Προς το περιεχόμενο

J. Carmack - multiplatform development

p3tran

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

άντε ρε p3tran φτιάξε ένα thread για Folding@home στο PS3 για να μην λένε ότι δεν λες καλά λόγια για την συγκεκριμένη κονσόλα :P

(oh wait η GeForce GTX280 το πατάει χάμο σε Folding...)

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Συμφωνώ,απλά έχω την αίσθηση πως το ps3 έχει λίγο μεγαλύτερες δυνατότητες στον γραφικό τομέα.Το μεγάλο μειονέκτημα (και ίσως και καθοριστικό για την πορεία του) είναι πως για να το πετύχει αυτό χρειάζεται αρκετά μεγάλη βοήθεια από τον cell και σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητά του φέρνει σε δυσμενή θέση απέναντι στο 360.Ξαναλέω όμως.Η δύναμη φαίνεται πως υπάρχει.
Η λογική λέει το αντίθετο, γιατί τον επιπλέον χρόνο που χρειάζεται για να φέρουν ένα παιχνίδι στα ίδια επίπεδα μπορούν αντίστοιχα να τον χρησιμοποιήσουν για να το κάνουν ακόμα καλύτερο στο 360.
Με τί το συγκρίνεις,με το fm2; Δλδ μου λες πως δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους;

Από χειρισμό και physics δεν γνωρίζω,όμως σίγουρα το οπτικό αποτέλεσμα του gt5 δεν προέρχεται από αδύναμο hardware.

Δεν μπορείς να συγκρίνεις τα demos τα replay videos και τα screenshots του gt5 με ένα παιχνίδι που έχει 90 στο metacritics. Αν θες να συγκρίνεις κάτι περίμενε να βγει το gt5 και το forza 3.
Δημοσ.
Δεν μπορείς να συγκρίνεις τα demos τα replay videos και τα screenshots του gt5 με ένα παιχνίδι που έχει 90 στο metacritics. Αν θες να συγκρίνεις κάτι περίμενε να βγει το gt5 και το forza 3.

Γιατί δεν μπορείς να συγκρίνεις gameplay footage από το το Prologue με αντίστοιχο του FM2? Δε βλέπω κανένα λόγο και οπτικά η διαφορά υπέρ του Prologue είναι μεγάλη.

Δημοσ.
Γιατί δεν μπορείς να συγκρίνεις gameplay footage από το το Prologue με αντίστοιχο του FM2? Δε βλέπω κανένα λόγο και οπτικά η διαφορά υπέρ του Prologue είναι μεγάλη.

Σε κάποιους τομείς ναι, σε κάποιους άλλους όχι. Και για να το συγκρίνεις τεχνικά πρέπει να λάβεις υπ όψην σου και τα physics και το damage και ότι το ένα έχει όλα τα features ενός κανονικού παιχνιδιού και κάτι παραπάνω ενώ το άλλο όχι (αλλά παρόλ' αυτά έχει βγει εδώ και πάνω από 1 χρόνο) και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες

Δημοσ.
Με τί το συγκρίνεις,με το fm2; Δλδ μου λες πως δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους;

Από χειρισμό και physics δεν γνωρίζω,όμως σίγουρα το οπτικό αποτέλεσμα του gt5 δεν προέρχεται από αδύναμο hardware.

Δεν το συνέκρινα με κάτι προηγουμένως, απλώς έκανα μία παρατήρηση πως τα γραφικά του δεν με εντυπωσίασαν.

Να φύγω λίιιιγο offtopic :

Αν μπούμε σε συγκρίσεις , στο Forza 2 υπάρχει μία πιο "παστέλ" χρωματική παλέτα , υπάρχει επίσης aliasing, αλλά "χειρότερος" ( ή , αν προτιμάς, πιο "κίτρινος") φωτισμός. Στα μοντέλα των αυτοκινήτων δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές ingame, ενώ ένα σημαντικό πλεονέκτημα για αυτούς που την χρησιμοποιούν είναι η ingame camera στο GT5P.

Γενικότερα θεωρώ πως υπάρχει μία "ισορροπία γραφικής απεικόνισης" στο Forza ενώ στο GT5P υπάρχουν σημαντικές αντιθέσεις με το τελικό αποτέλεσμα να μην μου αρέσει καθώς πρόκειται για μείξη εξαιρετικών, μέτριων και ενίοτε αρκετά κακών γραφικών.

Όπως και επίσης υπάρχουν στιγμές που παρατήρησα σημαντικά slowdowns ( <<30fps) στο παιχνίδι. Ανεπίτρεπτο κατ'εμέ σε racing "sim".

