Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT300 & ATI RV870

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικα λειπουν η πηγη της εικονας και το ονομα του παιχνιδιου η οτι ειναι αυτο στο οποιο εχει γινει η μετρηση..

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδια αυτο στο οποιο εχει γινει η μετρηση ειναι tesselation performance, ΜΟΝΟ εκει ξεπερναει η nvidia την ATI σε τετοιο ποσοστα, η γενικη αποδοση εχει ελαχιστες εως καθολου διαφορες. Πολυ χαιρομαι γιατι ο ανταγωνισμος αρχιζει να αποδιδει ξανα, μετα απο λιγο η ΑΤΙ βγαζει το refresh της 5870 και ολοι θα ειμαστε χαρουμενοι...

Δημοσ.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι γιατί να βγάλει η nvidia μια κάρτα της τάξης των 600 ευρώ για να αντιμετωπίσει την 5870? δεν είναι κάπως χαζό?.. από τι φαίνεται δεν έχει καμία τύχη σε σχέση με το 5970 αν και εφόσον το γράφημα αυτό είναι αληθινό.

Δημοσ.

Το προβλημα ειναι οτι το Fermi σχεδιαστηκε με γνωμονα πρωτα την αποδοση σε GPGPU εφαρμογες και προφανως εγιναν λαθος εκτιμησεις για την αποδοση του στα παιχνιδια, αλλα ηταν πολυ αργα για να γινει καποια αλλαγη στην αρχιτεκτονικη, κατι σαν την πατατα της intel με το Larabee.

Too little, too late για την Nvidia...

Δημοσ.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι γιατί να βγάλει η nvidia μια κάρτα της τάξης των 600 ευρώ για να αντιμετωπίσει την 5870? δεν είναι κάπως χαζό?.. από τι φαίνεται δεν έχει καμία τύχη σε σχέση με το 5970 αν και εφόσον το γράφημα αυτό είναι αληθινό.

μάλλον αυτό... :-D

και αυτό... :lol:

Δημοσ.

Εκεί που θα ποντάρει η Nvidia είναι στα tessellation, 3D Vision και PhysX

Δημοσ.
Δεν το γνώριζα αυτό.

Δηλαδή ήθελε ιδιαίτερη λογική να καταλάβεις ότι δύο πυρήνες των 2.15 δις έκαστο είναι πολύ δύσκολο να προσπεραστούν από ένα πυρήνα των 3 δις transistors;

Πιο κάτω δεν το περίμενα αυτό να πω την αλήθεια.. αν είναι όντως έτσι κ έχει βάση αυτό που λες, τότε υπάρχει λόγος να περιμένω την κάρτα της nvidia?..
Eμένα ρωτάς για το ποιά θα λύση θα καλύψει καλύτερα τις δικές σου ανάγκες; Μην το πάρεις στραβά αλλά ο καθένας ξέρει τι θέλει.

ευχαριστώ πολύ μου διευκολύνεις την απόφαση που από την αρχή έκλεινε προς την 5970.
Δεν κάνει τίποτα :)

---------- Προσθήκη στις 22:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:57 ----------

Ποιός σου είπε ότι θα κάνει 6 κατοστάρικα; Οι τιμές της 470 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα κάτω από την τιμή της 5870 και η τιμή της 480 κάτω από την τιμή της 5970.

---------- Προσθήκη στις 23:06 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:59 ----------

Το προβλημα ειναι οτι το Fermi σχεδιαστηκε με γνωμονα πρωτα την αποδοση σε GPGPU εφαρμογες και προφανως εγιναν λαθος εκτιμησεις για την αποδοση του στα παιχνιδια, αλλα ηταν πολυ αργα για να γινει καποια αλλαγη στην αρχιτεκτονικη, κατι σαν την πατατα της intel με το Larabee.

