Ailuros Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Ο χρήστης είναι λογικό να αναβαθμίζει μόνο όταν νιώθει ότι χρειάζεται αναβάθμιση. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:00 ---------- @ Ailuros To γνωρίζω για το Fusion αυτό που λες, το Fusion απλά είναι ένα μαρκετιν όνομα για την στρατηγική της AMD στο θέμα Hybrid Computing μέσω του OpenCL. GPU < OpenCL > CPU Με τις καινούργιες κάρτες της και τα νέα SDK's "ανεπίσημα" το παρουσιάζει, κυρίως στους developers. Θα δούμε πολλά περισσότερα από τα μέσα του 2010 και μετά... Κοίτα το Fusion δεν είναι IMO τίποτε άλλο από άλλο ένα SoC. Υπάρχουν ήδη ανάλογες λύσεις από την Intel απλά δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα τα ανάλογα SoCs για notebooks/PCs. Και όχι δεν έχει άμεση σχέση με οποιαδήποτε GPGPU στρατηγική. Το μόνο που θα κάνει το Fusion και κάθε ανάλογη λύση θα είναι να αντικαταστήσει τα IGPs και θα έχεις και εδώ από fancy office renderers μέχρι ταπεινότατη επιτάχυνση γραφικών στο κατώτερό της επίπεδο. Σιγά την πρωτοπορία.
grimpr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Είναι πολύ παραπάνω από αυτό που νομίζεις, και δεν το λεω επειδή ειμαι fan η οτιδήποτε της AMD.
Ailuros Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Είναι πολύ παραπάνω από αυτό που νομίζεις, και δεν το λεω επειδή ειμαι fan η οτιδήποτε της AMD. Σαν τι δηλαδή; Πολυμίξερ που φτιάχνει και εσπρέσσο. ΄Οχι πέρα από τα αστεία δεν έχει τίποτα που δεν υπάρχει ήδη στην αγορά και αν θέλεις πες μου πόντο πόντο τι εννοείς και θα σου απαντήσω φυσικά σημείο προς σημείο.
grimpr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δεν νομίζω να ανάφερα ότι δεν υπάρχει κάτι ήδη αντίστοιχο στην αγορά. Η Nvidia με την Cuda τα πάει περίφημα. Αναφέρθηκα αποκλειστικά στην αντίστοιχη στρατηγική της AMD μέσω της OpenCL ώστε να "μπορέσει" να ανταγωνιστεί στην αγορά της Nvidia και αυτή είναι το Fusion.
Ailuros Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δεν νομίζω να ανάφερα ότι δεν υπάρχει κάτι ήδη αντίστοιχο στην αγορά. Η Nvidia με την Cuda τα πάει περίφημα. Αναφέρθηκα αποκλειστικά στην αντίστοιχη στρατηγική της AMD μέσω της OpenCL ώστε να "μπορέσει" να ανταγωνιστεί στην αγορά της Nvidia και αυτή είναι το Fusion. Και πάλι δεν μου απαντάς στον ισχυρισμό μου ότι το Fusion δεν είναι τίποτε άλλο από ένα SoC που θα αντικαταστήσει τα σημερινά IGPs. Η NV για να το πούμε και σωστά δεν θα έχει και ούτε θα ΜΠΟΡΕΙ να έχει κάτι αντίστοιχο σε επίπεδο hardware μιας και δεν μπορεί να κατασκευάσει CPUs. Tώρα για το αν θα χρησιμοποιήσει η AMD και όλη η αγορά OpenCL ενώ θα δούμε ετερογενής επεξεργασία σε SoCs ακόμα και κινητών αδυνατώ να δω το εντυπωσιακό. Το "πολύ περισσότερο" δεν βλέπω. Το κάθε System on chip για να το πάρουμε για άλλη μια φορά από την αρχή το δέρνει η κατάρα ότι έχει δύο βλαμμένους (μια CPU και μια GPU) να μαλλιοτραβιούνται για το ίδιο και αυτό εύρος μνήμης. Κοντολογής ότι και να κάνουν τίποτα το εντυπωσιακό έξω από το μουλτιμήδια (ωραία διαβάζεται αυτό τελικά LOL) και άντε κανένα αρχαίο παιχνιδάκι σε handheld ανάλυση. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:50 ---------- Μόλις αποκαλύψανε στο B3D ότι οι καινούργιες Radeon θα έχουν βελτίωση στο φιλτράρισμα των υφών. Μουσική για τα αυτάκια μου και να δω αν θα καταφέρω να κρατηθώ να μην πάρω μια 5870 πριν δω τι έχει ετοιμάσει ο ανταγωνισμός
chiderboy Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Με το Fusion περίμενα να μοιράζονται οι εντολές ανάμεσα σε CPU και GPU ανάλογα τις δυνάμεις της καθεμιάς natively ανεβάζοντας κατά πολύ τη γενική επεξεργαστική ισχύ ενός συστήματος Κακώς έκανα υποθέσεις μάλλον...
