Προς το περιεχόμενο

ποιο ειναι το αγαπημενο σας final fantasy?

Reno

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το VII πολύ εύκολα όμως...τέτοιο δέσιμο με τους χαρακτήρες δεν συνάντησα σε άλλο της σειράς...δεύτερο το VIII και τρίτο το X...τα πρώτα FF δεν έδιναν το βάθος στο background του κάθε χαρακτήρα, όπως το έδιναν τα επόμενα...αλλά όπως και να το κάνουμε φόλα και FF ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ....προσωπικά η καλύτερη σειρά στην ιστορία των videogames

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπών ας παραδεχθούμε καταρχάς πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να κρίνεις κάποιο videogame απο την στιγμή που δεν το έχεις παίξει στην εποχή του! Έχω ασχοληθεί με όλα τα FF απο το 7 και μετά όταν βγήκαν , ενώ έχω"ακουμπήσει" και τα υπόλοιπα σε emulator.

Έχουμε και λέμε:

FF7 - 10 (Ποιός άρρωστος έγραψε αυτό το σενάριο! Γι'αυτό το παιχνιδάκι πούλησα το N64! O Sephiroth ίσως είναι η πιο αινιγματική φιγούρα σε video game. Μεγάλη στιγμή η επιστροφή στην MIDGAR για να να δώ έστω και για λίγο την φιγούρα της Aeris να αναβοσβήνει! )

FF8 - 8 ( Η προσπάθεια της square να φτιάξει ένα πιο ανθρώπινο FF, με ξένισε τόσο πολύ η αλλαγή στα mp και στα limits που το παράτησα. Ασχολήθηκα κάποια χρόνια αργότερα και μπορώ να πω πως είναι διαμαντάκι!)

FF9 - 9 (Εξαιρετικό sequel, πολύ θετική η επιστροφή σε τετράδα. Απίστευτη σχεδιάση χαρακτήρων...)

FF10 - 8 (Με κούρασε σε κάποια σημεία ωστόσο έχω περάσει ατέλειωτες ώρες μαζί του, δυνατό σενάριο. Το σύστημα μάχης έχει αρχίσει να δείχνει τα χρόνια του...)

FF10.2 - 5 (ΠΟΛΥ ΒΑΡΕΤΟ, αποτυχία στο να δημιουργήσουν ένα νέο σύστημα μάχης, Το μόνο θετικό είναι η αυξημένη ταχύτητα στην δράση!

FF11 - 7 (ξεφεύγει λόγω mmorpg)

FF12 - 9 (Επιτέλους ένα πολύ πολύ προσεγμένο FF μετά απο καιρό, εξαιρετικά δραστικό σύστημα μάχης σε πραγματικό χρόνο, καλό σενάριο, σίγουρα μιλάμε για αναγέννηση!)

Αυτή την στιγμή ασχολούμαι το FF3 και το Tactics Στο DS. Το μέν πρώτο είνα συμπαθητικό αλλά κουραστικό, το δε tactics είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!

Σύντομα θα πιάσω και το FF4 στο DS, ενώ όταν με το καλό βγεί κ το 13 θα αποκτήσω ξαι PS3.

Αλήθεια έχει παίξει κανείς το chronicles του GameCube να μας πεί;

Δημοσ.
FF12 - 9 (Επιτέλους ένα πολύ πολύ προσεγμένο FF μετά απο καιρό, εξαιρετικά δραστικό σύστημα μάχης σε πραγματικό χρόνο, καλό σενάριο, σίγουρα μιλάμε για αναγέννηση!)

Είσαι ιερόσυλος!!!!Προσωπικά έχοντας τερματίσει σχεδόν όλα τα final fantasy πιστεύω ότι το 12 είναι το χειρότερο.Από τότε που ενώθηκε με την enix έχει χαλάσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια της.

Το FF4 να το παίξεις,εγώ το παίζω και είμαι κάπου στη μέση του παιχνιδιού,θα προτιμούσα να το έφτιαχναν σε PSP καθώς τα γραφικά στο DS είναι επιεικώς απαράδεκτα.

Δημοσ.

