Alchemist` Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 ναι αλλά η 5890 (ως single gpu) θα είναι χειρότερη από την 5970, μήπως εννοεί 5990? όχι για 5890 μιλάω ... H mainstream-performance κατηγορία μας ενδιαφέρει, όχι αυτή της 5970 Απ' ότι διαβάζω εδω πέρα λοιπόν,οι mainstream υλοποιήσεις του fermi (GTX360/370) θα είναι καλύτερες σε απόδοση της 5870... Γνωρίζουμε αν η ΑΤΙ ετοιμάζει παράλληλα κάτι? Κάτι ανάλογο με τα τεκτενόμενα της προηγούμενης γενιάς, δλδ με λίγα λόγια, βγήκε η 4870 και η GTX260, Η GTX260 δεν έμοιαζε σωστή επιλογή αγοράς, οπότε η nvidia έβγαλε την GTX260 core216, κατόπιν η ΑΤΙ απάντησε με την 4890... Υπάρχει μια 5890 σαν απάντηση στον επερχόμενο καλύτερο fermi?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 δεν έχει πάρει κάτι το μάτι/αφτί μου
nikos21aek Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Ότι θα βγάλουν μονοπύρηνη κοντά πιο κοντά στη fermi θα εννοεί αλλά μετά αυτό θα ήταν suicide για την 5970. Για τα πρακτικά και εγώ πιστεύω ότι θα βγει 5890 αλλά αφού πρώτα κυκλοφορήσει η fermi και αφού πέσει σε τιμές προσιτές για πολύ κόσμο.
Kleos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 βασικα δεν πρεπει να ξερει να μετραει τα fps ειτε ειναι 10 FPS ειτε 300 εγω ξερω πως παιζοταν χωρις να κολαει...μονο καθε 7-8 λεπτα εβλεπες κατι ψιλοκοληματα ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:54 ---------- ρε κλεο μηπως εχεις κανενα μαστιγιο και βαρας την καρτα και την κανεις καλυτερη και απο την gtx 280??αμα ειναι να παω να παρω και εγω κανενα και τα review συνηθως ειναι καλυτερα τα αποτελεσματα γιατι εχουνε καλυτερα συστηματα εγω ξερω πως μεχρι στιγμης οτι παιχνιδι εχω παιξει στην 5770 και σε μενα και σε φιλους μου απο απαιτητικα μεχρι μικρων απαιτησεων τα επαιξε ολα στο φουλ τωρα εσυ κοιτα τα benchmark
sozz Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 βασικα δεν μας ειπες περα απο το aa xp εχεις η vista/7?? και το 10 που λες δεν γεινετε γιατι κοληματα τρως απο τα 30 και κατω στο 10 δεν παιζεις καν κολαι τοσο πολυ που για να κανεις ενα βημα θα το δεις μετα απο 1 λεπτο και με aa με τιποτα δεν τα επαιξες ολα φουλ ;( ουτε το cod 6 που θεωρουντε ευκολα παιχνιδια τα cod δεν τα παιζεις στα φουλ με ssaa πανω απο 2χ
Kleos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 βασικα δεν μας ειπες περα απο το aa xp εχεις η vista/7?? και το 10 που λες δεν γεινετε γιατι κοληματα τρως απο τα 30 και κατω στο 10 δεν παιζεις καν κολαι τοσο πολυ που για να κανεις ενα βημα θα το δεις μετα απο 1 λεπτο το 10 ηταν υποθετικο...ξερω τι παιζει με τα FPS γιατι το ειχα βιωσει απο πρωτο χερι σε ενα παλιο PC επαιζα με μία 256MB καρτα ουτε καν ξερω μοντελο Nvidia πρεπει να ηταν(αρχαια καρτα) WOW και δοκιμασα να το βαλω τερμα αναλυση και δεν κουνιοταν τι μου θυμησες παραλιγο να κλασω απο γελια οταν θυμαμαι πως προσπαθουσε η καρτα να ανταπεξελθει στο game και βουιζε
sozz Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 αυτο που λες θα το παθεις και τωρα οταν τολμισεις να βαλεις το crysis στα φουλ με 16xq aa δεν ξερω αμα βγαλεις σε ενα βουνο πανω πανω απο 4 fps
