Προς το περιεχόμενο

Nvidia GT300 & ATI RV870

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν μίλησα για την 310 που είναι παλιά και αστεία ιστορία...

EDIT: Ούπς, σόρρυ, λάθος... Διάβασα λάθος το σχετικό άρθρο... Θα είναι DX10.1... My bad ... (βιάστηκα να το ποστάρω :P )

Πάντως πως μεταφράζετε την κίνηση αυτή τώρα? Θα έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά τα εν λόγω προιόντα από GT220, 230 & 240

Δημοσ.

Όταν δεν έχεις ένα ανταγωνιστικό προϊόν στην κατηγορία, κόλλα ένα νέο αυτοκόλλητο επάνω, βάλτο σε μια νέα συσκευασία, πλημμύρισε την αγορά και ο κόσμος θα το αγοράσει.

29lfcpj.jpg

Δημοσ.
Ε οτι και να ειναι παιχνιδια με αυτες δεν θα μπορεις να παιξεις,οποτε τι το συζηταμε

Δεν ξέρω τι θα παίζει με τις 320 & 330, αλλά πιστεύω η 340 με GDDR5 θα μπορέσει να σταθεί αξιοπρεπώς... Υπάρχει χώρος στην αγορά για αυτές τις κάρτες,και σίγουρα θα φέρουν έσοδα στην nvidia...

Υ.Γ. Όταν πήγα πριν καμία βδομάδα στο ΠΛΑΙΣΙΟ για να πάρω την 5770, είδα έναν δίπλα μου, που αγόραζε μια GTS250. Επίσης ο υπάλληλος πήγαινε να μου πασάρει Nvidia... Πήγα να σώσω τον τυπάκο (προφανώς άσχετος) αλλά προτίμησε να ακούσει τον υπάλληλο και να σκάσει 130 ευρά για την GTS250 1Gb, ενώ η 5750 έκανε 133... Υπάρχει χαζός κόσμος & και ένα κλίμα προώθησης πιστεύω της Nvidia στην αγορά + το όνομα που έχει φτιάξει τόσα χρόνια τώρα... Πιστεύω οι απώλειες που δεχθηκε αυτή την χρονιά ήταν πολυ λιγότερες από αυτές που τις άξιζαν, χάρη στα 3 παραπάνω στοιχεία...

Δημοσ.

Ναι και γω οταν ειχα παει e-shop να παρω την 3870 μου λεει ο υπαλληλος γιατι δεν παιρνεις την 8800GT,λεω γιατι να πληρωσω τα 50 ευρω ενω η διαφορα ειναι μικρη στο performance.....

Δημοσ.
Ναι και γω οταν ειχα παει e-shop να παρω την 3870 μου λεει ο υπαλληλος γιατι δεν παιρνεις την 8800GT,λεω γιατι να πληρωσω τα 50 ευρω ενω η διαφορα ειναι μικρη στο performance.....

ακριβώς ίδια απάντηση είχα από τον υπάλληλο του e-shop κομοτηνής, όταν είχα πάει να παραλάβω την παραγγελμένη 3870... λολ... Του είπα πως ξέρω 5-10 πράγματα, και πως ενσυνείδητα επιλέγω ΑΤΙ, άλλαξε συμπεριφορά και πιάσαμε την κουβέντα. Θυμάμε μου είπε πως αυτός έχει μια 8800GT, όχι ότι καταλήξαμε πουθενά αλλά με την συζήτηση μου είχε μείνει από τότε η εντύπωση πως είναι γραμμή ορισμένων εταιριών να προτείνουν Nvidia...

Δεν πάω φυσικά να βγάλω Καμιά θεωρία συνωμοσίας. Και όντως εκείνη την περίοδο η Nvidia ήταν μπροστά... Απλά πήρα αυτήν την εντύπωση, και συνεχίζω να το βλέπω αυτό μπροστά μου μέχρι σήμερα... Ίσως απλά η nvidia δίνει στα καταστήματα μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους... dunno... Ίσως πάλι πιστεύουν πως ο κόσμος θέλει Nvidia για αυτό και την προτείνουν...

Grimpr ακούς;:shock:

Πιστεύω ότι αγορά μιας Nvidia GT200 σήμερα είναι χαζή! Ότι και να μου πεις... Δεν πρόκειτε για FanboyΙσμό... Είναι το ίδιο χαζή με την αγορά μιας HD4000. Ειδηκά όταν στην ίδια τιμή παίρνεις μια DX11 κάρτα...

Όσων αφορά το δεύτερο σημείο, πιστεύω πως το εξηγώ καλύτερα πιο πάνω.

Δημοσ.

Γιατί πολύ απλά Intel/Nvidia δημιουργούνε το απαραίτητο Halo Effect και για τις 2 εταιρείες, ώστε να απολαμβάνουν τα υψηλά margins στις πωλήσεις τους. Τα τελευταία 2 χρόνια, λόγω της κοινά αποδεκτής από όλους πλέον, φίλους και εχθρούς της ATI, δυνατής δραστηριότητας της, βλέπουμε να συμβαίνει το αντίθετο, αρκετοί Enthusiasts και Overclockers να περνάνε σε Intel/ATI συνθέσεις και προτάσεις μέσα από τα sites τους, HardOCP για παράδειγμα και διάφοροι άλλοι. Εδώ υπάρχει πρόβλημα για την NV όπως καταλαβαίνει κάποιος....

