nikolas8141 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 ΜουχαχαχαΓελάω γιατί το σκηνικό είναι ακριβώς ίδιο με αυτά που έγραφα.. Η Nvidia από ότι φαίνεται είναι έτοιμη να πατήσει πάνω στα υπέροχα βήματα της ATi με το 2900ΧΤ..και εμείς τότε για κανά 6μηνο λέγαμε ότι φταίνε οι οδηγοί της ATi. Δεν ξερω αν συμβει το ιδιο με τις 2900ΧΤ αλλα θυμαμαι εκεινη την εποχη ειχα την 1950PRO και ενα φιλαρακι αγορασε την 2900..........(350Ε).... Ε μιλαμαι για πολλα γελια-κλαματα για το φιλαρακι φυσικα αφου η 2900 ειχε μερικα fps παραπανω (μετρημενα στα δαχτυλα ενος χεριου) με την 1950...... Ασε που σηκωνε θερμοκρασιες........και αλλα πολλα...... Ε δεν νομιζω να δουμε κατι τετοιο στην Nvidia......Αυτα νομιζω μια φορα συμβαινουν.... Υ.Γ. Αν Αληθευουν οι παραπανω μετρησεις τοτε οι τιμες δεν βλεπω να πεφτουν συντομα..... εκτος και αν η ΑΤΙ θελει να χτυπησει στο κεφαλι την Nvidia για τα καλα.......
Ailuros Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 ΜουχαχαχαΓελάω γιατί το σκηνικό είναι ακριβώς ίδιο με αυτά που έγραφα.. Η Nvidia από ότι φαίνεται είναι έτοιμη να πατήσει πάνω στα υπέροχα βήματα της ATi με το 2900ΧΤ..και εμείς τότε για κανά 6μηνο λέγαμε ότι φταίνε οι οδηγοί της ATi. H R600 δεν ήταν μόνο περιορισμένη σε 2z/clock (που σημαίνει ότι με ΑΑ ήταν συχνά πυκνά επαρκέστερη ακόμα και η R5x0) αλλά είχαν και την περίεργη ιδέα να κάνουν shader & όχι hw resolve για ΑΑ. Πήγαινε πίσω στον χρόνο και θα δεις τι έγραφα προσωπικά τότε για τις συγκεκριμένες κάρτες. Στην δεδομένη περίπτωση η 470 αν θυμάμαι καλά έχει γελοία απόσταση μεταξύ 8x & 4xMSAA και αυτό παρότι αλλάξανε το framebuffer compression (που ήταν ένα από τα προβλήματά τους ως τώρα με 8χΑΑ) και πρόσθεσαν αρκετά επιπλέον ROPs. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά γιατί και τα 2 παιχνίδια έχουν τρελούς αριθμούς τριγώνων και είναι σίγουρα tri setup limited. Στα περισσότερα παιχνίδια η 480 έχει μια σχετικά μικρή απόσταση από την 5870 και σε αρκετά λιγότερα είναι αρκετά κοντά στην 5970 (κυρίως όσα είναι setup limited). Για αυτό και λογικά θεωρώ ότι Crysis & Crysis Warhead θα έπρεπε να ανήκουν στην μικρότερη αυτή λίστα.
Psycho_Warhead Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Και εγω ξερω οτι θα ειναι αρκετα κοντα με την 5970 στο Crysis/Warhead σε 1920χ1200 8xMSAA λογο μνημης
Ailuros Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Για την 5890 υπάρχουν info Ailoure;Θα βγει; Δεν είμαι πια και τόσο σίγουρος ότι όντως την χρειάζονται.
CarbonFibre Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δεν είμαι πια και τόσο σίγουρος ότι όντως την χρειάζονται. Ισως στρέφουν τις προσπάθειες τους προς Northern Islands και αρκούνται σε υπερχρονισμένες 5870-5970 προς το παρον. Ailouros, τί προβλέπεις για Νοrthern Islands? TSMC 28nm ή Global Foundries 28nm?