οχι και απαραδεκτο το final fantasy XII.μη λεμε και οτι θελουμε.το γεγονος οτι καποιοι το εβρισαν επειδη ειναι κολλημενοι με τα παμπαλαια rpg δε σημαινει οτι δεν αξιζει.και πολυ αργισε η αλλαγη.αν συνεχιζε το final fantasy με το ιδιο συστημα μαχης και τις τυχαιες μαχες που καθιερωθηκε απο το 1989 και μετα προσωπικα θα ξενερωνα τη ζωη μου.

οσο για το remake του IV θα ηθελα και εγω να γινει σε ενα πιο ισχυρο μηχανημα.ισως στο μελλον..με τη φορα (η μηπως κατηφορα?) που εχει παρει η square enix με τα remakes ολα τα περιμενω

Δημοσ.
Είσαι ιερόσυλος!!!!Προσωπικά έχοντας τερματίσει σχεδόν όλα τα final fantasy πιστεύω ότι το 12 είναι το χειρότερο.Από τότε που ενώθηκε με την enix έχει χαλάσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια της

H αλήθεια είναι πώς όταν και εγώ είδα τα πρώτα τρειλερ με το νέο σύστημα μάχης ξενέρωσα απίστευτα, βρέθηκα ξαφνικά όμως να παίζω ασταμάτητα.:devil:

Προσωπικά δεν πιστεύω όμως πως το κλασικό σύστημα έχει "πεθάνει", απ'οτι διάβαζα μάλιστα, η ENIX θα το επαναφέρει στον επόμενο τίτλο, πιθανότατα με κάποιους νεοτερισμούς! :shifty:

Πάντως το σύστημα του FF12 ήταν πολύ ενδιαφέρων κ θα μου άρεσε πάρα πολύ να δω να παίρνει σάρκα κ οστά ίσως σε κάποια άλλη σειρά παιχνιδιών της ENIX.:mrgreen:

Πάντως ως κάτοχος DS είμαι πανευτυχής, 5 τίτλοι έχουν βγει μέχρι τώρα κ έπεται συνέχεια!

Δημοσ.
Είσαι ιερόσυλος!!!!Προσωπικά έχοντας τερματίσει σχεδόν όλα τα final fantasy πιστεύω ότι το 12 είναι το χειρότερο.

αν το λες λόγω του συστήματος μάχης, συμφωνώ απόλυτα...το στόρυ όμως το βρήκα πολύ καλύτερο από κάποια άλλα

Δημοσ.

To 8 ηταν ολα τα ?? εκπληκτικο.

To Junction system ηταν απιστευτο,η πλοκη αριστη οι χαρακτηρες αψογοι με κορυφη τον Squall, πολλα spells, μεγαλη ποικιλια gear, τεραστια terrain, απειρα ειδη τερατων, εκπληκτικα summons, αψογο gameplay, το εθιστικο card game, εκπληκτικη μουσικη, φανατικος μεχρι το κοκκαλο, μακαρι να βλεπαμε μια επανεκτελεση του 8 με συγχρονη μηχανη γραφικων καθως πιστευω οτι ολα τα αλλα επρεπε να μεινουν αθικτα.

-Το 7 και το 9 μου αρεσαν αρκετα με το 9 να ειναι ποιο εντυπωσιακο με ατελειες και το 7 να εχει τον αερα της πρωτοτυπιας

- Το 10 ηταν αρκετα καλο αλλα με χαλασε λιγο το κομματι των summons

- Το 10 Νο2 ηταν σκετη απογοητευση

- Τo online δεν το εχω παιξει και ουτε προκειται, το FF ειναι RPG οχι MMORPG .-

- Το 12 με κρατησε μονο για 2-3 ωρες απογοητευση μεγαλη απογοητευση και αυτο

- Τα αμερικανικα/ευρωπαικα version πριν το 7 δεν με πολυαπασχολησαν γιατι επαιζα και αλλα παραλληλα.

Δημοσ.

