chiderboy Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 nah, τα αποτελέσματα κατανάλωσης νομίζω επιβεβαιώνονται και στα περισσότερα reviews. Η απορία λύνεται ως εξής: 1> Άλλο TDP και άλλο κατανάλωση. Μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. 2> Higher leakage. Λίγο το τέρας του chip, λίγο τα design margins της TSMC, λίγο η αντιμετώπιση της nvidia όσον αφορά την αρχιτεκτονική και πάει λέγοντας... Μιλάμε για 44W μικρότερο TDP με ταυτόχρονα ~15W παραπάνω κατανάλωση. 60W παραπάνω leakage από την 5970;; Εξάλλου η reference ψύξη της GTX 480 που καλύπτει αυτό το TDP δείχνει με το ζόρυ να την παλεύει σε αντίθεση με της 5970 που μπορεί μεν να είναι μεγαλύτερης απόδοσης ψύκτρα αλλά φαίνεται να καταφέρνει πολύ πιο εύκολα και αθόρυβα να ψύξει την διπύρηνη κάρτα Μήπως η Nvidia για λόγους marketing έδωσε μικρότερο TDP από αυτό που θα έπρεπε να δώσει;
Psycho_Warhead Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 η gtx 480 καταναλωνει 250wη 5870 188w σωστα?? Τα TDP ειναι αυτα......
chiderboy Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Ναι τα TDP είναι αυτά. Στις καταναλώσεις η 480 φαίνεται να καταναλώνει πάνω από 100W παραπάνω από την 5870... Δηλαδή τι θα γίνει με αυτή την Nvidia;; Και μεγάλη κατανάλωση και μικρό TDP;; Ούτε σαν θερμάστρα δεν έχει καλή απόδοση;;;;;;
pappous_soulis Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Τα'χεις μπερδέψει λίγο αλλά δε πειράζει.
Dante80 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Μήπως η Nvidia για λόγους marketing έδωσε μικρότερο TDP από αυτό που θα έπρεπε να δώσει; To βρίσκω αρκετά δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. ναι προφανώς άλλο το TDP και άλλο η κατανάλωση, αλλά το να βλέπουμε κάρτα με χαμηλότερο TDP να έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από μια άλλη με μεγαλύτερο είναι πρωτοφανές, δεν θυμάμαι άλλη τέτοια περίπτωση... Έτσι που το σκέφτομαι στα γρήγορα, ούτε και εγώ. Τα αποτελέσματα πάντως είναι εκδηλωτικά. Παίδες αυτό που λέω είναι πως το fermi έχει προφανώς μεγάλο leakage, ακόμα και για το diesize του. Hints για αυτό είχαμε εδώ και πολύ καιρό με τα respins όπως και την αδυναμία επίτευξης των συχνοτήτων που χρειάζονταν. Ένα ενδιαφέρον άρθρο που δείχνει εμμέσως τα προβλήματα που συνάντησε η nvidia σε αυτό το θέμα, είναι (περιέργως) το άρθρο του anand για την αρχιτεκτονική του RV870. To προτείνω ανεπιφύλακτα, εκτός από good read για τους κόκκινους μας δίνει και insight για τα προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετώπισαν οι πράσινοι με την TSMC. http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3740 Την στιγμή μάλιστα που η ψύξη της 480 φαίνεται top notch, προσωπικά δεν βρίσκω άλλη εξήγηση για θερμοκρασίες και κατανάλωση εκτός από leakage. Μάλλον λόγω προβλημάτων στα VIA λόγω κακής (low tolerance) σχεδίασης από nvidia και αδυναμίας επίτευξης της ποιότητας που χρειάζεται από την TSMC. Δεν μου βγαίνουν τα κουκιά αλλιώς...τουλ. με τα δεδομένα που έχω...Τ_Τ
radeon9700 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Καλά λέμε για θερμοκρασία και watt .... ακούστε λίγο και τα ανεμιστηράκια ποσο θόρυβο κάνουν στην 480 470 στην 5870 και 5850 και σε SLI και Crossfire .... δεν σας λέω εντυπώσεις απλά ακούστε θα το γράψω spoiler διαβάστε άμα ακούσετε .... Δείτε τα βιντεάκια http://hardocp.com/article/2010/03/26/nvidia_fermi_gtx_470_480_sli_review/7 Καλά παίζει η ηλεκτρική μου σκούπα να κάνει λιγότερο θόρυβο από τους fermi !!!