grimpr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2009 Καλώς έκανες υποθέσεις γιατί περί αυτού πρόκειται ουσιαστικά. Μια πλήρης πλατφόρμα, CPU/GPU/Chipset leveraged μέσω της OpenCL και DirectX11 Compute Shaders. Ο Ailuros αναφέρεται σε μια μελλοντική CPU με ενσωματωμένο IGP το οποίο προμoτάρετε σαν ένα "προϊόν" Fusion, έχει δίκιο για το "προϊόν" μιας και είναι γνωστό από τα roadmaps της AMD αλλά δεν πιστεύει ότι το Fusion δεν είναι παρά μια αφηρημένη μαρκετιν λέξη για αυτό που σχεδιάζει και έχει βάλει σκοπό η AMD στην στρατηγική για τις μελλοντικές πλατφόρμες της. http://www.tgdaily.com/content/view/43635/135/ Το μέλλον θα δειξη αν εγώ και αρκετοί άλλοι έχουμε κάνει λάθος, είναι πολύ νωρίς ακόμη. Πάμε στις κάρτες...
Ailuros Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2009 Καλώς έκανες υποθέσεις γιατί περί αυτού πρόκειται ουσιαστικά. Μια πλήρης πλατφόρμα, CPU/GPU/Chipset leveraged μέσω της OpenCL και DirectX11 Compute Shaders. Ο Ailuros αναφέρεται σε μια μελλοντική CPU με ενσωματωμένο IGP το οποίο προμoτάρετε σαν ένα "προϊόν" Fusion, έχει δίκιο για το "προϊόν" μιας και είναι γνωστό από τα roadmaps της AMD αλλά δεν πιστεύει ότι το Fusion δεν είναι παρά μια αφηρημένη μαρκετιν λέξη για αυτό που σχεδιάζει και έχει βάλει σκοπό η AMD στην στρατηγική για τις μελλοντικές πλατφόρμες της. http://www.tgdaily.com/content/view/43635/135/ Το μέλλον θα δειξη αν εγώ και αρκετοί άλλοι έχουμε κάνει λάθος, είναι πολύ νωρίς ακόμη. Πάμε στις κάρτες... ΄Οχι δεν είπα αυτό. Είπα ότι πρόκεται για SoC (system on chip) τα οποία ήδη υπάρχουν στην αγορά σε διαφορετικές μορφές. Τα ανάλογα SoC της Intel θα κυκλοφορήσουν νωρίτερα από το Fusion με CPU@32nm & GPU@45nm και φυσικά θα υστερούν κατά πολύ στην επεξεργαστική ισχύ του οποιουδήποτε Fusion του 2011. Μάλιστα η AMD έχει σκοπό από ότι έχουν δείξει και τα ανάλογα slides να έχει διάφορες βαθμίδες επεξεργαστική ισχύς όπου ανάλογα θα ανεβαίνει ο αριθμός μονάδων CPU ή αντίστροφα ο αριθμός μονάδων GPU. To Fusion είναι οικογένεια μελλοντικών SoCs όπως σηματοδοτεί και το Evergreen την οικογένεια D3D11 GPUs της AMD. Για την ακρίβεια το κομμάτι γραφικών του Fusion που θα ενσωματωθεί είναι εγγόνι ή και μέλος της οικογένειας Evergreen. Aπό κινητά μέχρι netbooks έχουμε σήμερα: http://www.imgtec.com/News/Release/index.asp?NewsID=449 Η AMD εγκατέλειψε πριν λίγο καιρό την handheld/embedded αγορά και πούλησε το ανάλογο τμήμα στην Qualcolmm. Eνώ η Imagination θησαυρίζει με τις άδειές της και η NVIDIA βλέπει συνεχόμενη άνοδο με το Tegra. ΄Ισως η AMD με την απαρχή του Fusion να ξαναμπεί στην αγορά αυτή αν και η αγορά των μεγάλων handheld gaming consoles έχουν ήδη κατειλλημένες θέσεις
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 GT300 Demos αρχές Σεπτεμβρίου? http://www.techpowerup.com/102608/NVIDIA_Plans_GT300_Demos_in_September.html