Συν ότι το AI στο GT5P μου φάνηκε ψιλοανύπαρκτο ( εκτός αν υπάρχει κάπου ρύθμιση για αυτό και δεν το βρήκα, κάθε βοήθεια δεκτή εδώ) και δεν ξεκολλάνε με τίποτα από την αγωνιστική γραμμή ( τελείως μη ανθρώπινη συμπεριφορά, σε αντίθεση με του Forza όπου έρχεσαι σε αντίθεση με διαφορετικού οδηγικού στυλ και επιθετικότητας AI).

Και βέβαια άλλο ένα μείον του είναι η έλλειψη damage, αλλά έχει αναλυθεί ξανά και ξανά οπότε δεν συνεχίζω εδώ.

Γενικά, κατά την άποψή μου, θέλει πολύ δουλειά για την τελική έκδοση του GT5. Πάρα πολύ δουλειά, από to ΑΙ, το damage, σωστή υποστήριξη wheels, physics κτλ.

Απ'όσο διαβάζω, μάλλον θα καθυστερήσει. Μακάρι να τα διορθώσουν, γιατί σε τέτοια μορφή δεν πρόκειται να το αγοράσω.

Δημοσ.

Η gpu του PS3 ειναι inferior του Xbox360, αυτο ειναι ξεκαθαρο και χιλιοειπωμενο απο πολυ παλια..

Το αν ο Cell συνολικα με την gpu του ps3 (παραγωγο της 7 σειρας της nVidia) μπορουν να αποφερουν συνολικα καλυτερα αποτελεσματα απο το 360, κανωντας offload πολλα processes στην cpu αυτο ειναι αλλη κουβεντα που θελει μεγαλη συζητηση..

Προς το παρων παντως το 360 εχει αποφερει καλυτερα αποτελεσματα στον γραφικο τομεα, αλλες φορες περισσοτερο και αλλες οριακα..

Eαν εν τελει το ps3 μπορει να αποφερει καλυτερα συνολικα αποτελεσματα στον γραφικο τομεα και απλα οι game devs δεν εχουν καταφερει να βρουν ακομα την χρυση τομη ή απλα δεν θελουν να ασχοληθουν τοσο αυτο ειναι μια αλλη σημαντικη κουβεντα..

Γιατι τι να το κανεις να αποδειχτει καλυτερη συνολικα κονσολα στον γραφικο τομεα στο μελλον το ps3 αν αυτο γινει σχεδον με την ελευση της νεας γενιας κονσολων;

Θα μου πειτε βεβαια δεν σκεφτονται ολοι ετσι και ισως καλα κανουν απο την μερια τους.. Αυτο ειναι μια αλλη μεγαλη κουβεντα..

Γενικως.. Κουβεντα να γινεται..:P

Παντως το MGS4 παροτι ειναι εμφανεστατα upscaled by leaps and bounds ειναι ενα αρκετα καλο δειγμα των δυνατοτητων του ps3..

Δημοσ.
Eαν εν τελει το ps3 μπορει να αποφερει καλυτερα συνολικα αποτελεσματα στον γραφικο τομεα και απλα οι game devs δεν εχουν καταφερει να βρουν ακομα την χρυση τομη ή απλα δεν θελουν να ασχοληθουν τοσο αυτο ειναι μια αλλη σημαντικη κουβεντα..

Χωρίς πολλές ...κουβέντες,κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου.

Δημοσ.

δεν βλεπω καποια ερωτηση kostacurta, παρα μονο κατι -κατα πλειοψηφεια- περσινες και προπερσινες δηλωσεις

απο αλλους προγραμματιστες, χαμηλοτερου επιπεδου (και υπαλληλους κατα βαση), με μοναδικη φετινη αυτουνου που φτιαχνει το ...monster madness. :-)

δηλαδη ενα μικρο χαος διαφορα.

πραγματικα πιστευεις οτι εχουν την ιδια βαρυτητα?

ο carmack τα λεει αυτα μολις προχτες, εχοντας κλεισει ενα πολυ μεγαλο κυκλο development πανω

στο νεο engine του, και παρουσιαζοντας εκπληκτικα αποτελεσματα και στο Ps3.

στη videoσυνεντευξη ο carmack λεει κι αλλα πραγματα, οχι μονο το quote που εβαλα.

νομιζω ειναι σημαντικα πραγματα και ως εκ τουτου δεν το κρινω ως περιττο θεμα!

