Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT300 & ATI RV870

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

περι των compression artifacts το ειπα και το Noise που ειπε ο grimpr σε προηγουμενο ποστ του... ισως δε καταλαβες καλα....

Denoise,Sharpening και σαχλαμάρες, τίποτα δεν ξεπερνάει την προσθήκη λίγου παλιού καλού "θορύβου". Δοκίμασε το, θα εκπλαγεις...Όλη αυτή η ψηφιακή πλαστικούρα συν τα compression artifacts θα εξαφανιστούν και θα νιώθεις σαν είσαι σε ένα παλιό καλό σινεμά. Grain Uber Alles, fine grained and customizable.

DTV images have some picture defects that are not present on analog television or motion picture cinema, because of present-day limitations of bandwidth and compression algorithms such as MPEG-2.

Because of the way the human visual system works, defects in an image that are localized to particular features of the image or that come and go are more perceptible than defects that are uniform and constant

does it make sense now? :P

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μάλλον εσύ δεν λες να καταλάβεις ότι άλλο να βάλεις ένα CD/DVD με οποιαδήποτε μορφή μουσικής σε ένα player ή PC και να το αναπαράγεις και άλλο το να ακούς ραδιόφωνο (ασχέτως αν το σήμα είναι ψηφιακό ή αναλογικό).

Πέραν τούτου το digital cliff effect για DVT B είναι πρόβλημα μέσα σε κάποια πλαίσια ενώ όσων αφορά τις πιθανές παρενέργειες συμπίεσης μου πήρες επιλεκτικά μόνο τις παραγράγους που σε βόλευαν:

DTV images have some picture defects that are not present on analog television or motion picture cinema, because of present-day limitations of bandwidth and compression algorithms such as MPEG-2.

Because of the way the human visual system works, defects in an image that are localized to particular features of the image or that come and go are more perceptible than defects that are uniform and constant. However, the DTV system is designed to take advantage of other limitations of the human visual system to help mask these flaws, e.g. by allowing more compression artifacts during fast motion where the eye cannot track and resolve them as easily and, conversely, minimizing artifacts in still backgrounds that may be closely examined in a scene (since time allows).

H ουσία στην όλη υπόθεση είναι στην τελευταία τονισμένη παράγραφο.

Δημοσ.
Μάλλον εσύ δεν λες να καταλάβεις ότι άλλο να βάλεις ένα CD/DVD με οποιαδήποτε μορφή μουσικής σε ένα player ή PC και να το αναπαράγεις και άλλο το να ακούς ραδιόφωνο (ασχέτως αν το σήμα είναι ψηφιακό ή αναλογικό).

μια χαρα καταλαβα

γιαυτο και εγω ανεφερα μονο τα αποτελεσματα της συμπιεσης επειδη ειναι τα ιδια ασχετως του μεσου (αφου χρησιμοποιειται ο ιδιος codec) και δεν ανεφερα artifacts εξαιτιας της μεταδοσης του σηματος. oυτως η αλλως η ψηφιακη μεταδοση δεν εχει artifacts. η παιζει η δεν παιζει.

τωρα αυτο που αναφερει στο wikipedia δε ξερω κατα ποσο γινεται γιατι δεν εχει citation. επισης βασιζεται σε fast motion δεν ειναι universal solution :P.

μπορουν πολυ απλα να βαλουν φιλτρα οπως βαζεις φιλτρα στο PC και να φτιαξεις την εικονα

Algolith is one of the first to provide a proprietary real-time solution to mosquito noise and blocking artifacts: Algolith’s MNR – MPEG Noise Reducer.

http://www.videsignline.com/howto/180207350;jsessionid=JWU4XJ4PI4A5ZQE1GHRSKHWATMY32JVN?pgno=2

απλα εγω το ειπα επειδη ο grimpr ανεφερε οτι δε γουσταρει φιλτρα και αλλα τεχνασματα για την εξαλυψη των artifacts και προτιμαει την Gaussian noise distribution της αναλογικης τηλεορασης....

αμαν :shifty: αλλη φορα θα στελνω pm :P

Δημοσ.

Δεν ανεφερα περι Gausian noise φιλτρα, αλλα περι Grain, στην σωστη δοσολογια και μεγεθος κοκκου. Λεπτο και φινο κοκκακι ειναι ποιο "ευχαριστο", στην σωστη δωση, τουλαχιστον σε εμενα απο οποιαδηποτε μορφη compressed video με artifacts, τα οποια σιχαινομαι. Προτιμω χιλιες φορες την αισθηση του αναλογικου φιλμ και της φωτογραφιας με φινο grain, παρα την πλαστικουρα με τα ελεινα artifacts η την νερομπογια απο τα denoisers.

@Ailuros.

