Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT300 & ATI RV870

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τελικά Μάρτιο θα ποιας κατηγορίας μοντέλα θα βγουν από Fermi; performance μόνο ή perfomance - mainstream;

Ρωτάω γιατί το δεύτερο δεκαήμερο του Φλεβάρη στήνω νέο PC και έχω κατασταλάξει στην 5850, αν είναι να περιμένω 2 βδομάδες για να γλιτώσω 1-2 ημερομίσθια (υποθέτοντας ότι η Ati θα ρίξει τις τιμές)αξίζει ,παραπάνω όμως δεν έχω διάθεση να περιμένω.

Και δεν περιμένεις;Γνώμη μου πάντως είναι ότι 1-2 ημερομίσθια λίγο δύσκολο να γλιτώσεις.Εκτός και αν παίρνεις 5€ τη μέρα.Αν την βρείς κάτω από 220 την παραγγέλνεις.Είτε είνα Μάρτιος είτε Γενάρης.Μην σου πω κιόλας να παραγγειλεις αυτή για να κατοχυρώσεις την τιμή στα 225€ γιατί σαν να τις βλέπω να τις έχουν καθιερώσει όλοι στα 240€ και λογικά δεν θα αργήσουν και οι υπόλοιποι.

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και δεν περιμένεις;Γνώμη μου πάντως είναι ότι 1-2 ημερομίσθια λίγο δύσκολο να γλιτώσεις.Εκτός και αν παίρνεις 5€ τη μέρα

:P Αν σκεφτείς ότι την ΤΙ4200 και την 6600GT τις πήρα περίπου 200 ευρώ μάλλον ευχαριστημένος είμαι με τις τιμές αυτή τη στιγμή.

Και μην περιμένεις σοβαρό ανταγωνισμό πριν το καλοκαίρι... (για τον Mars_ τα λέω αυτά)

Δημοσ.
Και δεν περιμένεις;Γνώμη μου πάντως είναι ότι 1-2 ημερομίσθια λίγο δύσκολο να γλιτώσεις.Εκτός και αν παίρνεις 5€ τη μέρα.Αν την βρείς κάτω από 220 την παραγγέλνεις.Είτε είνα Μάρτιος είτε Γενάρης.Μην σου πω κιόλας να παραγγειλεις αυτή για να κατοχυρώσεις την τιμή στα 225€ γιατί σαν να τις βλέπω να τις έχουν καθιερώσει όλοι στα 240€ και λογικά δεν θα αργήσουν και οι υπόλοιποι.

Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι θ΄ανεβουν οι τιμές ?

Δημοσ.
Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι θ΄ανεβουν οι τιμές ?

Τις τιμές στα περισσότερα μαγαζιά βλέπω που είναι μεγαλύτερες και το βλέπω πιθανό να ακολουθούν και οι υπόλοιποι.

Δημοσ.

Οκ απλώς ήλπιζα να ίσχυαν όσα ειπώθηκαν σε προηγούμενα posts για Μάρτιο...

Τότε 5850 here i come.

Όσο αφορά τις αυξήσεις στις 5ΧΧΧ απλά πίστεψα ότι είναι ακόμα ένα δείγμα επερχόμενης μείωσης τιμών ,γιατί όσα χρόνια παρακολουθώ τις τιμές σε pc hardware συχνά όταν έρχεται νέο μοντέλο από την μια εταιρία η άλλη ανεβάζει λίγο πριν τις τιμές και μετά τις ξαναρίχνει ,από την άλλη βέβαια μπορεί να κάνω άστοχες υποθέσεις και να είναι απλά αποτέλεσμα της έλλειψης ανταγωνισμού.

Δημοσ.
δεν πρόκειται να βγει τον Μάρτιο Fermi με τιμή 5850...

΄Εχω μπερδευτεί λίγο με το roadmap για τις 350/340 οπότε προτιμώ να μην απαντήσω. Δεν βλέπω ωστόσο τον λόγο να περιμένει κανείς απ΄την στιγμή που η 5850 είναι αρκετά αξιόλογη διαθέσιμη λύση.

---------- Προσθήκη στις 10:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:13 ----------

http://www.tomshardware.com/reviews/2d-windows-gdi,2539.html

αυτό το είδατε? τόσο χαλια η 5xxx στο 2D?

είναι driver issue ή κάτι άλλο χειρότερο?

Αφού στο τέλος του άρθρου έχει απάντηση της AMD ότι είναι θέμα οδηγών τι ρωτάς;

Δημοσ.
επιβεβαίωση. δεν θέλω να προκύψει κάνα σχεδιαστικό (θεός φυλάξει) πρόβλημα.

