Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT300 & ATI RV870

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

http://www.fudzilla.com/content/view/16843/1/

Nordichardware got in touch with Nvidia and it turns out the slides were the result of some rather simple photoshopping. Someone basically inserted a bunch of new product names on an old Nvidia presentation template.
http://www.fudzilla.com/content/view/16847/1/

Παρεπιπτόντως ο πυρήνας του GF100 από ότι φαίνεται τελικά θα πρέπει να είναι ανάμεσα σε 530 & 550mm2.

AMD announced Monday that it had managed to ship more than 800 thousand DirectX 11 chips since it launched the HD 5800 series in October.

According to Jon Peddie Research, total AIB shipments in Q3 2009 were just over 20 million units. At a monthly average of about 7 million units, AMD's 800,000 over a 6-week period might not seem like much, however, in the same period Nvidia shipped zero DirectX 11 cards.

ATI claims it has shipped in excess of 500 thousand Juniper-based HD 5700 series cards and it shows. They are widely available in most markets. However, the outfit shipped just 300 thousand Cypress HD 5800/5900 series cards, despite the fact Cypress was launched weeks ahead of HD 5700 series products. Sadly, 300,000 doesn't seem to be nearly enough and HD 5800/5900 cards are rather hard to come by, especially the HD 5850, which offers the best bang-for-buck in the Cypress series.

It is clear AMD's shipments were hampered by TSMC's massive cock ups and resulting poor yields. AMD hopes the situation will improve over the next few weeks. As for Nvidia, well its situation won't improve over the next few weeks, months even.

GF και πάλι GF....
Δημοσ.

Ζησε Μαη μου να φας τριφυλλι δηλαδη. Μαλλον η δικη μου αναβαθμηση θα παρει παραταση. Εμαθα και απο τον Tmjutsu οτι θα εχουμε συντομα εξαπυρηνους CPU και χαθηκα ακομα περισσοτερο. Ισως τελικα να με "βολεψει" και η τωρινη κατασταση αφου δεν βρισκω 5850 ουτε για πλακα πουθενα.

Δημοσ.

Αρχές του 2010 θα πρέπει να έχει στρώσει η κατάσταση αρκετά όσων αφορά τα 40nm αλλιώς την φουτσίσανε και οι 2 εταιρίες.

***edit: και μόλις μου είπαν να ξεχάσω τον Γενάρη σαν πιθανό μήνα ανακοίνωσης GF100.

Δημοσ.

???? Δηλαδη δεν θα ξερουμε τιποτα για την καρτα ουτε τον Γεναρη ??? Μαλιστα... θα πρεπει να κατευθυνω το shopping therapy που χρειαζομαι και που περιμενα υπομονετικα καπου αλλου τοτε.

Δημοσ.
???? Δηλαδη δεν θα ξερουμε τιποτα για την καρτα ουτε τον Γεναρη ??? Μαλιστα... θα πρεπει να κατευθυνω το shopping therapy που χρειαζομαι και που περιμενα υπομονετικα καπου αλλου τοτε.

Σε τρωει η τσεπη ε? :P

Δημοσ.

Ε αφου τους εκανα του υπολογισμους μου και ειπα οτι αντι για αλλες βλακειες να κανω την αναβαθμιση μου λιγο νωριτερα απο οτι κανω συνηθως μιας και ειμαι πισω σε hardware. Βαλε ομως οτι δεν υπαρχει 5850 ουτε ζωγραφιστη, οτι σε λιγο θα βγουν οι 6πυρηνοι που σημαινει οτι η τιμη των 4 core θα πεσει ωραια και ομορφα και ειδικα των AMD που με ενδιαφερουν κιολας λογο τιμης και δεν θελει και πολυ για να βαλω πισω τα λεφτα μου και να πανε καπου αλλου.

Δημοσ.

Στο CES θα παρουσιάσουν το Tegra2 από ότι ξέρω μιας και θα μπει σε μαζική παραγωγή στα 40nm. Πολύ πιθανόν να δείξουν GF100 πίσω από κλειστές πόρτες σε επιλεγμένα άτομα και έτσι να έχουμε κάποιες πρώτες διαρροές. Ωστόσο ενώ ήλπιζαν για ανακοίνωση κάπου τέλη Γενάρη, πάμε πλέον για Φεβρουάριο. Σημειωτέον ότι η εν λόγω ημερομηνία μεταφέρεται από τέλη Οκτώβρη βδομάδα με βδομάδα, αλλά περίμεναν το Α2 το οποίο εξακολουθεί να δείχνει απελπιστικά yields και περιμένουν τώρα το A3 respin να επιστρέψει από το fab για να δουν πότε θα ανακοινώσουν.

