Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT300 & ATI RV870

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά παίδες, ψές μου ήρθε η τελευτάια PowerColor PCS+ 5850 που είχε το πλαίσιο (διστυθχώς την πήρα με φουσκομένη τιμή 259€ αλλα ευτυχώς λίγο φθηνότερα απο όσο έχει τώρα).

Πήρε την θέση της Palit GTX260 Sonic και δέν πίστευα οτι θα δώ τέτοια διαφορά, έχω την Sony Cybershot DSC HX1 που γράφει βίντεο σε AVC/H.264 και όταν τα έπαιζα στον υπολογιστή, κόλλαγε το σύμπαν, ήταν ελλεϊνό, η φωνή έβγαινε σπασμένη και οι εικόνα ζωριζόταν με αποτέλεσμα να μήν μπορείς να δείς τα βίντεο που τράβαγες.

Με το που έπαιξα τα συγκεκριμένα βίντεο με το καινούριο μου απόκτημα, ήταν σαν έβλεπα AVI, κανένα κόλλημα πουθενά ούτε στον ήχο, ούτε και στην εικόνα.

Και εκτός απ' την αναπαραγωγή AVC/H.264 έφτιαξε και το NFS Shift που επίσης με την GTX260 πήγαινε σπαστά.

Μπράβο της 5850, δέν περίμενα νά 'ναι τόσο καλή.

Περιττό να πώ οτι GTA IV, NFS UnderCover βελτιώθηκαν αισθητά.

Απίστευτη στις επιδόσεις αλλα .αμώτο μου θύμησε τις παλιές καλές μέρες όταν είχα 7600GT & 9600GT που καθυστερούσαν την εκκίνηση του υπολογιστή για 3-4 δευτερόλεπτα, η HD5850 το καθυστερεί 6-7 δετερόλεπτα, ενώ η GTX260 ήταν τσακμάκι / καθόλου καθυστέριση (όλες είχαν εγκαταστάθηκαν στο ίδιο σύστημα: intel e8400, asus p5b, 2gb 800mhz kingston, 750w τροφοδοτικό).

Μήπως έχει ιδέα κάποιος γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση ;;

liopyr και 'γώ άλλαξα κάρτα γραφικών για να δώ διαφορά στα παιχνίδια, δέν περίμενα με την καμία πως θα δώ διαφορά και στην αποκωδικοποίηση avc/h.264 (πίστευα οτι η gtx260 σε αυτόν τον τομέα, ήταν επαρκείς) αλλα τελικά με διέψευσε η hd5850.

Στο σύστημα δέν έκανα καμία άλλη αλλαγη υλικού.

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μιλάμε για GPU που είναι σε θέση να καλύψει το μέσο χρήστη για πολύ καιρό, όχι αστεία.

Αλλά και η τιμή της 5850 έχει γίνει απλησίαστη. Και όσο σκέφτομαι ότι ξεκίνησε από τα €230, τρελαίνομαι. Δεν πιστεύω ότι είναι και η καλύτερη περίοδος για να πάρει κανείς μία τέτοια κάρτα, ακόμη και οι 5830 είναι απίστευτα φουσκωμένες.

Βλέποντας πάντως τις συσκευασίες και των καινούργιων nVidia, με πολλή χαρά βλέπω ότι τα κουτιά συσκευασίας-γαϊδούρια των προηγουμένων ετών (MSI,Asus, XTX και σία) έχουν καταργηθεί οριστικά. Λίγο η κρίση, λίγο το περιβαλλοντικό, οι υπερβολές σταμάτησαν πια.

Δημοσ.

Πήρε την θέση της Palit GTX260 Sonic και δέν πίστευα οτι θα δώ τέτοια διαφορά, έχω την Sony Cybershot DSC HX1 που γράφει βίντεο σε AVC/H.264 και όταν τα έπαιζα στον υπολογιστή, κόλλαγε το σύμπαν, ήταν ελλεϊνό, η φωνή έβγαινε σπασμένη και οι εικόνα ζωριζόταν με αποτέλεσμα να μήν μπορείς να δείς τα βίντεο που τράβαγες.