Ailuros Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2009 Έχουμε βγεί τελείως εκτός θέματος νομίζω... Μπορεί να μην συμμετείχα αλλά παρακολουθούσα αυτό το άκρως ενδιαφέρον thread του οποίου ο τίτλος είναι GT300 & RV870 και από ενημερωτικό σχετικά με τις gpu έχει καταντήσει αηδία... Κάτι νεότερο από την μεριά των πρασίνων έχουμε? Υ.Γ. θέλω επίσης να πιστεύω ότι κάποιον άσσο έχει η ΑΤΙ στο μανίκι της, δλδ μια 5890 που κρατάει καβάτζα σε περίπτωση που το fermi αποδειχθεί ανώτερο της 5870... Έχει βάση κάτι τέτοιο, ή λαλακίες λέω? http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3018196&postcount=792 Για να μην επαναλαμβάνω ορισμένα πράγματα και να πιάσουμε το γαιτανάκι από εκεί που το αφήσαμε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή της AMD είναι ότι δεν μπορεί να καλύψει την ζήτηση για 58x0 και λόγω προβλημάτων παραγωγής της TSMC. Πρώτα θα έλεγα θα ήταν σοφότερο να καλύψει την πλειοψηφία της ζήτησης για οτιδήποτε 58x0/5970 και μετά φυσικά και υπάρχει η δυνατότητα να βγάλει μια 58x0 έκδοση με μεγαλύτερους χρονισμούς. ΄Οταν ήδη σε περιορίζει η παραγωγή λόγω λαλακισμένων yields που να πάνε σε μεγαλύτερους χρονισμούς; Κleos, Και συ και όλη οι συμμετέχοντες στο off topic: αν δεν σας κάνει κόπο ανοίξτε μια ενότητα ξεχωριστή για οτιδήποτε θέλετε να συζητήσετε εκτός από RV870/GF100. Kαταλαβαίνω μεν ότι θέλεις να διαφημίσεις το συστηματάκι σου από ένα σημείο και μετά καταντάει άκρως κουραστικό.
Ailuros Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 http://www.semiaccurate.com/2009/11/20/tsmc-rumored-have-killed-their-32nm-node/ Aν και ο Charlie έχει μια τάση να υπερβάλλει και μπορώ απόλυτα να καταλάβω γιατί βολεύει να ρίχνει την μπάλα των προτερημάτων στην πλευρά της Globalfoundries, ωστόσο δεν αποκλείω να έχει και δίκιο. Το πιθανότερο είναι να ακύρωσαν ή να ακυρώσουν τα 32nm όχι μόνο για να αυξήσουν τους πόρους για 40nm μπας και στρώσει λίγο η όλη κατάσταση αλλά και γιατί όντως υπήρχαν προβλήματα ως τώρα με 32nm. Aν συνεχίσει πάντως έτσι η TSMC (μα τον Τουτάτη δεν καταλαβαίνω τι τους έπιασε τελευταία) την βλέπω την NV να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια σύντομα για Globalfoundries 28nm.
tmjuju Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2009 Κάτι το ενδιαφέρον για τα επερχόμενα MCMs είναι ότι κάθε υποσύστημα μπορεί να βασίζεται και σε διαφορετική τεχνολογία μπλέκοντας λχ SOI, bulk, 28, 40 etc.
Ailuros Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Κάτι το ενδιαφέρον για τα επερχόμενα MCMs είναι ότι κάθε υποσύστημα μπορεί να βασίζεται και σε διαφορετική τεχνολογία μπλέκοντας λχ SOI, bulk, 28, 40 etc. Για ένα SoC το SOI μάλλον είναι καλύτερη ιδέα. Για μια καθαρόαιμη GPU μάλλον όχι.
tmjuju Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Για ένα SoC το SOI μάλλον είναι καλύτερη ιδέα. Για μια καθαρόαιμη GPU μάλλον όχι. Για αυτό λέω ότι ένα MCM μπορεί να αποτελείτε από SOI CPU Bulk GPU Η μετατροπή μιας GPU από Bulk σε SOI είναι ολόκληρο project AFAIK
Ailuros Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2009 Για αυτό λέω ότι ένα MCM μπορεί να αποτελείτε απόSOI CPU Bulk GPU Η μετατροπή μιας GPU από Bulk σε SOI είναι ολόκληρο project AFAIK Για αυτό λέω ότι ένα MCM μπορεί να αποτελείτε απόSOI CPU Bulk GPU Η μετατροπή μιας GPU από Bulk σε SOI είναι ολόκληρο project AFAIK Mε ψιλομπερδεύεις με το MCM γιατί δεν έχει σχέση με SoC. Mήπως να το κάναμε UMA (unified memory architecture) για να βρούμε κοινό παρανομαστή; Τα SoCs είναι ιδανικότερα σε SOI και μιας και πρόκειται για ένα και μοναδικό πυρήνα (με μια πλειάδα πυρήνων στο ίδιο πακέτο) σε SOI θα είναι ολόκληρος ο πυρήνας εκτός αν κατάλαβα κάτι λάθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.