθερα στον σκληρό μου.Όχι πια <P><BR>*Και κάποιες παρατηρήσεις για τον DivX codec 4.0x, ο Media Player παίζει χάλια την κωδικοπίηση με τον καινούργιο DivX. H χρωματική απόδοση είναι απαράδεκτη, αλλά αυτό ίσως είναι ανμενόμενο. Ο Playa που δίνουν μαζί με τον 4.0x δυσκολεύεται στην κίνηση, κάνει πολλά σπασίματα. Τελικά κατέληξα στον BSPlayer, που δεν έχει πρόβλημα ούτε σε χρώματα, ούτε σε κίνηση.<p>[ 29-11-2001: Message edited by: Jonous ]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.