Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT300 & ATI RV870

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αilure μην ξεχνας και την τιμη! εαν καταφερει η ΑΤΙ με το 5890 να ειναι διπλα στο fermi αλλα ταυτοχρονα 100-120 ευρω πιο οικονομικη τοτε μιλαμε οτι την πατησε η ΑΤΙ την NVIDIA!

Kαμία εκ των 2 εταιριών δεν θα σου πουλήσει κάτι σε τιμή που δεν θα βγάζει πλέον κέρδος. Προς το παρών έχουν βελτιωθεί αισθητά τα yields για την ΑΜD κάτω από 40nm, αλλά δεν είδα ακόμα την αύξηση τιμής για τις 5850 που έδωσε να μειώνεται. Με άλλα λόγια ένα βήμα κάθε φορά και ανάλογα με τους διάφορους παράγοντες έρχονται και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Αλλά μιας και μου το θέτεις έτσι για άλλη μια φορά για να ισοφαρήσει μια υποθετική "5890" μια υποθετική GF100 με τους όρους που συζητήσαμε παραπάνω (παραπάνω clusters & χρονισμούς για την υποθετική "5890" που θα χρειαστεί μοιραία και γρηγορότερη και ακριβότερη μνήμη) σημαίνει αυτόματα μεγαλύτερο die area, μεγαλύτερο κόστος κατασκευής και ακριβότερα "υλικά" όπως μνήμη και συστήματα ψύξης.

Εδώ ούτε καν ξέρουμε που θα τιμολογήσει η NV την 380, αλλά αν είναι γύρω στα 4.5 κατοστάρικα δεν βλέπω έτσι εύκολα να γίνεται μια "5890" όπως περιγράφεται παραπάνω να χτυπάει με τόση ευκολία μόνο τα 300-330 σαν παράδειγμα.

Εχω 2 καρτες 5970 σε νερακι με χρονισμους 900/1200 για καθε μερα!

Δεν βλέπω τον συσχετισμό με το θέμα που συζητάμε.

Βλεπουμε την nvidia να μου πουλαει το ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ 285 σε τιμη 320-360 ευρω ΕΛΕΟΣ!

Aπό τα ~280 ξεκινάει η τιμή. Αν ωστόσο ο οποιοσδήποτε έχει τόσο μεγάλη κρίση βλακείας να μην πάρει μια 5850 με τιμή εκκίνησης στα 220 τότε είναι πρόβλημά του. Ούτε ωστόσο αυτό έχει σχέση με το θέμα εδώ.

To θέμα εδώ είναι ότι αν η 380 βρίσκεται όντως κατά μέσο όρο περίπου 36% πάνω από την 5870, τότε αν η NV τις έχει απομείνει μια στάλα μυαλό θα την τιμολογήσουν κάπου ανάμεσα σε 5870 & 5970. Με άλλα λόγια όχι παραπάνω από 4.5 κατοστάρικα ειδικά για κάρτα με μόλις 1.5GB μνήμης (δες σε σύγκριση με την ελάχιστη τιμή των 530 μιας 5970 με 2GB μνήμης).

Το αποτέλεσμα ωστόσο ούτε κλάει ούτε γελάει στα 36%. Γιατί σημαίνει ότι χοντρικά μια καινούργια τεχνολογική γενιά είναι χοντρικά περίπου 80% γρηγορότερη από την προηγούμενη (380 vs. 285). Και εδώ ακριβώς είναι το προβληματικό σημείο της καινούργιας σειράς, το οποίο βέβαια είναι ένα φαινόμενο που ταλανίζει και τις 5800 έναντι 4800 συγκρίσης αλλά μέχρι τώρα η NV μας είχε φάει τα αυτιά με την υποτιθέμενη επαναστατική αρχιτεκτονική της στο GF100.

΄Οσο μεγαλύτερες οι φανφάρες τόσο μεγαλύτερες οι απαιτήσεις.

Δημοσ.

Λοιπον στο unigine με 1920χ1080+χ16ΑF+X8AA+DX11+TESSELLATION -> 1950 score και 76 fps average

Στο 3d Mark καπου στα 37.000ρικα βαραω

Γιατι δεν μας εδειξαν ενα bench με fermi να ξερουμε που παιζει μπαλα?

