Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT300 & ATI RV870

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν μπορω να καταλαβω δεν παιρνουν χαμπαρι οτι ο κοσμος δεν γουσταρει τετοια?

Αυτό θέλει συζήτηση αλλά υπάρχει μια μαγική λέξη για τις εταιρίες, <<μάνατζερ>>.

Συνήθως κάποιος τύπος ο οποίος δεν έχει ιδέα από τεχνολογία αλλά νομίζει ότι βάσει μαθηματικών γυμνασίου μπορεί να τιθασεύσει ολάκερο το σύμπαν μέσω στατιστικών στοιχείων.Αυτά

Δημοσ.

Μου θυμιζει καταστασεις αμερικανικων αυτοκινητων.

- Εχουμε το Mustang και θελουμε να του βαλουμε επανω 300 αλογα.

- Ριξε ρε πανω 4000 κυβικα και πες ποσα βγαλαμε.

- Βγαλαμε 280 αλογα με 4000 κυβικα κυριες μανατζερ.

- Σοβαρα? Ρε ριξε αλλα 2000 κυβικα επανω και αστα ετσι οπως ειναι.

- Μαλιστα κυριε, τωρα βγαλαμε 310.

- Δεν πειραζει μωρε, θα το χρεωσουμε λιγο παραπανω.

Καπως ετσι δηλαδη. Καμια μα καμια κινηση για να ξεζουμισουν λιγο απο αυτο που ηδη εχουν οπως κανουν οι κονσολες τουλαχιστον.

Δημοσ.
Ailoure για να καταλάβω από τα 384 έχουν επιβιώσει μόλις τα 336 streaming cores?

Λείπουν 48? Από πού λείπουν? Random κατανομή σε όλα τα SMs ?

Πλήρης πυρήνας 8 SMs (8*48=384), GTX460 ένα SM απενεργοποιημένο, άρα 7*48=336SPs.

Salvaged parts θα μπορουσε κάποιoς να χαρακτηρίσει αρα τις υπάρχουσες 460.

Τώρα το πώς θα ονομάσουν την όποια κάρτα βγει με 384 streaming cores δε ξέρω… 465 και 470 είναι πιασμένα.

Θα είναι EOL τότε οι 465 οπότε το πολύ πολύ να την ονομάσουν 465+ (με ή χωρίς τυρί) LOL.

---------- Προσθήκη στις 15:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:50 ----------

http://www.fudzilla.com/graphics/graphics/new-high-end-card-has-two-gf104-chips

Οι φήμες για δι-τσιπη κάρτα βασισμένη στο 104 συνεχίζονται.

Plausible :-)

Εφόσον τα 150W TDP για την 460 αποδείχτηκαν πραγματικά (φοβόμουν μέχρι ένα σημείο ότι θα ακολουθήσουν την λογική της 480 όπου 250=290...) αν μια πλήρη έκδοση του GF104 έχει π.χ. 170W TDP μια διπλογκουμούτσα βασισμένο σε αυτό θα πρέπει να καταλήγει περίπου στα 220-230W το πολύ κατανάλωση με επιδόσεις συνολικά μεγαλύτερες από μια 480.

Δεν θα κρατήσει όμως για πολύ γιατί το roadmap όπως το κατάλαβα εγώ αν υπάρξει GX2/104 θα είναι μπάλωμα για να εξαφανιστεί η ασύμφορη 480 μέχρι να εμφανιστεί η νέα μονοπύρηνη έκδοση που ίσως όντως ονομάσουν 485 (=/>720MHz, 16SM).

Δημοσ.
Πλήρης πυρήνας 8 SMs (8*48=384), GTX460 ένα SM απενεργοποιημένο, άρα 7*48=336SPs.

ΤΝΧ μόλις σήμερα το πρωί το κατάλαβα και εγώ ότι είναι 7/8

Θα είναι EOL τότε οι 465 οπότε το πολύ πολύ να την ονομάσουν 465+ (με ή χωρίς τυρί) LOL.

467.5 θα μου έκανε μια χαρά. Αλλά στο μάρκετινγκ φαντάζομαι θα έβαζαν καντήλες :D

Είμαι λίγο προβληματισμένος με το εάν μπορούν να επιτύχουμε μεγαλύτερους χρονισμούς. Όλα τα review δίνουν καλά περιθώρια OC – και δε νομίζω να ήταν όλες cherry picked. Εάν πετύχουν μεγάλους χρονισμούς και έχουν 8/8 … συζητάμε και για τις επιδώσεις της 470! Μη πάνε όλες οι πρώτης γενιάς για EOL άμεσα?