Ailuros Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2009 GT300 Demos αρχές Σεπτεμβρίου? http://www.techpowerup.com/102608/NVIDIA_Plans_GT300_Demos_in_September.html Δεν θέλω να αμφισβητήσω ξεκάθαρα τίποτα ακόμα μέχρι να μπορέσω να ξεκαθαρίσω τι ακριβώς συμβαίνει. Ωστόσο η εταιρία έχει μπλοκάρει επιτυχημένα κάθε διαρροή από τον Ιούνιο προς όλες τις πλευρές και ναι πιθανότατα εσκεμμένα για να κάνουν την μεγάλη έκπληξη και ξαφνικά ο μισός πλανήτης (λέμε τώρα...) κουσκουσάρει με τον Theo; Τα μισά από ότι γράφει κατ' αρχήν είναι για τον φούτσο. Καλύτερα να μην ανέφερε τίποτε για ECC γιατί το παλληκάρι ο dkanter μια απλή υπόθεση έκανε και προφανώς ο Theo δεν έχει ιδέα για τι μιλάει. Επίσης αφήνει την εντύπωση ότι θα χρησιμοποιηθεί η γενιά X11 και για Tegra. Σωστό μεν αλλά πριν από το δεύτερο εξάμηνο 2011 δεν υπάρχει περίπτωση. Ναι στις 30 Σεπτεμβρίου έχουν το GPU technology conference http://www.nvidia.com/object/gpu_technology_conference.html αλλά κανείς δεν έχει ακούσει ακόμα τίποτα για το ότι θα παρουσιάσει η εταιρία τίποτα σε hw όσον αφορά την επόμενη γενιά. Στις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση και θα δούμε αν έχει δίκιο ή όχι, αλλά έχω την αίσθηση ότι αν την κάνουν την έκπληξη θα την κάνουν σε εντελώς ανύποπτο χρόνο και ίσως μέσα στον Οκτώβριο καμιά βδομάδα μετά το παραπάνω συνέδριο...
tmjuju Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Χαιρετώ μετά από …. Διακοπές! Καλά νέα διαβάζω για την ΑΤΙ Διπλάσιες αποδόσεις μεταξύ 4870 ως 5870 δεν περιμένω πάντως
Psycho_Warhead Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Χαιρετώ μετά από …. Διακοπές! Καλά νέα διαβάζω για την ΑΤΙ Διπλάσιες αποδόσεις μεταξύ 4870 ως 5870 δεν περιμένω πάντως Καλα θα δουμε μην βιαζεσε τουλαχιστον οταν λενε next gen να πηγαινουν σε next gen με διαφορες στην αποδοση τουλαχιστον 50-60% οχι σαν την nvidia που εβγαλε την gtx280 μετα την ultra και ηταν ισα ισα ποιο γρηγορη
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 οχι σαν την nvidia που εβγαλε την gtx280 μετα την ultra και ηταν ισα ισα ποιο γρηγορη η GTX280 βγήκε μετά την 9800GX2 όχι μετά την 8800 Ultra και δεν είναι μόνο ίσα ίσα πιο γρήγορη από την Ultra...
agelosLX Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Ακριβώς....και από την 9800GX2 είναι παραπάνω από ίσα-ίσα πιό γρήγορη..
Ailuros Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2009 Χαιρετώ μετά από …. Διακοπές! Καλά νέα διαβάζω για την ΑΤΙ Διπλάσιες αποδόσεις μεταξύ 4870 ως 5870 δεν περιμένω πάντως Μια στάλα λιγότερο από GTX295 σου κάνει; (αν και εξαρτάται πάντα με τι διαλογή εφαρμογών θα γίνει η σύγκριση, με τι ρυθμίσεις κλπ....)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.