Ειναι αληθεια οτι οι περισσοτεροι θεωρομε ως καλυτερο το 7 γιατι ειναι το πρωτο μας(κ οι πρωτες αγαπες δεν περνανε!!)αλλα το final fantasy ειναι μια σειρα απιστευτων παιχνιδιων....ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν εχω παιξει τα παλιοτερα(3,4,6 κλπ..) ουτε το tactics(για πολι λιγο μονο)αλλα μπορω να πω οτι απο το 7 κ μετα με εξερεση το Χ κ το Χ-2 ολα ηταν τελεια!!!!δεν αναφερομαι βεβαια στο 11....(δεν το εχω παιξει..)

το 7 ηταν κατι το καινουριο με πολυ καλο συστημα μαχης,τρελο σεναριο κ απιστευτες FMV...

το 8 ειχε επισσης εκπληκτικο σεναριο,ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ FMV,πολυ καλο συστημα μαχης αλλα ο τροπος που μαζευες μαγικα ηταν βαρετος....ΑΑΑΑΑ κ μην μου πειτε οτι δεν ειχατε κολλησει με το παιχνιδι με τις τραπουλες!!!!

για το 9 απλα δεν εχω λογια..ειναι αψεγαδιαστο(οποιος σχεδιασε τον vivi ειναι ιδιοφυια) το συστημα μαχης τα εσπασε με τους 4 κ επισσης το σεναριο κ τα FMV παρα πολυ καλα!!!!

το Χ κ Χ-2 δεν ηταν κατι το τρομερο ειδικα το δευτερο ηταν πολυ βαρετο!!!!

οσο για το 12 το επαιξα για 2 μερες κ εκτος οτι δεν σου δεινει λεφτα δεν υπηρχε κατι που να με χαλαει...το συστημα μαχης ειναι απλα τελειο,τα FMV γα οσκαρ κ τα γραφικα απιαστα!!!!

για΄μενα η σειρα μαλλον ειναι 12,7,9,8 κ μετα ολα τ'αλλα...υπενθυμιζω ΧΩΡΙΣ να εχω παιξει τα παλιοτερα κ τα καινουρια του ds..

Δημοσ.

Το FF7 και FF8 είναι τα αγαπημένα μου, θεωρώ ότι είχαν εξαιρετικό σενάριο και πολύ σωστή ανάπτυξη χαρακτήρων. Αν και οι μάχες του 8 με είχαν κουράσει λίγο (το τελικό boss πρέπει να μου πήρε 30-40 λεπτά για να το βγάλω), η όλη εμπειρία και των δύο παιχνιδιών έχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μου.

Το FF9 δεν το έπαιξα πλήρως για να έχω ολοκληρωμένη άποψη, γιατί δεν είχα ποτέ PSOne (τα 7 και 8 τα έπαιξα στη PC έκδοση), μόνο σε ένα emulator το είδα λίγο και μου φάνηκε αρκετά διασκεδαστικό (μ'άρεσε αρκετά το setting του).

Το FFX ήταν το πρώτο παιχνίδι που αγόρασα στο PS2 κι ήταν υπέροχο, ένα σκαλί κάτω από το FF8.

Το FFX-2 ήταν χάλια, το παράτησα πολύ γρήγορα. Το FFXI δεν υπολογίζεται, καθώς είναι MMORPG και τέλος το FFXII δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο δυστυχώς, παρ'όλο το hype που προηγήθηκε. Μου φάνηκε κουραστικό και το νέο σύστημα μάχης δεν μου άρεσε σχεδόν καθόλου.

Από 'κει και πέρα το παλαιότερο Final Fantasy που έπαιξα ήταν FF6 σε SNES emulator (σε ένα laptop υπηρετώντας την πατρίδα:P), αν και δεν το τελείωσα (είχα φτάσει κοντά στο τέλος) ήταν πάρα πολύ καλό με το καλύτερο μουσικό θέμα της σειράς.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

γεια σας παιδια! δε βαθμολογω τα FF γιατι δεν τα εχω παιξει ολα ακομα. εχω παιξει τα 1,2,3,4,5,8,10.ακουω πολυ καλα λογια για τα 6,7,9 και θα ηθελα να τα παιξω. πεστε μου αξιζει τον κοπο ή θα σπαταλισω τσαμπα το χρόνο μου?από αυτά που έχω παίξει πάντως βαθμολογω:

10 και μετα το 4, τα υπολοιπα δεν μ'αγγιξανε αρκετά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...