Voodooman Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Υ.Γ Για αυτους που λενε οτι αυτο με το σωσε τον πλανητη ειναι μπαρουφες και κατευθυνομενο για να εχουν την συνειδηση τους ησυχη ας βγουνε και λιγο εξω ας δουνε τις μεταβολες του πλανητη τις τελευταιες δεκαετιες και ας ξυπνησουν γιατι δεν κοιμομαστε εμεις οπως νομιζουν αλλα αυτοι. Αν σκεφτόμασταν τον πλανήτη, κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να συζητάμε ούτε καν την αγορά της 5850. Το ότι έχει καλύτερη απόδοση ανά watt, δεν σημαίνει ότι καταναλώνει λίγο με απόλυτα κριτήρια. Επειδή όμως όλοι μας θέλουμε να παίζουμε στα 1920Χ1080 με DX11, εύκολα καταλαβαίνουμε γιατί ο πλανήτης (μάλλον) είναι τελειωμένος. Αν παίζαμε σκάκι και τάβλι, τα πράγματα θα ήταν κάπως καλύτερα.
sno0py Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δεν μου λές φίλε μου, τρώς κρέας; Αν ναι, πόσο συχνά; Το ξέρεις ότι τρόγωντας μία λίμπρα κρέας, για να παραχθεί αυτή, προκλήθηκαν greenhouse gases ισα με το να οδηγείς ένα SUV για 40 μίλια; Γιατί δεν το γυρνάς σε vegan να βοηθήσεις το περιβάλλον, η ΑΤΙ σου θα σώσει τον πλανήτη :-D:-D ; http://www.goveg.com/environment.asp Συγκρινεις την επιβιωση του ανθρωπου και ναι ο ανθρωπος πρεπει να τα τρωει ολα παμφαγος ειναι με την τα watt που καιει η 480 για τα λιγα frames παραπανω? Διασκεδαση=τροφη μμμμ για να σκεφτω.... NOT vodooman σε σχεση με τις παλιες καρτες που καιγανε πολυ λιγοτερο ρευμα η 5850 ειναι ενα βημα πιο κοντα και σε σχεση με την αποδοση που εχει..
Dosas Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Συγκρινεις την επιβιωση του ανθρωπου και ναι ο ανθρωπος πρεπει να τα τρωει ολα παμφαγος ειναι με την τα watt που καιει η 480 για τα λιγα frames παραπανω? Διασκεδαση=τροφη μμμμ για να σκεφτω.... NOT vodooman σε σχεση με τις παλιες καρτες που καιγανε πολυ λιγοτερο ρευμα η 5850 ειναι ενα βημα πιο κοντα και σε σχεση με την αποδοση που εχει.. O άνθρωπος χρειάζεται να τρώει κρέας (αν και αυτό παίζεται) αλλά όχι τις ποσότητες που καταναλώνει επί της παρούσης. Το ότι η ΑΤΙ σώζει τον πλανήτη και η NVIDIA όχι, είναι μια μπαρούφα που σκεφτήκαν κάτι σαϊνια στο marketing dpt. της ΑΤΙ, και έγινε επιχείρημα στα χέρια των fanboys. Ξαφνικά ενώ μιλάμε για αποδόσεις για framerates, μπαίνει και το ζήτημα του φαινομένου του θερμοκηπίου στη μέση, θέατρο παραλόγου τελείως.
sozz Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Παντως αν εμενα μου χαριζανε μια εκ των 2 480/5870 με την καμια δεν θα επελεγα την 480 λογο καταλωσης σαν πρωτον και κυριο λογο και μετα θα ασχολιομουν με θορυβο θερμοκρασιες κλπ.Ο yes ειμαι think green ναι υπαρχουμε και εμεις για αυτους που λενε:Ποιος ασχολειται με αυτα?κλπ... Δεν μπορω να καταλαβω σε μια τετοια περιοδο που ολοι οι κατασκευαστες ανεξαρτητου ειδους και συσκευης(πληντυριο κουζινες κλπ)εχουν στρεψει την προσπαθεια τους να κανουν πιο πρασινες τις συσκευες τους και ερχεται η κυρια nvidia και βγαζει μια καρτα που και τα λυσακα της(αν και να μου το θυμηθειτε οι καρτες που κατεληξαν στους rewiers ηταν πειραγμενες ωστε να βγαλλουν καλυτερα αποτελεσματα οταν το αγορασουν οι πρωτοι χρηστες θα το διαπιστωσουμε) Αν αγοραζα ομως θα επελεγα μια 5850 θα εκανα οc με stock ρευματα(ειπαμε σκεψου πρασινα) και θα ημουν κομπλε! Υ.Γ Για αυτους που λενε οτι αυτο με το σωσε τον πλανητη ειναι μπαρουφες και κατευθυνομενο για να εχουν την συνειδηση τους ησυχη ας βγουνε και λιγο εξω ας δουνε τις μεταβολες του πλανητη τις τελευταιες δεκαετιες και ας ξυπνησουν γιατι δεν κοιμομαστε εμεις οπως νομιζουν αλλα αυτοι. η nvidia ειναι κακια η ατι καλη!!! δες ποσο καιει και η 5970 αν και η γιαγια μου ειχε τετοια (ξερεις εσυ)θα ηταν παππους
sno0py Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 η nvidia ειναι κακια η ατι καλη!!!δες ποσο καιει και η 5970 αν και η γιαγια μου ειχε τετοια (ξερεις εσυ)θα ηταν παππους Παλι φανμποισμος....ετσι να σκεφτεστε Ειτε η ατι ειτε νβιδια παει ενα βημα πισω εμενα θα με βρισκει αντιθετο Η ατι με την σειρα 4χχχ ειχε ενεργοβορες καρτες σχετικα ε στην νεα γενια πηγε ενα βημα μπροστα σε αυτον τον τομεα και την συνχαιρω. Η νβιδια απο την αλλη η σειρα gt2xx ειχε και αυτη λιγο πιο ενεργοβορα chip απο την ατι και στην σειρα gt4χχ πηγε ενα βημα πισω αντι για μπροστα. Ετσι εχουν τα πραγματα και επιτελους να σκεφτομαστε σαν καταναλωτες και οχι σαν φανμποι μην γινεστε προβατα μωρε. 480 μονοπυρινη και καειι παραπανω απο την δυπηρινη ο shit ε?
