Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT300 & ATI RV870

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Που τα είδες τα ποιο ρεαλιστικά γραφικά; Στις κονσόλες;

Το 90% των games για PC, σήμερα είναι σχεδιασμένα για τις απαιτήσεις των consoles.

Για Physics, τότες ναι, αλλά όχι μόνο στην κάπα του Batman.

μήπως είσαι λίγο υπερβολικός?crysis,far cry 2,armed assault,stalker μερικά παραδείγματα όπου οι κονσόλες είναι έτη φωτός μακριά όσον αφορά τα γραφικά...ακόμη και παιχνίδια που είναι port όπως το FEAR 2 δε τίθεται καν θέμα σύγκρισης της ποιότητας των γραφικών ειδικά στις μεγάλες αναλύσεις...σίγουρα πολλά παιχνίδια πια στο pc είναι port-ειδικά τα τρίτου προσώπου(αλήθεια παλιά όμως που δε βγαίναν τέτοια παιχνίδια στο pc όπως τα πρώτα resident evil εμείς δε παραπονιόμασταν??) αλλά όχι και το 90% κόψε κάτι:-)

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το 90% των games για PC, σήμερα είναι σχεδιασμένα για τις απαιτήσεις των consoles.

Για τα γραφικά στο PC το είπα αλλά ακόμα κ οι κονσόλες εξελίσσονται :-). Σε κάποιο βάθος χρόνου δεν νομίζεις ότι θα βλέπουμε πιο ρεαλιστικά/απαιτητικά γραφικά παντού? Και όχι μόνο physics, αλλά ότι παράλληλο να επιταχύνεται στη gpu. Σα το Fusion ένα πράμα

Δημοσ.

Mόνο που οι κονσόλες άντε στο τσακίρ κέφι να τρέχουν στα 720p χωρίς ίχνος εξομάλυνσης ή ανισοτροπικού, με μειωμένες υφές και μειωμένη γεωμετρία. Αν είναι να τρέχεις έτσι ακριβώς τα παιχνίδια στο PC σου αρκεί ένας low end διπύρηνος επεξεργαστής και το πολύ μια κάρτα γραφικών των 50 ευρώ.

Φυσικά και απέχουμε αρκετά από οτιδήποτε θα αφορούσε τον ρεαλισμό και οτιδήποτε κάνουν τα animation studios στις τρισδιάστετες ταινίες, αλλά υπάρχουν και φυσικοί περιορισμοί στο να πλησιάσεις τέτοιου είδους απεικόνιση. Μια οποιαδήποτε ταινία τρέχει στα 24fps σταθερά, ΔΕΝ ΕΧΕΙ INTERACTIVITY, έχει τόνους temporal antialiasing (aka motion blur) και πολλά άλλα.

Να παραβλέψω ότι το να συνδυάσεις interactivity με motion blur θα είναι τρομερός πονοκέφαλος, θυμίσου ότι η Pixar χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια έναν πατενταρισμένο αλγόρυθμο που επιτρέπει μέχρι και 64x δείγματα motion blur. Και μάλιστα το κάνουν με supersampling. Mόνο για 4x δείγματα θα πρέπει να έχεις σταθερά 100fps αρχικά για να κατέβεις στα 25fps με μόλις 4x motion blur που δεν σου κάνει και τίποτα.

Ας μην πάμε σε πεδία όπως selective ray tracing for reflections και όλα τα άλλα.

Για τα γραφικά στο PC το είπα αλλά ακόμα κ οι κονσόλες εξελίσσονται :-). Σε κάποιο βάθος χρόνου δεν νομίζεις ότι θα βλέπουμε πιο ρεαλιστικά/απαιτητικά γραφικά παντού? Και όχι μόνο physics, αλλά ότι παράλληλο να επιταχύνεται στη gpu. Σα το Fusion ένα πράμα

Αν σκεφτώ ότι τη δεκαετία του 70 παίζαμε με ηλίθιες κουκκίδες σε ασπρόμαυρες οθόνες http://forum.beyond3d.com/showthread.php?t=55101 και συγκρίνω με αυτό που έχουμε σήμερα ναι η πρόοδος που μπορεί να γίνει σε βάθος χρόνου είναι εξίσου τεράστια.

