radeon9700 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Eμα είπαμε να πάρουμε μια καλή κάρτα γραφικών όχι να πιάσουμε και γκόμενα την ΔΕΗ !!! σαν να πληρώνεις 2x core gpu μιλάμε το έλεος η 5970 έχει είναι λιγότερο ενεργοβόρα !!! Συνολική κατανάλωση του συστήματος με διαφορες καρτες
d3m0n Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Άστα να πάνε. Αλλά η κατανάλωση δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Η κάρτα μπάζει από παντού, θερμοκρασίες που κανένας δεν ξέρει αν θα την παλέψουν το καλοκαίρι, πολύ κακό perf/€ έναντι της 5870, και πολύ αδύναμη κάρτα για 6 μήνες καθυστέρηση και πάλι σε σύγκριση με την 5870. Πολύ ωραία έθεσε τα + και τα - ο Dante80.
radeon9700 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Ο fermi είναι μια χαρά τεχνολογία είναι μπροστά αλλα είναι για τα 28nm όχι για τα 40nm εκεί την πάτησαν. Με τέτοιες θερμοκρασίες η κάρτα θα την βγάλει ζωντανή 2 χρονια ? απορία ...
john2gr Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Eμα είπαμε να πάρουμε μια καλή κάρτα γραφικών όχι να πιάσουμε και γκόμενα την ΔΕΗ !!! σαν να πληρώνεις 2x core gpu μιλάμε το έλεος η 5970 έχει είναι λιγότερο ενεργοβόρα !!! Συνολική κατανάλωση του συστήματος με διαφορες καρτες Εγώ την έχω πιάσει ήδη γκόμενα εδώ και κάτι χρόνια (βλέπε GTX295 )
Psycho_Warhead Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Ο fermi είναι μια χαρά τεχνολογία είναι μπροστά αλλα είναι για τα 28nm όχι για τα 40nm εκεί την πάτησαν. Με τέτοιες θερμοκρασίες η κάρτα θα την βγάλει ζωντανή 2 χρονια ? απορία ... +100000
d3m0n Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Ο fermi είναι μια χαρά τεχνολογία είναι μπροστά αλλα είναι για τα 28nm όχι για τα 40nm εκεί την πάτησαν. Που την είδες την μια χαρά τεχνολογία; Με τέτοιες θερμοκρασίες η κάρτα θα την βγάλει ζωντανή 2 χρονια ? απορία ... Αν την παλέψουν το καλοκαίρι που μας έρχεται εντάξει θα 'ναι.
sozz Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 το κακο ποιο ειναι αν δεν την βγαλει 2 χρονια?? αρκει να την παρετε απο το πλαισιο του χρονου θα σας δωσουν αλλη και καλυτερη
silencer51 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Ανέκαθεν είχα μια προτίμηση στην Nvidia κυρίως για την καλή υποστήριξη Linux... Αλλα μετά πέρασε μια GTX295 απ τα χερια μου... Βάραγε 100άρες για πλάκα και φυσικά έκανε throttle down ή και shutdowns... Τραγικό για μια τόσο ακριβή κάρτα - προφανώς είχε πρόβλημα η δικιά μου, αλλα και πάλι 95αρια να θεωρούνται νορμάλ θερμοκρασίες μου φαίνεται κάπως.
radeon9700 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Εγώ πιστεύω ότι η NVIDIA πήγε να προλάβει την intel με τον larabee και ο fermi θα ήταν η αιχμη δόρατος για να τους χτυπήσει. Η nvidia την intel φοβόταν όχι την ATI. Η intel απέτυχε και απόσυρε το σχέδιο για τώρα ... η nvidia το πέτυχε αλλα δώρων άδωρο η τεχνολογία του fermi είναι για τα 28nm εκεί θα ζουλάει και λιγότερο ρεύμα εκεί θα παίζαν και τα 512 cuda core εκεί θα πήγαινε και πάνω από 700mhz το clock εκεί θα ήταν και μια χαρά η θερμοκρασία. Εάν δεν υπήρχε ο intel larabee θα βλέπαμε από την NVIDIA μια ωραία μεταφορά της τεχνολογία GT2xx στα 40nm με κάποιες μικρές βελτιώσεις με DX11 και πάμε γερά με τσαμπουκά να μας φάνε τα λεφτά Θα κάναν υπομονή 2 χρονάκια και θα μας πάσαραν τον fermi αλλα βιάστηκαν να προλάβουν την INTEL και την πάτησαν Toσο απλα
phanispal Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 το κακο ποιο ειναι αν δεν την βγαλει 2 χρονια??αρκει να την παρετε απο το πλαισιο του χρονου θα σας δωσουν αλλη και καλυτερη Καλό θα ήταν να μη λέγονται ανοιχτά κάποια πράγματα. Ανέκαθεν είχα μια προτίμηση στην Nvidia κυρίως για την καλή υποστήριξη Linux... Αλλα μετά πέρασε μια GTX295 απ τα χερια μου... Βάραγε 100άρες για πλάκα και φυσικά έκανε throttle down ή και shutdowns... Τραγικό για μια τόσο ακριβή κάρτα - προφανώς είχε πρόβλημα η δικιά μου, αλλα και πάλι 95αρια να θεωρούνται νορμάλ θερμοκρασίες μου φαίνεται κάπως. Πόσοι πιστεύεις από αυτούς που θα έδιναν 500€+ για μια κάρτα γραφικών θα δυσκολεύονταν να δώσουν ένα 6-8% αυτού του χρηματικού ποσού για 3d party cooling solution; Κάπως πρέπει να φεύγουν και αυτά. Μετά κοίτα λίγο την υπογραφή σου και πες μου αν θες πόσο κάπως συνεχίζει να σου φαίνεται :Ρ
