Ailuros Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει κάτι. Θα υπάρχει οποιοδήποτε κέρδος σε απόδοση με την έλευση του DX11, σε κάρτες DX10 όπως nvidia 8800 ή Ati 4850? Nαι ένα χριστουγεννιάτικο κουπόνι δωρεάν αναβάθμισης σε μια 58χ0 ή 3χ0. ΄Οχι βέβαια.
athankar Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Φίλε ailuros η ερώτησή μου έχει τη βάση ότι στο Far Cry2 με dx10 έχω 20% καλύτερες επιδόσεις με ίδιες ρυθμίσεις σε σχέση με το Dx9 (και στο Crysis το αντίθετο βέβαια). Ίσως λόγω καλύτερου κώδικα, λέμε τώρα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 οι κάρτες που ανέφερες υποστηρίζουν dx10 & dx9 αλλά όχι dx11... πως περιμένεις να έχουν καλύτερες ή χειρότερες επιδόσεις από την στιγμή που δεν υποστηρίζουν το καινούριο dx?
Dante80 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Αν το παιχνίδι+κάρτα γραφικών δεν υποστηρίζει DX11, τότε όπως είναι λογικό δεν μπορεί να έχει καλύτερη απόδοση. Αν το παιχνίδι+κάρτα γραφικών υποστηρίζει DX11....τότε δεν ξέρουμε ακόμα. Το μόνο παράδειγμα που έχουμε είναι το Battleforge, όπου με DX11 ενεργοποιημένο έχει 38%(!?!) καλύτερη απόδοση...
athankar Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Απλά έχω διαβάσει ότι οι dx10 κάρτες θα αξιοποιούν μερικώς χαρακτηριστικά από dx11 και ίσως τα dx9 και dx10 παιγνίδια τα τρέχουν καλύτερα! Ερώτηση κάνω δεν λέω κάτι...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 δεν ισχύει κάτι τέτοιο
Ailuros Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Απλά έχω διαβάσει ότι οι dx10 κάρτες θα αξιοποιούν μερικώς χαρακτηριστικά από dx11 και ίσως τα dx9 και dx10 παιγνίδια τα τρέχουν καλύτερα! Ερώτηση κάνω δεν λέω κάτι... ΄Οχι. Αν δεν κάνω λάθος ίσως να αναφέρεσαι σε κάτι τέτοιο: http://www.xbitlabs.com/news/video/display/20090611123755_Game_Developers_Likely_to_Utilize_Performance_Boosting_Features_of_DirectX_11_First__ATI.html What is even more important, software developed with DirectX 11 Display Lists in mind would work faster on every hardware that is compatible with Windows 7, provided that there are appropriate drivers for graphics cards. “That would be attractive to game developers since that would not require that I have DirectX 11 hardware at hand: the use of Display Lists will give a benefit on any Windows 7 hardware, which includes DirectX 9, DirectX 10, DirectX 11 hardware, once AMD, Nvidia and others ship appropriate drivers that offer the acceleration,” said Richard Huddy. Aν εννοείς αυτό δεν σημαίνει ότι μια κάρτα DX10.0 που πιθανόν να ανέβουν κατά 10% π.χ. οι επιδόσεις γιατί χρησιμοποιήθηκαν τα προαναφερόμενα display lists ότι χρησιμοποιεί η κάρτα χαρακτηριστικά του DX11. Mια GPU ή είναι DX11 ή απλά δεν είναι. Φίλε ailuros η ερώτησή μου έχει τη βάση ότι στο Far Cry2 με dx10 έχω 20% καλύτερες επιδόσεις με ίδιες ρυθμίσεις σε σχέση με το Dx9 (και στο Crysis το αντίθετο βέβαια). Ίσως λόγω καλύτερου κώδικα, λέμε τώρα... Διαφορές κώδικα παιχνιδιού, διαφορές οδηγών και δεν συμμαζεύεται.
athankar Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 ΄Οχι. Αν δεν κάνω λάθος ίσως να αναφέρεσαι σε κάτι τέτοιο: http://www.xbitlabs.com/news/video/display/20090611123755_Game_Developers_Likely_to_Utilize_Performance_Boosting_Features_of_DirectX_11_First__ATI.html Aν εννοείς αυτό δεν σημαίνει ότι μια κάρτα DX10.0 που πιθανόν να ανέβουν κατά 10% π.χ. οι επιδόσεις γιατί χρησιμοποιήθηκαν τα προαναφερόμενα display lists ότι χρησιμοποιεί η κάρτα χαρακτηριστικά του DX11. Mια GPU ή είναι DX11 ή απλά δεν είναι. Διαφορές κώδικα παιχνιδιού, διαφορές οδηγών και δεν συμμαζεύεται. Ok .Ευχαριστώ!
Ailuros Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δυστυχώς δεν μπορώ να πω τίποτα ακόμα αλλά τα πρώτα επίσημα δείγματα είναι παραπάνω από θετικά. Στα περισσότερα σημεία ως τώρα είχα δίκιο μόνο η πολυπλοκότητα ήταν θύμα παραπληροφόρησης. Είναι 40% πάνω από αυτό ενός 58χ0 και το πλάτος διαύλου είναι προσωρινά μικρότερο από το αναμενόμενο. Κάτι για τα λάθη στην μνήμη που με ρώτησε κάποιος προ ημερών όντως υπάρχει όπως και πολλά άλλη που λίγοι τα περίμεναν
Galio Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 κανα νεο για το ποτε θα εχουμε εστω στα χαρτια gt300 ???
FarCry Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 http://www.fudzilla.com/content/view/15713/1/ This GPU will also heavily concentrate on parallel computing and it will have bit elements on chip adjusted for this task. Nvidia plans to earn a lot of money because of that. It's well worth noting that this is the biggest architectural change since G80 times as Nvidia wanted to add a lot of instructions for better parallel computing.παμε για χρυσες εποχες G80!!!! τα ελεγα εγω :-D
activex Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 http://www.fudzilla.com/content/view/15713/1/ παμε για χρυσες εποχες G80!!!! τα ελεγα εγω :-D θα θέλουν και τον αντίστοιχο χρυσό σε καράτια όμως
Ailuros Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Τι θα βγει δεν ξέρω ακόμα απλά μέχρι τώρα ακούγοντας 512 περίμενα: [16*(4*8)] αλλά αν και θα είχε νόημα πήγαν σε: 2*[8*(2*16)]
grimpr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Έχει πλάκα να βλέπεις fans της Intel και της Microsoft όπως τον Farcry να χαίρονται για την Nvidia.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.