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3736

Νομιζω οτι σιγα σιγα η AMD θα αρχισει να αποχαιρετα την TSMC για τις GPU της. Αφου περασε ηδη την DX11 GPU του Llano στο process της Globalfoundries, ερχονται και τα επομενα.

Δημοσ.
Δεν ανεφερα περι Gausian noise φιλτρα, αλλα περι Grain, στην σωστη δοσολογια και μεγεθος κοκκου

νταξει και το grain τυπος noise ειναι....:P

abstraction εκανα δε το πηρα τοις μετρητοις...:P

the big bang theory effect :lol: :P

Δημοσ.
FERMI ποτε θα δουμε ? Λενε κατι για Cebit! Κριμα που δεν θα παω φετος να τα εβλεπα απο πρωτο χερι...

Δεν το βλέπω ούτε στη Cebit. Houston we have another problem. Aπό ότι φαίνεται θα ανακοινώσουν προς τα τέλη Μάρτη την 480 & την 470, όπου την πρώτη θα την ψάχνεις απελπισμένα με δίκανο για να την βρεις.

Είναι η πρώτη φορά που συσσωρεύονται τόσα λάθη μαζεμένα τα τελευταία χρόνια (μετά το G92) στην NV και δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι ίσως τελικά να είναι καιρός να αλλάξουν τα μεγάλα κεφάλια στην εταιρία. Υπάρχουν κι άλλες αποτυχίες που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές και τα πράγματα δεν δείχνουν καθόλου καλά...

---------- Προσθήκη στις 09:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:20 ----------

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3736

Νομιζω οτι σιγα σιγα η AMD θα αρχισει να αποχαιρετα την TSMC για τις GPU της. Αφου περασε ηδη την DX11 GPU του Llano στο process της Globalfoundries, ερχονται και τα επομενα.

Αμφιβάλλω αν θα την αποχαιρετίσει εξ΄ολοκλήρου από την αρχή. Είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο και σκέψου αν εσύ προσωπικά θα το έπαιρνες ή αν θα πέρναγες μια μεταβατική περίοδο χρησιμοποιώντας αμφότερες για ένα διάστημα και αφού σιγουρευτείς να περάσεις στην ολοκληρωτική μετακόμιση.

Το Llano παρασκευάζεται σε 32nm SOI και αφού πρόκειται για SoC είναι απόλυτα λογικό. Δεν θυμάμαι ποιός επέμενε ότι θα είναι στα 28nm SOI αλλά είναι πάντα αστείο να βλέπεις ότι μερικοί δεν ξέρουν να διαβάζουν απλά roadmaps. Σαν σημείωση στο περιθώριο sampling to partners στο πρώτο εξάμηνο του 2010 είναι σωστό, αλλά σημαίνει και ότι πριν από τις αρχές του 2011 δύσκολο να εμφανιστεί σε προιόντα. Τόσο η AMD όσο και η NV δείχνουν να είναι αρκετά γρηγορότερη από τους μεγάλους semiconductors όσων αφορά την παραγωγή των SoCs. Aναφορικά το Tegra2 είχε tape out προς τα τέλη του 2008 και μπήκε σε παραγωγή Q1 2010. Σημειώνω ότι πρόκειται για ~DX9.0/SM2.0+ GPU ωστόσο ενώ το Ontario θα είναι και αυτό DX11.

Δημοσ.

Όντος καλά τα νέα για το Llano πραγματικά μου δίνουν την εντύπωση ότι θα μπορούσαν να το βγάλουν στην αγορά ακόμα και λίιιγο νωρίτερα από ότι περιμέναμε.

Δημοσ.
Όντος καλά τα νέα για το Llano πραγματικά μου δίνουν την εντύπωση ότι θα μπορούσαν να το βγάλουν στην αγορά ακόμα και λίιιγο νωρίτερα από ότι περιμέναμε.

Το roadmap είναι on track. Πριν το 2011 μην περιμένεις τίποτα από αυτό και δεν είπαν και ποτέ σαν εταιρία ότι το περιμένουν νωρίτερα.

Δημοσ.

Ailure, μήπως είναι καλύτερο τα "πράσινα παιδιά" να σπρώξουν το Fermi 2 για φθινοπωρο και να αφήσουν το πρώτο μόνο για την prof market?

Σημερα, ο Αnand εγραψε ότι τα Northern Islands της ΑΤΙ έρχονται μέσα στο 2010.

Δημοσ.
Ailure, μήπως είναι καλύτερο τα "πράσινα παιδιά" να σπρώξουν το Fermi 2 για φθινοπωρο και να αφήσουν το πρώτο μόνο για την prof market?

Σημερα, ο Αnand εγραψε ότι τα Northern Islands της ΑΤΙ έρχονται μέσα στο 2010.

Δεν αποκλείεται όντως να καταφέρουν να έχουν το ΝΙ πριν το τέλος της χρονιάς στα ράφια.