Από άποψη transistors η όλη επένδυση στον 3D τομέα για γεωμετρία και tesselation στοίχισε πολύ παραπάνω από οτιδήποτε GPGPU.

Kαθαρά θεωρητικά:

GTX285 = 1 raster + 1 tri setup@648MHz, 1 Tri/2clocks = 324M Tris/clock

GTX480 = 4 rasters + 4 tri setups@725MHz, 4 Tris/clock = 2900M Tris/clock

Το Larabee δεν είχε καν ούτε μια μονάδα rasterization ή tri setup, αλλά προκαλώ τον καθένα που υπάρχουν οποιοιδήποτε παραλληλισμοί εδώ ακόμα και τον Κάρολο που πρώτος και καλύτερος παπαρίζεται με αυτές τις παράλογες λαλακίες.

Δημοσ.
Βασικα λειπουν η πηγη της εικονας και το ονομα του παιχνιδιου η οτι ειναι αυτο στο οποιο εχει γινει η μετρηση..

Η μετρηση αν εβλεπες στις προηγουμενες σελιδες ειναι στο Unigine dx11

Δημοσ.
Εκεί που θα ποντάρει η Nvidia είναι στα tessellation, 3D Vision και PhysX

΄Οταν δεις τις τιμές και τις τελικές επιδόσεις θα καταλάβεις ότι πρόκειται για μια χαρά ανταγωνιστικά προιόντα και χωρίς τα παραπάνω.

Δημοσ.
΄Οταν δεις τις τιμές και τις τελικές επιδόσεις θα καταλάβεις ότι πρόκειται για μια χαρά ανταγωνιστικά προιόντα και χωρίς τα παραπάνω.

Hardware υπαρχει κανα παιχνιδι με γραφικα της προκοπης να δουμε..............

Δημοσ.
Δηλαδή ήθελε ιδιαίτερη λογική να καταλάβεις ότι δύο πυρήνες των 2.15 δις έκαστο είναι πολύ δύσκολο να προσπεραστούν από ένα πυρήνα των 3 δις transistors;

Φυσικά και όχι, έτσι είναι το λογικό απλά δεν ξέρω πως δουλεύει το όλο πράγμα κ γι αυτό ρωτάω..ίσως η αρχιτεκτονική ή το οτιδήποτε άλλο από τα ακαταλαβίστικα για εμένα πράγματα να μπορούσε να δίνει άλλη τροπή..όμως έτσι όπως το λαμβάνω από σένα είναι τελειωμένη ιστορία στο ποιος θα συνεχίσει ν έχει τα ηνία..

Δημοσ.
Hardware υπαρχει κανα παιχνιδι με γραφικα της προκοπης να δουμε..............

IHV (independent hardware vendor) != ISV (independent software vendor) μπλαα μπλα μπλα μπλα μπλα (ήθελα και να΄ξερα ποιανού ιδέα ήταν η αποκλειστική χρήση ελληνικών..)

---------- Προσθήκη στις 23:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:19 ----------

Φυσικά και όχι, έτσι είναι το λογικό απλά δεν ξέρω πως δουλεύει το όλο πράγμα κ γι αυτό ρωτάω..ίσως η αρχιτεκτονική ή το οτιδήποτε άλλο από τα ακαταλαβίστικα για εμένα πράγματα να μπορούσε να δίνει άλλη τροπή..όμως έτσι όπως το λαμβάνω από σένα είναι τελειωμένη ιστορία στο ποιος θα συνεχίσει ν έχει τα ηνία..

Δεν είπα ότι δεν θα βγάλει η NV διπύρινη κάρτα απλά δεν θα την βγάλει τέλη Μαρτίου. Μακάρι να τα πάρει κάποια στιγμή τα πραγματικά ινία η AMD και αν και είναι σε πολύ δρόμο έχει ακόμα απόσταση να διανύσει.

Δημοσ.

