Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT300 & ATI RV870

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω παραπάνω, αλλά η Fermi μου φαίνεται, αρκετά modular...θα ήταν μεγάλη βλακεία της Nvidia να μην μπει και αυτή στον χορό της modular σχεδίασης και αρχιτεκτονικής, οπως η AMD, Intel, και άλλες εταιρείες.

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συγνώμη για το offtopic αλλά μου φαίνεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνετε και ότι η nvidia προσπαθεί να φτιάξει (αν δεν το έχει κάνει ήδη ) κάτι που είναι τόσο δυνατό αλλά ταυτόχρονα άχρηστο για τους περισσότερους users (μπορεί να κάνω λάθος:o ) =>"καταστροφή" της εταιρίας :P(όπως 3dfx)

Τα πειστήρια που με έκαναν να φτάσω εδώ

NVIDIA

06.jpg

3DFX

Άντε να γίνω πιο σαφής

3dfx's problem was that it focused on developing highly ambitious products that required long development cycles and were ultimately expensive to produce. By the time they actually arrive, companies like Nvidia and ATI—who iterated and re-iterated existing products to improve performance—had passed them by.

ΠΗΓΗ

Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλλάξετε την λέξη 3DFX με NVIDIA και τέλος να σβήσετε την λέξη NVIDIA

Δημοσ.
Συγνώμη για το offtopic αλλά μου φαίνεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνετε και ότι η nvidia προσπαθεί να φτιάξει (αν δεν το έχει κάνει ήδη ) κάτι που είναι τόσο δυνατό αλλά ταυτόχρονα άχρηστο για τους περισσότερους users (μπορεί να κάνω λάθος:o ) =>"καταστροφή" της εταιρίας :P(όπως 3dfx)

θα διαφωνισω. ο λογος που χρεωκοπησε και ξεπουληθηκε η 3dfx ηταν επειδη σταματησε να δινει chipakia σε third party κατασκευαστες και τα εβγαζε με τη δικη της εταιρεια (STB)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:27 ----------

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:27 ----------

Δημοσ.

Ωρε φιλε Τεν-Τεν τωρα μου θυμησες την 3dFx Voodoo3 που ειχα.Ακομα την εχω φυλαγμενη. Την θεωρουσα μια πορσε για την εποχη της. βεβαια μετα απο λιγο καιρο ουτε το τοτε Max Payne επαιζε. Μετα εμαθα οτι την αγορασαν και την εκλεισαν. :cry: Η Nvidia νομιζω δεν θυμαμαι.

Δημοσ.

τουλαχιστον οι μηχανικοι εκει βρήκαν αλλου δουλεια. σιγα μη δεν εβρισκαν :)

νομιζω κατι πρεπει να κανει η ΑΤΙ με το open CL και γρηγορα. δεν φτανει μονο

να βγαζει πρωτη νεα προϊόντα

Δημοσ.

Τα βίντεο,είναι τέλεια.

Αν το pc gaming,ξεπεράσει τους περιορισμούς που θέτουν οι κονσόλες,και τα ποσοστό που έχουν nvidia με phys-x,τότε θα μπορούμε να δούμε ακόμα πιο ρεαλιστικά παιχνίδια.

αλλά στο πρώτο βίντεο,που κολλάνε οι τελευταίες σκηνές απο lord of the ring,transformers?

αλλά ας κρατάμε μικρό καλάθι ακόμα.όλοι ξέρουμε οτι θα αργήσουν πολύ αυτά τα παιχνίδια

Δημοσ.
Δεν θα ήταν καθόλου κακό να είχε ξεχωρίσει τις δύο σειρές η nV. Φυσικά αυτό θα απαιτούσε λίγο πιο modular αρχιτεκτονική για να γίνει elegant. Δεν κοστίζει δα και το διπλάσιο research! Δε μιλάμε ακριβώς για διαφορετικούς πύρινες άλλωστε. Απλά συζητάμε για πύρινες με κομμένα χαρακτηριστικά για το Low end. Φτιάχνεις μια ναυαρχίδα full features low clocks. Μετά αρχίζεις και κόβεις για να βγάλεις πιο Low end κομμάτια.

Απλά η nV θέλει τη ναυαρχίδα της και να έχει όλα τα features και να είναι η πιο γρήγορα χρονισμένη. Δεν την αδικώ, είναι τακτική που έχει αποδώσει. Αλλά δε σημαίνει ότι θα αποδίδει πάντα.