Ε αφου τους εκανα του υπολογισμους μου και ειπα οτι αντι για αλλες βλακειες να κανω την αναβαθμιση μου λιγο νωριτερα απο οτι κανω συνηθως μιας και ειμαι πισω σε hardware. Βαλε ομως οτι δεν υπαρχει 5850 ουτε ζωγραφιστη, οτι σε λιγο θα βγουν οι 6πυρηνοι που σημαινει οτι η τιμη των 4 core θα πεσει ωραια και ομορφα και ειδικα των AMD που με ενδιαφερουν κιολας λογο τιμης και δεν θελει και πολυ για να βαλω πισω τα λεφτα μου και να πανε καπου αλλου.

Προσωπικά δεν έχω αποφασίσει ακόμα την κατεύθυνση γραφικών που θα πάρω. Σχεδιάζω μια ριζικότατη αναβάθμιση το καλοκαίρι και ευελπιστώ ότι τόσο οι διαθεσιμότητες θα έχουν βελτιωθεί όσο και το να έχουν πέσει λίγο οι τιμές. Για να αποφασίσω για μια 380 θα πρέπει αυτή να έχει μια απόσταση αρκετά μεγαλύτερη από το 20% σε μέσο όρο από μια 5870, ειδάλλως μια 5870 χωρίς δεύτερη συζήτηση.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:18 ----------

Και η απαραίτητη παραπομπή για το παραπάνω: http://www.fudzilla.com/content/view/16856/1/

Δημοσ.

100 σελίδες για τις νέες αρχιτεκτονικές , μπράβο παίδες!

Εδώ μέσα κρύβονται πολλά διαμάντια post!

Δε το είχα μοιραστεί μαζί σας αλλά εδώ και τρείς εβδομάδες ένας φίλος μου έκαμε δώρο μια 5850… και μετά από δυο βδομάδες τη θεωρώ καλό βήμα / Upgrade σε σχέση με τις 4850, 9800 που μου έκαναν παρέα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Εξυπηρετώντας μια σειρά φίλων και ανιψιών για νέα pc έχω τη χαρά να αλλάζω αρκετά συχνά κάρτες γραφικών και να περάνανε πολλά μοντέλα καρτών από το σπίτι έστω για γρήγορες δοκιμές.

Η φετινή κατάσταση με την έλλειψη καρτών έχει φέρει πολλούς σε δίλημμα εάν πρέπει να επενδύσουν τώρα ή αργότερα. Πιστεύω ότι 5850/5870 ήρθε στην Ελληνική αγορά ήρθε – μέχρι τα Χριστούγεννα, εδώ και εβδομάδες άλλωστε γίνετε χαμός στις προ-παραγγελίες. Δε ξέρω ποιος θα προλάβει να πάρει 5850 τις επόμενες εβδομάδες αλλά σίγουρα λίγοι.

Θυμάμαι και πριν δυο χρόνια να γίνετε χαμός με τις 8800 / 3870 και τότε δεν υπήρχε καν πρόβλημα στα εργοστάσια απλά Logistics.

Υπομονή όσοι σχεδιάζετε gpu upgrade

Εφόσον χρειάζεστε αναβάθμιση CPU / RAM / SSD προχωρήστε τμηματικά.

Όσο για τους 6core φοβάμαι ότι καλές τιμές και διαθεσιμότητα δε θα υπάρχουν σύντομα…

Όπως και να έχει λίγο μετά τα Χριστούγεννα που θα καθαρίσει και το stock αρκετών περιμένουμε νέες παραλαβές και καλύτερες τιμές.

Δημοσ.

YEEEEEEEEEEEEEEEEEES με πηραν τηλ μολις για οτι η Sapphire 5850 μου ηρθε. 220.99 !!!! Θα την εχω Δευτερα στα χερια μου. Αντε επιτελους γιατι πολυ περιμενα.

Δημοσ.

Με το καλό. Σήμερα κιόλας κυκλοφορήσαν οι Catalyst 9.12 με DirectCompute υποστήριξη, άψογο Flash 10.1 HD playback και OpenCL υποστήριξη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...