sozz Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 μας μιλας για οικολογια και μετα μας λες για 2πυρινες και 1πυρινες απο την στιγμη που καινε το ιδιο το περιβαλλον δεν ξεχωριζει 2πυρινη απο 1πυρινη
sno0py Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Μιλαμε για βηματα που εκαναν με την μεταβαση στα 40nm στο θεμα καταναλωσης απο την μια γενια στην αλλη. 4870χ2(εκαιγε τα λυσακα της)->5970(και παλι καιει πολλα) 4870->5870 4850->5850 gtx280->gtx480 gtx260->gtx470
Voodooman Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 vodooman σε σχεση με τις παλιες καρτες που καιγανε πολυ λιγοτερο ρευμα η 5850 ειναι ενα βημα πιο κοντα και σε σχεση με την αποδοση που εχει.. H λέξη "σχέση" που λες, τα χαλάει όλα. Ναι, η απόδοσή της σε σχέση με τα watts που καίει είναι πολύ καλή, αλλά και πάλι καίει πολλά watts. Απλά το βρίσκω κενό ως επιχείρημα να λές ότι βοηθάς το περιβάλλον επειδή η GPU σου καίει λιγότερο ρεύμα. Ναι, παίρνεις την 5850, παίρνεις και ένα LED monitor και μειώνεις κάπως την κατανάλωση του παιχνιδιού-χόμπυ σου, αλλά το θέμα είναι ότι αρκετοί από εμάς μολύνουμε τον πλανήτη για το παιχνίδι-χόμπυ μας. Σίγουρα θα προτιμούσα και εγώ την 5850 γιατί και εγώ προτιμώ τις πιο ήπιες λύσεις σε όλα τα επίπεδα, αλλά δεν θα πω κιόλας ότι το κάνω για να βοηθήσω το περιβάλλον!
moldovan20 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 μας μιλας για οικολογια και μετα μας λες για 2πυρινες και 1πυρινες απο την στιγμη που καινε το ιδιο το περιβαλλον δεν ξεχωριζει 2πυρινη απο 1πυρινη Δε νομίζω να μιλάει για το αν βγαίνουν μονοπύρηνες οι διπύρηνες .Αυτό έλειπε η εταιρία να μην κοιτάει το κέρδος της . Προφανώς μιλάει για τα κριτήρια επιλογής των καταναλωτών . Σεβαστή η άποψη του από εμένα ,αν και με βρίσκει αντίθετο . Ποτέ ως τώρα δεν έχω αγοράσει με "πράσινο" κριτήριο ,μου φαίνεται δεν έχουν τη άλλο να κάνουν και χτυπάνε τον καταναλωτή στο συναίσθημα για το περιβάλλον .Σε όλα τα προϊόντα πλέον .Πολύ περίεργα και γρήγορα έγιναν της μόδας τα πράσινα αγαθά . .
sno0py Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Σίγουρα θα προτιμούσα και εγώ την 5850 γιατί και εγώ προτιμώ τις πιο ήπιες λύσεις σε όλα τα επίπεδα, αλλά δεν θα πω κιόλας ότι το κάνω για να βοηθήσω το περιβάλλον! Ε πες οτι καποιοι προσπαθουν να τα συνδιασουν αυτα τα 2... π.χ. να εχουμε ανοιχτο τα φως που χρειαζομαστε εχει καταναλωση,ομως η λυση δεν ειναι να κλεισεις το φως ενω το χρειαζεσαι αλλα ειναι πχ να αλλαξεις σε οικολογικη λαμπα Ετσι και με το pc εχεις 2 πανομοιοτυπα και με πολυ κοντινες επιδωσεις προιοντα πχ cpus και με τα 2 θα κανεις την δουλεια σου αλλα θα επιλεξεις το λιγοτερο ενεργοβορο και οχι αυτο που εχει πιο ωραια συσκευασια ή ονομα.(περα απο τα κριτηρια τιμης ή αλλα) Υ.Γ. δεν ειχα σκοπο να προκαλεσω απλα ηθελα να παραθεσω μια αλλη αποψη απο εναν διαφορετικα σκεπτομενο καταναλωτη. Απλα με αφορμη αυτα που διαβαζω εδω και μερες σε αυτο και αλλα φορουμ περι "ποιος ειναι υποκριτης και τον νοιαζει ο παραγοντας καταναλωσης" εκανα το προηγουμενο ποστ.
moldovan20 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Λείπουν τα λουκάνικα . Μπέικον και μαλακίες ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.