Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT300 & ATI RV870

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Introducing New Tesla Fermi Based Products

Wednesday, December 16, 2009 10:00 AM - 11:00 AM PST

Webinar Registration

NVIDIA’s next generation CUDA architecture, code named “Fermi” is the most advanced GPU computing architecture ever built. Join us for a live webinar to learn about the new Tesla GPU Compute solutions built on Fermi and the dramatic performance capabilities they offer customers who are tackling the most difficult, compute-intensive problems. In addition you will learn about our limited time offer, the Mad Science Promotion, whereby you may qualify for a promotional upgrade to a new NVIDIA Fermi-based Tesla product when you purchase a NVIDIA® Tesla™ C1060 GPU Computing Processor or a S1070 1U GPU Computing System today.

Who Should Join: Researchers, Scientists and other Professionals looking to accelerate compute-intensive applications with the GPU

Presenter: Sumit Gupta, Sr Product Manager, NVIDIA GPU Compute Solutions

https://www2.gotomeeting.com/register/606754650

Μανώλησ-Πετρος Κολοπετινιτσας-Χαζτιγίαννης,

Καμένος gamer & techno-freak

Με δέχεστε στο webinar ή να δώ κάνα Blu Ray ?

:-D

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:27 ----------

καλοπαίχνιδη tmjuju!

Ευχαριστώ πολύ,

Λιώνω είδη

Όχι σαν πιτσιρικάς αλλά σαν γεροξεκούτης

Θα τους κατεβασω να τους εχω ετοιμους αν ειναι. Περιμενω να "πεταξει" το μηχανημα σε σχεση με την 4870 512mb first generation που εχω τωρα.

Καλή παραλαβή :-)

Δημοσ.

Μπορουσα να την εχω αυριο η την Παρασκευη αλλα λειπω στο πατρικο μου και δεν ειμαι Θεσσαλονικη απο σημερα. Αδεια γαρ. Θα ειναι αρκετα βασανιστικο το ΣΚ παντως για εμενα!

Δημοσ.
Μπορουσα να την εχω αυριο η την Παρασκευη αλλα λειπω στο πατρικο μου και δεν ειμαι Θεσσαλονικη απο σημερα. Αδεια γαρ. Θα ειναι αρκετα βασανιστικο το ΣΚ παντως για εμενα!

Time for maxed out Crysis ! :lol:

Δημοσ.

ρε παιδια απο πήρατε τους calatyst 9.12? αφου ακομα 9.11 μου βγάζει στην amd.com

windows 7 64bit και την 4850 εχω.

Δημοσ.

Έχουμε "πράσινη" κάρτα σε μερικά πράγματα, άραξε, σε μερικές ώρες θα βγουν επίσημα στην σελίδα, αν και υπάρχουν ήδη στο akamai...

Δημοσ.

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/radeon-hd5870-cpu-scaling_2.html#sect0

Ενδιαφέρον benchmark session και άκρως ενδιαφέρουσα η κατανάλωση ρεύματος. Τόσο καλά αποτελέσματα που κάνει δύσκολη την επιλογή μεταξύ iCore7 & Phenom II. Για μονή 5870 φαίνεται αμφότερη επεξεργαστές να δίνουν την "χρυσή τομή" μεταξύ κατανάλωσης ρεύματος & επιδόσεων (στα 1920*1200 w/ AA πάντα).

Δημοσ.

Το Hyperthreading δεν σώζει τον Core i7 απο το MultiCore Render Dispatching του DirectX11, περισσότεροι πυρήνες > hyperthreading. Θα δούμε τα πρώτα benchmarks του 6πυρηνου Thuban της AMD vs Core i7 στις πρώτες μηχανές που θα εκμεταλλεύονται τον μηχανισμό του DX11, μέσα στο 2010.

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/radeon-hd5870-cpu-scaling_2.html#sect0

Ενδιαφέρον benchmark session και άκρως ενδιαφέρουσα η κατανάλωση ρεύματος. Τόσο καλά αποτελέσματα που κάνει δύσκολη την επιλογή μεταξύ iCore7 & Phenom II. Για μονή 5870 φαίνεται αμφότερη επεξεργαστές να δίνουν την "χρυσή τομή" μεταξύ κατανάλωσης ρεύματος & επιδόσεων (στα 1920*1200 w/ AA πάντα).

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 08:41 ----------

Το Oak Ridge National Laboratory ακυρώνει τον SuperComputer βασισμένο στην Fermi. "Υπερβολική κατανάλωση" ο λόγος.

http://www.semiaccurate.com/2009/12/16/oak-ridge-cans-nvidia-based-fermi-supercomputer/

γουπς....δύσκολα τα πράγματα...

Δημοσ.

