Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT300 & ATI RV870

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κάτι θα ήθελα να ρωτήσω τον ειδικό (Αίλουρο) γιατί είμαι τεμπελάκος να το ψάξω :)

ένας CPU core πως αντιστοιχεί σε VGA core? δηλαδή η λειτουργία του "CPUcore" σε πόσους Stream processors ή shaders αντιστοιχεί?

βασικά είδα τη φωτό του arrandale από εδώ και αναρωτήθηκα για τα die sizes

http://www.anandtech.com/tradeshows/showdoc.aspx?i=3719

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Από όσο γνωρίζω, ο Ailuros ασχολείται με GPU και όχι με τα IGP της πλάκας από την Intel.

Κακιούλες; LOL

---------- Προσθήκη στις 15:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:43 ----------

κάτι θα ήθελα να ρωτήσω τον ειδικό (Αίλουρο) γιατί είμαι τεμπελάκος να το ψάξω :)

ένας CPU core πως αντιστοιχεί σε VGA core? δηλαδή η λειτουργία του "CPUcore" σε πόσους Stream processors ή shaders αντιστοιχεί?

Οι γενικές ερωτήσεις παίρνουν και γενικές απαντήσεις. Εξαρτάται τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με τον κάθε επεξεργαστή. ΄Οπως έχουμε πει πολλές φορές αν θέλεις μετρημένες δουλίτσες στα δάχτυλα ενός χεριού πάρε μια CPU και αν θέλεις μερικές δεκάδες ή και εκατοντάδες δουλίτσες παράλληλα πάρε μια GPU.

βασικά είδα τη φωτό του arrandale από εδώ και αναρωτήθηκα για τα die sizes

http://www.anandtech.com/tradeshows/showdoc.aspx?i=3719

Aυτό το πραγματάκι έχει CPU + GPU στο ίδιο πακέτο. Για τα σημερινά δεδομένα μια χαρά θα τα καταφέρει η τσατσαριά αυτή της Intel να παλέψει τις υπάρχουσες αντίστοιχες λύσεις. ΄Οσων αφορά τις επερχόμενες λύσεις από AMD/NVIDIA θα πρέπει μάλλον να βάλει νέφτι στον ποπούλη του αλλά και πάλι θα τρέχει και δεν θα φτάνει.

Δημοσ.

βασικά πιο πολύ για video transcoding ενδιαφέρομαι. βρήκα εδώ

http://www.guru3d.com/article/his-radeon-hd-5750-iceq-review/22

κάτι το οποιο δεν μου έκανε καλή εντύπωση ως προς τις διαφορες στον χρόνο μεταξύ CPU-GPU. ίσως βεβαια να μην είναι καλο το software το οποιο δεν γραφει πιο είναι kai θέλω να το βρω να το δοκιμάσω κι εγώ

Δημοσ.
βασικά πιο πολύ για video transcoding ενδιαφέρομαι. βρήκα εδώ

http://www.guru3d.com/article/his-radeon-hd-5750-iceq-review/22

κάτι το οποιο δεν μου έκανε καλή εντύπωση ως προς τις διαφορες στον χρόνο μεταξύ CPU-GPU. ίσως βεβαια να μην είναι καλο το software το οποιο δεν γραφει πιο είναι kai θέλω να το βρω να το δοκιμάσω κι εγώ

http://downloads.guru3d.com/Badaboom-1.1.1-%28GPU-transcoder%29-download-2180.html

Δημοσ.

Όχι, το MediaShow Espresso χρησιμοποιεί.

Μην έχεις ελπίδες πάντως. Η ποιότητά του είναι κακή, θα μπορούσα να κάνω SD βίντεο mpeg2 με πιο καθαρή εικόνα :mad:

Επίσης στις περισσότερες περιπτώσεις το μόνο που κάνει η HD4850 που έχω, είναι να αποκωδικοποιεί το αρχικό σήμα και να τροφοδοτεί τον software encoder της CyberLink. Είναι γρήγορος μεν, πέτυχα μέχρι και 4ΧRealtime σε transcoding HD, αλλά επειδή είναι κακός, όχι επειδή χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών.

Σε NVIDIA μάλλον τα πάει καλύτερα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται ακόμα με τον x264 ας πούμε.

Δημοσ.

Δεν ξερω, η ποιοτητα δεν εχει να κανει με το codec και μονο?

αυτο που καταλαβαινω ειναι να τρεχεις τον codec (x264)με τη βοηθεια της GPU. θα το δοκιμασω να δω. thanks

νεωτερα:

βρηκα το power director 8 που λεει οτι εχει hardware acceleration. λοιπον ειμαι καταπληκτος. ενα wmv(VC1) 15min μετατράπηκε σε

AVC (Η264) μεσα σε 4.5 min! με τη βοηθεια μιας 5750 (η οποια δεν εφτασε to activity πανω απο 10%) ενω ο i5 ηταν full με τους 2 cores.

Σκετος ο i5 full με 4 cores εκανε 10,5 min!

διαφορα στην ποιοτητα των 2 δεν ειδα αφου το Η264 profil ηταν ολοιδιο. Υπαρχουν ακομα τεραστιες δυνατοτητες λοιπον :P

Που εισαι fermi να μας καταπλήξεις....

Δημοσ.
βρηκα το power director 8 που λεει οτι εχει hardware acceleration. λοιπον ειμαι καταπληκτος. ενα wmv(VC1) 15min μετατράπηκε σε

AVC (Η264) μεσα σε 4.5 min! με τη βοηθεια μιας 5750 (η οποια δεν εφτασε to activity πανω απο 10%) ενω ο i5 ηταν full με τους 2 cores.

