Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT300 & ATI RV870

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μια από τα ίδια και φέτος. Η λέξη Nvidia κοντεύει να γίνει διαχρονικό ανέκδοτο. Κολοσσός στον τομέα των Η/Υ και ακόμη δεν μάθανε να βάζουνε σωστές τιμές στα προιόντα τους χαχαχα!

• Super Moderators
Δημοσ.
Τιμές ξεπούλημα τι άλλο;

που θα δούμε εμείς όταν έχει βγει επόμενη γενιά? :P

Δημοσ.
Αμ δε θα δούμε. Θα πουλήσουν ότι έχουν στο απόθεμα και δεν ξαναπαίρνουν παρτίδες μέχρι την επόμενη γενιά.

Μη το λες αυτό... Η NVIDIA ακόμα ξεπερνάει την ATI στον αριθμών καρτών για σταθερούς υπολογιστές.

Αυτό που την έφερε πίσω από την ATI είναι ότι δεν είχε ανταγωνιστικό προϊόν στους φορητούς (ούτε τώρα έχει στην ουσία, αν δεν υπολογίσουμε το τέρας GTX 480M των 100W).

Χειρότερα ακόμα, η αγορά των φορητών, ξεπέρασε αυτή των σταθερών για πρώτη φορά και έχασε κι από κει.

Ακόμα χειροτερότερα (:P), το 67% των τσιπς που πουλάει είναι στην κατηγορία κάτω των 100 δολαρίων, ενώ της ATI αυτό το ποσοστό είναι 52%.

Δημοσ.

http://en.expreview.com/2010/08/09/world-exclusive-review-512sp-geforce-gtx-480/9070.html World Exclusive Review: 512SP GeForce GTX 480

---------- Προσθήκη στις 10:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:03 ----------

Αυτό που δε κατάλαβα είναι σε τι συχνότητα ήταν η κάρτα όταν έκανα το power test … υποθέτω όχι στα 700 καθώς η διαφορά 200watt…

Δημοσ.

Άμα βγει στην τιμή που είναι η GTX480 τώρα, κάτι γίνεται.

Αν και κάτι μου λέει πως θα τη δούμε να παίζει κανά 50άρι πάνω...

lol @ power consumption

FU planet!

Δημοσ.
Άμα βγει στην τιμή που είναι η GTX480 τώρα, κάτι γίνεται.

Αν και κάτι μου λέει πως θα τη δούμε να παίζει κανά 50άρι πάνω...

Την τελευταία παραπομπή δες παραπάνω. Δες πρώτα την υπεργελοία ψήκτρα, μετά την κατανάλωση ρεύματος στα 800/1600/950 και πες μου αν αξίζει τον κόπο όσο δελεαστική και να φανεί με την πρώτη ματιά.

Οποιοδήποτε 512 μοντέλο στα 700/1400 δεν αξίζει τον κόπο. Αν κάποιος όντως ανέχεται τέτοια κατανάλωση ρεύματος μπορεί άνετα να σκεφτεί και μια 5970 και να έχει και καλύτερη τιμή/απόδοσης στην τελική.

Δημοσ.
Δες πρώτα την υπεργελοία ψήκτρα, μετά την κατανάλωση ρεύματος στα 800/1600/950 και πες μου αν αξίζει τον κόπο όσο δελεαστική και να φανεί με την πρώτη ματιά.

Πονηρόγατε απαντάς και σε εμένα :P

Κατανάλωση στα ρολόγια της 480 δε θα μας δείξουν ? Γιατί εάν είναι μικρή η διαφορά watt και τιμής τότε καλά θα είναι. (Τεσπα το gf104 μου φαίνετε καλύτερο από πολλές πλευρές και είδη πέρασε μια 460 από τα χέρια μου, αν και δυστυχώς δε πρόκαμα να τη δοκιμάσω εκτενώς.)

Δημοσ.

Μαζί σου Αίλουρε, απλά είδα το link για το preview αφότου πόσταρα. :P

Τραγικότατη απλά. Και οι θερμοκρασίες, 94°C σε full load με το ανεμιστηράκι στο 92%. Εδώ η ταπεινή μου GTS 512 θερμαίνει ολόκληρο το δωμάτιο όταν τρέχω παιχνίδια, δε θέλω να φαντάζομαι με μια τέτοια τι θα γίνεται.

Δημοσ.

Αποκλείεται να είναι σωστά τα νούμερα κατανάλωσης. Θα σήμαινε ότι η κάρτα μόνη της καταναλώνει 450-500W.

Αυτό μεταφράζεται σε ρεύμα της τάξης των 500A που έχει να μεταφερθεί σε απόσταση περίπου 4-6 εκατοστών από τον μετατροπέα τάσης μέχρι τα ποδαράκια του ολοκληρωμένου.

Από πού θα περάσει όλο αυτό το ρεύμα; Θα πρέπει να προσθέσουν άλλα 2-4 στρώματα στην πλακέτα που ήδη έχει 10 και είναι πανάκριβη.

Για να πάρουμε μια ιδέα για την τάξη μεγέθους, να πούμε ότι 500A περνάνε μέσα από τα καλώδια της ΔΕΗ που τροφοδοτούν ένα μικρό οικοδομικό τετράγωνο ή ένα μικρό χωριό (δεν είναι πλάκα).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...