Αποκλείεται η GTX260 να ήταν ο λόγος που δεν είχες ομαλή αναπαραγωγή βίντεο υλικού.

Δημοσ.
Αλλά και η τιμή της 5850 έχει γίνει απλησίαστη. Και όσο σκέφτομαι ότι ξεκίνησε από τα €230, τρελαίνομαι. Δεν πιστεύω ότι είναι και η καλύτερη περίοδος για να πάρει κανείς μία τέτοια κάρτα, ακόμη και οι 5830 είναι απίστευτα φουσκωμένες.

Βλέποντας πάντως τις συσκευασίες και των καινούργιων nVidia, με πολλή χαρά βλέπω ότι τα κουτιά συσκευασίας-γαϊδούρια των προηγουμένων ετών (MSI,Asus, XTX και σία) έχουν καταργηθεί οριστικά. Λίγο η κρίση, λίγο το περιβαλλοντικό, οι υπερβολές σταμάτησαν πια.

Με λίγο ψάξιμο θα βρεις με 250-260€ μια 5850. Το ότι η AMD αναγκάστηκε να βάλει $20 καπέλο στην τιμή μετά την κυκλοφορία είναι τόσο παλιά και τόσο χιλιομασημένη τσίχλα που έχει καταντήσει κουραστικό. Αν δεν ήταν η πίεση του ανταγωνισμού από πλευράς AMD τόσο δυνατή θα συνέχιζαν να στοιχίζουν κάρτες με ανάλογες επιδόσεις πολύ περισσότερο.

΄Οταν οι περισσότεροι περιμένανε τώρα θα μειώσει η AMD τις τιμές όχι τώρα θα τις μειώσει, μα γιατί δεν μειώνει τις τιμές....και είχε μαλλιάσει η γλώσσα μου να επαναλαμβάνω ότι με την κατάσταση που επικρατεί στην TSMC δύσκολα εώς καθόλου προβλέπεται τι άλλο να πει κανείς.

Η όλη κατάσταση θα πάρει μόνο την πραγματική ανιούσα όσο αφορά τις δυνατότητες παραγωγής από το Q3 2010 και μετά.

Δημοσ.
Με λίγο ψάξιμο θα βρεις με 250-260€ μια 5850. Το ότι η AMD αναγκάστηκε να βάλει $20 καπέλο στην τιμή μετά την κυκλοφορία είναι τόσο παλιά και τόσο χιλιομασημένη τσίχλα που έχει καταντήσει κουραστικό. Αν δεν ήταν η πίεση του ανταγωνισμού από πλευράς AMD τόσο δυνατή θα συνέχιζαν να στοιχίζουν κάρτες με ανάλογες επιδόσεις πολύ περισσότερο.

Η αλήθεια είναι πως και εγώ, παρά την γκρίνια μου, θα θεωρούσα αρκετά δίκαιη μία τιμή ακόμη και κοντά στα 320 ευρώ, όσο είχα αγοράσει, ας πούμε, κάποτε μία 6800GT. Δεν μπορούμε μάλλον να κρίνουμε ποιά είναι η "σωστή" τιμή για μία κάρτα, άλλες εποχές, άλλα επιδόσεις, αλλά όπως ήταν η 6800GT στην εποχή της, κάπως έτσι φαντάζομαι και την 5850 σήμερα.

Απλά, μετά την 8800GT καλόμαθα και θεωρούσα ότι θα είχα άριστες επιδόσεις με 220 ευρώ ες αεί...

Δημοσ.

eshop.gr και pc1.gr έχουν ψιλό αδειάσει από 5850 και 5870, το eshop έχει μόνο 5850 ενώ το pc1 έχει "άμεσα διαθέσιμο" μόνο 5870. Οι νέες παραλαβές μπορεί να φέρουν και καινούριες τιμές, νέες τιμές μπορεί να σημαίνει μείωση αλλά μπορεί και μικρή αύξηση.