grimpr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Πέραν την πλάκα και τα εδώ και καιρό γνωστά μείον της (κατασκευαστικά), είναι πολύ δυνατή GPU, οι κάρτες θα στρώσουν στο προσεχές μέλλον, μέχρι τότες ο jensen κερνάει....
john2gr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 http://hardocp.com/article/2010/03/26/nvidia_fermi_gtx_470_480_sli_review/7 Καλά παίζει η ηλεκτρική μου σκούπα να κάνει λιγότερο θόρυβο από τους fermi !!! Παίζει φάση να κάνει παραπάνω θόρυβο ακόμα κι από την GTX295, χαχαχαχαχαχαχα. Προσωπικά δεν έχω τέτοια θέματα με τον ήχο (όταν παίζω παιχνίδια βάζω στο 100% το ανεμιστηράκι, ενώ παλιότερα κοιμόμουν παρέα με τον Athlon XP και το Volcano )
Psycho_Warhead Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Τα σπασε η photo grimpr Και οπως ειπαμε στα 28nm το Fermi θα ειναι τζι τζι Μεχρι τοτε ευτυχης κατοχος 5870
Ailuros Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Παίζει φάση να κάνει παραπάνω θόρυβο ακόμα κι από την GTX295, χαχαχαχαχαχαχα. Προσωπικά δεν έχω τέτοια θέματα με τον ήχο (όταν παίζω παιχνίδια βάζω στο 100% το ανεμιστηράκι, ενώ παλιότερα κοιμόμουν παρέα με τον Athlon XP και το Volcano ) Τα 250W TDP και το ελάχιστα προτεινόμενο τροφοδοτικό των 600W είναι ξεκάθαρο ψέμα από πλευράς NV όταν η 480 έχει εφάμιλλη ή και εκάστοτε ελαφρώς υψηλότερο κατανάλωση σε πραγματικό χρόνο από μια 295 για την οποία δίνει 289W TDP και ελάχιστα προτεινόμενο 680W TDP. Mε λιγότερο από 700-άρι δεν θα έβαζα μια 480 σε σύστημα. Αν διορθώσει την κατάσταση το re-spin μέχρι τέλος καλοκαιριού έχει καλώς. Αλλά να πάω τώρα να σκάσω 4.5-5 κατοστάρικα για την τουρμπίνα και να μου βγει σε χρόνο DT κάτι που θα έχει όλα τα SMs ενεργοποιημένα και σαφώς λογικότερη κατανάλωση ούτε ο Βελζεβούλης δεν το θέλει.
