Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT300 & ATI RV870

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγνωμη ρε παιδια αλλα με drivers kai temps στην 295 δεν αντιμετωπισα εγω κανενα προβλημα .Την εκδοση των προβληματικων drivers που ειχε βγαλει τοτε η nvidia και τους απεσυρε εγω απλα δεν ειχα προλαβει να τους βαλω .Τωρα αν εσυ psycho την εφερες ως παραδειγμα μονο εισαι λαθος ετσι και αλλιως .Η καρτα δεν εχει παρουσιασει προβληματα και την θεωρω αυτη την στιγμη απο τις πιο αξιοπιστες και μια απο τις καλυτερες.

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το έχω πει αρκετές φορές ότι το πόσο καλή ή κακή φαίνεται η εκάστοτε GPU εξαρτάται πάντα από τις συγκρίσεις με άλλα προιόντα. Αν η GTX480 για παράδειγμα είχε μόνο σχετικά λίγη παραπάνω κατανάλωση ρεύματος και ισάξιο θόρυβο με μια GTX285 (όπως θα έπρεπε να είχε καταλήξει...) τότε θα άλλαζε η όλη εικόνα της 480 και σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό αλλά και σε σύγκριση με τις GTX295.

Μια από τις προσωπικές μου διαφωνίες με οτιδήποτε mGPU είναι μεταξύ άλλων ότι καταναλώνουν αρκετά περισσότερο ρεύμα από μονοπύρηνες λύσεις χωρίς να αυξάνεται με την ίδια αναλογία η επάρκεια και άρα οι επιδόσεις. Η 480 την κάνει την όλη ιστορία αυτή λόγω προβληματικής υλοποίησης αμφίβολη αν και καταφέρνει στα 2560 με 8xAA να είναι κατά 70% γρηγορότερη από την 295.

Ωστόσο με το κόστος της τόσο υψηλής κατανάλωσης και με την τωρινή της τιμή εγώ προσωπικά ακόμα και μια 5970 θα προτιμούσα από μια 480. Συνολικά καταναλώνει ελαφρώς λιγότερο ρεύμα και όπου δεν λειτουργεί το Xfire θα έχω θεωρητικά μια στάλα λιγότερες επιδόσεις από μια 5870 (άντε στην χειρότερη να εκμεταλλευτεί κανείς supersampling σε αυτή την περίπτωση) και όπου λειτουργεί ένα πολύ καλό ποσοστό πάνω από την 480.

Κοντός ψαλμός αλληλούια: αν η NVIDIA θέλει να εμμείνει στην μονοπύρηνη high end στρατηγική της, καλό θα ήταν να φροντίσει να μην υπάρχουν διλήμματα όπως τα παραπάνω αλλά ο εκάστοτε αγοραστής να έχει ξεκάθαρα προτερήματα αγοράζοντας μια μονοπύρηνη λύση.

Τώρα όσων αφορά SLi/Crossfire αν είναι να σκεφτώ να βάλω 2*480 σε ένα σύστημα γιατί να μην βάλω 2*5970 στην τελική;

Δημοσ.
Συγνωμη ρε παιδια αλλα με drivers kai temps στην 295 δεν αντιμετωπισα εγω κανενα προβλημα .Την εκδοση των προβληματικων drivers που ειχε βγαλει τοτε η nvidia και τους απεσυρε εγω απλα δεν ειχα προλαβει να τους βαλω .Τωρα αν εσυ psycho την εφερες ως παραδειγμα μονο εισαι λαθος ετσι και αλλιως .Η καρτα δεν εχει παρουσιασει προβληματα και την θεωρω αυτη την στιγμη απο τις πιο αξιοπιστες και μια απο τις καλυτερες.

Δεν σημαινει οτι ολοι πρεπει να συμφωνουμε με σενα,εγω και προβληματα με drivers αντιμετωπισα(2d-3d clock bug) και χτυπαγε και 100αρες.......

Σε συγκριση με μια 5870 δεν υπαρχει καν θεμα για το ποια ειναι καλυτερη ειναι ξεκαθαρο ;)

Δημοσ.

απο την στιγμη που εχεις παρει την καρτα πριν κανενα χρονο gtx 295/4870x2 δεν συμφερει να πας να δωσεις λεφτα για μια 5870 εκτως και αν θελει κανενας ανταλαγη....

Δημοσ.
απο την στιγμη που εχεις παρει την καρτα πριν κανενα χρονο gtx 295/4870x2 δεν συμφερει να πας να δωσεις λεφτα για μια 5870 εκτως και αν θελει κανενας ανταλαγη....

Η πολυ απλα βαζεις αγγελια.......:o

Δημοσ.
Δεν σημαινει οτι ολοι πρεπει να συμφωνουμε με σενα,εγω και προβληματα με drivers αντιμετωπισα(2d-3d clock bug) και χτυπαγε και 100αρες.......