Τι να τους κάνει ο ακόλουθος του GF100 ακριβώς; Τα περισσότερα αν όχι όλα τα προβλήματά τους προέκυψαν από τα προβληματικά 40nm@TSMC. Αφού διάβασες το άρθρο του Anand θα είδες ότι η ΑΤΙ μείωσε σχετικά αργά στην δημιουργία του Cypress το μέγεθος του πυρήνα και έστειλε και σχεδόν χωρίς ουσιαστικά έσοδα το RV740@40G για να έχει κάποιες πρώτες ενδείξεις.

Αν αφήνανε το Cypress στην αρχική του μορφή θα ήταν περίπου όσο και το GT200B@55nm δηλαδή 450-480mm2. Τουναντίον κόψανε ράψανε και κατεβήκανε στα 334mm2. Aν και οι δύο πυρήνες (RV870/GF100) έχουν εντελώς διαφορετική πυκνότητα πυρήνων το GF100 σε transistors είναι όσο 1 Cypress + 1 Juniper σε ένα πυρήνα. Κοντολογής γουρουνοπυρήνας σε προβληματικό πρωτόκολλο παρασκευής χωρίς ασφαλής πρόβλεψη για μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του πρωτόκολλου έγκαιρα.

Και όχι δεν γίνεται να πάνε υποθετικά σε μεγαλύτερη πυκνότητα transistors γιατί θα έπρεπε να εγκαταλείψουν τους πολύ υψηλούς χρονισμούς των ALUs που χρειάζονται για τους χρονισμούς αυτούς χώρο να απλώσουν τα ποδαράκια τους.

Αυτό είναι το βασικό design τους για όλο το 2010 και κατά τον Μάιο θα δούνε τις GTX470 να χάνουν για αρχή αισθητό έδαφος έναντι της επερχόμενης 5890. Τώρα πρέπει να παλέψουν να βγάλουν τις μικρές εκδόσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται και οι μελλοντικές αρχιτεκτονικές θα περιμένουν πότε θα μπορούν να παρασκευαστούν ασφαλέστερα στο μέλλον κάτω από μικρότερο πρωτόκολλο παρασκευής.

Ξέρω ότι κυκλοφορούν φήμες για υποτιθέμενο "Fermi2" το φθηνόπωρο αλλά ανήκουν στην λατινική κατηγορία burdum burdum paparorum ;)

Δημοσ.

ailoure για εξηγησε λιγο περιμενεις την 5890 την ιδια περιοδο με την κυκλοφορια των καρτων την nvidia?

Kαι αν ναι για τι αρχιτεκτονικη μιλαμε γιατι εχω διαβασει μεχρι και οτι θα βασίζονται στος επεξεργαστές γραφικών "Cypress XTX" και "Hemlock XTX" οι οποίοι θα κατασκευάζονται σε κλίμακα ολοκλήρωσης 28nm που μου φαινεται μεγα fake...

Tι πληροφοριες μπορεις να μοιραστεις μαζι μας?

Δημοσ.
ailoure για εξηγησε λιγο περιμενεις την 5890 την ιδια περιοδο με την κυκλοφορια των καρτων την nvidia?

Kαι αν ναι για τι αρχιτεκτονικη μιλαμε γιατι εχω διαβασει μεχρι και οτι θα βασίζονται στος επεξεργαστές γραφικών "Cypress XTX" και "Hemlock XTX" οι οποίοι θα κατασκευάζονται σε κλίμακα ολοκλήρωσης 28nm που μου φαινεται μεγα fake...

Tι πληροφοριες μπορεις να μοιραστεις μαζι μας?

GTX470/480 = Μάρτιο 2010

5890 & co. = Tέλη Μαίου/Αρχές Ιουνίου

5890 = νομίζω 24 clusters@875MHz και αν βρεις κάτι σε 28nm bulk τόσο νωρίς σφύρα μου κλέφτικα. Mάλλον 40G@TSMC. Μιας και η 480 θα είναι μάλλον σπάνιο πουλί, η AMD θέλει κάτι να φέρει σε δύσκολη θέση την 470.

Δημοσ.
GTX470/480 = Μάρτιο 2010

5890 & co. = Tέλη Μαίου/Αρχές Ιουνίου

5890 = νομίζω 24 clusters@875MHz και αν βρεις κάτι σε 28nm bulk τόσο νωρίς σφύρα μου κλέφτικα. Mάλλον 40G@TSMC. Μιας και η 480 θα είναι μάλλον σπάνιο πουλί, η AMD θέλει κάτι να φέρει σε δύσκολη θέση την 470.

Μαλιστα επισης χλωμο πολυ να θελει η 5890 να χτυπησει την ναυαρχιδα της nvidia οποτε παει για την μικροτερη αδελφη της...ειδωμεν

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...