grimpr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Πάρτε μια γεύση τι θα παρουσιάσει στην "ανύπαρκτη" 480 με τους 512 shaders.
d3m0n Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Ψέμα ; Αφού λέγαμε +-5%~ σε επιδόσεις από μία 5870.
grimpr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Το 5-10% σε σχέση με την 5870 που αναφέρει ο Demerjian αφορά σε πραγματικά Games, και όχι σε επιλεκτικά benchmarks με Heavy Tesselation, ατού της GF100 μιας και μοιράζει το Tesselation στους Shaders, όταν αυτοί δεν χρησιμοποιούνται.
sozz Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Πάρτε μια γεύση τι θα παρουσιάσει στην "ανύπαρκτη" 480 με τους 512 shaders. ανυπαρκτη?? ποσο ηθελες να βγαλει χ2 φορες καλυτερα αποτελσμετα?? 1.5 φορες καλυτερη ειναι μιας και στα σημερινα game οπως λες εχουνε 5-10% διαφορα στα μελλοντικα game που θα εχουνε περισοτερο Tesselation θα εχουνε μεγαλυτερη διαφορα.... οποτε η καρτα αυτη ειναι ποιο καλη για μελλοντικα παιχνιδια και οχι για τωρινα..... αν αληθευουν ολα αυτα οποτε καλο 580(δεν ξερω και πως θα λεγετε )
d3m0n Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Καλά sozz κοιμήσου καλύτερα... Που είναι οι διπλάσιες επιδόσεις της 480 σε σχέση με την 5870 ; Γιατί να δώσει κάποιος 400€ ; Για να έχει ένα ~5% παραπάνω σε παιχνίδια,και μια κάρτα που βράζει και καίει τα κέρατα της ; Με τόση καθυστέρηση που έχει φάει έπρεπε να κάνει την επανάσταση όχι να μας σερβίρει αυτό το πράγμα. Αυτή η γενιά καρτών γραφικών ανήκει στην ATi και μπράβο της γιατί της αξίζει,το μόνο που μένει είναι να φτιάξει καλά τους 10.3 και η nvidia πάει για βρούβες.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Καλά sozz κοιμήσου καλύτερα... +1. Απλα μην ασχολεισαι φιλε d3mon, να εχεις και ηρεμα τα νευρα σου. Συνεχιστε τη κατα τα αλλα πολυ ωραια κουβεντα παιδια.
grimpr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Ανύπαρκτη όχι σε επιδόσεις, αλλά σε πραγματική διαθεσιμότητα. Η ATΙ μέσα σε 2 μήνες έχει πουλήσει 2 εκατομμύρια κομμάτια. Καλή τύχη με τα 5-8 χιλιάδες της GTX480, στην καλύτερη, τον μήνα. Καλό 2011.
sozz Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Καλά sozz κοιμήσου καλύτερα... Που είναι οι διπλάσιες επιδόσεις της 480 σε σχέση με την 5870 ; Γιατί να δώσει κάποιος 400€ ; Για να έχει ένα ~5% παραπάνω σε παιχνίδια,και μια κάρτα που βράζει και καίει τα κέρατα της ; Με τόση καθυστέρηση που έχει φάει έπρεπε να κάνει την επανάσταση όχι να μας σερβίρει αυτό το πράγμα. Αυτή η γενιά καρτών γραφικών ανήκει στην ATi και μπράβο της γιατί της αξίζει,το μόνο που μένει είναι να φτιάξει καλά τους 10.3 και η nvidia πάει για βρούβες. δεν ειπα εγω για χ2 διαφορα αλλα ποση θελατε να ειναι στο απο πανω ειναι η διαφορα τους 1.5 ακομα περιμενουμε να δουμε αν οντως ειναι 5% η διαφορα τους η παραπανο.... και 400Ε να ειναι το 5% το δικαιολογει αν βαλεις οτι θα εχει και physx dx11 3d stereo ποσο νομιζεις οτι κανει η 5870?? http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CA%C1%D1%D4%C1+%C3%D1%C1%D6%C9%CA%D9%CD&title=5870
Nikosgiann Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Ανύπαρκτη όχι σε επιδόσεις, αλλά σε πραγματική διαθεσιμότητα. Η ATΙ μέσα σε 2 μήνες έχει πουλήσει 2 εκατομμύρια κομμάτια. Καλή τύχη με τα 5-8 χιλιάδες της GTX480, στην καλύτερη, τον μήνα. Καλό 2011. +1 Η διαθεσιμότητα παιζει πλέον και αυτή το ρόλο της... Αν και ο sozz δεν ειπε οτι εχει χ2 επιδοσεις,το χαντακωσατε το παιδι... Αλλα ουτε και 1,5 εχει που υποστηριζει...