Τωρα με το ματι δεν μπορεις να εισαι σιγουρος.

Ουτε fps indicator εβαλαν για να ξερουμε...

Δημοσ.
Λοιπον στο unigine με 1920χ1080+χ16ΑF+X8AA+DX11+TESSELLATION -> 1950 score και 76 fps average

Στο 3d Mark καπου στα 37.000ρικα βαραω

Γιατι δεν μας εδειξαν ενα bench με fermi να ξερουμε που παιζει μπαλα?

Τωρα με το ματι δεν μπορεις να εισαι σιγουρος.

Ουτε fps indicator εβαλαν για να ξερουμε...

Γιατί οποιαδήποτε εταιρία που δεν θέλει να κάνει paper launch δεν ανακοινώνει τέτοιες λεπτομέρειες μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα το προιόν και να αρχίσουν οι πωλήσεις. Τον Μάρτιο που μάλλον θα κυκλοφορήσουν θα μας δώσουν και τα υποκειμενικά πολύχρωμα slides τους.

Δημοσ.

Ρε thresh δεν θα κατσω να αναλυσω το setup μου και ο λογος που αναφερθηκα σε αυτο ειναι για να δωσω μια ταξη μεγεθους των αποτελεσματων της ΑΤΙ....Που βεβαια τα αποτελεσματα μου ειναι σαν να βλεπει 3εις πυρηνες και οχι 4

Το θεμα μας ειναι ο ΠΟΥΘΕΝΑΣ FERMIS!

• Super Moderators
Δημοσ.

όπως λέμε ο καρντάσης ο Σαρκοζίς? :P

Δημοσ.
Ρε thresh δεν θα κατσω να αναλυσω το setup μου και ο λογος που αναφερθηκα σε αυτο ειναι για να δωσω μια ταξη μεγεθους των αποτελεσματων της ΑΤΙ....Που βεβαια τα αποτελεσματα μου ειναι σαν να βλεπει 3εις πυρηνες και οχι 4

Για όλους αυτούς τους ανυπόμονους, μη ξεχνάτε οτι το καλό πράγμα αργει να γίνει...:lol: :lol:

Δημοσ.
όπως λέμε ο καρντάσης ο Σαρκοζίς? :P

:-)...που εισαι ρε fermi!

Παντως ολο αυτο με το fermi μου θυμιζει αγρια το ps3 , και χτες ο κινεζος μου θυμισε τον Phill harisson της sony, αν και ο phill δεν ειναι κινεζος ΤΟΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΟΜΩΣ!!! :lol::lol::lol:

Ενα βιντεακι με τον phillako στα καλα του χεχεχε

[ame]

[/ame]

Παντως περιμενα απο την NVIDIA να βγει και να μας θαμπωσει με τον FERMI και οχι να παιζει κρυφτουλι.....πιστευω οτι δεν την κολακευει ολο αυτο σαν εταιρια

Δημοσ.

΄Εχεις υπόψιν σου τι προβλήματα θα αντιμετωπίσει την σημερινή μέρα ένας οποιοσδήποτε IHV αν κάνει την βλακεία και πάει σε κάτι όπως paper launch; Υπάρχουν επενδυτές από πίσω που θα τους κουρέψουν.

Ναι πετάνε 2-3 ανούσιες λεπτομέρειες δεξιά και αριστερά για να κρατήσουν το ενδιαφέρον ζωντανό αλλά μέχρι να φτάσουν κοντά σε μια λογική δυναμική παραγωγής και άρα στην τελική ανακοίνωση και διαθεσιμότητα προιόντων δεν θα πούνε τίποτα.

Επιδόσεις και slides για την οικογένεια Evergreen από την AMD λάβαμε δημόσια την στιγμή της ανακοίνωσης του Cypress/Juniper και της σχεδόν άμεσης διαθεσιμότητάς τους.

Να το πω άλλη μια φορά ότι αν κάποιος θέλει να αναβαθμίσει σήμερα είναι παράλογο να περιμένει GF1xx και η μόνη λογική λύση είναι να πάρει κάτι από την οικογένεια Evergreen της AMD. ΄Ολα τα υπόλοιπα είναι συζήτηση να γίνεται, αλλά η πραγματικότητα και η ουσία είναι μία.