Οι Hardcore gamers με καλές γνώσεις πάνω στο PC και το Hardware του, όπως ο Psycho, δεν έχουνε πρόβλημα να αγοράζουν προϊόντα και των 2 εταιρειών, δεν είναι φανατικοί οπαδοί καμιάς από τις 2 εταιρείες και κοιτάνε τις καλύτερες επιδόσεις για την χρονική στιγμή και στην τελική, κοιτάνε την πάρτη τους, και καλά κάνουν. Είναι ένα μικρο κομμάτι, που επηρεάζει όμως ποιο δυναμικά από Plaisio,Eshop και διάφορα άλλα μαγαζιά.

Το "πρόβλημα" του Plaisiou και η πάγια πολιτική του στο θέμα Intel/Nvidia είναι ότι δεν διακινδυνεύουν να χαλάσουν την συνταγή που ξέρει και γνωρίζει ο απλός κόσμος, βάλε και την απέραντη παραπληροφόρηση στο θέμα της "αξιοπιστίας", την κακιά φήμη της ATI και της AMD, για "φθηνό", μη ποιοτικό hardware, το ψώνιο του μέσου Ελληνα αγοραστή και την φοβερή διείσδυση της NV στα μυαλά τους, έχεις μια μηχανή πωλήσεων βασισμένη στην άγνοια, στον φόβο και στην ανασφάλεια, που και σκατά να σερβίρει είτε η Intel, όπως έγινε με τον P4, είτε η Nvidia, με την NV30, ο άλλος θα τα αγοράσει και θα πει και ευχαριστώ.

ulg00.jpg

Δημοσ.
Υ.Γ. Όταν πήγα πριν καμία βδομάδα στο ΠΛΑΙΣΙΟ για να πάρω την 5770, είδα έναν δίπλα μου, που αγόραζε μια GTS250. Επίσης ο υπάλληλος πήγαινε να μου πασάρει Nvidia... Πήγα να σώσω τον τυπάκο (προφανώς άσχετος) αλλά προτίμησε να ακούσει τον υπάλληλο και να σκάσει 130 ευρά για την GTS250 1Gb, ενώ η 5750 έκανε 133...

Ίσως φανώ λίγο ισοπεδοτικός αλλά εκτός του DX11 δεν πρόκειται να χάσει και τπτ τρελό σε επιδόσεις ο τύπος...

Αν τώρα σκεφτείς πως μια gts250 είναι μια 8800gt clocked του 2007-2008 design δεν μιλάμε και για καμιά τρελή επιτυχία της Ati μιας και πλέον εχουμε 2010.

Και εδω έρχομαι να κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου Εως τώρα όσες φορές πήγε μπρος το πράγμα σπρώχτικε απο την nv με εξαίρεση ίσως την 9500-9700 pro.

Γι αυτό για μένα η nv είναι ο μάρκετ leader και εχει κάνει το όνομα που εχει κάνει.

Ακόμα και με την 4850 που ήταν best value για 1-2 χρόνια απλά κατάφερνε ουσιαστικά η Ati να βγάλει κάτι ισοδύναμο και ελαφρός καλύτερο απο την 8800 και μάλιστα με διαφορά περιπου ενος χρόνου.

Θα έβγαζα πραγματικά το καπέλο στην ΑΤΙ και θα την θεωρούσα leader αν ανεπηρέαστη απο το τι εχει η nvidia συνέχιζε και έβγαζε κάρτες και έριχνε απο μόνη της τις τιμές, ανοίγοντας την απόσταση απο τους ανταγωνιστές και μονοπωλόντας το καταναλωτικό ενδιαφέρον.

Αντίθετα αυτό που βλέπω είναι μια εταιρεία που ενω εχει φτιάξει με τον καιρό μια αξιόλογη σχεδιάση απλά περιμένει να δει τι θα βγάλει η nv ώστε η υλοποιήσεις τις να είναι 2 δεκάρες πιο φτηνές και να είναι πάνω κάτω στο ίδιο level επιδόσεων με την nv.

Για αυτό και όλοι περίμεναν οπως περίμεναν το fermi. Για να δουν κάτι που πάει το 3d ενα level πιο πάνω. Για να δούν επιτέλους κάτι που θα δικαιολογεί την επένδυση τους και να εχουν την σιγουριά πως με τα λεφτά που δίνουν τώρα θα δουν πράγματα τελείως διαφορετικά και όχι απλά κάποια frames πάνω.

Και έτοιμη να είχε η Ati υποθετικά μια 5990 θα την έβγαζε μόνο αν έβλεπε κίνηση ματ απο την nv.

H nv απο την άλλη εχει παίξει και μόνη της στην αγορά και δεν εχει διστάσει να κανιβαλίσει προϊόντα της προσφέροντας νέες λύσης ακόμα και οταν η ΑΤΙ ήταν 1 γενιά πίσω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...