Το Fusion είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Είναι SoC (system on chip) που θα εμπεριέχει όπως τα σημερινά SoC μονάδες CPU και μονάδες GPU. Eπειδή όμως πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα και όχι πολλαπλά πάντα θα υπάρχουν περιορισμοί και μιας και η μονάδα γραφικών εδώ είναι embedded υπάρχει σοβαρός περιορισμός εύρους μνήμης μιας και η CPU με την GPU εδώ αιωνίως θα μαλλιοτραβιούνται ποιός θα πρωτοχρησιμοποιήσει το κοινό εύρος μνήμης. Κοντολογής μιλάμε για αντάξιους αντικαταστάτες των IGP (integrated graphics processors) και όχι τίποτα ποιό φανταχτερό.

Το ότι κάποια στιγμή με την εκτενή χρήση ΑΡΙ όπως το OpenCL, DX11 κλπ. θα υπάρξει μια καλύτερη εξισορρόπηση χρήσης πόρων τόσο της CPU όσο και τις GPU είναι σίγουρο. Ωστόσο ο hardware designer όταν ξεκινάει να σχεδιάσει μια αρχιτεκτονική από την αρχή θα πρέπει να καθορίσει αν θέλει να φτιάξει μια CPU ή μια GPU ή αλλιώς μια μονάδα που να έχει μέγιστη επάρκεια με μία μόνο δουλειά (άντε 3-4 επιπλέον) ή μια πλειάδα εκατοντάδων αν όχι χιλιάδων εργασιών παράλληλα.

Τέλος φυσικά και εξελλίσονται και οι κονσόλες. Η επερχόμενη γενιά θα έχει DX11 GPUs και επειδή μερικοί ξεχνάνε τι αλλαγές μπορεί να σημαίνει αυτό είναι άλλο να έχεις 48 ALUs / DX9.0+ (Xenos/XBox360) και άλλο 320 ALUs / DX11. Aν αγνοήσεις όλες τις σημαντικές αλλαγές και την πιθανότερη μεγαλύτερη συχνότητα, αριθμητικά και μόνο πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 6.7x. ΄Ολο μαζί το πακέτο και ξεπερνάνε άνετα το δεκαπλάσιο.

Δημοσ.

Καλα ολα αυτα ρε συ ailuros αλλα οι developers δεν ακολουθουν με τη νεα γενια ας πουμε που ειναι τα πραγματικα dx10 games?Και η γενια εφτασε ηδη στο dx11 και εμεις ψαχνουμε ακομα για dx10.....

Δημοσ.
Καλα ολα αυτα ρε συ ailuros αλλα οι developers δεν ακολουθουν με τη νεα γενια ας πουμε που ειναι τα πραγματικα dx10 games?Και η γενια εφτασε ηδη στο dx11 και εμεις ψαχνουμε ακομα για dx10.....

To Crysis το οποίο είναι από τα θεμέλιά του ένα γνήσιο D3D9.0 παιχνίδι κυκλοφόρησε αργότερα από την πρώτη D3D10 GPU / 8800GTX (τέλη 2006). H πρώτη DX9.0 GPU ήταν η Radeon9700 PRO και κυκλοφόρησε τέλη 2002. Σου λέει τίποτα;

Τα καθαρόαιμα ΑΑΑ DX-xx δεν θέλουν ένα ή δύο χρονάκια για να ολοκληρωθούν αλλά καλώς εχόντων των πραγμάτων γύρω στα 4 χρόνια.

Δημοσ.

ρε παιδια να ρωτησω κατη ασχετο

τη συμφερη ποιο πολυ 3x gtx 260 η 1 gtx 295??

πανω κατω στα ιδια λεφτα ειναι:shock:

απο οτι ξερω η gtx 295 ειναι 2x275 με τα ρολογια της 260 :rolleyes:

Δημοσ.
ρε παιδια να ρωτησω κατη ασχετο

τη συμφερη ποιο πολυ 3x gtx 260 η 1 gtx 295??