...δεν πιστευω να εχεις γραψει στο θεμα 5 φορες και να μην εχεις δει τα video? boxingpe9.gif

Δημοσ.
δεν βλεπω καποια ερωτηση kostacurta, παρα μονο κατι -κατα πλειοψηφεια- περσινες και προπερσινες δηλωσεις

απο αλλους προγραμματιστες, χαμηλοτερου επιπεδου (και υπαλληλους κατα βαση), με μοναδικη φετινη αυτουνου που φτιαχνει το ...monster madness. :-)

δηλαδη ενα μικρο χαος διαφορα.

πραγματικα πιστευεις οτι εχουν την ιδια βαρυτητα?

ο carmack τα λεει αυτα μολις προχτες, εχοντας κλεισει ενα πολυ μεγαλο κυκλο development πανω

στο νεο engine του, και παρουσιαζοντας εκπληκτικα αποτελεσματα και στο Ps3.

Θα μετρουσα το ειδικο βαρος του Carmack σαν developer αν ελεγε κατι αντιθετο ή εστω διαφορετικο απο αυτο που ειχαν δηλωσει κατα καιρους αλλοι developers.

στη videoσυνεντευξη ο carmack λεει κι αλλα πραγματα, οχι μονο το quote που εβαλα.

νομιζω ειναι σημαντικα πραγματα και ως εκ τουτου δεν το κρινω ως περιττο θεμα!

Οπως εγραψα και στον MiltoZ δεν θα διαφωνουσα με αυτο αν δεν ειχες αυτη την <<μικρη>> κλιση προς τα αρνητικα του PS3 και της Sony.

Δημιουργωντας συνεχως μονο θεματα για τα αρνητικα και αγνοωντας επιδεικτικα τα θετικα για το PS3 νομιζω οτι ειναι προφανες οτι ο σκοπος σου μονο η ενημερωση δεν ειναι.

Αν υπηρχε ο αντιστοιχος φιλος του PS3 που θα δημιουργουσε μονο αρνητικα θεματα για το XBOX 360 και την Microsoft τι θα ελεγες;

Εσυ πιστευω οτι θα ησουν ο πρωτος που θα τον χαρακτηριζε ως troll, orc, uruk-hai ή οπως αλλιως τους λενε.

Τελος παντων σε ενα forum ο καθενας εχει την ελευθερια να γραψει οτι θελει, απλα αυτο που κανεις, για μενα, δεν εχει καμια αξια.

...δεν πιστευω να εχεις γραψει στο θεμα 5 φορες και να μην εχεις δει τα video?

Για να ρωτας κατι τετοιο μαλλον δεν παρακολουθεις καθολου την ενοτητα PC Games... ;)

Στελνω καθημερινα νεα στα PC Games οποτε ειναι λιγο δυσκολο να μην γνωριζω της δηλωσεις του Carmack.

Εχω κανει post συνεντευξη του Carmack για το Rage, την id Tech, το Doom 4 και αλλα τρεις μερες πριν ανοιξεις εσυ αυτο το θεμα.

Αν και ειναι αλλη συνεντευξη, αφορα πιο πολυ το PC οπως ειναι λογικο, κανει και σε αυτη αναφορα για την δυσκολια προγραμματισμου στο PS3:

Certain things are easier on the 360 than the PS3, but you put the extra effort in where itʼs required.
Δημοσ.
Θα μετρουσα το ειδικο βαρος του Carmack σαν developer αν ελεγε κατι αντιθετο ή εστω διαφορετικο απο αυτο που ειχαν δηλωσει κατα καιρους αλλοι developers.

μετρα ο,τι θες, οπως θες. ο carmack ειναι carmack!

και εχοντας ολοκληρωσει ενα καινουργιο project (μηχανη παιχνιδιων) στις παιχνιδομηχανες,

ο λογος του εχει πεντε-δεκα κιλα(τοννους) παραπανω βαρυτητα

απο το καθε καραγκιοζακι-υπαλληλακι-μαριονετακι που μπορει κι αυτο να κανει <<τεχνικες>> και αλλλες δηλωσεις,

μιας και ο carmack, εκτος απο νο.1 guru, ειναι και αφεντικο και οικονομικα ανεξαρτητος. ;]

Οπως εγραψα και στον MiltoZ δεν θα διαφωνουσα με αυτο αν δεν ειχες αυτη την <<μικρη>> κλιση προς τα αρνητικα του PS3 και της Sony.

Δημιουργωντας συνεχως μονο θεματα για τα αρνητικα και αγνοωντας επιδεικτικα τα θετικα για το PS3 νομιζω οτι ειναι προφανες οτι ο σκοπος σου μονο η ενημερωση δεν ειναι.

