Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT300 & ATI RV870

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Sorry ρε παιδια αλλα εχω μπερδευτει λιγο εως πολυ.....

Μολις τωρα διαβασα σε καπιο forum οτι μαλλον η nvidia σκεφτεται να αποσυρθει απο την αγορα των high end καρτων γραφικων.........Θα αποσυρει σιγα σιγα τις gtx275-285-260 και θα μεινει στην αγορα με τις 295!!!!!!

Και ο λογος γιατι η νεα καρτα Fermi μπορει μεν να ανταγωνιστει την νεα γενια της ati αλλα το κοστος ειναι τοσο μεγαλο που δεν μπορουν να το αντεξουν............................................:whistle:

Τι ειναι αληθεια απο ολα αυτα και τελικα αν καταφερει η nvidia να απαντησει στην ati η καρτες που θα δωσει στην αγορα σε τι τιμες θα ειναι?????

Νικόλα μην τρομοκρατείσαι, όλες σχεδόν οι εταιρίες στον τομέα τα χάλια τους έχουν λόγω οικονομικής κρίσης.

Όσο για το fermi, κοντός ψαλμός αλληλούια. Αυτή η αλλαγή αρχιτεκτονικής είναι μεγάλο βήμα για την nvidia, και το αποτέλεσμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η καταστροφολογία να δίνει και να παίρνει (από κατευθυνόμενους και μη). Υπομονή, όλα θα τα δούμε...:-)

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Server GPUs = NVIDIA

Προφανώς κάτι άλλο εννοείς. Λ.χ. η supermicro σε xeon7000 μόνο ATI βάζει. Βάζει και matrox, xgi σε άλλα μοντέλα κτλ.

Η tyan έχει το AST2050 (χμμμ… που βασίζετε αυτό?)

Δημοσ.

Για άλλη χρήση άρα … για GPGPU σε HPC.

Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μικρή μερίδα servers. Οι περισσότεροι servers ζουν μια πολύ πιο βαρετή ζωή :-( Με ERP, file serving, web serving… σκαφτιάδες δηλαδή.

Δημοσ.

Κανενα νεοτερο για καινουριες nvidia καρτες υπαρχει στον οριζοντα για μεσα στο 2009;

Την 295 ξερει κανεις γιατι δεν την βγαζουν με 2GB μνημη;

Δημοσ.
Κανενα νεοτερο για καινουριες nvidia καρτες υπαρχει στον οριζοντα για μεσα στο 2009;

Την 295 ξερει κανεις γιατι δεν την βγαζουν με 2GB μνημη;

για μέσα στο 2009 μάλλον χλωμό ίσως βέβαια προς το τελος του 09..περισσότερη μνήμη=μεγαλύτερο κόστος σε ένα προιόν που ήδη είναι ακριβό με το single gpu του ανταγωνισμού αρκετά φτηνότερο(τουλάχιστον ελλάδα εξωτερικό δε ξέρω τι παίζει)...άσε που η 295 είναι στην ουσία 2 πυρήνες της 275 νομίζω που η καθεμία βγαίνει με 896 vram...εξάλλου το να βγάλουν μια τέτοια κάρτα ενώ ετοιμάζονται για το fermi και με τις 5870 ήδη στα ράφια εμένα τουλάχιστον θα μου φαινόταν σαν κίνηση πανικού του στύλ αργεί ακόμη το fermi να βγει σε mass production οπότε ας κάνουμε ότι μπορούμε με ότι διαθέτουμε αυτή τη στιγμή...εξάλλου νομίζω ότι δε θα είχε και καμιά σοβαρή διαφορά στις επιδόσεις..στα μόνα παιχνίδια νομίζω που θα έκανε την όποια αισθητή διαφορά είναι στο gta4 σε πολύ υψηλή ανάλυση(κάπου το είχα διαβάσει δε θυμάμαι που) και νομίζω ότι ο @john2gr είχε πει ότι στο crysis πάλι σε πολύ υψηλές αναλύσεις τελείωνε η διαθέσιμη vram

Δημοσ.

Υπάρχει η Mars edition της GTX295 με 4GB (2GB ο κάθε πυρήνας) ;). Η τιμή της όμως είναι απαγορευτική, ενώ δεν υπάρχουν και πολλά κομμάτια της

Δημοσ.
στα μόνα παιχνίδια νομίζω που θα έκανε την όποια αισθητή διαφορά είναι στο gta4 σε πολύ υψηλή ανάλυση

Γι αυτο και μονο ενδιαφερομαι :D

Το "ferni" που λες δεν το εχω ξανακουσει, υποθετω θα αναφερεται στις προηγουμενες σελιδες του τοπικ ... θα το κοιταξω ..