kostasfalcon Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Εμενα η ολη ιστορια μου θυμιζει σε εναν βαθμο την μαχη 5800 ultra vs 9700pro. Ταχυτερη η πρωτη αλλα με σοβαρα προβληματα γενικοτερα.....και θυμαστε ποσο πουλησε η 9700pro (της οποιας ειμουν κατοχος και εγω)
tmjuju Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί συγκρίνουν την 470 με 5850. Καθώς η τιμή της 470 είναι ίδια με την 5870. Το ερώτημα ΙΜΟ είναι μεταξύ 470 και 5870 ποια αγοράζουμε …. Και ΙΜΟ αγοράζουμε 5870. Πολλές φορές δε έχει ειπωθεί ότι η 5850 κάνει τρελό OC με software και από 725/1000 παίζει άνετα στα 940-980/1200 Δυστυχώς τα ως τώρα τεστ δε μου έδωσαν αρκετές πληροφορίες για το πόσο εύκολο και πρακτικό είναι το OC μιας 470. Αλλα με τις θερμοκρασίες που βλέπω τρομάζω. Γενικά για άλλη μια φορά πολλά από τα ‘συγκριτικά’ έμοιαζαν υπερβολικά μεταξύ τους και έμοιαζαν περισσότερο με κατευθυνόμενα reviews. Ξέρετε αυτά που σου λένε από το PR … κοιτά θα δοκιμάσεις αυτά, έτσι και έτσι. Μην κάνεις το άλλο γιατί είναι ‘άδικο’ κ.ο.κ… Φαντάζομαι ότι θεώρησαν ‘άδικο’ να συγκρίνουν την 470 με την 5870 παρόλο που είναι στα ίδια λεφτά. ---------- Προσθήκη στις 10:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:47 ---------- To βρίσκω αρκετά δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. Έτσι που το σκέφτομαι στα γρήγορα, ούτε και εγώ. Τα αποτελέσματα πάντως είναι εκδηλωτικά. Παίδες αυτό που λέω είναι πως το fermi έχει προφανώς μεγάλο leakage, ακόμα και για το diesize του. Hints για αυτό είχαμε εδώ και πολύ καιρό με τα respins όπως και την αδυναμία επίτευξης των συχνοτήτων που χρειάζονταν. Ένα ενδιαφέρον άρθρο που δείχνει εμμέσως τα προβλήματα που συνάντησε η nvidia σε αυτό το θέμα, είναι (περιέργως) το άρθρο του anand για την αρχιτεκτονική του RV870. To προτείνω ανεπιφύλακτα, εκτός από good read για τους κόκκινους μας δίνει και insight για τα προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετώπισαν οι πράσινοι με την TSMC. http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3740 Την στιγμή μάλιστα που η ψύξη της 480 φαίνεται top notch, προσωπικά δεν βρίσκω άλλη εξήγηση για θερμοκρασίες και κατανάλωση εκτός από leakage. Μάλλον λόγω προβλημάτων στα VIA λόγω κακής (low tolerance) σχεδίασης από nvidia και αδυναμίας επίτευξης της ποιότητας που χρειάζεται από την TSMC. Δεν μου βγαίνουν τα κουκιά αλλιώς...τουλ. με τα δεδομένα που έχω...Τ_Τ Υπόθεση εργασίας…. Με αντίστοιχο cooler (με ποιοτικά και οικονομικά κριτήρια) Και με αντίστοιχη κατανάλωση με την 480 Και ‘αποδεκτές θερμοκρασίες’ στα 92+ C Και με 2 Gb Gddr Η 5870 που φτάνει ? Και μπορεί να βγει στην ίδια τιμή με την480 ? Χμμμ….
Dante80 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Υπόθεση εργασίας….Με αντίστοιχο cooler (με ποιοτικά και οικονομικά κριτήρια) Και με αντίστοιχη κατανάλωση με την 480 Και ‘αποδεκτές θερμοκρασίες’ στα 92+ C Και με 2 Gb Gddr Η 5870 που φτάνει ? Και μπορεί να βγει στην ίδια τιμή με την480 ? Χμμμ…. Νομίζω πως θα δούμε από vendors σύντομα κάρτες με το προφιλ που αναφέρεις. Επίσης δεν ξέρουμε αν υπάρχει πράγματι στα χαρτιά respin α λα RV790 ή όχι. Οψόμεθα...
Psycho_Warhead Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2010 Εμενα η ολη ιστορια μου θυμιζει σε εναν βαθμο την μαχη 5800 ultra vs 9700pro. Ταχυτερη η πρωτη αλλα με σοβαρα προβληματα γενικοτερα.....και θυμαστε ποσο πουλησε η 9700pro (της οποιας ειμουν κατοχος και εγω) Εγω γιατι θυμαμαι το αντιθετο,προσωπικα εγω ειχα παρει την 5900 τοτε και ηταν slower than 9700pro........
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.