EddieObscurant Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Το βγάλανε μάλλον από την τελική έκδοση. Βρήκα όμως την έκδοση 2.0 RC1 και όντως λειτουργεί σε OpenGL. Επιτέλους είδα τα κέρατα του δράκου με την HD4850 Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα που προσφέρει το Tessellation στην ομορφιά της σκηνής, ο John Carmack θα μπορούσε να τα πετύχει με απλό Bump Mapping. Για την ακρίβεια το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν αυτό, όταν έβαζα Bump Mapping on/off στο Doom 3 (για πειράματα βέβαια, γιατί ήταν πολύ άσχημο χωρίς αυτό). Σε μένα το χει και στην τελική. Δεν κατέβασα αυτό που χει τώρα στην unigine, αλλά λίγες ώρες πριν και έλεγε ότι είναι final και έχει το ίδιο μέγεθος. Δες μπορείς να το επιλέξεις στην αρχή αλλά μεσα στο demo μπορείς. Εχεις καθόλου μαύρα σημεία σε κάποιες τυχαίες περιοχές καθε φορα σε opengl? Ισως στρέφουν τις προσπάθειες τους προς Northern Islands και αρκούνται σε υπερχρονισμένες 5870-5970 προς το παρον. Ailouros, τί προβλέπεις για Νοrthern Islands? TSMC 28nm ή Global Foundries 28nm? Mπα μάλλον με το fusion ασχολούνται κυρίως, και τη μετάβαση στα global foundries. Δεν ξέρω αν τα northern islands ειναι απλό shrink στα 28nm, αλλά μάλλον θα έχουν παραγωγή και στα δυο, καθώς είναι μεγάλο ρισκο να πανε μόνο με global foundries. Eκτος αν είναι 2-3 μήνες μπροστα απο tsmc , όπως λένε κάποιοι, και στην μετάβαση τους πάνε όλα καλά, πράγμα δύσκολο αφου τα global foundries ασχολούνται με gate first και όχι gate last προσεγγιση όπως όλοι οι άλλοι κατασκευαστές. (μπορεί να τα λέω και αναποδα δεν θυμάμαι)
ahristos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Εχεις καθόλου μαύρα σημεία σε κάποιες τυχαίες περιοχές καθε φορα σε opengl? Ναι μερικές φορές μέχρι και η μισή οθόνη μαυρίζει. Παλιά ήταν ακόμα χειρότερα, ανάλογα με τους οδηγούς. Το wireframe επίσης φαίνεται σαν μια άσπρη επιφάνεια, ενώ στο RC1 φαινόταν κανονικά.
Ailuros Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Ισως στρέφουν τις προσπάθειες τους προς Northern Islands και αρκούνται σε υπερχρονισμένες 5870-5970 προς το παρον. Πιθανότατα. Μας είπαν ότι θα έχουν για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς τις γρηγορότερες κάρτες και δεν έχω λόγο να μην τους πιστέψω. Ailouros, τί προβλέπεις για Νοrthern Islands? TSMC 28nm ή Global Foundries 28nm? Υπάρχουν πολλαπλά roadmaps και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος τι ισχύει και τι όχι. Λογικότερο μου φαίνεται να δοκιμάσουν τι παίζει στο GF με κάποιον τρόπο και να μετακομίσουν σταδιακά το "μαγαζάκι" σε αυτούς. Με το προβάδισμα που έχουν έναντι του ανταγωνισμού δεν είναι ώρα για ρίσκα, λάθη και καθυστερήσεις. Τώρα που έχουν κάνει κλίσμα με μπύρα στην NV είναι αμαρτία να τελειώσει ο αφρός δεν νομίζεις;
d3m0n Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δεν είμαι πια και τόσο σίγουρος ότι όντως την χρειάζονται. Οκ thnx για την απάντηση, κατάλαβα τι εννοείς.
Psycho_Warhead Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 To dirt 2 ειναι fake παντως η 5870 βγαζει 53fps 2560x1600 με 8xMSAA http://www.guru3d.com/article/colin-mcrae-dirt-2-vga-graphics-performance-review/9 ---------- Προσθήκη στις 23:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:53 ---------- Παντως αν εχει μονο τοσο μικρη διαφορα στο Metro 2033 μιλαμε για EPIC FAIL
nikolas8141 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 To dirt 2 ειναι fake παντως η 5870 βγαζει 53fps 2560x1600 με 8xMSAA http://www.guru3d.com/article/colin-mcrae-dirt-2-vga-graphics-performance-review/9 Αν ισχυουν αυτα που βλεπουν τα ματακια μου τοτε μιλαμε για μεγαλο φιασκο... Οι διαφορες με την 5870 ειναι πολυ μικρες μα παρα πολυ........ Αν σε ολα αυτα προσθεσουμε καθυστερηση-καταναλωση-τιμη!!!!!Νομιζω οι fun της Nvidia καλο ειναι να κανουν υπομονη μεχρι την επομενη σειρα FERMI!!!! Αλλα ας κανουμε υπομονη 2 μερες ακομα......... Μα ειμαστε σοβαροι 1 μερα πριν την κυκλοφορια τους και δεν ειμαστε ακομα σιγουροι για το τι τελικα αξιζουν???ΤΕΣΠΑ.......
Psycho_Warhead Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Ο πρωτος πινακας δεν ειναι και τοσο πειστικος διοτι οπως ειπα η 5870 βγαζει περισσοτερα fps με 8xMSAA στο Dirt 2 Ο δευτερος ειναι πιο κοντα στα πραγματικα πιστευω
sozz Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Ο πρωτος πινακας δεν ειναι και τοσο πειστικος διοτι οπως ειπα η 5870 βγαζει περισσοτερα fps με 8xMSAAΟ δευτερος ειναι πιο κοντα στα πραγματικα πιστευω οι ιδιες μετρησεις ειναι αν δεν ειναι σε ενα παιχνιδι τοτε δεν θα ειναι σε κανενα αληθες... καλυτερα να περιμενουμε απο αλλου αποτελεσματα τωρα αν ειναι ενταξει αυτες μια χαρα τα βλεπω για την gtx 480 αν κανει πανω κατω 450Ε
phanispal Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Σκέψου ότι μια 5850 κοστίζει τα μισά (λέμε τώρα) και ότι σε δευτερόλεπτα γίνεται 5870.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.