sozz Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 +1 Η διαθεσιμότητα παιζει πλέον και αυτή το ρόλο της... Αν και ο sozz δεν ειπε οτι εχει χ2 επιδοσεις,το χαντακωσατε το παιδι... Αλλα ουτε και 1,5 εχει που υποστηριζει... δεν λεω σε ολες τις επιδοσεις εγω αλλα σε αυτο με το unigine avg 1.6 min 1.8 max 1.5
d3m0n Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 δεν ειπα εγω για χ2 διαφορα αλλα ποση θελατε να ειναιστο απο πανω ειναι η διαφορα τους 1.5 ακομα περιμενουμε να δουμε αν οντως ειναι 5% η διαφορα τους η παραπανο.... και 400Ε να ειναι το 5% το δικαιολογει αν βαλεις οτι θα εχει και physx dx11 3d stereo ποσο νομιζεις οτι κανει η 5870?? http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CA%C1%D1%D4%C1+%C3%D1%C1%D6%C9%CA%D9%CD&title=5870 Η 5870 ξεκινάει από 329€. http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=5870 Καραμέλα έχει γίνει το PissX,γιατί δεν έχετε τι άλλο να πείτε. Που χρειάζεται ;Πουθενά,εγώ δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη για PhysX,ακόμα και τώρα που έχω nvidia κάρτα.
Psycho_Warhead Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 δεν λεω σε ολες τις επιδοσεις εγωαλλα σε αυτο με το unigine avg 1.6 min 1.8 max 1.5 Nvidia Fanboy DETECTED (Οπως θα ελεγε και ο Thresh) Ρε για ποσο καιρο θα μας πριζεις πες μου,ΝΙΩΣΕ οτι ειναι BENCHMARK και οχι GAME. Ειπαμε στα GAMES 5% διαφορα τελος....
sozz Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Η 5870 ξεκινάει από 329€. http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=5870Καραμέλα έχει γίνει το PissX,γιατί δεν έχετε τι άλλο να πείτε. Που χρειάζεται ;Πουθενά,εγώ δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη για PhysX,ακόμα και τώρα που έχω nvidia κάρτα. οταν θα κολησεις με κανενα παιχνιδι με physx θα σου αρχισει και οταν θα πληρωσεις τοσα λεφτα για καρτα θα θες να εχει και ολες τις τεχνολογιες για τα παιχνιδια γιατι στο μελλον μπορει να σου αρεσει καποιο με physx και να εχει μεγαλη διαφορα με χωρις και να μην μπορεις να το παιζεις στα φουλ..... ---------- Προσθήκη στις 22:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:36 ---------- Nvidia Fanboy DETECTED (Οπως θα ελεγε και ο Thresh)Ρε για ποσο καιρο θα μας πριζεις πες μου,ΝΙΩΣΕ οτι ειναι BENCHMARK και οχι GAME. Ειπαμε στα GAMES 5% διαφορα τελος.... 5% με το oc που της εχεις κανει στην 5870 την περνας για πλακα την gtx 480 οκ καταλαβαμε ειμαι δεν ειμαι ποτε δεν θα παρω ουτε την μια ουτε την αλλη αλλος ειναι το fanboy αναλογα με ποια καρτα εχει στην διαθεση του
Ailuros Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Χαλαρώστε. Η NV στο whitepaper της δείχνει ένα απόσπασμα από το Unigine heaven demo (δείτε εικονίτσα παραπάνω στην ανηφόρα για 60 δευτερόλεπτα μέχρι να φτάσει τον δράκο) που είναι ουσιαστικά tessellation limited. Mε άλλα λόγια σε απλά ελληνικά ο δρακούλης έχει τόσα πολλά μικρά πολύγωνα που ζορίζει πρωταρχικά τις εκάστοτε μονάδες tessellation κάθε κάρτας. Σε αυτό το απόσπασμα η NV μέτρησε κατά μέσο όρο 60% προβάδισμα έναντι της 5870. ΄Ερχεται λοιπόν ο Κάρολος και ισχυρίζεται το εξής: There is one bright spot, and it is a very bright spot indeed. No, not the thermal cap of the chip, but the tessellation performance in Heaven. On that synthetic benchmark, the numbers were more than twice as fast as the Cypress HD5870, and will likely beat a dual chip Hemlock HD5970. Tο μόνο που με αφήνει να σκεφτώ είναι ότι η 480 υποτίθεται ότι είναι πάνω από 2χ φορές γρηγορότερη της 5870 σε όλο το συνθετικό μετροπρόγραμμα και όχι για ένα ξεκομμένο μικρό διάστημα όπως στο παραπάνω cutscene. 