Σκετος ο i5 full με 4 cores εκανε 10,5 min!

διαφορα στην ποιοτητα των 2 δεν ειδα αφου το Η264 profil ηταν ολοιδιο.

Τα ίδια κάνει και σε μένα :-) Μάλιστα οι χρόνοι και η χρήση επεξεργαστή και κάρτας γραφικών, είναι καταπληκτικά ίδια για τόσο διαφορετικά μηχανήματα (PHENOM II X4 965 και HD4850).

Αν πρόσεξες όμως πόση είναι η χρήση της κάρτας γραφικών όταν απλώς παίζεις το βίντεο σε DXVA, θα καταλάβαινες ότι η κάρτα γραφικών δεν συμβάλει σχεδόν καθόλου στην κωδικοποίηση. Ο μόνος λόγος που είναι τόσο γρήγορη η μετατροπή, είναι γιατί είναι γρήγορος ο software encoder της CyberLink.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την διόρθωση ahristos.

Δεν έχω ιδέα για δυνατότητες transcoding στο GF100, πάντως οι πρώτες εντυπώσεις που διαρρέουν σιγά σιγά από το CES (αν και κάτω από NDA) φαίνεται να είναι θετικές.

Από ότι φαίνεται κάναν πολύ καλή δουλειά στον τομέα tri-setup ή πιο απλά γεωμετρία γενικά, οπότε δεν θα μου έκανε εντύπωση να δούμε πολύ καλή επάρκεια όσων αφορά το tesselation. Το μυθικό 32xAA είναι από ότι φαίνεται αυτό που υπολόγιζα δηλαδή οχταπλό multisampling σε συνδυασμό με εικοσιτέσσερα δείγματα coverage. H σοβαρότερη ένδειξη είναι ότι οι επιδόσεις με οχταπλό έχουν ανέβει αισθητά, αλλιώς ένα τέτοιο modus δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα.

Υπάρχουν βέβαια και φήμες όσων αφορά τις επιδόσεις σε σχέση με τις υπάρχουσες GeForce, αλλά πριν βεβαιωθώ θα τις κρατήσω για τον εαυτό μου γιατί περισσότερο για εκτιμήσεις μου ακούστηκαν παρά πραγματικούς αριθμούς. Υπομονή μέχρι αρχές Μαρτίου λοιπόν και τις πρώτες σοβαρές ανεξάρτητες μετρήσεις.

Αίσθηση απογοήτευσης πάντως δεν εισέπραξα από καμία πηγή.

Δημοσ.

NVIDIA GeForce GTX 395 Specs :

- Codename "GF104".

- Dual Core GPU Design (Two GF100 "Fermi" Cores).

- 6.4 Billion Transistors In Total (TSMC 40nm Process).

- 32 Streaming Multiprocessors (SM).

- Each SM has 2x16-wide groups of Scalar ALUs (IEEE754-2008; FP32 and FP64 FMA).

- The 32 SMs Have 1536KB Shared L2 Cache.

- 1024 Stream Processors (1-way Scalar ALUs) at 1350MHz.

- 1024 ALUs In Total.

- 1024 FP32 FMA Ops/Clock.

- 512 FP64 FMA Ops/Clock.

- Single Precision (SP; FP32) FMA Rate : 2.76 Tflops.

- Double Precision (DP; FP64) FMA Rate : 1.38 Tflops.

- 256 Texture Address Units (TA).

- 256 Texture Filtering Units (TF).

- INT8 Bilinear Texel Rate : 153.6 Gtexels/s

- FP16 Bilinear Texel Rate : 76.8 Gtexels/s

- 80 Raster Operation Units (ROPs).

- ROP Rate : 48 Gpixels

- 600MHz Core.

- 640bit (2x320bit) Memory Subsystem.

- 4200 MHz Memory Clock.

- 336 GB/s Memory Bandwidth.

- 2560MB (1280MB Effective) GDDR5 Memory.

- New Cooling Design.

- High Power Consumption.

GTX395 is 60% faster than GTX380

GTX395 is 70% faster than HD5970

Release Date : May 2010, Price : 499-549 USD.

Δημοσ.
Price : 499-549 USD.

Και μόνο αυτό...(εκτός από αισιόδοξο!) θα έκανε πολύ ανταγωνίστηκα και τα ποιο "Low" μοντέλα :-)

Δημοσ.

GTX395 is 60% faster than GTX380

GTX395 is 70% faster than HD5970

Release Date : May 2010, Price : 499-549 USD.

Aν πραγματικά η 380 κατέληγε περίπου 10% γρηγορότερη από την 5970 θα ήταν βλαμμένοι να βγάλουν dual chip. ΄Ασε που αν όντως πουλάγανε στα 5.5 κατοστάρικα ένα τέτοιο θεριό θα είχαν μάλλον ζημιά και είναι εξαιρετικά αμφίβολο κάτι με υποτιθέμενες μεγαλύτερες επιδόσεις κατά 70% να έχει εφάμιλλη τιμή εκκίνησης με την 5970.

Μια στάλα κάτω από τις επιδόσεις της 5970 βλέπω την 380 και αν και εφόσον υπάρξει τώρα μια διπλή κάρτα τότε δεν το βλέπω να ξεπερνάει πάνω από 40% μια 5970. Τι λαλακίες Θεέ μου....

• Super Moderators
Δημοσ.

γιατί όσοι έχουν ψυγείο/φούρνο/aircondition κτλπ σπίτι τους έχουν υποσταθμό της ΔΕΗ για την πάρτη τους? :P

το ξέρω ότι το γράφουμε για πλάκα αλλά το βαρέθηκα :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...