Psycho_Warhead Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Εγώ πιστεύω ότι η NVIDIA πήγε να προλάβει την intel με τον larabee και ο fermi θα ήταν η αιχμη δόρατος για να τους χτυπήσει. Η nvidia την intel φοβόταν όχι την ATI. Η intel απέτυχε και απόσυρε το σχέδιο για τώρα ... η nvidia το πέτυχε αλλα δώρων άδωρο η τεχνολογία του fermi είναι για τα 28nm εκεί θα ζουλάει και λιγότερο ρεύμα εκεί θα παίζαν και τα 512 cuda core εκεί θα πήγαινε και πάνω από 700mhz το clock εκεί θα ήταν και μια χαρά η θερμοκρασία. Εάν δεν υπήρχε ο intel larabee θα βλέπαμε από την NVIDIA μια ωραία μεταφορά της τεχνολογία GT2xx στα 40nm με κάποιες μικρές βελτιώσεις με DX11 και πάμε γερά με τσαμπουκά να μας φάνε τα λεφτά Θα κάναν υπομονή 2 χρονάκια και θα μας πάσαραν τον fermi αλλα βιάστηκαν να προλάβουν την INTEL και την πάτησαν Toσο απλα Σε αυτο κανεις λαθος,διοτι αν φοβοταν την Intel δεν θα ελεγε τον larrabee (laughabee) ηξερε οτι η Intel δεν θα τους κουνησει καθολου......(Εξαρχης)
radeon9700 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Σε αυτο κανεις λαθος,διοτι αν φοβοταν την Intel δεν θα ελεγε τον larrabee (laughabee) ηξερε οτι η Intel δεν θα τους κουνησει καθολου......(Εξαρχης) Άμα κοιτάξεις την τεχνολογία του larrabee θα δεις αρκετά κοινά με τον fermi. Εσύ τι λες ότι η nvidia γιατί μας αγαπάει θα μας έδινε τέτοια καλούδια τώρα? και όχι σε 2 χρονια που θα ήταν έτοιμη και αυτή και η αγορά? Πιο εύκολο τι ήταν να τους βγει ο πάτος να βγάλουν τον fermi και καθυστερημένα ? η να πάρουν τους GT2XX και να τους πάνε στα 40nm με βελτιώσεις? πιστεύεις εάν το κάναν δεν θα ήταν πιο εύκολο? πιο γρήγορο ? δεν θα χτυπούσαν στα ισα την ATI ? Για πιο λόγο πήγαν να μας φέρουν τον fermi τώρα ? για εμενα η nvidia την intel φοβόταν για αυτό έριξε και όλα τα κονδύλια και όλη την προσοχή της στην ανάπτυξη του fermi και εκεί την πάτησε.
john2gr Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Ανέκαθεν είχα μια προτίμηση στην Nvidia κυρίως για την καλή υποστήριξη Linux... Αλλα μετά πέρασε μια GTX295 απ τα χερια μου... Βάραγε 100άρες για πλάκα και φυσικά έκανε throttle down ή και shutdowns... Τραγικό για μια τόσο ακριβή κάρτα - προφανώς είχε πρόβλημα η δικιά μου, αλλα και πάλι 95αρια να θεωρούνται νορμάλ θερμοκρασίες μου φαίνεται κάπως. 95 βαθμοί δεν είναι normal για GTX295 και το σχεδιάγραμμα με τις θερμοκρασίες (που υπάρχει παραπάνω) είναι άκυρο, παρόλο που αντέχει η κάρτα (χαρακτηριστικά, στην προβληματική μου GTX295 δεν είχα προβλήματα με throttle down και shutdowns παρά μόνο όταν χτυπούσε 105 βαθμούς). Εκτός κι αν έκαναν το τεστ με το Furmark, όπου δεν πρόκειται να δείτε τέτοιες θερμοκρασίες στα παιχνίδια (στο Unigine πχ έχω 75-80 βαθμούς μετά από δύο απανωτά tests)!
agelosLX Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Καλό θα ήταν να μη λέγονται ανοιχτά κάποια πράγματα. Ακριβώς..μην το παραχέζουμε!
chiderboy Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 γιατί σου φαίνεται περίεργο η 5970 με το μεγαλύτερο TDP να ξοδεύει περισσότερο ρεύμα από την GTX480 που έχει μικρότερο?Όχι, κάτι τέτοιο δε θα μου φαινόταν περίεργο Περίεργο μου φαίνεται που συμβαίνει το ακριβώς το αντίθετο Το καλό με το Fermi είναι ότι με καινούργιους drivers και δεδομένου ότι θα υπάρξει καλύτερη υποστήριξη απο παιχνίδια στο μέλλον έχει πολύ μεγάλες προοπτικές Πολύ πιθανό το 10% προβάδισμα που έχει έναντι της 5870 στο μέλλον να γίνει 15% ή και πολύ περισσότερο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.