Γενικά οι καινούριες nVidia προκάλεσαν μια αναστάτωση στην αγορά, ακόμα και αυτοί που σχεδίαζαν την αγορά μιας ΑΤΙ θα περιμένουν για ένα μήνα ακόμα να φτάσει ο Fermi στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων.

Δημοσ.
Η αλήθεια είναι πως και εγώ, παρά την γκρίνια μου, θα θεωρούσα αρκετά δίκαιη μία τιμή ακόμη και κοντά στα 320 ευρώ, όσο είχα αγοράσει, ας πούμε, κάποτε μία 6800GT. Δεν μπορούμε μάλλον να κρίνουμε ποιά είναι η "σωστή" τιμή για μία κάρτα, άλλες εποχές, άλλα επιδόσεις, αλλά όπως ήταν η 6800GT στην εποχή της, κάπως έτσι φαντάζομαι και την 5850 σήμερα.

Απλά, μετά την 8800GT καλόμαθα και θεωρούσα ότι θα είχα άριστες επιδόσεις με 220 ευρώ ες αεί...

Το σημερινό πρόβλημα είναι κυρίως ότι δεν προλαβαίνουν να βγάλουν αρκετούς πυρήνες και κατ' επέκταση κάρτες για να καλύψουν την ουσιαστική ζήτηση. Είναι φυσικό και επόμενο οι εκάστοτε ενδιάμεσοι να φουσκώνουν τις τιμές όπως τους κάτσει, γιατί απλά ποντάρουν ότι αφού θα την πάρει πχ σε Χ τιμή μπορεί να φουσκώσει το Χ και κατά Ψ ποσοστό. Αν τουναντίον η προσφορά υπερτερούσε της ζήτησης θα ήταν λογικό να βλέπαμε μειώσεις τιμών μην τους μείνει αμανάτι το υπάρχων απόθεμα.

Η AMD έκανε την πρώτη κίνηση και "έστησε" την Globalfoundries ακριβώς για να μην εξαρτάται πλέον τόσο από εταιρίες όπως η TSMC μετακομίζοντας σταδιακά μέρος της παραγωγής της εκεί. ΄Οσο πιο επιτυχημένη αποδειχτεί σαν foundry η Globalfoundries στο μέλλον τόσο περισσότερους μεγάλους πελάτες θα καταφέρει να προσεγγίσει. Τα μονοπώλια όπου αυτά κι αν βρίσκονται στην αλυσίδα τροφοδοσίας προϊόντων δεν είναι σε καμία περίπτωση θετικά.

Η TSMC απλά υπερεκτίμησε την οικονομική κρίση και οι περικοπές που έκανε από το 2008 ήταν σαφώς υπερβολικές. Απέλυσε engineers με το τσουβάλι και προσλαμβάνει τον τελευταίο καιρό μαζικά. Το Fab14 που θα μπει σε λειτουργία Q3 2010 έπρεπε να είναι σε λειτουργία από τα τέλη του 2009. Κοντός ψαλμός αλληλούια: πλείστες εταιρίες που έχουν συμβόλαιο με την TSMC για 40G κρέμονται αυτή τη στιγμή από τα τρυφερά της TSMC για το πότε θα ελεήσει να αυξήσει τις δυνατότητες παραγωγής.

Να μην εκπλαγούν οι κύριοι της TSMC αν με την πάροδο του χρόνου αρχίσουν να μειώνονται οι παραγγελίες τους.

Δημοσ.

Έτσι, απ' την στιγμή που τα σκάτωσε μόνη της η TSMC, δεν χρειάζεται να κρέμονται άλλο απ' τα βρακιά της οι υπόλοιπες εταιρίες.