2χ φορές ισοδυναμεί με 100% αύξηση πράγμα που σημαίνει ότι ισχυρίζεται κάτι που είναι πάνω από 40% διαφορά (μιας και λέει πάνω από 2χ φορές). Και να μιλάει πάλι για το ίδιο cutscene ότι σκατά και να κάνανε στους οδηγούς δύσκολο εώς ακατόρθωτο να παρουσιαστεί αύξηση της τάξης του 50%. Αν μιλάμε για complete runthrough η ιστορία γίνεται ακόμα πιο γελοία. Είπαμε ότι το απόσπασμα στην παραπάνω εικόνα είναι ένα από τα σημεία που η εφαρμογή είναι περισσότερο tessellation bound. Για να φτάσει λοιπόν μια 480 να τερματίσει με πάνω από διπλάσιες επιδόσεις σε όλη την εφαρμογή σημαίνει ότι έχει προβάδισμα και σε περιπτώσεις που περιορίζει ο ρυθμός πλήρωσης, το εύρος μνήμης ή ότι άλλο σκατά μπορεί να παίζει ρόλο. Πειράζει που όλα αυτά τα θεωρώ λαλακίες; ΄Οχι δεν θα πω ότι λέει εσκεμμένα ψέμματα. Υπάρχει όμως πάντα η διαφορά μεταξύ αρχικού μηνύματος σωστής ή λάθος κατανόησης αυτού και πως τελικά μεταφέρεται. Και εδώ το πρόβλημα είναι ότι το όλο άρθρο δεν έχει ένα μόνο αλλά πολλαπλά λάθη. Και εντάξει πείτε ότι εγώ είμαι άσχετος και δεν ξέρω τι μου γίνεται. Οι δημιουργοί παιχνιδιών και οποιοιδήποτε άλλοι ειδικοί που εντόπισαν όλα τα παράδοξα στο άρθρο του και αυτοί άσχετοι είναι; Ξανατονίζω ότι σημασία δεν έχει το περιεχόμενο αρκεί να γράψει κάτι αρνητικό να κερδίσει εντυπώσεις και να ανεβάσει τα hits στην σελίδα του. Και καλά κάνει IMHO. Το θέμα είναι αλλού αν εγώ ή ο διπλανός μου σαν απλός αναγνώστης έχουμε την δυνατότητα να εντοπίσουμε πότε η NV, πότε η AMD ή οποιοσδήποτε Κάρολος τσαπουνάνε απλά λαλακίες. Η NV σε όλο αυτό τον FUD πόλεμο παίρνει ακριβώς αυτό που της αξίζει γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς είναι η πρώτη διδάξασα στην αγορά αυτή. Σε αυτή την περίπτωση πληρώνεται ακριβώς με το δικό της νόμισμα. Ας αλλάξουν επιτέλους PR/marketing φιλοσοφία οι ίδιοι πριν μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο. ---------- Προσθήκη στις 08:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:38 ---------- Ανύπαρκτη όχι σε επιδόσεις, αλλά σε πραγματική διαθεσιμότητα. Η ATΙ μέσα σε 2 μήνες έχει πουλήσει 2 εκατομμύρια κομμάτια. Καλή τύχη με τα 5-8 χιλιάδες της GTX480, στην καλύτερη, τον μήνα. Καλό 2011. Ο silent_guy@B3D είναι επαγγελματίας engineer με μακροχρόνια πείρα στην παρασκευή πυρήνων (όχι δεν δουλεύει ούτε στην μία ούτε στην άλλη εταιρία). Eίπε λοιπόν το παλληκάρι το σοφότατο: The problem of Nvidia is that they have been facing the rare competitor that has executed to perfection with an architecture that's simply more area efficient. Χρειάζεται μετάφραση ή επεξήγηση; Δεν νομίζω. ΄Οσων αφορά το παραπάνω η ΑΤΙ πούλησε 2 εκατομύρια Evergreen GPUs από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι να υποθέσουμε αρχές Φεβρουαρίου. Το δικό μου ημερολόγιο δείχνει 4 μήνες για την αρχή και επίσης παραβλέπεις την σημαντικότατη λεπτομέρεια ότι σε αυτά τα 2 εκατομύρια συμπεριλαμβάνεται ένας διαμετρικά μεγαλύτερος αριθμός από 5700-άρες έναντι των 