Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT300 & ATI RV870

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά παίδες, το καλοκαίρι άλλαξα την 9600gt (που την είχα ενάμιση με δύο χρόνια, μετά την 7600gt) με μία gtx260 και τώρα λέω να την ξαναλλάξω πάλι - και εδώ θέλω την πολύτιμη βοηθειά σας - με μία 5850 ή μία gtx280.

Ποιά απ' τις δύο θα μου προτείνατε, ωστέ να παίζει χωρίς κολλήματα τα: gta iv, nfs undercover, γιατί ακόμη και η gtx260 (που πίστευα θα τα βγάζει πέρα με τα συγκεκριμένα παιχνίδια) κολώνει (τα παίζει αλλα όχι άνετα).

Αν μεταβώ απο nVidia σε ati στα παιχνίδια που χρησιμοποιούν το physx θα έχω πρόβλημα / θα είναι εμφανής η ελλειψή τοιυ ή μήπως η ati έχει κάτι αντίστοιχο ;;

Το υπόλοιπο συστημά μου αποτελείται απο :

μία asus p5b, ένα intel e8400, μία kingston 2gb 800mhz, και ένα τροφοδοτικό 750w με ελληνικά windows xp pro sp3 (32-bit)

(στον φορητό έχω win7 αλλα εδώ .αμώτο δέ βάζω, γιατί χρησιμοποιώ πολύ την cinergy 400 tv με το intervideo windvr 3 που δέν έχω βρεί κάποιο ισάξιο πρόγραμμα για τα 7

(ά ρε corel γιατί σταμάτησες την αναπτυξή του ;; ))

Τί λέτε, ποιά η γνώμη σας ;;

gtx280 ή 5850 ;;

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

---------- Προσθήκη στις 10:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:06 ----------

[/color]

Χαριτωμένη σύγκριση, μόνο που δεν βλέπω τον λόγο κάτω από φυσιολογικές συνθήκες να πρέπει να λειτουργώ το fan στην 5870 στο 100%.

Ουτε εγω βλεπω λογο να λειτουργω την 480 100% (κατω απο φυσιολογικες συνθηκες)

---------- Προσθήκη στις 15:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:41 ----------

Bjorn3d overclocks gtx 480 - max temp at 51

http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1836&pageID=8816

Fan Speed 100%

@Venisk

Οριστε το IDLE της καρτας με 44% FAN

142v3g5.jpg

Δημοσ.

Ναι το βλέπω στο διάγραμμα.. πόσα δευτερόλεπτα έχει πέσει στο 44%? 2s? 3s? 4s?

Στο διάγραμμα βλέπω καθαρά πως το fan ήταν για αρκετή ώρα στο 100% ξαφνικά κατεβαίνει στο 44% και τελείως τυχαία έχει 51c..

Δημοσ.
Ναι το βλέπω στο διάγραμμα.. πόσα δευτερόλεπτα έχει πέσει στο 44%? 2s? 3s? 4s?

Στο διάγραμμα βλέπω καθαρά πως το fan ήταν για αρκετή ώρα στο 100% ξαφνικά κατεβαίνει στο 44% και τελείως τυχαία έχει 51c..

Για να μην πολυλογουμε

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-470-480-review/13

IDLE ~ 45C

LOAD ~ 93C

Δημοσ.

εδώ έχει 73 idle..το fan δεν πάει ποτέ στο 0% όπως λέει αυτός ο χαζός (turn about nothing) στο video 11:15 και μετά..το gpu usage είναι στο 0 με 1% και το fan κολλημένο στα 44% ..

Ο πίνακας έχει φτιαχτεί για να δείχνει το 100% όταν το gpu usage είναι στο 0-1% τότε είναι ακριβώς πάνω από το fan speed..έτσι κ οι στροφές από κάτω ακριβώς..

Δημοσ.
εδώ έχει 73 idle..το fan δεν πάει ποτέ στο 0% όπως λέει αυτός ο χαζός (turn about nothing) στο video 11:15 και μετά..το gpu usage είναι στο 0 με 1% και το fan κολλημένο στα 44% ..

Ο πίνακας έχει φτιαχτεί για να δείχνει το 100% όταν το gpu usage είναι στο 0-1% τότε είναι ακριβώς πάνω από το fan speed..έτσι κ οι στροφές από κάτω ακριβώς..

Down to about nothing λεει......

Και εδω εχει 51C IDLE

http://www.anandtech.com/show/2977/nvidia-s-geforce-gtx-480-and-gtx-470-6-months-late-was-it-worth-the-wait-/19

Δημοσ.

Το anandtech έχει ένα πίνακα κ γράφει ότι θέλει, το hardocp έχει video και μας το δείχνει..κάθε review έχει το τρόπο του..

Down to about nothing λεει......

και πάλι το fan δεν πήγε ποτέ στο 0%....

Δημοσ.
GTAIV με διπύρηνο και 2GB ram, καλύτερα να το ξεχάσεις δυστυχώς.

Ε καλα και ο 8400 δεν ειναι της πλακας,βεβαια για τρεξει smooth το GTAIV θελει 4πυρηνο χωρις λογο βεβαια,μην μιλησω για τα κονσολιστηκα γραφικα,αλλα ραμ θελει σιγουρα ο φιλος :-)

Δημοσ.
Ε καλα και ο 8400 δεν ειναι της πλακας,βεβαια για τρεξει smooth το GTAIV θελει 4πυρηνο χωρις λογο βεβαια,μην μιλησω για τα κονσολιστηκα γραφικα,αλλα ραμ θελει σιγουρα ο φιλος :-)

Δεν ειναι συγκεκριμενα για τον 8400,οποιονδηποτε Dual-Core και αν βαλεις στο GTA IV το παιχνιδι δεν προκειται να τρεξει οπως πρεπει.

Οσο για την RAM 4GB(At Least).....

Δημοσ.

offtopic βεβαια αλλά:

Δεν ειναι συγκεκριμενα για τον 8400,οποιονδηποτε Dual-Core και αν βαλεις στο GTA IV το παιχνιδι δεν προκειται να τρεξει οπως πρεπει.

Οσο για την RAM 4GB(At Least).....

Το κυριότερο είναι η συχνότητα του cpu και να έχεις περασμένα όλα τα patch του παιχνιδού. Στο σύστημα της υπογραφής ήταν το μοναδικό game που ωφελήθηκε απίστευτα απο το overclock.

• Super Moderators
Δημοσ.
Σε καποια ικανοποιητικα επιπεδα μπορεις να το παιξεις νταξ στα 1680,δεν θα εχεις 150 fps αλλα οκ :lol:

ναι προφανώς θα μπορείς να παίξεις με αρκετά χαμηλωμένα τα settings...

Το κυριότερο είναι η συχνότητα του cpu και να έχεις περασμένα όλα τα patch του παιχνιδού. Στο σύστημα της υπογραφής ήταν το μοναδικό game που ωφελήθηκε απίστευτα απο το overclock.

αν είχες 4 cores στο συγκεκριμένο game το κέρδος σε επιδόσεις θα ήταν τρομακτικά μεγαλύτερο...

Δημοσ.
αν είχες 4 cores στο συγκεκριμένο game το κέρδος σε επιδόσεις θα ήταν τρομακτικά μεγαλύτερο...

Δεν τρομάζω έυκολα.. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...