Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT300 & ATI RV870

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν παιζεις παιχνιδια με θαλασσα

τοτε αυτο εδω http://www.nzone.com/object/nzone_ptboats_home.html

ειναι το καλυτερο παιχνιδια για διαφορα με physx και οχι μιλαμε για αλλο παιχνιδι!!

οσα δεν υποστηριζουν physx οτι και να κανεις δεν θα δεις διαφορες γιατι δεν το υποστηριζουν :P οποτε εχεις η δεν εχεις την 9600 δεν θα δεις διαφορες μονο στην καταναλωση

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Υπόθεση εργασίας….

Με αντίστοιχο cooler (με ποιοτικά και οικονομικά κριτήρια)

Και με αντίστοιχη κατανάλωση με την 480

Και ‘αποδεκτές θερμοκρασίες’ στα 92+ C

Και με 2 Gb Gddr

Η 5870 που φτάνει ?

Και μπορεί να βγει στην ίδια τιμή με την480 ?

Χμμμ….

Η Eyefinity6 5870 2GB έχει 228W TDP και με ίδιος χρονισμούς όπως και η 5870 1GB δεν κάνει ιδιαίτερη διαφορά μιας και το εύρος παραμένει ίδιο: http://www.techreport.com/articles.x/18682 (δεν ήθελε και ιδιαίτερη φιλοσοφία αλλά και που το έλεγα πριν ορισμένοι επιμένανε ότι τα 2GB μνήμης από μόνα τους θα κάνουν διαφορά....)

IMHO ακόμα και 1GB υψηλότερα χρονισμένες 5870 να βγάλουν οι κατασκευαστές έχουν ένα αρκετά ανταγωνιστικό προιόν χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να ξεπεράσουν τα 228W ΤDP και χωρίς να αυξηθεί η τιμή τους στα επίπεδα μιας 480.

Δημοσ.

Πάντως αν μου επιτρέπετε, αυτός που ξοδεύει λεφτά για αποδόσεις, δεν τον νοιάζει ούτε ο θόρυβος,ούτε τα 140w παραπάνω κατανάλωση, έλεος ρε παιδιά, σαν τις κακές πεθερές, φτάσαμε να ασχολούμαστε με τα 100 ευρώ παραπάνω το χρόνο που θα ξοδεύει μια high end κάρτα. Στην τελική κάντην underclock σε 2D αν καίγεσαι τόσο πολύ για τη ΔΕΗ. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Τώρα το θέμα της θερμοκρασίας είναι όντως πιο σοβαρό, και είμαι και εγώ περίεργος να δώ τί κάνουν το καλοκαίρι στην ελλάδα αυτές οι κάρτες γιατί και εγώ με τη 4870X2 έχω υψηλές θερμοκρασίες τέτοια εποχή.

Δημοσ.
Η Eyefinity6 5870 2GB έχει 228W TDP και με ίδιος χρονισμούς όπως και η 5870 1GB δεν κάνει ιδιαίτερη διαφορά μιας και το εύρος παραμένει ίδιο: http://www.techreport.com/articles.x/18682 (δεν ήθελε και ιδιαίτερη φιλοσοφία αλλά και που το έλεγα πριν ορισμένοι επιμένανε ότι τα 2GB μνήμης από μόνα τους θα κάνουν διαφορά....)

IMHO ακόμα και 1GB υψηλότερα χρονισμένες 5870 να βγάλουν οι κατασκευαστές έχουν ένα αρκετά ανταγωνιστικό προιόν χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να ξεπεράσουν τα 228W ΤDP και χωρίς να αυξηθεί η τιμή τους στα επίπεδα μιας 480.

Καλημέρα Ailuros

Συμφωνώ και στα δύο που γράφεις

Ότι μόνο η vram δε κάνει αρκετή διαφορά.

Και ότι το προϊόν είναι είδη ανταγωνιστικό.

Για αυτό μίλησα και για μεγαλύτερη κατανάλωση – ψήκτρα – θερμοκρασία – συχνότητα πυρήνα.