πανω κατω στα ιδια λεφτα ειναι:shock:

απο οτι ξερω η gtx 295 ειναι 2x275 με τα ρολογια της 260 :rolleyes:

Καλύτερα η 295 ή αν μπορείς να περιμένεις μερικούς μήνες για την επόμενη γενιά ακόμα καλύτερα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:32 ----------

Παρεπιπτόντως μια που ο Jensen θα επισκεφτεί την TSMC ας ξαναπαίξει κανείς με νέους υπότιτλους του Hitler. Ο Jensen ως Hitler και οι αξιωματικοί υπάλληλοι της TSMC

Δημοσ.

Γειά χαρά παίδες, επειδή δέν έχω παρακολουθήσει το θέμα και βαριέμαι να διαβάσω 320τόσα μηνύματα, μήπως μπορείτε να μου πείτε πότε τα ελληνικά μαγαζιά αναμένεται να φέρουν τη νέα γενιά ATI και πότε τη νέα γενιά nVidia και πόσο θα κοστίζουνε (περίπου).

Κατα τη γνώμη σας ποιά είναι η ποίο ValueforMoney ;;

Ευχαριστώ activex για την απάντησή σου.

Δημοσ.
Καλύτερα η 295 ή αν μπορείς να περιμένεις μερικούς μήνες για την επόμενη γενιά ακόμα καλύτερα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:32 ----------

Παρεπιπτόντως μια που ο Jensen θα επισκεφτεί την TSMC ας ξαναπαίξει κανείς με νέους υπότιτλους του Hitler. Ο Jensen ως Hitler και οι αξιωματικοί υπάλληλοι της TSMC

δεν θελω να αγορασω απλως μου φανικε παραξενο αυτο με την τιμη :)

δεν νομιζω να αξιζει να παρω τωρα καρτα dx 10 μιας και τα εχω παιξει ολα εχτως το crysis στα φουλ ;)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:52 ----------

η ατι θα ειναι η vfm μιας και μονο εκει μπορουνε να χτυπησουνε (καλυτερα για εμας γιατη ριχνουνε μετα και η nvidia :-)

τωρα αμα θες το ποιο δυνατο τοτε περιμενε να βγουνε οι gt300

Δημοσ.
δεν θελω να αγορασω απλως μου φανικε παραξενο αυτο με την τιμη :)

δεν νομιζω να αξιζει να παρω τωρα καρτα dx 10 μιας και τα εχω παιξει ολα εχτως το crysis στα φουλ ;)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:52 ----------

η ατι θα ειναι η vfm μιας και μονο εκει μπορουνε να χτυπησουνε (καλυτερα για εμας γιατη ριχνουνε μετα και η nvidia :-)

τωρα αμα θες το ποιο δυνατο τοτε περιμενε να βγουνε οι gt300

Νταξει το nvidia fanboy ειναι μεσα σου.....

Δημοσ.
Γειά χαρά παίδες, επειδή δέν έχω παρακολουθήσει το θέμα και βαριέμαι να διαβάσω 320τόσα μηνύματα, μήπως μπορείτε να μου πείτε πότε τα ελληνικά μαγαζιά αναμένεται να φέρουν τη νέα γενιά ATI και πότε τη νέα γενιά nVidia και πόσο θα κοστίζουνε (περίπου).

Κατα τη γνώμη σας ποιά είναι η ποίο ValueforMoney ;;

στο επόμενο 10ημερο πιστεύω θα έχουν βγει της ΑΤΙ.

H nvidia τέλος με νέο έτος (εκτός απρόοπτου)

από εκεί και πέρα μια ΑΤΙ 5850/1024 στα 220-250Ε πάνω κάτω θεωρώ, πως είναι ValueforMoney (με τις σημερινές τιμές αγοράς)

Δημοσ.
Νταξει το nvidia fanboy ειναι μεσα σου.....

δεν φταιω εγω αμα ειμαι με τους καλους :P

πτι πληρωνεις περνεις ελεγε η γιαγια μου :lol:

αλλα εσυ δεν εισαι ati fanboy σου δεν φενετε καθολου

585030%>gtx 285 πριν καλα καλα βγουνε.

