Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT300 & ATI RV870

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πάντως φαίνεται ότι όντως η NV δίνει τον καλύτερο της εαυτό και δημιουργεί καινοτομίες. έχω την εντύπωση ότι

πάει να φτιάξει GPU+CPU μαζί, στο τέλος (αν υπάρχει τέλος).

εδώ μπορεί να ισχύσει αυτό που λέει ο λαός "το καλο πράμα αργεί να γίνει". και η ATI που δεν ξέρει που να ρίξει το βάρος τις (CPU ή GPU) τον έχει πιει από INTEL και αν τον πιει τώρα και από NV τι θα κάνει?

από άποψη τεχνολογίας / καινοτομίας το λέω και όχι marketing και management

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

το θέμα είναι να είναι κάμποσο γρηγορότερη από την GTX295...

όχι σαν την GTX280 που ήταν με το ζόρι πιο καλή από την 9800GX2

Δημοσ.
το θέμα είναι να είναι κάμποσο γρηγορότερη από την GTX295...

όχι σαν την GTX280 που ήταν με το ζόρι πιο καλή από την 9800GX2

Και όχι σε όλες τις περιπτώσεις...

Όπου σκάλαρε η GX2 έριχνε σκόνη...

Δημοσ.

Παντος εδω : http://www.pcgameshardware.de/aid,696334/G300-Fermi-Nvidia-fokussiert-GPU-Computing-mit-Next-Gen-Grafikkarte-Update-Video-und-erste-G300-Fotos/Grafikkarte/News/bildergalerie/?iid=1200363

φαίνεται και κατά 2.7χ πιο γρήγορη στον (συγκεκριμένο ; ) υπολογισμό του physx

πέφτει δουλειά δηλαδή ;)

• Super Moderators
Δημοσ.
Και όχι σε όλες τις περιπτώσεις...

Όπου σκάλαρε η GX2 έριχνε σκόνη...

ναι αλλά υπήρχαν και περιπτώσεις που ήταν καλύτερη η 9800GX2 :o

Δημοσ.
ναι αλλά υπήρχαν και περιπτώσεις που ήταν καλύτερη η 9800GX2 :o

E, αυτό λέω κι εγώ.

Τώρα ξύπνησες;

:P

• Super Moderators
Δημοσ.
E, αυτό λέω κι εγώ.

Τώρα ξύπνησες;

:P

εσύ φταις με τα engreek...αντί για σκάλαρε (scalαρε) διάβασα σκάλωνε...

Δημοσ.
εσύ φταις με τα engreek...αντί για σκάλαρε (scalαρε) διάβασα σκάλωνε...

Ναι, ενώ η μισή λέξη αγγλική-μισή ελληνική φαίνεται καλύτερα.. :P

Δημοσ.
Πιο μακρύ δεν νομίζω, πάντως θέλει οχτάπινο και εξάπινο αν και δεν φαίνεται σε κοντινή άποψη της φωτογραφίας μιας και οι συνδέσεις δεν είναι στο ίδιο σημείο.

Εκεί που στοχεύει η NV (ΗPC market) με την αρχιτεκτονική αυτή μια χαρά θα τα πάει. Για εμάς τον μέσο καταναλωτή δεν ξέρει κανείς μας ακόμα αν αξίζει τον κόπο ή αν θα καταλήξουμε η πλειοψηφία να πάρουμε 58χ0 στην τελική. Παρόλες τις παρουσιάσεις όντως δεν βλέπω να υπάρξει λογική διαθεσιμότητα πριν τις αρχές της ερχόμενης χρονιάς.

Αν πετύχουν τους χρονισμούς που έχουν σαν στόχο θα είναι πιο γρήγορη από την 5870 μόνο κάτα πόσο είναι το πραγματικό ερώτημα. Τώρα το να πιστέψω την σχετικά μικρή διαφορά που διαρρέει επίτηδες η AMD ή την σχετικά μεγάλη διαφορά που θέλει η NV να περιμένει ο κόσμος δεν μου λέει τίποτα απολύτως γιατί καμία άποψη δεν είναι αντικειμενική και σαφώς κρύβονται τεράστια συμφέροντα από πίσω.