• Tom’s Hardware has tripped over a workload area (2D lines, etc.) that we have not optimized yet.
  • Until this new benchmark, we have not seen any other applications that are bottlenecked by this path, and hence have not focused on it until now.
  • Our initial analysis has shown that we have no hardware limitations in this area.
  • We now have our driver team engaged to optimize this path and will release a new driver to address this workload as soon as possible.
  • We have already found an easy way of increasing our performance greatly, and are now going to try and schedule this in a future Catalyst (need to code in production, validate, ensure it doesn’t break anything else, etc.).

http://www.tomshardware.com/reviews/2d-windows-gdi,2539-11.html

Εμένα μου αρκεί σαν επιβεβαίωση.

Δημοσ.

Εμένα μου αρκεί η άλλη επιβεβαίωση: Ότι πουλήθηκαν εκατομμύρια κάρτες και κανένας δεν το πρόσεξε.

Δημοσ.
Εμένα μου αρκεί η άλλη επιβεβαίωση: Ότι πουλήθηκαν εκατομμύρια κάρτες και κανένας δεν το πρόσεξε.

H ιστορία αφορά κυρίως win7, συν το γεγονός ότι ο μέσος χρήστης δεν χρησιμοποιεί διεξοδικά εφαρμογές όπου επεξεργάζονται γραμμές.

We must also point out that this applies not only to our synthetic 2D benchmark, but also to various other real-world programs we used for our testing, including AutoCAD, as well as Corel Draw, Adobe Illustrator, Photoshop CS3/CS4, Microsoft Publisher, PowerPoint, and more. This calls for urgent and dramatic improvements, especially because our test results for Vista demonstrate significantly better scores than those in Windows 7 (we'll get into more depth on this in Part 2).

Δεδομένου ότι τα 7-άρια είναι αρκετά νέο λειτουργικό, ήταν μοιραίο κάποια στιγμή να το ανακαλύψει κάποια ιστοσελίδα και να το διορθώσει το συντομότερο δυνατόν η AMD. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες ;)

Δημοσ.

Πολύ καλή "ψαριά" το test του Tom. Μιας και οι νέες DX11 κάρτες τα πάνε πάρα πολύ καλά στις ελάχιστες μεχρι στιγμής Direct2D εφαρμογές και μεχρι να περάσουν οι περισσότερες εφαρμογές απο το ψωρο GDI της εποχής των XP στο ποιο μοντέρνο Hardware Accelerated D2D των 7/DX11, περισσότερες επιδόσεις στο GDI subsystem δεν θα ήταν άσχημες. Η ομάδα των Catalyst έχει υποσχεθεί πολλά για τους 10.3-10.4, μεχρι και GPU Virtualization υποστήριξη σε συνεργασία με τα νέα chipsets, μιας και η σειρά Evergreen έχει σχεδιαστεί για τέτοιο περιβάλλον και λειτουργία.

Δημοσ.
Καλα εμπιστευεστε τον Θωμα?Ο τυπος ειναι ο ορισμος της απατεωνιας lol.

Εμπιστεύομαι όμως τους τεχνικούς της AMD. Γιατί όταν επικοινωνεί μια οποιαδήποτε ιστοσελίδα με τον IHV και τον ενημερώνει για αποτελέσματα Α σε περιπτώσεις Β, πριν καν ο IHV επιχειρήσει να απαντήσει διασταυρώνει τα αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο για να δει αν όντως υπάρχει πρόβλημα και σε πιό βαθμό. Σε περίπτωση που ήταν μπαρμπουτσαλιά η όλη ιστορία δεν θα υπήρχε τόσο αναλυτική απάντηση από πλευράς AMD με την οποία παραδέχεται ξεκάθαρα ότι θέλει δουλειά:

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3140974&postcount=1337

---------- Προσθήκη στις 15:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:10 ----------

Πολύ καλή "ψαριά" το test του Tom. Μιας και οι νέες DX11 κάρτες τα πάνε πάρα πολύ καλά στις ελάχιστες μεχρι στιγμής Direct2D εφαρμογές και μεχρι να περάσουν οι περισσότερες εφαρμογές απο το ψωρο GDI της εποχής των XP στο ποιο μοντέρνο Hardware Accelerated D2D των 7/DX11, περισσότερες επιδόσεις στο GDI subsystem δεν θα ήταν άσχημες. Η ομάδα των Catalyst έχει υποσχεθεί πολλά για τους 10.3-10.4, μεχρι και GPU Virtualization υποστήριξη σε συνεργασία με τα νέα chipsets, μιας και η σειρά Evergreen έχει σχεδιαστεί για τέτοιο περιβάλλον και λειτουργία.

΄Ενας λόγος παραπάνω να χαρώ προσωπικά είναι ότι όντως βοηθάει εφαρμογές όπως το Photoshop. Οποιεσδήποτε βελτιστοποιήσεις θα βοηθήσουν και εδώ. Ειδικά για τα 7-άρια που μέχρι τώρα με τον σχετικά λίγο χρόνο που τους έχω αφιερώσει τα έχω ερωτευτεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...