Έχεις απόλυτο δίκιο που παρατηρείς ότι είδη με τα 2Gβ vram πιάνουμε τα 228TDP… Αλλά εάν είχαμε τα παραπάνω και την ευχέρεια να πιάσουμε TDP 290 ? κάτι γίνεται.

Φυσικά και πάλι θα προτιμούσα ένα προϊόν το οποίο δεν είναι τόσο πολύ στρεσαρισμένο στον τομέα της θερμότητας… αλλά είπαμε απλά μια υπόθεση εργασίας έκανα – και τίποτε περισσότερο.

Αν και δε ξέρω τι απόψεις έχουν μηχανικοί / marketing της ati … αυτό που πιθανά τους νοιάζει περισσότερο αυτή την εποχή είναι να προετοιμάσουν την επόμενη γενιά καρτών τους.

Να μην πω ότι αυτό νοιάζει περισσότερο και την nV (η επόμενη γενιά). Γιατί άσχετα με την παρούσα παραγωγή και τα προβλήματα της η αρχιτεκτονική σίγουρα έχει πολλά θετικά, και θέλω να πιστεύω ότι η επόμενη γενιά εφόσον ξεπεράσει τα κατασκευαστικά προβλήματα, θα είναι ένα καλό βήμα προς τα μπροστά.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν μπορείς να δικαιολογήσεις τη χαμηλή απόδοση σε vantage. Δεν ξέρω εάν κάποιος έχει προσπαθήσει να κάνει profiling ή γενικά να εντοπίσει το τι εμποδίζει τις nV να έχουν καλύτερη απόδοση.

Δημοσ.
Πάντως αν μου επιτρέπετε, αυτός που ξοδεύει λεφτά για αποδόσεις, δεν τον νοιάζει ούτε ο θόρυβος,ούτε τα 140w παραπάνω κατανάλωση, έλεος ρε παιδιά, σαν τις κακές πεθερές, φτάσαμε να ασχολούμαστε με τα 100 ευρώ παραπάνω το χρόνο που θα ξοδεύει μια high end κάρτα. Στην τελική κάντην underclock σε 2D αν καίγεσαι τόσο πολύ για τη ΔΕΗ. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Τώρα το θέμα της θερμοκρασίας είναι όντως πιο σοβαρό, και είμαι και εγώ περίεργος να δώ τί κάνουν το καλοκαίρι στην ελλάδα αυτές οι κάρτες γιατί και εγώ με τη 4870X2 έχω υψηλές θερμοκρασίες τέτοια εποχή.

Η κατανάλωση πολύ πιθανόν να μην είναι σημαντική πόσο μάλλον για κάποιον που θα δώσει την 500αρα για να την αγοράσει αλλά ο θόρυβος δεν παλεύεται. Αν παίζεις παιχνίδια τους ήχους απο το παιχνίδι θες να ακούς ή τον υπολογιστή να κάνει σαν air bus έτοιμο να απογειωθεί;;

Μια εξαιρετική λύση θα ήταν να βάλεις υδρόψυξη και αντί για κάποιο radiator να την συνδέσεις με το θερμοσίφωνο. Μόνιμα ζεστό νερό στο σπίτι, οικονομία και μηδεν θόρυβος. Εξάλλού έδωσες 500 ευρώ για vga, 200 για cpu, 200 για τροφοδοτικό, τι είναι να δώσεις ακόμα 100 για waterblock, κυκλοφορητή και κάνα δυο σωληνάκια;;;

"Αγάπη μου... ανοίγεις τον υπολογιστή γιατί θέλω να κάνω μπάνιο?!?"