Για να γλυτώσω λίγο χρόνο:

Their cores consume since G80 more die area because of the large frequency differences, probably in order to keep power consumption under control with a relatively low transistor density. They probably could have gone theoretically for say 10+10 clusters (ie 640SPs) but then they would have also needed 64 ROPs and a 512bit bus. In order to go that route though I'm not so sure their hw budget for 40nm would had also fit all the added computing functonalities and I honestly doubt that the whole added package is only worth a couple of hundred M transistors.

Despite the recent crysis they still capture the biggest share in professional markets and there's always Intel lurking in the next corner which at some time will release LRB and as Democoder said no one should underestimate Intel as a huge resource bucket and marketing machine. NV's bet here IMO is to win ground before the actual battle begins and a 2 in 1 solution isn't such a bad idea from their perspective.

We mainstream consumers couldn't care less about all that. When we see from independent 3rd party testing in the future what the final boards consume, how much they will cost and how they perform in 3D we can then judge what it's worth compared to Cypress.

Take a look at Cypress it doubled about every aspect compared to RV770 and so far looks to have an outstanding price/performance ratio but not really up to the point some would have expected when seeing raw specs. This of course could change as drivers mature more and/or more demanding games kick in in the future. However under your reasoning I could have wished for more than 20 clusters here too (not really), but the immediate next question would had been where the additional needed bandwidth would have come from. And yes the obvious answer would be a wider bus, but then you end up with higher chip complexity more die area, higher costs and you don't have a performance part anymore either with would make their entire strategy (including Hemlock) completely redundant.

What NV could have done in my humble layman's opinion is to focus from the get go on developing/releasing a performance part first and the high end part later on. I don't think it would change their so far monolithic large single chip strategy but could speed up a bit time to market. One has to be blind to see that their execution lacks since GT200 and no G80 isn't something that would speak against it as an example as it had a high end chip in the form of R600 to counter.

http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1343474&postcount=447

΄Οχι δεν θα κόστιζε το διπλάσιο σε R&D όπως λες αλλά αρκετά περισσότερο όπως και να το κάνεις. Η όλη σειρά GF1xx (και εννοείτε ότι συμπεριλαμβάνει ότι πυρήνα στο μέλλον μπορεί να συμπεριλαμβάνει αυτό) συνολικά κάτι λιγότερο από ένα δις $ σε R&D και το παιδεύουν το κέρατο πάνω από τετραετία.

Πέραν τούτου θα πρέπει να μου πεις κιόλας πως θα έβγαζες το double precision από τα ALUs, γιατί αυτή τη φορά δεν έχεις ανεξάρτητες μονάδες όπως στο GT200 αλλά η όλη τσατσαριά έρχεται από τα ίδια τα SPs. Αυτή τη στιγμή έχεις τα ακόλουθα:

Evergreen = SP--> DP ratio 5:1

Fermi = SP-->DP ratio 2:1

Larabee = SP-->DP ratio 5:1

Στο Fermi έχουμε πλέον FMA (fused multiply add) αντί για MADD και συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά έχεις:

GT200 =

30 FMA ops/clock DP (dedicated units)

240 MADD ops/clock SP

GF100 =

512 FMA ops/clock SP or 256 FMA ops/clock DP

από την ίδια μονάδα....Βρες μου λοιπόν πόσο θα μπορεί να στοίχισε σε transistors αυτή η αλλαγή και πες μου μετά αν θα ήταν τόσο εύκολο να βγάλεις ένα καθαρό gaming part και ένα καθαρό HPC part.

Και ναι φυσικά θα πετσοκόψουν κάποια features στο low end & mainstream, αλλά όχι τόσα που να κάνουν καμιά ιδιαίτερη διαφορά σε αναλογία προς τα κάτω.

Δημοσ.
από την ίδια μονάδα....Βρες μου λοιπόν πόσο θα μπορεί να στοίχισε σε transistors αυτή η αλλαγή και πες μου μετά αν θα ήταν τόσο εύκολο να βγάλεις ένα καθαρό gaming part και ένα καθαρό HPC part.

Και ναι φυσικά θα πετσοκόψουν κάποια features στο low end & mainstream, αλλά όχι τόσα που να κάνουν καμιά ιδιαίτερη διαφορά σε αναλογία προς τα κάτω.

