Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT300 & ATI RV870

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Πώς γίνεται η 5970 να έχει 294W TDP, η GTX 480 250W και η πρώτη απο τις μέχρι τώρα μετρήσεις να ρουφάει περισσότερο ρεύμα;;

γιατί σου φαίνεται περίεργο η 5970 με το μεγαλύτερο TDP να ξοδεύει περισσότερο ρεύμα από την GTX480 που έχει μικρότερο?

Όχι, κάτι τέτοιο δε θα μου φαινόταν περίεργο

Περίεργο μου φαίνεται που συμβαίνει το ακριβώς το αντίθετο

κάτι δεν διαβάζω σωστά τότε στο αρχικό post... :o

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
κάτι δεν διαβάζω σωστά τότε στο αρχικό post... :o

Χαχά σωστά!:P

Πώς γίνεται η 5970 να έχει 294W TDP, η GTX 480 250W και η δευτερη απο τις μέχρι τώρα μετρήσεις να ρουφάει περισσότερο ρεύμα;;.
Καλύτερα έτσι!:-)
  • Super Moderators
Δημοσ.

φαντάζεσαι να άρχιζε flame από κάτι τέτοιο? lol :P

ναι και εγώ την έχω αυτή την απορία, πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο και μένα για "λάθος" μου βρωμάει...

Δημοσ.
φαντάζεσαι να άρχιζε flame από κάτι τέτοιο? lol :P

ναι και εγώ την έχω αυτή την απορία, πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο και μένα για "λάθος" μου βρωμάει...

nah, τα αποτελέσματα κατανάλωσης νομίζω επιβεβαιώνονται και στα περισσότερα reviews.

Η απορία λύνεται ως εξής:

1> Άλλο TDP και άλλο κατανάλωση. Μιλάμε για διαφορετικά πράγματα.

2> Higher leakage. Λίγο το τέρας του chip, λίγο τα design margins της TSMC, λίγο η αντιμετώπιση της nvidia όσον αφορά την αρχιτεκτονική και πάει λέγοντας...

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι προφανώς άλλο το TDP και άλλο η κατανάλωση, αλλά το να βλέπουμε κάρτα με χαμηλότερο TDP να έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από μια άλλη με μεγαλύτερο είναι πρωτοφανές, δεν θυμάμαι άλλη τέτοια περίπτωση...

Δημοσ.

και για να παμε στο ζουμι της υποθεσης καποιος ο οποιος θελει να αγορασει καινουργια καρτα πια εινα ιη καλυτερη επιλογη.... υστερα και απο την παρουσιαση και της nvidia?

Μαλλον για ΑΤΙ 5850 .........

Δημοσ.
και για να παμε στο ζουμι της υποθεσης καποιος ο οποιος θελει να αγορασει καινουργια καρτα πια εινα ιη καλυτερη επιλογη.... υστερα και απο την παρουσιαση και της nvidia?

Μαλλον για ΑΤΙ 5850 .........

αφου το ξερεις τι ρωτας :P

5850 εκτως αν θες να κανεις sli με 2χ480 :lol:

Δημοσ.
αφου το ξερεις τι ρωτας :P

5850 εκτως αν θες να κανεις sli με 2χ480 :lol:

Και δεν θα χρειαζεσαι πετρελαιο το χειμωνα..Μην σου πω αποσυνδεσε την κουζινα

Δημοσ.

Πάντως αν τώρα το κοιτάξουμε ψύχραιμα το θέμα και βγάλουμε από τη συζήτηση την κατανάλωση (που έτσι και αλλιώς σε highend συστήματα ειναι τεράστια, οπότε τα 30-40watt είναι αμελητέα ποσότητα), η nvidia έχει και πάλι το ταχύτερο μονοπύρηνο τσιπ στην αγορά. Το θέμα είναι να τιμολογήσει με βάση τον ανταγωνισμό δλδ:

$5970>480>5870>470~5850.

Τι άκριβώς περιμένατε δλδ εσείς από την nvidia? Να βγάλει μονοπύρηνη κάρτα που να ρίχνει +30% στην 700€ 5970? Αν και γενικά στηρίζω την ΑΤΙ, όλη αυτή η ιστορία μου θυμίζει την αρχή της σειράς 4χχχ που στην αρχή όλοι μίλαγαν για πλήρη αποτυχία από τη στιγμη που η 4870 δεν έφτανε ούτε για πλάκα την gtx280.

Tα πάντα είναι θέμα πολιτικής κοστολόγησης.

Δημοσ.

οντως ετσι οπως ειναι οι ψυκτρες δεν γινετε τα σιδερα να βγαινουνε εξω να πηγαινουν πανω στο pc και να κανουν μια κουζινα???

κατσε να κανω τα χαρτια μου στην nvidia ποτε δεν ξερεις :P

Δημοσ.

οι πρωτες καρτες θα ειναι ακριβες για να τις παρουν οι φαν

μετα απο ενα διστημα θα πεσει η τιμη...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...