---------- Προσθήκη στις 16:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:58 ----------

Δεν θα κρατήσει όμως για πολύ γιατί το roadmap όπως το κατάλαβα εγώ αν υπάρξει GX2/104 θα είναι μπάλωμα για να εξαφανιστεί η ασύμφορη 480 μέχρι να εμφανιστεί η νέα μονοπύρηνη έκδοση που ίσως όντως ονομάσουν 485 (=/>720MHz, 16SM).

Γράφουμε παράλληλα. Συμφωνώ ότι πιθανά να πηγένουμε για απόσυρση ολικής. Με τα νέα chip στη γωνία. Και πιθανά να αξίζει το refresh και για τις επαγγελματικές.

Δημοσ.

Είμαι λίγο προβληματισμένος με το εάν μπορούν να επιτύχουμε μεγαλύτερους χρονισμούς. Όλα τα review δίνουν καλά περιθώρια OC – και δε νομίζω να ήταν όλες cherry picked. Εάν πετύχουν μεγάλους χρονισμούς και έχουν 8/8 … συζητάμε και για τις επιδώσεις της 470! Μη πάνε όλες οι πρώτης γενιάς για EOL άμεσα?

Αν δεν κατάλαβα κάτι λάθος πάει η 465 και η 480 αρχικά για φούντο. Η 465 αντικαθίσταται από οτιδήποτε GF104 και η 480 αντικαθίσταται προσωρινά από 2*GF104 μέχρι το φθινόπωρο που θα έχουν το GF100b. Φήμες θέλουν το τελευταίο να έχουν 128 και όχι 64 μονάδες επεξεργασίας υφών όπως το GF100 οπότε η ριζική ανανέωση στον τομέα high end να έρθει μετά την εμφάνιση του 100b.

To GT200 θα δει μια νεκρανάσταση για low end αλλά αυτό μάλλον το 11' κάτω από 28νμ.

Δημοσ.
Αν δεν κατάλαβα κάτι λάθος πάει η 465 και η 480 αρχικά για φούντο. Η 465 αντικαθίσταται από οτιδήποτε GF104 και η 480 αντικαθίσταται προσωρινά από 2*GF104 μέχρι το φθινόπωρο που θα έχουν το GF100b. Φήμες θέλουν το τελευταίο να έχουν 128 και όχι 64 μονάδες επεξεργασίας υφών όπως το GF100 οπότε η ριζική ανανέωση στον τομέα high end να έρθει μετά την εμφάνιση του 100b.

To GT200 θα δει μια νεκρανάσταση για low end αλλά αυτό μάλλον το 11' κάτω από 28νμ.

[/color]

Το παραπάνω θα το θεωρούσα καλό πλάνο.

Μάλιστα νομίζω ότι αξίζει η αναμονή για το 100b και για όσους (λίγους) στοχεύουν να χρησιμοποιούσουν κάποιες χιλιάδες gpu για άλλους σκοπούς σε supercomputers.

Εντωμεταξύ για την όποια ‘απάντηση’ της ΑΤΙ… δε ξέρουμε τίποτα. Δεν έχουμε δει καν μια νέα φωτογραφία. Θεωρώ ότι εάν ήταν να παρουσιάζουν κάτι το επόμενο δίμηνο θα γνωρίζαμε κάτι.

Δημοσ.
http://www.fudzilla.com/graphics/graphics/graphics/retailers-apparently-cutting-hd-5800-prices

Για επερχόμενες πτώσεις τιμών στην σειρά HD58XX της ΑΤΙ μιλάει ο fudzi... Αι να δούμε τι θα γίνει στην μπανανία μας...

Άντε ρέι... Πρόσεξες το κλασσικό στυλ του Fudo;

Πέφτουν οι τιμές στις HD 5800

Αλλά ελάχιστα έως σχεδόν καθόλου

Και για αυτό ακόμα δεν είμαστε σίγουροι...

:P

Δημοσ.

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1722978/amd-posts-record-results

On future plans, Meyer committed to sticking to the GPU roadmap. The second generation DX11 parts, that are rumoured to be named after greek myth, should be available before year's end, possibly in time for you to gift yourself at Christmas time.

---------- Προσθήκη στις 13:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:10 ----------

http://www.hardocp.com/news/2010/07/15/ati_radeon_6xxx_series_coming_q4_2010

Peter Chow from HIS, let it slip during a recent interview that ATI will be launching its Radeon 6xxx Series in Q4 2010. Here’s the quote:

At present, we're concentrating on AMD/ATI Radeon 5xxx Series. We have been pushing our products with our own in-house designed coolers ... and it's selling very well. Next, we're expecting the new AMD/ATI Radeon 6xxx Series to be announced later this year around Q4 2010. After which, we will be releasing our own Radeon HD 6xxx series early next year.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...