Προσωπικά διαφωνώ με το πανηγύρι που στήνει ο Charlie πάλι – αν και έχει πλάκα.

Το Oak Ridge δεν ήταν τυχαίος πελάτης και το όλο Project δεν ήταν τυχαίο καθόλου. ΙΜΟ θα ήταν καλό να κτιστεί ένα αντίστοιχο τέτοιο cluster σύντομα. Φυσικά εάν χάσεις project μες το Oak Ridge από εκεί και πέρα θα σε κοιτάνε με μισό μάτι όλοι οι μεγάλοι παίκτες τις αγοράς.

Όπως και να έχει θα δούμε τα επόμενα χρόνια αντίστοιχες υλοποιήσεις, το θεωρώ το μόνο σίγουρο. Αν θα έχουν μέσα femi , ati , cell , whatever, δε με ενδιαφέρει, αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι θα έχουμε όλο και περισσότερα Supercomputers που δε θα βασίζονται μονό στην CPU τους. Και οι GPGPU είναι μια κατά τα άλλα οικονομική λύση σε σχέση με άλλους πανάκριβους επιταχυντές.

Από την άλλη, πιστεύω ότι η nV δεν είναι έτοιμη για τόσο μεγάλα projects… Θα χρειαστεί πολύ καλούς Partners. Τα rack mounted κουτιά που δίνει για την επαγγελματική αγορά, δεν έχουν σχέση με τις λύσεις της IBM, Cray σε αυτή την αγορά… Θέλουν πολλά ψωμιά ακόμα για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο πληρότητας λύσεων.

Φυσικά και μένει πάνω στον οποιοδήποτε σοβαρό hardware guy να δώσει λύσεις σε μια σειρά από προβλήματα, αργά ή γρήγορα θα τα δούμε… η πρώτη γενιά δεν είναι ανάγκη να πάει να χτυπήσει την πρώτη θέση στο τοπ500, αρκεί να ξεκινήσει με μερικά συστήματα στην εκατοντάδα… και σταδιακά να σκαρφαλώσει.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:01 ----------

Πραγματικά σε λίγο καιρό δε θα ξέρουμε σε τι συχνότητα τρέχει τι…

Φυσικά το marketing θα ανακοινώνει πάντα ωραία νούμερα MHz / GHz και όλοι θα χαμογελάμε…

Τεσπα οι επερχόμενοι arrandale (laptop class) θα υπερχρονίζουν και τους πυρήνες γραφικών, ενώ θα υπερχρονίζετε και ο cpu (Turbo Boost whatever).

Σίγουρα αυτό το από 166MHz -> 500MHz θυμίζει αυτό που κάνουν και οι ανταγωνιστές για να καταναλώνουν μικρότερη ενέργεια στο windows desktop. Δε ξέρω εάν είναι κάτι παραπάνω, ό τρόπος που παρουσιάζεται είναι μαρκετινίστικος όποτε δε μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα εάν πρόκειται για κάποιο νέο Turbo Boost like service. Υποθέτω ότι δεν είναι. Και αυτό γιατί θεωρητικά σε ένα παίγνιο εκμεταλλευόμαστε και το cpu και το gpu. Εάν έβαλαν λογική του τύπου, όταν κάθετε ο επεξεργαστής ανέβασε τη συχνότητα της GPU, νομίζω δε θα βοηθήσει καθόλου σε παίγνια…

older http://www.digitimes.com/news/a20091113PD209.html

new http://www.fudzilla.com/content/view/16866/1/

Δημοσ.

Έξυπνα κόλπα για να κοροϊδέψει τους πάντες και να κρύψει τις άθλιες επιδόσεις των IGP της. Είναι θέμα χρόνου για το πότε θα φάνε σκόνη από τον Llano της AMD με την OnDie ΑΤΙ 4650 GPU του.

Δημοσ.
Έξυπνα κόλπα για να κοροϊδέψει τους πάντες και να κρύψει τις άθλιες επιδόσεις των IGP της. Είναι θέμα χρόνου για το πότε θα φάνε σκόνη από τον Llano της AMD με την OnDie ΑΤΙ 4650 GPU του.

Ενός ολόκληρου χρόνου περίπου…

Δημοσ.

Μικρή σημασία, μιας και το 2010 θα είναι σχεδόν νεκρό σε πωλήσεις για όλες τις εταιρείες. Από το 2011 με το πρώτο SP για τα Windows 7 και τον κύκλο αναβάθμισης που θα έχει κλείσει τα 5 χρόνια, θα σκεφτεί το μεγαλύτερο κομμάτι τις αγοράς για αγορά νέων συστημάτων, μέχρι στιγμής όλοι είναι στο life support.

11lo6ja.jpg

29skec.jpg

2v33kao.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...