5800. Για τους πρώτους δύο μήνες συνολικά οι 5800 που βγήκαν από το φούρνο ήταν κάπου 300.000 και να μην πω στον κόπο να σου πω πόσες ακριβώς ήταν τον πρώτο μήνα που κατέληξαν ως 5870 σε αντίθεση με την μεγάλη πλειοψηφία που ήταν 5850. Σαφώς και πριν το πεις τον περασμένο Οκτώβριο τα yields ήταν πολύ χειρότερα από ότι είναι σήμερα, αλλά συνεχίζει και να ισχύει το γεγονός ότι μιλάμε για έναν 334mm2 πυρήνα έναντι των ~550mm2 που αντιστοιχεί σε ένα GF100. Κοντός ψαλμός αλληλούια για το παραπάνω απόσπασμα (και σε συνδυασμό με το εξαιρετικό πρόσφατο άρθρο του Anand) ΟΛΑ περιστρέφονται ουσιαστικά γύρω από το γεγονός αυτό, η NV γνώριζε από την αρχή ότι θα καθυστερήσει και ότι πιθανότατα θα αντιμετωπίσει προβλήματα και ήταν απόλυτα συνειδητή επιλογή τους. Αν τώρα είναι τυχεροί και εξασφαλίσουν αρκετά capacities στην TSMC θα μπορέσουν λογικά να φτάσουν κάτι λιγότερο από 1/2 εκατομύριο πυρήνες τον πρώτο μήνα και ναι ίσως μόνο 8 με 9 χιλιάδες 480-άρες για τον μήνα αυτό. Εδώ όμως πρόκειται για design problem και όχι yield problem αν αληθεύει η ιστορία με τα 512SPs και ναι όντως δεν διορθώνεται εύκολα. Εξακολουθούν να με ανησυχούν ωστόσο δύο θέματα περισσότερο από την διαθεσιμότητα του top dog: texture filtering efficiency & συχνότητες της 480. Γιατί αν το κάνει ο διάολος και δεν κατάλαβε κάτι λάθος ο Κάρολος και η 480 είναι γύρω στα 1200-1250 hot clock είμαι σχεδόν σίγουρος ότι την έχουν κάτσει την βάρκα για τα καλά.
nickelodeon Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δεν το κρύβω ότι τα περισσότερα από τα τεχνικά στοιχεία που αναφέρονται στην συζήτηση εδώ και καιρό μου είναι ακαταλαβίστικα και δεν έχω και την διάθεση να κάτσω να ψάξω στον γούγλη για να τα αποκρυπτογραφήσω. Έχω βγάλει μερικά συμπεράσματα όμως που αφορούν τον απλό gamer που περιμένει με το τριακοσάρι-τετρακοσάρι στο χέρι. 1. Η ΑΤΙ έβγαλε πολύ καλές κάρτες αλλά εδώ και μήνες μένουν ανεκμετάλλευτες γιατί δεν υπάρχουν παιχνίδια σε DX11 αλλά και τα αναμενόμενα που βγαίνουν καταλήγουν να είναι DX9 (Mass Effect 2, Assassins Creed 2 και Bioshock 2 που είναι DX10 αλλά τρέχει άνετα σε κάρτες προηγούμενης γενιάς). Όσο για τα τρία σε DX11 που έχουν μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει το ένα (Dirt 2) απευθύνετε σε συγκεκριμένο κοινό μιας και δεν αρέσουν σε όλους τα raising, το δεύτερο (STALKER) δεν είναι καθόλου φανταχτερό ώστε να ενθουσιάζει λόγο γραφικών και το τρίτο (Aliens vs Predator) είναι επειικός πατάτα. 2. Η nVidia τάζει λαγούς με πετραχήλια πριν πιάσουμε στα χέρια μας τις καινούριες της κάρτες αλλά και τι άλλο μπορεί να κάνει. Ξέρει πολύ καλά ότι στην μοντέρνα αγορά αρκεί να "φαίνεσαι" δυνατός, αν χάσεις το παιχνίδι στις αρχικές εντυπώσεις μετά είναι δύσκολο να ανατρέψεις το κλίμα, γι' αυτό δεν σταματάει να κομπάζει ότι έχει έτοιμο ένα τερατάκι, αλλά απλά δεν μας το δείχνει. 3. Όσο καθυστερεί η nVidia να βγάλει κάρτες στα ράφια η ΑΤΙ δεν θα ρίξει τις τιμές, εάν δε η nVidia βγάλει μία κάρτα που θα είναι αρκετά δυνατή η ΑΤΙ θα ρίξει τιμές και θα προσπαθήσει να την καπελώσει με καινούρια κάρτα, εάν η nvidia έρθει στα ίσα με την ΑΤΙ τότε θα γίνει ένας μακροχρόνιος πόλεμος στο "δεκαδόλαρο" 399 η μία 389 η άλλη και θα πάει μακριά η βαλίτσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.