αχ ρε ενα gt300 θελετε ενα gt300 λολλλλ χαχα

Δημοσ.

Γιατί συγκρίνετε ανόμοια πράγματα; Οι 58χ0 είναι Performance GPUs και αλοίμονο αν δεν καταφέρνανε να χτυπήσουν τις σημερινές high end GPU της NVIDIA. Το επερχόμενο G300 είναι πάλι high end GPU και αναλόγως με το πόσο γρηγορότερη είναι από την 5870 θα διαμορφωθεί και η τιμή της. ΄Αλλωστε μην περιμένετε 2GB μνήμης με =/>280GB/s εύρους μνήμης να είναι τσάμπα.

Ο στόχος κάθε IHV με κάθε καινούργια γενιά είναι να φτάσει μέχρι και τον διπλασιασμό των επιδόσεων της προηγούμενης γενιάς χωρίς να διπλασιάζεται και η κατανάλωση ρεύματος. ΄Αρα ο αρχικός στόχος από την σύλληψη του D12U περίπου πριν 4 χρόνια θα ήταν τουλάχιστον 2*285 σε επιδόσεις και κατανάλωση ρεύματος στα επίπεδα μιας 285. Η πολυπλοκότητα μια φορά έχει διπλασιαστεί και είναι νωρίς ακόμα να πούμε περισσότερα.

Δημοσ.
δεν φταιω εγω αμα ειμαι με τους καλους :P

πτι πληρωνεις περνεις ελεγε η γιαγια μου :lol:

αλλα εσυ δεν εισαι ati fanboy σου δεν φενετε καθολου

585030%>gtx 285 πριν καλα καλα βγουνε.

αχ ρε ενα gt300 θελετε ενα gt300 λολλλλ χαχα

Συμφωνα με την AMD μιλουσα...Ας εβγαζε η nvidia πρωτη καρτες και θα επαιρνα nvidia μετα χαρας αλλα δεν θα κατσω να περιμενω ποτε θα καβ....σει η nvidia για να βγαλει το GT300...Επισης πριν την 5850 που σκεφτομαι να παρω τωρα ηθελα gtx275 γιατι απλα σε γενικο βαθμο ειναι ποιο γρηγορη απο την 4890

Οποτε ουτε fanboy ειμαι κανενος βλεπω τα αποτελεσματα απο την μια και απο την αλλη και κρινω συμφωνα και με το ποσο κανει αν αξιζει περισσοτερο η οχι

Δημοσ.

Καθώς εδώ είναι το ‘τεχνολογικό’ thread για τις νέες κάρτες και παραδίπλα το εμπορικό των ημερών … είπα να γράψω από εδώ τα παρακάτω.

Ο anand έχει μια συγκεντρωτική παράγραφο για τις διαφορές επιδόσεων των καρτών γραφικών των ati/nvidia στις πλατφόρμες Core2, Nehalem, Phenom II

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3640&p=3

Δεν είναι ότι δεν έχουμε ξαναδεί αντίστοιχα νούμερα, αλλά τα έχει συγκεντρωμένα.

Θυμήθηκα τα παραπάνω νούμερα σήμερα που είδα το παρακάτω διάγραμμα που εξετάζει μια άλλη όψη του νομίσματος.

8xaa5870.jpg

Γενικά, σε κάθε παρουσίαση νέων καρτών, βλέπουμε μια σειρά διαγράμματα.

Ακούμε την προπαγάνδα των εταιριών.

Βλέπουμε μια σειρά από sites / reviews /benchmarks.

Και προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη…

Αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι παράγοντες που θα πρέπει κάθε φορά να εξετάζουμε είναι πραγματικά πάρα πολλοί. Δε πρέπει να ενθουσιαζόμαστε από το πρώτο review, ούτε από τα πρώτα νούμερα. Στο κάτω κάτω και 10 review να διαβάσει κανείς, πάλι δε πρέπει να νοιώθει απόλυτα σίγουρος.

Και αυτό γιατί υπάρχουν πάρα πολλές λεπτομέρειες (λ.χ. δείτε το παραπάνω του anand) και πολλές οπτικές γωνίες που πρέπει να εξετάζουμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...