Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT300 & ATI RV870

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μια στάλα λιγότερο από GTX295 σου κάνει; (αν και εξαρτάται πάντα με τι διαλογή εφαρμογών θα γίνει η σύγκριση, με τι ρυθμίσεις κλπ....)

έλα ρε και πάνω που θα πήγαινα για ύπνο...

τώρα πρέπει να περιμένω μέχρι την άλλη πέμπτη :P

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
έλα ρε και πάνω που θα πήγαινα για ύπνο...

τώρα πρέπει να περιμένω μέχρι την άλλη πέμπτη :P

Και κει πάνω θα αναγκαστεί η NV να ρίξει τις 295 τιμές και θα αρχίσει ο Ν-οστός γύρος του πολέμου των τιμών ;)

Δημοσ.

Η GTX295 έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει από την αρχή στην μορφή της Mars Edition που πλασάρει η Asus (σε απαγορευτική τιμή είναι τώρα και με τραγικό timing αφού έρχεται το GT300... θα έλεγε να υπήρχε νωρίτερα όμως στα 600 ευρόπουλα :-D )

Δημοσ.
Η GTX295 έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει από την αρχή στην μορφή της Mars Edition που πλασάρει η Asus (σε απαγορευτική τιμή είναι τώρα και με τραγικό timing αφού έρχεται το GT300... θα έλεγε να υπήρχε νωρίτερα όμως στα 600 ευρόπουλα :-D )

Πόσες φορές πρέπει να σου πω ότι το μεγαλύτερο κόστος σε μια GPU είναι η μνήμη; Με 2GB ανά GPU δηλαδή σύνολο 4 τι περίμενες να κοστίζει λιγότερο από χιλιάρικο; Για αυτή τη γενιά τα 2 γίγα μνήμη (ανά κάρτα γραφικών) είναι υπερβολή και θα ήταν παράλογο να βάλεις τους καταναλωτές να πληρώσουν υψηλές τιμές για κάτι που γενικά αυτή τη στιγμή θα τους ήταν περιττό.

Στην ερχόμενη γενιά αλλάζει η κατάσταση και δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση να δούμε D12U 2GB SKUs. Με τόσο εύρος μνήμης που θα έχουν αυτές και με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις σε υφές που θα έχει το D3D11 δεν θα μπορέσει κανένας IHV να την βγάλει μόνο με 1GB εκδόσεις. Για να το πούμε αλλιώς η Hemlock/5870X2 που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση να εμφανιστεί και 2*2GB έκδοση που θα φτάσει τα $599.

Και πριν το πεις γιατί δεν γίνεται σήμερα και γίνεται αύριο είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις σε μια Hemlock ένα PCB και κατά πολύ ταπεινότερο σύστημα ψύξης από ότι σε μια Mars.

Δημοσ.
Πόσες φορές πρέπει να σου πω ότι το μεγαλύτερο κόστος σε μια GPU είναι η μνήμη; Με 2GB ανά GPU δηλαδή σύνολο 4 τι περίμενες να κοστίζει λιγότερο από χιλιάρικο;

σύμφωνοι ailouros η ,μνήμη είναι το ακριβό κομμάτι αλλά και πάλι η τιμή της mars δε νομίζεις ότι είναι εντελώς εξωπραγματική αν σκεφτείς ότι μια palit gtx 285 2gb κοστίζει στο πλαίσιο 311 ευρώ?απλά θεωρώ ότι η συγκεκριμένη κάρτα έχει περίπου διπλάσια τιμή απο όσο θα έπρεπε να κοστίζει-γύρω στα 700 ευρώ...anyway για τις νέες ati τελικά πιστεύεις ότι θα παίζουν γύρω στα 300 κατοστάρικα?διότι αν κοστίζουν τόσο σε συνδιασμό με τις πληροφορίες σου για επιδόσεις λίγο πιο κάτω απο gtx295 τότε θα μιλάμε για πραγματική ευκαιρία που ίσως αλλάξει και τα δεδομένα στην αγορά εκτός και αν μας κάνει και η nvidia καμμία έκπληξη νωρίτερα.

Δημοσ.

H mars είναι και καλά συλλεκτική οπότε είναι σχεδόν ζητούμενο να ιντριγκάρει με την τιμή της ;)

...τι 300 κατοστάρικα ρε ; Για cents μιλάς; :P

Δημοσ.
σύμφωνοι ailouros η ,μνήμη είναι το ακριβό κομμάτι αλλά και πάλι η τιμή της mars δε νομίζεις ότι είναι εντελώς εξωπραγματική αν σκεφτείς ότι μια palit gtx 285 2gb κοστίζει στο πλαίσιο 311 ευρώ?απλά θεωρώ ότι η συγκεκριμένη κάρτα έχει περίπου διπλάσια τιμή απο όσο θα έπρεπε να κοστίζει-γύρω στα 700 ευρώ...anyway για τις νέες ati τελικά πιστεύεις ότι θα παίζουν γύρω στα 300 κατοστάρικα?διότι αν κοστίζουν τόσο σε συνδιασμό με τις πληροφορίες σου για επιδόσεις λίγο πιο κάτω απο gtx295 τότε θα μιλάμε για πραγματική ευκαιρία που ίσως αλλάξει και τα δεδομένα στην αγορά εκτός και αν μας κάνει και η nvidia καμμία έκπληξη νωρίτερα.