Σαν καταναλωτής αναμένω στο ακουστικό μου για τις πρώτες ανεξάρτητες μετρήσεις όταν αυτές έρθουν και μετά βλέποντας και κάνοντας.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το παραπάνω. Η νέα αρχιτεκτονική φαίνεται θηρίο σε HPC και GPUCU applications. Επίσης, προβλέπω περίπου 40% μεγαλύτερη απόδοση από την 5870 σε 3d gaming. Βέβαια, οι προβλέψεις όλες του κώλου είναι, μην μου δίνετε σημασία atm...XD

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως η nvidia φαίνεται αποφασισμένη να επεκτείνει τα όρια της αγοράς στο σημείο που η διαφορά ανάμεσα σε x86 CPUs και parallel GPU computing γίνεται ακόμα πιο δυσδιάκριτη. Αυτό δεν αποτελεί μόνο προσπάθεια θωράκισης της εταιρίας ενάντια στους 2 μεγάλους αντιπάλους (AMD+intel) αλλά και κίνηση ανεξαρτητοποίησης της ίδιας εταιρίας από το niche του 3d gaming.

offtopic: To πρόβλημα επαναλαμβάνω όμως για τους πράσινους, είναι αλλού. Αντιγράφω από post μου σε ξένο forum:

GT300 looks like a revolutionary product as far as HPC and GPU Computing are concerned. Happy times ahead, for professionals and scientists at least...

Regarding the 3d gaming market though, things are not as optimistic. GT300 performance is rather irrelevant, due to the fact that nvidia currently does not have a speedy answer for the discrete, budget, mainstream and lower performance segments. Price projections aside, the GT300 will get the performance crown, and act as a marketing boost for the rest of the product line. Customers in the higher performance and enthusiast markets that have brand loyalty towards the greens are locked anyway. And yes, thats still irrelevant.

Remember ppl, the profit and bulk in the market is in a price segment nvidia does not even try to address currently. We can only hope that the greens can get sth more than GT200 rebranding/respins out for the lower market segments. Fast. Ideally, the new architecture should be able to be downscaled easily. Lets hope for that, or its definitely rough times ahead for nvidia. Especially if you look closely at the 5850 performance per $ ratio, as well as the juniper projections. And add in the economy crisis, shifting consumer focus, the difference of performance needed by sotware and performance given by the hw, the locking of TFT resolutions and heat/power consumption concerns.

With AMD getting out of the warehouses the whole 5XXX family in under 6months (I think thats a first for the GPU industry, I might be wrong though), the greens are in a rather tight spot atm. GT200 respins wont save the round, GT300 @500$++ wont save the round, and tesla wont certainly save the round (just look at sales and profit in the last years concerning the HPC-GPUCU segments).

Lets hope for the best, its in our interest as consumers anyway..

Δημοσ.

Dante,

H NVIDIA παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο και επενδύει παράλληλα και στις επαγγελματικές αλλά και στην τρισδιάστατη αγορά και μάλλον με μεγαλύτερη συγκέντρωση στο πρώτο και μικρότερη στο δεύτερο.

΄Οταν διαισθάνεσαι ότι επέρχονται αλλαγές και βλέπεις γίγαντες όπως η Intel να θέλουν να εισβάλλουν στις επαγγελματικές αγορές όπου η NV έχει σχεδόν μονοπώλιο και με την AMD να παράγει πλέον τόσο CPUs όσο και GPUs πρέπει κάπως να αντιδράσει.

Να στο πω αλλιώς αντί να λουφάξει όπως την ΑΤΙ (πριν να την πνίξουν την δεύτερη τα χρέη γιατί δεν πουλιέσαι όταν έχεις κερδοφόρα εταιρία) και να αφεθεί να αγοραστεί η NV από την Intel, είχαν τις ορχιδέες να βαρέσουν το γυμνό χέρι στο μαχαίρι. ΄Η που θα βγουν πανηγυρικά κερδισμένοι ή που θα φάνε τα μούτρα τους.

Και όχι δεν είμαι προκατειλλημένος με την Intel κάθε άλλο, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε μια ένδειξη από πλευράς τους ότι το LRB θα μπορεί να κάνει κάτι φοβερό όσων αφορά τα γραφικά (με τι στο διάτανο ένα σχεδόν διπλάσιο πυρήνα από το cypress, ΤDP >300W και επιδόσεις κάτω από μια 5850; ) και μετά την παρουσίαση του Fermi δεν βλέπω να έχουν απομείνει και πολλά προτερήματα για το Larabee. To CUDA τους είναι ήδη στην τρίτη του γενιά, υποστηρίζουν έμπρακτα και οικονομικά εταιρίες που θέλουν να ασχοληθούν με CUDA, έχουν μια αρκετά μεγάλη user installed base με οτιδήποτε G8x και πάνω και προσφέρουν από πάνω και το Nexus τώρα σαν κερασάκι στην τούρτα. ΄Οοοοοοταν με το καλό βγει το LRB ας πούμε τέλη 2010 ή και 2011 δεν βλέπω να μπορεί να κάνει και πολλά.