Και φυσικά δεν είναι μόνο οι 470/480 που μπορούν να σηκώσουν θερμοσίφωνο. Γενικά τα hi end pc έχουν γίνει υπερβολικά ενεργοβόρα και με τεράστια εκπομπή θερμότητας

Λατρεύω τα Pc που κάνουν καλή διαχείρηση ενέργειας όταν έιναι idle, δηλαδή στο 80-90% του χρόνου όπως πχ ένας συνδιασμός i5 με μια 5870. Ηi end επιδόσεις και όταν δεν τις χρειάζεσαι κατανάλωση που κάνει γι κατεβαστήρι

Δημοσ.

Με την stock ψυκτρα εισαι;

Αν ναι φροντισε αν το "κατεχεις" να την λυσεις και να αλλαξεις παστα γιατι η Sapphire που εχω εγω την αλλαξα την παστα και ειδα 10 βαθμους λιγοτερους.

Θα ειχα αλλαξει ψυκτρα με aftermarket λυση οπως αυτη αλλα σκεφτηκα οτι ολη η ζεστη που θα εκλυοταν θα εμενε μεσα στο κουτι κ ετσι κρατησα την stock που βγαζει το ζεστο αερα εξω απο το κουτι.

Με τιμημα ομως τον θορυβο βεβαια.

Δημοσ.

Λατρεύω τα Pc που κάνουν καλή διαχείρηση ενέργειας όταν έιναι idle, δηλαδή στο 80-90% του χρόνου όπως πχ ένας συνδιασμός i5 με μια 5870. Ηi end επιδόσεις και όταν δεν τις χρειάζεσαι κατανάλωση που κάνει γι κατεβαστήρι

Δε χρειάζεσαι i5 και 5870 για χαμηλή κατανάλωση. Σχεδόν όλοι οι core2duo και οι amd και άνω μπορούν να ρίξουν τα ρολόγια (ακόμα και μέσα από τα windows εώς ένα βαθμό), το ίδιο μπορείς να κάνεις και σχεδόν με όλες τις vga άμα κάνεις λίγο underclock, απλά στις 5χχχ το κάνει πολύ αποτελεσματικά η κάρτα αυτό όταν δεν τρέχει 3d εφαρμογή. Το έβαλαν σαν marketing scheme και το έχετε κάνει όλοι πιπίλα με τα energy consumption.

Και οι άνθρωποι που φτιάχνουν high end pcs, ξέρουν ότι όταν αρχίσουν να μπαίνουν τα φίλτρα 16χAA κλπ κλπ, πάνω σε αναλύσεις 1920Χ1200 και άνω, ο θόρυβος και η καταπολέμηση της ζέστης είναι μονόδρομος, είτε με water cooling είτε με custom ψύκτρες ή w/e. Αλλιώς βάλε το xbox σου στην tv, και μην ασχολείσαι.

Δημοσ.

μα για ενα high end συστημα αν καταφερεις να ενωσεις καμια 10αρα xbox θα φτασεις την ποιοτητα τους :lol:

και δεν χρειαζετε να εχεις high end συστημα για να εξοικονομησεις ενεργεια με τα ρολογια.. απο οτι θυμαμαι και η 8800gts που ειχα το εκανε οταν δεν χρειαζοταν δυναμη

• Super Moderators
Δημοσ.
Στην τελική κάντην underclock σε 2D αν καίγεσαι τόσο πολύ για τη ΔΕΗ.

σε 2D γίνονται underclocked και μόνες τους, πόσο πια να τις κατεβάσει κάποιος? :P

Δημοσ.

μπορει να θαβουμε την nvidia για το value for money κυριως (και για αλλα) αλλα και η ΑΤΙ κοντοσιμωνει κι αυτη..κοντα 300 ευρω πηγε η 5850 ,και συνεχιζει την ανηφορα.

Η μια ή αλλη πανε να γινουν τελικα

Δημοσ.