Με πόση μνήμη ακριβώς θέλεις η 5870 να κάνει 3 κατοστάρικα; Γιατί αν θέλεις κάτι σε 2 θα σου στοιχίσει κάτι της παραπάνω.... :X

Πες μου τι να την κάνεις είτε μια Mars είτε την Palit με 2GB ανά GPU ακριβώς σαν μέσος χρήστης. Εφόσον λοιπόν πρόκειται για το πόσο μεγάλο e-penis έχει ο αγοραστής και δεν τον νοιάζει αν του είναι χρήσιμο ή όχι ας τον να πληρώνει για ένα εξωτικό προιόν ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΗΝ NV αλλά από κάποιον κατασκευαστή σε περιορισμένες ποσότητες επειδή ο τελευταίος ξέρει ότι υπάρχουν μερικοί βλαμμένοι που θα σκάσουν πάνω από ένα χιλιάρικο για αυτήν.

Προ καιρού μιλούσα με ένα κοράκι και μου έλεγε ότι η ακριβότερη κάσα που είχε στο μαγαζί έκανε 2000 ευρώ. Σκάει μύτη λοιπόν η μανδάμ που το φύσαγε και τον ρώτησε αν έχει κάτι ακριβότερο. Την άλλη μέρα άλλαξε τα χερούλια και διακοσμητικά και της την πάσαρε 3 χιλιάρικα. Κοντός ψαλμός αλληλούια: η λαλακία στοιχίζει.

Δημοσ.
Με πόση μνήμη ακριβώς θέλεις η 5870 να κάνει 3 κατοστάρικα; Γιατί αν θέλεις κάτι σε 2 θα σου στοιχίσει κάτι της παραπάνω.... :X

και με 1 gb να κοστίζει τόσο δε με πειράζει τις ανάγκες μου στα 1680χ1050 πιστεύω ότι θα τις καλύψει:lol:

Δημοσ.
και με 1 gb να κοστίζει τόσο δε με πειράζει τις ανάγκες μου στα 1680χ1050 πιστεύω ότι θα τις καλύψει:lol:

Θα τις καλύψει αλλά αν η έκδοση με την διπλή μνήμη στοιχίσει πες ένα κατοστάρικο παραπάνω θα μπεις και συ στο ίδιο δίλημμα όπως πολλοί άλλοι ;)

Δημοσ.

Αν υπαρχει ουσιαστικο κερδος για την μεταβαση απο το 1 GB στα 2 τοτε ναι θα μπω σιγουρα στο διλημμα. Αν δεν εχω να κερδισω και τιποτα τοτε μαλλον δεν θα υπαρξει καν το διλημμα.

Δημοσ.

Καλά μου παιδία… καθώς έχω χάσει κάποιες εξελίξεις μέσα στο καλοκαίρι

Και καθώς είμαι από αυτούς που θα απαιτούσαν ECC για εργαστηριακή χρήση GPGPU…

(εκτός και εάν επαναλαμβάναμε 2-3 φορές το ίδιο πρόβλημα και άρα υποδιπλα(τριπλα)σιάζαμε την ταχύτητα)

Τι θέλει να πεί εδώ η Patrichia???

from: http://www.fudzilla.com/content/view/15340/1/

Patricia Harrell, AMD's director of Stream Computing, said that there was a need for more robust data protection in GPUs. Error corrected memory is a requirement for a number of customers, especially those looking to deploy GPUs at scale. She pointed out that although individual memory error rates are low, as you add more GPUs to the system, and run applications for longer periods of time, the chances of hitting a flipped memory bit increases proportionally. The AMD FireStream 9270 board uses GDDR5 memory, so data protection is already in place at the memory interface in this product. The memory controller sends and receives data to and from the DRAM, buffers the data locally while the DRAM calculates the integrity. If there is a problem the memory controller does the retry automatically.

Τι σχέση έχει το gddr5-buffer με ECC ?

ΙΜΗΟ KAMIA.

Δημοσ.

Υπάρχει ολόκληρη συζήτηση για το ECC στο B3D. Δεν έχω ιδέα αν θα το δούμε σε επερχόμενη κάρτα για να είμαι ειλικρινείς.

grimpr,

Σωστός. Για Χ11 ωστόσο και με την νέα αύξηση μέγιστων υφών στις high end GPU τα 2 γίγα θα έχουν περισσότερο λόγο ύπαρξης. ΄Οχι ότι θα έχουν άμεση χρήση για τον μέσο χρήστη, αλλά δεν μπορείς να διπλασιάζεις κάποια δεδομένα σε μια κάρτα και ο δημιουργός να μην μπορεί να δουλέψει για μελλοντικά πειράματα και να τον περιορίζει η μνήμη.

Δημοσ.
Υπάρχει ολόκληρη συζήτηση για το ECC στο B3D. Δεν έχω ιδέα αν θα το δούμε σε επερχόμενη κάρτα για να είμαι ειλικρινείς.

Ailouros ευχαριστώ.

Δε το περίμενα ότι αυγουστιάτικα (νταξ τώρα μπήκε Σεπτέμβρης)ο κόσμος συζητούσε για τέτοια θέματα. Μέχρι και μικρό άρθρο στο http://www.realworldtech.com/page.cfm?ArticleID=RWT081909212132 βγήκε καλοκαιριάτικα.

Πάντως από το b3d βρήκα αρκετά link αλλά και τοποθετήσεις μελών που εξηγούν καλύτερα την υποστήριξη crc στο GDDR bus – κάτι στο οποίο προφανώς αναφερόταν η Patrichia παραπάνω.

Για το εάν θα το δούμε στην επόμενη γενιά… κρατάω μικρό καλάθι. Πιθανά να είναι προτιμότερο για τις ΑΤΙ/nVidia να αναπτύξουν ξεχωριστό πυρήνα/sku με υποστήριξη ECC (και άλλα). Αλλά έτσι θα χάσουν τα προτερήματα παραγωγής κλίμακας .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...