Ειμαι απο εκεινους που μετα απο σκεψη και διαβαζοντας σε πολλα forum

πηρα την αποφαση και τελικα αγορασα την 5850 στα 230ευρω!!!!!Νομιζω

βαση αποδοσης-τιμης ηταν η καλυτερη αποφαση που πηρα μιας και αν την συγκρινω

με την 3870χ2 που ειχα πριν ειναι πολυ καλυτερη,(καταναλωση,θερμοκρασιες κ.α.)

Οσο για την Nvidia μακαρει να βγαλει κατι καλο στην αγορα και σε σχετικα καλες τιμες

και ολοι θα ειμαστε χαρουμενοι....... φοβαμαι ομως πως μετα απο τοσο καιρο η Nvidia

δεν νομιζω να σκεφτει τους καταναλωτες και να μπει μεσα......Ακομα και αν οι νεες καρτες της

ειναι μολις 5-10% καλυτερες στα games απο τις ati φοβαμαι πως θα χτυπησει στο κεφαλι τις

νεες καρτες τις.....

Μην ξεχναμε 5 μηνες τωρα πρωτιμα να κρατα τις τιμες των gtx275-285 στα υψη και ας ειναι

κατωτερες απο τις νεες καρτες της ati!!!

Δημοσ.

Εννοώ με την έννοια του να δικαιολογήσει αλλά και να πείσει να πάρουν μια πράσινη κάρτα αντί για μια κόκκινη όσους gamers περίμεναν το "uber-super-duper" Fermi. Το να την πλασάρει χαμηλότερα επειδή δεν ξεπερνάει την high-end λύση της ΑΤΙ και με τόση καθυστέρηση είναι τραγικό ΙΜΟ, ειδικά όταν μιλάμε για την Nvidia. Είμαι σίγουρος δε, ότι θα χτυπήσει εκεί που πονάει την ΑΤΙ και είναι ακριβώς αυτά τα δύο χαρακτηριστικά (3D Vision και PhysX... όπως και οι συνεργασίες της με το πρόγραμμα TWITMTBP, βλέπε στο Just Cause 2 πχ). Όσο για το tessellation, πιστεύω ότι θα προσπαθήσουν να το σπρώξουν αλλά δεν πρόκειται να δούμε heavy tessellated games, τουλάχιστον μέχρι να βγουν οι νέες κονσόλες, το 60% των gamers να έχει DX11 κάρτα ή να κάνει το μεγάλο βήμα κάποιος exclusive PC developer.

Δημοσ.
Εννοώ με την έννοια του να δικαιολογήσει αλλά και να πείσει να πάρουν μια πράσινη κάρτα αντί για μια κόκκινη όσους gamers περίμεναν το "uber-super-duper" Fermi. Το να την πλασάρει χαμηλότερα επειδή δεν ξεπερνάει την high-end λύση της ΑΤΙ και με τόση καθυστέρηση είναι τραγικό ΙΜΟ, ειδικά όταν μιλάμε για την Nvidia. Είμαι σίγουρος δε, ότι θα χτυπήσει εκεί που πονάει την ΑΤΙ και είναι ακριβώς αυτά τα δύο χαρακτηριστικά (3D Vision και PhysX... όπως και οι συνεργασίες της με το πρόγραμμα TWITMTBP, βλέπε στο Just Cause 2 πχ). Όσο για το tessellation, πιστεύω ότι θα προσπαθήσουν να το σπρώξουν αλλά δεν πρόκειται να δούμε heavy tessellated games, τουλάχιστον μέχρι να βγουν οι νέες κονσόλες, το 60% των gamers να έχει DX11 κάρτα ή να κάνει το μεγάλο βήμα κάποιος exclusive PC developer.

+1000 για το 3D αλλα οχι για το Pissx :P

Επειτα ας μην ξεχναμε οτι ερχεται και το 3D της ΑΤΙ το οποιο ισχυριζονται οτι ειναι πιο καλο απο της nvidia,Ιδωμεν

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...