Φυσικά και έχει δίκιο όποιος έγραψε το παραπάνω. Από το GF100 και κάτω μέχρι την άνοιξη τουλάχιστον δεν βλέπω τίποτε άλλο σε DX11 από την ΝV και η AMD μέχρι τότε θα έχει ξεπετάξει τους DX11 πυρήνες της για τους φορητούς. Ωστόσο η μπάλα δεν χάνετε με μια καθυστέρηση μερικών μηνών και μόνο και όπως πάντα μέχρι τώρα στα περίπου 4 χρόνια που θα έχουμε DX11 GPUs μέχρι το επόμενο ΑΡΙ οι 2 εταιρίες θα εναλλάσσονται με την μια να κερδίζει την μια περίοδο και την άλλη την άλλη.

Αυτό που δεν λένε να καταλάβουν οι εκάστοτε φανατικοί της μιας ή της άλλης πλευράς είναι ότι όσο υπάρχει αυτή η ισορροπία εναλλαγής μεταξύ των 2 εταιριών τόσο αποφεύγουμε οποιοσδήποτε από τους 2 να κάνει μονοπώλιο και οι τιμές να κρατιούνται γενικώς χαμηλότερα από ότι χρόνια πριν. Το χρωστάμε βέβαια κυρίως στην AMD και όσο δεν αλλάζει αυτή στρατηγική δεν γίνεται να αλλάξει τίποτα σε αυτή την αγορά.

Δημοσ.

Μα, συμφωνώ με το παραπάνω απόλυτα (εγώ έγραψα και το παραπάνω). :-)

Αυτό που μας συμφέρει ως καταναλωτές είναι και οι 2 εταιρίες να βγάζουν απόλυτα ανταγωνιστικά προϊόντα ώστε να πέφτουν οι τιμές και να συνεχίζεται το innovation στην αγορά. Ανάλογα με το market segment στο οποίο ψωνίζει ο καθένας, αλλάζουν οι προτεραιότητες αλλά και οι προτιμήσεις του. Επιπρόσθετα, καταλαβαίνω την επίδραση του brand loyalty πάνω στον καταναλωτή, και τις αγκυλώσεις που δημιουργεί όσον αφορά τις αγοραστικές του συνήθειες (mktg έχω σπουδάσει, αυτά είναι βασικά πράματα).

Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι πως γίνεται ένας καταναλωτής να θέλει να "fail" ή nvidia ή η οποιαδήποτε άλλη εταιρία, ειδικά την στιγμή που αυτό θα προβεί μοιραίο για το δικό του προσωπικό συμφέρον ως καταναλωτή αλλά και την για αγορά γενικότερα. It does not compute.

Δημοσ.

Αντιγράφω από post μου σε ξένο forum:

@all

Χαίρομαι που πολλοί από εσάς βρίσκετε χρόνο για να συμμετάσχετε και σε άλλα forums.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι πως γίνεται ένας καταναλωτής να θέλει να "fail" ή nvidia ή η οποιαδήποτε άλλη εταιρία, ειδικά την στιγμή που αυτό θα προβεί μοιραίο για το δικό του προσωπικό συμφέρον ως καταναλωτή αλλά και την για αγορά γενικότερα. It does not compute.

@all

Από την πλευρά μου να ευχαριστήσω όλους όσους κρατάν το επίπεδο ψηλά εδώ, καθώς πολλές φορές ενημερώνομαι μόνο από εδώ διαβάζονται στα γρήγορα τις εύστοχες τοποθετήσεις σας.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:04 ----------

[/color]David Kanter on NVIDIA Fermi:

http://www.realworldtech.com/page.cfm?ArticleID=RWT093009110932&p=1

NVIDIA Fermi whitepaper:

http://www.nvidia.com/content/PDF/fermi_white_papers/NVIDIAFermiArchitectureWhitepaper.pdf

B3D's small introduction to the GF100:

http://forum.beyond3d.com/showthread.php?p=1342350#post1342350

Από τα λίγα που διαβάζω έχει πολύ ενδιαφέρον.

Ailure, θυμάμαι παλιότερα να ανταλλάσουμε links από b3d & realworldtech λες και ήταν δυο τελείως διαφορετικοί εξωγήινοι μεταξύ τους κόσμοι.

Φαίνεται, ο κόσμος άλλαξε!

Δημοσ.

Εγώ πάλι ως πιο αφελής, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν βαράνε

μια συγχώνευση, να των πιούμε εμείς και να χ@στούν αυτοί στο χρήμα :P

δυο είναι! τι διάολο... δεν μπορούν κάπως να τα βρουν ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...