εδω δεν σε καταλαβαινω εγω προσωπικα, και φανταζομαι δεν ειμαι ο μονος.

δηλαδη τι μας λες? οτι επειδη αναφερονται FACTS, δεν σου αρεσουν γιατι τα αναφερω εγω?

σορρυ αλλα αυτο ειναι δικο σου προβλημα! ψαχτο!

Τελος παντων σε ενα forum ο καθενας εχει την ελευθερια να γραψει οτι θελει, απλα αυτο που κανεις, για μενα, δεν εχει καμια αξια.

αποψη σου!

μηπως θες να διαβασεις και τη δικη μου αποψη για σενα και την αξια που δινεις παρεμβαινοντας σε ενα θεμα με FACTS

απλα και μονο για να με αποκαλεσεις προκατηλλημενο ή troll ή οτι αλλο?

μαλλον οχι! :-D

Στελνω καθημερινα νεα στα PC Games οποτε ειναι λιγο δυσκολο να μην γνωριζω της δηλωσεις του Carmack.

Εχω κανει post συνεντευξη του Carmack για το Rage, την id Tech, το Doom 4 και αλλα τρεις μερες πριν ανοιξεις εσυ αυτο το θεμα.

Αν και ειναι αλλη συνεντευξη, αφορα πιο πολυ το PC οπως ειναι λογικο, κανει και σε αυτη αναφορα για την δυσκολια προγραμματισμου στο PS3:

φυσικα δεν ειναι η ιδια συνεντευξη, και επιπλεον δεν υπηρξε ποτε στην ενοτητα <<ΚΟΝΣΟΛΕΣ>>.

στη video-συνεντευξη που εχω ποσταρει εγω (που οπως αποδεικνυεται ΔΕΝ ειδες, απλα σχολιαζεις για να τρολαρεις επι προσωπικου),

μιλαει πιο συγκεκριμενα, οχι μονο για δυσκολιες <<προγραμματισμου>>,

αλλα και για δυσκολιες <<hardware>> που αντιμετωπιζουν καθημερινα στο ps3 και ακριβως για αυτο το λογο κανουν ολοκληρο το σχεδιασμο και το πετσοκομα

βαση του τι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να γινει στο ps3 που μπορουν να κανουν στο 360/pc, και κοβουν...

αυτη η δηλωση ειναι αρκετα συγκεκριμενη και δεν χρειαζεται ουτε kostacourtes ουτε trollιες...

ο εχων οματια διαβαζει, ο εχων μυαλο κατανοει.-

Δημοσ.

Πολύ ωραία nzeppos.Εκτός του ότι δείχνεις το πόσο fan είσαι,υποστηρίζεις τόσο πολύ μια εταιρία σαν τη Microsoft.Μετά κοροιδεύετε τους Sonάκιδες που και καλά κοιμούνται.Ελπίζω να έλεγες για πλάκα το ζήτω.

Προσωπικά έχω πειστεί ότι το X360 είναι αρκετά καλύτερο του PS3.Κι όμως ένα πράγμα που με κάνει να μην θέλω να πάρω X360,είναι ότι είναι της Microsoft.

Δημοσ.
Πολύ ωραία nzeppos.Εκτός του ότι δείχνεις το πόσο fan είσαι,υποστηρίζεις τόσο πολύ μια εταιρία σαν τη Microsoft.Μετά κοροιδεύετε τους Sonάκιδες που και καλά κοιμούνται.Ελπίζω να έλεγες για πλάκα το ζήτω.

Προσωπικά έχω πειστεί ότι το X360 είναι αρκετά καλύτερο του PS3.Κι όμως ένα πράγμα που με κάνει να μην θέλω να πάρω X360,είναι ότι είναι της Microsoft.

Το να αντιπαθείς μια εταιρεία, είναι το ίδιο λάθος με το να είσαι φανατικός υποστηρικτής της. Κρίνε τις εταιρείες απο τα προιόντα τους και μόνο και όχι απο το αν είναι συμπαθής ή οχι στον κόσμο.

Και κακά τα ψέματα όπως η Sony χώθηκε το 1994 σφήνα ανάμεσα σε Nintendo και Sega δίνοντας άλλη μια επιλογή στο κοινό, έτσι και η Microsoft χώθηκε σε Nintendo και Sony. Η πληθώρα συστημάτων μόνο καλό μπορεί να κάνει άρα αν μη τι άλλο θα έπρεπε να αναγνωρίζεις θετικά την προσπάθεια της Microsoft στον χώρο των video games.

Για όλα τα υπόλοιπα μόνο αν είσαι μέτοχος στον Nasdaq.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...