Σε συγκριση με μια 5870 δεν υπαρχει καν θεμα για το ποια ειναι καλυτερη ειναι ξεκαθαρο ;)

Eσυ ομως ανηκεις στην μειοψηφια αυτων που ειχαν τετοιο προβλημα με την 295 αρα ενας λογος παραπανω να μην συμφωνουν και πολλοι με σενα ...

Η συγκριση με μια 5870 και το αν ειναι καλυτερη ή οχι δεν ερχεται σε αντιθεση με κατι απο αυτα που ειπα ,απλα οπως σου ανεφερε και ο φιλος πιο πανω καποιος που αγορασε μια 295 δεν αξιζει να παει σε 5870 .Εκτος απο αυτο νομιζω ετσι απο ματιες που εχω ριξει οτι η 5870 σε λιγα παιχνιδια τρωει την 295 αν και σου ξαναλεω ισως κανω και λαθος .Απο την αποψη ομως οτι ειναι μονη gpu ,τεχνολογιας dx11,καταναλωσης και φυσικα κοστους εκει ναι ειναι καλυτερη .Επαναλαμβανω ομως οτι ολα αυτα δεν εχουν κερδος ουσιαστικο για καποιον που εχει ηδη δωσει 500+ ευρω για να αγορασει μια 295 και μετα να παει σε 5870. Ολα ομως ειναι σχετικα και τα λεφτα του ο καθενας τα κανει οτι θελει .

Δημοσ.
Eσυ ομως ανηκεις στην μειοψηφια αυτων που ειχαν τετοιο προβλημα με την 295 αρα ενας λογος παραπανω να μην συμφωνουν και πολλοι με σενα ...

μειοψηφία θεωρείται και το 49% αλλά και 10-15% να έχουν το πρόβλημα πάλι πολύ είναι.

Δημοσ.
μειοψηφία θεωρείται και το 49% αλλά και 10-15% να έχουν το πρόβλημα πάλι πολύ είναι.

εγω προβλημα με ρολογια δεν ειχα τωρα για τα αλλα δεν ξερω με gtx 260 ειμαι :P

Δημοσ.
ATI's Southern Islands tapes out

Game over for Nvidia

http://www.semiaccurate.com/2010/04/21/atis-southern-islands-tapes-out/

Ελληνικα

Σουίίίτ :o

Although the schedule is very tight, if all goes really well we could see a demo or two at Computex in just over a month.
Ναι, οκ, αυτό παραείναι φιλόδοξο, isn't it?.
The end of 2010 will see Nvidia fighting a new ATI line
:whistle:
Δημοσ.

Σίγουρα θα ήταν καλή κίνηση για την ΑΤΙ να βγάλει refresh πριν την περίοδο των Χριστουγέννων. Το ξέρουν και το προσπαθούν.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι και major update – μικρές κινήσεις και Optimization για καλύτερο hi-end gpu.

Όπως τα γράφει και στο σχετικό άρθρο.

Plausible

H nV θέλει για τα Χριστούγεννα να έχει ανταγωνιστικές κάρτες νέας γενιάς και στις χαμηλότερες κατηγορίες τιμής (75-200 euro). Αν θυμάμαι καλά το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα αντίστοιχα μοντέλα.

Μεγαλύτερη μάχη περιμένω να δοθεί όταν θα έρθει ο καιρός για το Fermi II. Και διαφωνώ με τον Charlie – δε νομίζω ότι θα κλείσει η nV ;-)

Δημοσ.
Και γω ετσι πιστευω στο Fermi 2 θα γινει χαμος :-D

Οσο για τον Charlie ολοι ξερουμε ποσο μισει την nVidia ;)

Γιατι θα γινει χαμος με το fermi 2?

Εαν το νεο ΑΤΙ ριχνει 60-70% απο το παλιο να δω ποιος θα παρει fermi 2 μετα!

Mην τρωτε μαρουλι το fermi 2 θα ειναι ενα ανασχεδιασμενο fermi 1 αρα +20% το πολυ!!

Δημοσ.
Γιατι θα γινει χαμος με το fermi 2?

Εαν το νεο ΑΤΙ ριχνει 60-70% απο το παλιο να δω ποιος θα παρει fermi 2 μετα!

Mην τρωτε μαρουλι το fermi 2 θα ειναι ενα ανασχεδιασμενο fermi 1 αρα +20% το πολυ!!

Για πες τι θα είναι και το νέο ΑΤΙ ; :o

Δημοσ.

Ρε παιδιά ας βγει πρώτα ο Fermi 1, μας γκαστρώσανε μέχρι να τον ανακοινώσουν και ακόμα στην Ελλάδα δεν έχει φτάσει στα ράφια.

Μετά βλέπουμε για Fermi 2 σε κανα 22 μήνες μου φαίνεται, κάτι τέτοιο πήρε το μάτι μου αλλά δεν θυμάμαι που.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...