Δημοσ.

Καλα και αυτοι τεσταραν unigine και ναι στο unigine φαινοταν ultra smooth αν και δεν ξερουμε τι settings ειχαν.Δειξτε κανα Crysis ρε παιδια να δουμε τι ωραια θα κολωσει το GF100.

Δημοσ.
΄Εχεις υπόψιν σου τι προβλήματα θα αντιμετωπίσει την σημερινή μέρα ένας οποιοσδήποτε IHV αν κάνει την βλακεία και πάει σε κάτι όπως paper launch; Υπάρχουν επενδυτές από πίσω που θα τους κουρέψουν.

Ναι πετάνε 2-3 ανούσιες λεπτομέρειες δεξιά και αριστερά για να κρατήσουν το ενδιαφέρον ζωντανό αλλά μέχρι να φτάσουν κοντά σε μια λογική δυναμική παραγωγής και άρα στην τελική ανακοίνωση και διαθεσιμότητα προιόντων δεν θα πούνε τίποτα.

Επιδόσεις και slides για την οικογένεια Evergreen από την AMD λάβαμε δημόσια την στιγμή της ανακοίνωσης του Cypress/Juniper και της σχεδόν άμεσης διαθεσιμότητάς τους.

Να το πω άλλη μια φορά ότι αν κάποιος θέλει να αναβαθμίσει σήμερα είναι παράλογο να περιμένει GF1xx και η μόνη λογική λύση είναι να πάρει κάτι από την οικογένεια Evergreen της AMD. ΄Ολα τα υπόλοιπα είναι συζήτηση να γίνεται, αλλά η πραγματικότητα και η ουσία είναι μία.

Αιlure για πες μου λιγο το οτι οι κατασκευαστες της Νvidia δεν εχουν καρτες να ποουλισουν σε αυτο δεν φταει η nvidia! Γιατι μην μου πει κανεις οτι πουλανε οι συνεργατες της nvidia καρτες αυτη την εποχη! Οταν οι συνεργατες της ΑΤΙ εχουν κανει sold out!!!!! Βεβαια θα μου πει καποιος υπαρχουν και αυτοι που βγαζουν καρτες και για τους δυο! αλλα για τους αλλους τι παιζει?

Δημοσ.
Αιlure για πες μου λιγο το οτι οι κατασκευαστες της Νvidia δεν εχουν καρτες να ποουλισουν σε αυτο δεν φταει η nvidia!

Σου είπα ότι καμία εταιρία δεν πρόκειται να ανακοινώσει λεπτομέρειες με τις επιδόσεις ΠΡΙΝ την ουσιαστική παρουσίαση του προιόντος και συ μου απαντάς με μια παντελώς άσχετη ερώτηση; Τι κάνεις Γιαννάκη; Κουκιά σπέρνω...

Φυσικά και δεν έχει έτοιμες κάρτες για πώληση η NV αφού ΤΩΡΑ μόλις μπήκαν σε μαζική παραγωγή: http://www.xbitlabs.com/news/video/display/20100108193417_Nvidia_s_Next_Generation_Graphics_Processor_in_Volume_Production_Company.html

8 Ιανουαρίου η πρώτη επίσημη ανακοίνωση όσων αφορά την έναρξη μαζικής παραγωγής και δεδομένου ότι θέλει περίπου 8 βδομάδες συνήθως να φτάσουν στα ράφια μέτρα μέχρι αρχές Μαρτίου για την πρώτη διαθεσιμότητα και ανακοίνωση.

Γιατι μην μου πει κανεις οτι πουλανε οι συνεργατες της nvidia καρτες αυτη την εποχη! Οταν οι συνεργατες της ΑΤΙ εχουν κανει sold out!!!!! Βεβαια θα μου πει καποιος υπαρχουν και αυτοι που βγαζουν καρτες και για τους δυο! αλλα για τους αλλους τι παιζει?

Για άλλη μια φορά η AMD δεν ανακοίνωσε δεδομένα επιδόσεων ή και specifications των Cypress/Juniper αντίστοιχα ΠΡΙΝ αυτές ανακοινωθούν επίσημα από την εταιρία. Αν και πάλι είναι δυσνόητο αυτό δώσε μου μερικά κουκιά να τα σπείρουμε παρέα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...