Ευχαριστω φιλε.

EDIT: Το ειδα στην nvidia.com. Αυτο ακουγεται επαγγελματικο και πανακριβο σαν τις quadro, ή απατωμαι; Αυτην την τεχνολογια αναμενουμε και για παιχνιδια;

Δημοσ.

είναι το κωδικό όνομα για τη νέα σειρά της nvidia...δε πιστεύω πάντως να θες να αλλάξεις τη gtx 285 με οτιδήποτε αυτή τη στιγμή...θα είναι απλά fail αγορά

Δημοσ.

Το Fermi είναι ο κωδικός για την επαγγελματική έκδοση της επόμενης γενιάς. Ο κωδικός για την desktop έκδοση είναι GF100. Πριν τις αρχές του 2010 δεν βλέπω ωστόσο διαθεσιμότητα έτσι που πάει το πράγμα ασχέτως αν θα ανακοινώσουν τελικά Νοέμβρη ή Δεκέμβρη.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:12 ----------

Ναι και κανει 1000 ευρα.....Κανεις quad sli με 295 σου βγαινει και ποιο φτηνα και ειναι και αρκετα καλυτερο.......

Για κάποιον που για παράδειγμα θέλει να κάνει επαγγελματική επεξεργασία φωτογραφίας με κάτι σαν το Photoshop θα γλυτώσει αρκετά χρήματα (αντί να αγοράσει μια πανάκριβη Quadro με 4 γίγα μνήμη) αν πάρει μια Mars και πίστεψέ με η 4GB μνήμη θα του φανεί χρησιμότατη. Και 10 GTX295 να μου κουμπώσεις σε ένα σύστημα πάλι 896ΜΒ διαθέσιμη μνήμη θα έχεις σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δημοσ.
Το Fermi είναι ο κωδικός για την επαγγελματική έκδοση της επόμενης γενιάς. Ο κωδικός για την desktop έκδοση είναι GF100.

sorry παρανόηση δικιά μου

Δημοσ.
Το Fermi είναι ο κωδικός για την επαγγελματική έκδοση της επόμενης γενιάς. Ο κωδικός για την desktop έκδοση είναι GF100. Πριν τις αρχές του 2010 δεν βλέπω ωστόσο διαθεσιμότητα έτσι που πάει το πράγμα ασχέτως αν θα ανακοινώσουν τελικά Νοέμβρη ή Δεκέμβρη.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:12 ----------

Για κάποιον που για παράδειγμα θέλει να κάνει επαγγελματική επεξεργασία φωτογραφίας με κάτι σαν το Photoshop θα γλυτώσει αρκετά χρήματα (αντί να αγοράσει μια πανάκριβη Quadro με 4 γίγα μνήμη) αν πάρει μια Mars και πίστεψέ με η 4GB μνήμη θα του φανεί χρησιμότατη. Και 10 GTX295 να μου κουμπώσεις σε ένα σύστημα πάλι 896ΜΒ διαθέσιμη μνήμη θα έχεις σε αυτές τις περιπτώσεις.

Χμμμ… ζητώ βοήθεια.

Η mars 2+2 δεν είναι? Δηλαδή 2 αξιοποιήσιμα από Photoshop κ.ο.κ.

Επίσης το photoshop κάνει χρήση του δεύτερου πυρήνα της mars?

Αν και δε ξέρω τις λεπτομέρειες της υλοποίησης της adobe, φαντάζομαι ότι θα δεσμεύσει / χρησιμοποιήσει ολη τη gram.

Ενδιαφέρον θα είχε να δούμε διαφορές mars vs 5870 σε ένα Photoshop benchmark, λιγότερη μνήμη vs παλαιότερου πυρήνα.

Δημοσ.
Χμμμ… ζητώ βοήθεια.

Η mars 2+2 δεν είναι? Δηλαδή 2 αξιοποιήσιμα από Photoshop κ.ο.κ.

'Εχεις δίκιο. Ξέχασα ότι είναι 2*285.

Επίσης το photoshop κάνει χρήση του δεύτερου πυρήνα της mars?

Αμφιβάλλω οπότε το βλέπω για μόνο 2γίγα.

Ενδιαφέρον θα είχε να δούμε διαφορές mars vs 5870 σε ένα Photoshop benchmark, λιγότερη μνήμη vs παλαιότερου πυρήνα.

Δεν νομίζω να δεις ιδιαίτερη διαφορά σε οποιοδήποτε =/>SM3.0 πυρήνα εκτός της διαφοράς ποσότητας μνήμης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...