@Dosas: Ανέφερα συγκεκριμένα 5870 και i5 καθώς αυτά είναι τα εξαρτήματα που το κάνουν καλύτερα συνδυάζοντας το με hi end επιδόσεις. Και δεν μπορείς να πεις ότι τα power saving χαρακτηριστικά έχουν φάει και κάνα τρελό προμοταρισμα. Τουλάχιστον όχι σαν κάτι eyefinity και λοιπές φανφαριές που προσωπικά τα γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι

Καλά 5850/5870 όσοι αγόρασαν στην αρχή πήραν λαχείο. Μισό χρόνο μετά και η αξία τους έχει ανέβει αντι να κατέβει. Να ναι καλά η nvidia γι αυτό...

Δημοσ.
Καλό θα ήταν να μη λέγονται ανοιχτά κάποια πράγματα.

Πόσοι πιστεύεις από αυτούς που θα έδιναν 500€+ για μια κάρτα γραφικών θα δυσκολεύονταν να δώσουν ένα 6-8% αυτού του χρηματικού ποσού για 3d party cooling solution;

Κάπως πρέπει να φεύγουν και αυτά.

Μετά κοίτα λίγο την υπογραφή σου και πες μου αν θες πόσο κάπως συνεχίζει να σου φαίνεται :Ρ

Το πρόβλημα με τις κάρτες τύπου GTX295 (dual GPU) είναι οτι δεν παίρνουν aftermarket coolers...

Αν μπορούσα να της βάλω, πίστεψέ με θα το είχα κάνει (όπως έκανα πάντα).

Δημοσ.

Παντως αν εμενα μου χαριζανε μια εκ των 2 480/5870 με την καμια δεν θα επελεγα την 480 λογο καταλωσης σαν πρωτον και κυριο λογο και μετα θα ασχολιομουν με θορυβο θερμοκρασιες κλπ.

Ο yes ειμαι think green ναι υπαρχουμε και εμεις για αυτους που λενε:Ποιος ασχολειται με αυτα?κλπ...

Δεν μπορω να καταλαβω σε μια τετοια περιοδο που ολοι οι κατασκευαστες ανεξαρτητου ειδους και συσκευης(πληντυριο κουζινες κλπ)εχουν στρεψει την προσπαθεια τους να κανουν πιο πρασινες τις συσκευες τους και ερχεται η κυρια nvidia και βγαζει μια καρτα που και τα λυσακα της(αν και να μου το θυμηθειτε οι καρτες που κατεληξαν στους rewiers ηταν πειραγμενες ωστε να βγαλλουν καλυτερα αποτελεσματα οταν το αγορασουν οι πρωτοι χρηστες θα το διαπιστωσουμε)

Αν αγοραζα ομως θα επελεγα μια 5850 θα εκανα οc με stock ρευματα(ειπαμε σκεψου πρασινα) και θα ημουν κομπλε!

Υ.Γ Για αυτους που λενε οτι αυτο με το σωσε τον πλανητη ειναι μπαρουφες και κατευθυνομενο για να εχουν την συνειδηση τους ησυχη ας βγουνε και λιγο εξω ας δουνε τις μεταβολες του πλανητη τις τελευταιες δεκαετιες και ας ξυπνησουν γιατι δεν κοιμομαστε εμεις οπως νομιζουν αλλα αυτοι.

Δημοσ.

Υ.Γ Για αυτους που λενε οτι αυτο με το σωσε τον πλανητη ειναι μπαρουφες και κατευθυνομενο για να εχουν την συνειδηση τους ησυχη ας βγουνε και λιγο εξω ας δουνε τις μεταβολες του πλανητη τις τελευταιες δεκαετιες και ας ξυπνησουν γιατι δεν κοιμομαστε εμεις οπως νομιζουν αλλα αυτοι.

Δεν μου λές φίλε μου, τρώς κρέας; Αν ναι, πόσο συχνά; Το ξέρεις ότι τρόγωντας μία λίμπρα κρέας, για να παραχθεί αυτή, προκλήθηκαν greenhouse gases ισα με το να οδηγείς ένα SUV για 40 μίλια; Γιατί δεν το γυρνάς σε vegan να βοηθήσεις το περιβάλλον, η ΑΤΙ σου θα σώσει τον πλανήτη :-D:-D:-D ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...