Δημοσ.
Έτσι, απ' την στιγμή που τα σκάτωσε μόνη της η TSMC, δεν χρειάζεται να κρέμονται άλλο απ' τα βρακιά της οι υπόλοιπες εταιρίες.

Ακόμα και η AMD θα κάνει σταδιακή μεταφορά μέρους της παραγωγής της για λόγους ασφαλείας. Το επόμενο χτύπημα έρχεται μάλλον πάλι σε 40G@TSMC με κωδική ονομασία Southern Islands. To πιθανότερο είναι να είναι ένα υβρίδιο μεταξύ Evergreen & Northern Islands (uncore) και να το δούμε κάπου στο H2 2010.

Δημοσ.
Ακόμα και η AMD θα κάνει σταδιακή μεταφορά μέρους της παραγωγής της για λόγους ασφαλείας. Το επόμενο χτύπημα έρχεται μάλλον πάλι σε 40G@TSMC με κωδική ονομασία Southern Islands. To πιθανότερο είναι να είναι ένα υβρίδιο μεταξύ Evergreen & Northern Islands (uncore) και να το δούμε κάπου στο H2 2010.

Ωραία άμεση αντίδραση μετά την κατάργηση της διαδικασίας κατασκευής των 32nm. Στο συρτάρι την είχαν;

Άντε να δούμε θα έχει δίκιο ο Κάρολος που λέει ότι δεν θα υπάρξουν αρχικά ούτε 10.000 GTX480 και GTX470 παγκοσμίως συνολικά...

Οι αναφορές που άρχισαν να έρχονται από μεγάλα μαγαζιά σε πλούσιες αγορές, μιλάνε για γελοίες ποσότητες της τάξεως των 50 κομματιών, που στην Ελλάδα ούτε για "μαγαζάκια" θα έφταναν αν υπήρχαν σε επάρκεια.

Δημοσ.

Το μόνο σπαστικό ελάττωμα (στην νεοφερμένη μου, hd5850 μου) είναι αυτό (δηλαδή όταν πιάσω ένα παράθυρο και το κάνω βόλτες, φαίνεται αλλοιωμένο - όσο περισσότερες βόλτες το κάνω, τόσο πιο πολύ αλλοιώνεται - / κάτι παρόμοιο συμβαίνει και κατα το scroling σελίδων, σε ηπιότερο βαθμό και συχνότητα).

Έχει κανείς άλλος τέτοιο πρόβλημα ;;

Μήπως ξέριε κάποιος άν και πώς μπορώ να το διορθώσω ;; (ελπίζω να είναι πρόβλημα λογισμικού (και όχι της κάρτας μου) και σε επόμενη έκδοση οδηγών, η AMD να διορθώσει αυτο το ηλίθιο προβληματάκι).

Δημοσ.
Το μόνο σπαστικό ελάττωμα (στην νεοφερμένη μου, hd5850 μου) είναι αυτό (δηλαδή όταν πιάσω ένα παράθυρο και το κάνω βόλτες, φαίνεται αλλοιωμένο - όσο περισσότερες βόλτες το κάνω, τόσο πιο πολύ αλλοιώνεται - / κάτι παρόμοιο συμβαίνει και κατα το scroling σελίδων, σε ηπιότερο βαθμό και συχνότητα).

Έχει κανείς άλλος τέτοιο πρόβλημα ;;

Μήπως ξέριε κάποιος άν και πώς μπορώ να το διορθώσω ;; (ελπίζω να είναι πρόβλημα λογισμικού (και όχι της κάρτας μου) και σε επόμενη έκδοση οδηγών, η AMD να διορθώσει αυτο το ηλίθιο προβληματάκι).

Μαλλον.............φιλε μου το προβλημα συμβαινει λογo των windowsxp αν ειδα καλα πως εχεις........!!!!Στα 7 δεν εχω διαβασει κατι τετοιο να ισχυει......τουλαχιστον με την δικια μου δεν εχω καπιο προβλημα.....!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...