Μα αυτό είναι και το περίεργο της υπόθεσης. Γιατί δεν τα πρόσθεσαν επί της αρχής (hw tesselation unit, 2x rasteriser), την στιγμή που η κάρτα θα παίξει δυνατά στο 3d gaming market...

Όσον αφορά τα physics, πράγματι εντυπωσιακά πράγματα. Ελπίζω να τα δούμε σε εφαρμογές στο μέλλον και επιτέλους να περάσει το όλο feature από eye-candy σε πυλώνα του gameplay. Η υπολογιστική ισχύς υπάρχει, όπως και το ενδιαφέρον από developers. Το μόνο αγκάθι imo είναι πως η αγορά χρειάζεται ένα κοινό πρότυπο για προχωρήσουμε asap χωρίς τις σημερινές αγκυλώσεις. Είτε αυτό είναι το PhysX (με πληρωμή royalties στην nvidia για την χρησιμοποίηση του από όλη την αγορά), είτε ένα ανοιχτό πρότυπο, που μπορεί στο μέλλον να ενσωματωθεί στα api ως standard.

In other news, έχω προσωπικά ενθουσιαστεί με το Eyefinity. Περιμένω να αντικαταστήσω μια 9800GTX (τώρα που μου έκοψε τα physics η nvidia για τα win7) που έχω με μια 5770, και ταυτόχρονα χαλβαδιάζω αυτό το panel που έπεσε σε εξευτελιστική τιμή. Αν στο μέλλον ενσωματωθεί Xfire στο eyefinity (το περιμένουμε σύντομα), όπως και 3xDVI output με ενεργό αντάπτορα dp-dvi (το περιμένουμε επίσης σύντομα) η ιδέα του 5040χ1050 μου φαίνεται ταμαμ. Θα μπεί βαθιά το χέρι βέβαια, αλλά έτσι και αλλιώς ψάχνω για 2ο monitor...

Και ένα ωραίο videάκι...^^

Δημοσ.

Μια λύση στο θέμα των πλαισίων είναι να υπερκαλύψεις δύο από τα πλαίσια των οθονών ,τοποθετώντας το ένα πίσω από το άλλο. Τουλάχιστον έτσι αντί για δύο πλαίσια θα έχεις ένα, και θα μειώσεις το ενοχλητικό περιθώριο στο μισό.

Φυσικά δεν νομίζω πολύς κόσμος να έχει τα χρήματα και το χώρο για τρεις οθόνες, άλλα πάλι με αυτή την τεχνολογία εάν πιάσει ,δεν αποκλείεται να δούμε νέα βουτιά στις τιμές και στην ποιότητα των panel και ίσως τα standard να αλλάξουν στο κοντινό μέλλον.

Δημοσ.
K τώρα αρχίζουν να πέφτουν τα στοιχήματα για το ποιά εταιρεία θα βγάλει πρώτη panels χωρίς πλαίσια ή εστω πολύ λεπτά για να αποκτήσει πραγματικό νόημα το eyefinity.π.χ.http://www.litemax.com/NPN_News_ProductNewsDetail_40_US_utf-8.html

Η Samsung ετοιμάζει μοντέλα με thin bezel που μάλιστα θα έχουν και εκδόσεις με Χ panel σε κοινό stand. Θα πωλούνται σε 3x1 ή 3x2 ποσότητες σε αυτή την περίπτωση. Προσωπικά το θέμα bezel δεν με απασχολεί καν, και τόσο των παιχνιδιών που παίζω όσο και του γεγονότος πως σε μια ωρίτσα ούτε που θα το καταλαβαίνεις πως υπάρχουν...^^

Απλά αυτή την στιγμή δεν μπορώ να δικαιολογήσω τα λεφτά. Αν και η EIZO στα 210 με κολάζει λίγο....

Δημοσ.

πως ξέρουμε οτι τα βιντεάκια δεν είναι απλά βιντεάκια, δλδ οτι αυτά που παρουσίασαν δεν τρέχουν και σε κάποιο απλό dvd player ή κάτι τέτοιο ?

σαν τις απλές 3D ταινίες μου φάνηκαν εμένα...

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά στο youtube με το πρόθεμα eyefinity. Επίσης, με ποια λογική θα έβγαζε ένα feature μια εταιρία, ξοδεύοντας και τα κερατά της για PR αν σε μια βδομάδα που θα έπαιρνε ο κόσμος το προϊόν έτρωγε άκυρο? Απλά δεν γίνεται αυτό που λές...:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...